ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سفارت آمریکا هم باز شود دلار زیر 23 هزار تومان نمی‌آید اخبار ایران

سفارت آمریکا هم باز شود دلار زیر 23 هزار تومان نمی‌آید
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - مهدی پازوکی گفت: بنده بعید می‌دانم اگر سفارت آمریکا در تهران نیز باز شود قیمت دلار به زیر عدد 23 تا 24 هزار تومان بیاید.
مهدی پازوکی، اقتصاددان، در کلاب هاوس خبرآنلاین که با موضوع " بازارها و برجام؛ بازارها به کدام سو می روند؟ " برگزار شد؛ گفت: اقتصاد مجموعه‌ای است از بازارها اگر عدم تعادلی در بازاری اتفاق بیافتد در سایر بازارها تاثیر خود را می‌گذارد؛ بازارهای اصلی عبارتند از بازار کالا و خدمات، کار، سرمایه و بازار پول.
هر عدم تعادلی خصوصا عدم ثبات و عدم امنیت بر بازارها تاثیر گذار هستند همان‌طور که در دوره قبل که ما برجام را پذیرفتیم بر اساس گزارش سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی روند شاخص های اساسی اقتصاد مثبت شد که شامل نرخ رشد اقتصادی و نرخ سرمایه گذاری می‌شود و از طرفی نرخ تورم کاهنده شد و عکس آن زمانی که ترامپ در اردیبهشت 97 از برجام خارج شد روند شاخص ها منفی شد و این اتفاق به عنوان یک نمونه عینی ثابت می کند که بازارها و اقتصاد به شدت از بی ثباتی تاثیر می‌پذیرند و به همین دلیل است که آدام اسمیت پدر علم اقتصاد گفته است که یکی از مهمترین وظایف حکومت ها و دولت ها ایجاد امنیت، ثبات و آن نظم است و اگر دولت به وظیفه اساسی خود که ایجاد امنیت و ثبات در اقتصاد است بپردازد و از دخالت کمتر در اقتصاد و تصدی گری به کنار باشد به نفع اقتصاد است.
این کارشناس اقتصادی در ادامه افزود: در دولت آقای احمدی نژاد بر اساس گزارش بانک مرکزی بدون احتساب میعانات گازی بالغ بر 595 میلیارد دلار تنها نفت خام فروخته شد که احمدی نژاد قیمت بنزین را از 100 تومان به 500 تومان افزایش داد و رشد 400 درصدی را برای آن رقم زد؛ از آنجا که درآمد ارزی دولت خوب بود دولت سعی کرد در بازار ارز دخالتش را حفظ کند و ارز را در محدوده هزار تا هزار و 200 تومان نگه داشت اما به مجرد اینکه شوک های نفتی شروع شد و قیمت نفت در سال‌های 90 و 91 پایین آمد و تحریم های ناجوانمردانه آغاز شد درآمدهای ارزی ایران به شدت کاهش پیدا کرد و قیمت ارز هزار و 200 تومانی سه برابر شد و به 3 هزار و 600 تومان افزایش یافت.
پازوکی در ادامه در خصوص دلایل این اتفاق افزود: زمانی که در بازار کالا و خدمات افزایش قیمت‌ها را اجرایی می کنید اما در بازار ارز تلاش می کنید مصنوعی قیمت را پایین نگه دارید، نرخ ارز منتظر یک شوک اقتصادی است و زمانی که در سال 90 و 91 به دلیل تحریم‌های ناجوانمردانه شوک اقتصادی به بازار وارد شد، کاهش درآمد نفتی دولت اثرش را بر بازار ارز گذاشت.
این کارشناس اقتصادی در ادامه افزود: در نتیجه ثبات نقش بسزایی در اقتصاد دارد و یک بازار را به صورت مصنوعی تنها برای کوتاه مدت می توان حفظ کرد و در حال حاضر بنده در بین امیدوارن قرار می‌گیرد و اعتقاد دارم که دولت ایران برجام را می‌پذیرد چراکه اگر نپذیرد نرخ ارز سر به فلک خواهد کشید.
پازوکی در ادامه در این خصوص که برجام چقدر از مشکلات اقتصاد ایران را رفع خواهد کرد؛ افزود: اگر مشکلات را صد در نظر بگیریم 20 درصد آن به برجام مربوط می شود و بخش عمده آن به نظام تدبیری و حکمرانی خوب باز میگردد و فعالیت‌هایی که پس از برجام باید اجرایی شود مانند اینکه سیستم بانکی ایران با دنیا وارد کار شود و مقررات جهانی پذیرفته شود و ما وارد بازارهای بین المللی شویم.
خط قرمز مدیریت اقتصادی باید منافع ملت باشد این کارشناس اقتصادی در ادامه با مخالفت در خصوص چرخش اقتصاد ایران به طور کامل به یکی از بلوک غرب و شرق؛ گفت: خط قرمز مدیریت کلان اقتصادی باید منافع ملت ایران باشد و ما نباید خود را از بازارهای بین المللی محروم کنیم خصوصا طیف حاکم گرایش بیشتری به روسیه دارد و بازارهای اروپا و آمریکا و استرالیا و کانادا و به عبارتی غرب را در نظر ندارد و در نتیجه ما باید تمام بازارها را داشته باشیم و تعامل با جامعه بین المللی باید در دستور کار قرار گیرد و خیلی خیلی به ثبات و امنیت اقتصادی کشور کمک می کند.

ایرانیان جهان

ارز 10 هزار تومانی یک آرزو است این کارشناس اقتصادی در ادامه گفت: بنده بعید می دانم اگر سفارت آمریکا در تهران نیز باز شود قیمت دلار به زیر عدد 23 تا 24 هزار تومان بیاید؛ قیمت ارز در بازار ارز به وسیله عرضه و تقاضا ارز تعیین می شود. وزیر نفت در برنامه هفتم 200 میلیارد دلار قراره سرمایه گذاری در بخش بالادستی صنعت نفت ایران کند و رقمی از آن به صندوق توسعه ملی می رود که به خصولتی ها وام می دهد و اینها واقعیت‌هایی از اقتصاد ایران است و در نتیجه ارز 10 هزار تومانی یک آرزو است و در صورتی که برجام پذیرفته نشود وضعیت وحشتناک خواهد شد به خصوص با سیاست‌های نابخردانه‌ای که دولت در یک سال گذشته داشته است.
پازوکی در ادامه افزود: تصمیمات نابخردانه تعادل را در بازار ایران بر هم زده است. هر کجا می روید قیمت‌ها فزاینده افزایش پیدا کرده و عامل بیکاری شده است. دولت برنامه ای ندارد و استراتژی آن مشخص نیست و یک سال و 10 روز از روی کار آمدن این دولت گذشته است و سیاست‌های کلی برنامه هفتم را در نیاورده اند و برای اینکه بخواهیم برسیم به اهدافمان باید وضع موجود را برای رسیدن به کمال مطلوب بررسی کنیم.
این کارشناس اقتصادی در ادامه گفت: بنده فکر می کنم مهمترین نکته در اقتصاد ایران این است که دولت برنامه اش را مشخص کند؛ بنده طرفدار پذیرش برجام هستم اما این دولت باید این درخواست مدنی که سعی کند از نیروی انسانی متخصص استفاده کند را اجرایی کند. مدیریت هر ستاد اجرایی اقای رئیسی کوتوله شده است و اقتصاد ایران به شدت از بی انضباطی اقتصادی رنج می برد که شامل سه بی انضباطی پولی در سیستم بانکی، بی انضباطی در سند بودجه و در دولت است.
پازوکی در ادامه افزود: در حال حاضر دولت باید 600 هزار میلیارد تومان در بودجه اش نفت بفروشد تا کسری بودجه نداشته باشد و تاکنون زیر 700 هزار بشکه نفت فروخته ایم و اقتصاد ایران نیاز دارد که حداقل پول ایرانیان خارج از کشور را که دو تریلیون دلار تخمین زده شده است بازگرداند و 10 درصد این پول اگر وارد اقتصاد ایران شود ، برای اقتصاد ایران بسیار اثرگذار خواهد بود. دلار های این مملکت که باید کارخانه و تکنولوژی وارد می شده است از کشور خارج شده است.
این کارشناس اقتصادی در ادامه گفت: عراق امروز در اوپک جای ما را گرفته است و بعد از عربستان سعودی دومین صادر کننده نفت اوپک است و شرکت‌های آمریکایی در آنجا سرمایه گذاری کرده اند و از ما در حال جلو زدن است و ما امروز باید این را از دولت ایران مطالبه کنیم و از این فرصت اوکراین استفاده کنیم و گاز خود را صادر کنیم.
این کارشناس اقتصادی در آخر گفت: به نظر بنده آقای رئیسی به جای اینکه در روزهای جمعه و پنجشنبه به شهرهای مختلف برود فکر کند و از اقتصاددانان بهره گیرد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/324457/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیازمند اجرای طرح‌های تحولی است

رئیسی: اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط است

چالش تغییر تعرفه های گمرکی برای بازرگانان و فعالان اقتصادی

هزینه5میلیونی برای هر ایرانی/بازگشتسرانه حقیقیبه سطح سال90

ضرروت ایجاد برابری بیشتر در توزیع ابزار تولید

جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه، نیازمند طرح‌های تحولی است

اجرای طرحهای تحولی مقدمه جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

بسترسازی برای جذب سرمایه‌های خرد مردمی برای توسعه پیشران‌های اقتصادی کشور

پتانسیل تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو 2024

رئیس‌جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

رشد23 درصدی منابع 600 هزار میلیاردی بودجه، برای مصارف حمایتی

قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!

دلیل اهمیت تقویم اقتصادی فارکس

رئیس‌جمهور: ایران می‌تواند به فرآوری معادن در آفریقا کمک کند

کشف انواع کالای قاچاق به ارزش 20 میلیارد ریال در زنجان

حمایت ویژه از رفاه کارگران با تکیه بر تسهیل مسیر ساخت مسکن تک‌طبقه

سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم

طرح انتقال تعطیلات پایان هفته اقدام منفی برای تجارت؛ شعار سال محقق می‌شود؟

منطقه آزاد ارس در ارزیابی مناطق آزاد کشور در رتبه نخست ایستاد

اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

حضور گیلان در نمایشگاه اکسپو 2024 تهران

اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا، اراده طرفین بر گسترش روابط اقتصادی

برگزاری اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا نماد اراده طرفین برای گسترش روابط اقتصادی است

از اکسپو ایران 2024 چه می دانید؟​

رئیس جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

مسئولان بسترهای حضور مردم برای مشارکت در تولید را فراهم کنند

اراده ایران و کشور‌های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

اعزام 11 رایزن بازرگانی به آفریقا/ خط منظم هوایی باید ایجاد شود

ایجاد خط کشتیرانی منظم به غرب آفریقا/ افزایش رایزنان بازرگانی در آفریقا

رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات سازمان همکاری اسلامی

موافقت وزارت خارجه با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه

رایزنی برای تبادلات مالی و بانکی میان ایران و آفریقا

ورود هیات تجاری و اقتصادی استان هرمزگان به کشور چین

کارگران سربازان انقلاب اسلامی در جنگ اقتصادی با دشمن هستند

بر تلاش مسئولان برای تحقق شعار سال تأکید کرد

استقبال بازار جهانی از محصولات دانش بنیان وطنی

بازگشت 3000 واحد تعطیل به تولید/ 1.2 میلیون نفر بیمه شدند

اعتبارات مقابله با فقر به کدام دستگاهها می‌رسد؟+ جدول

معطل‌ماندن مردم خارگ در اسکله‌های دریایی قابل قبول نیست

انتقاد امام جمعه باخرز از وضعیت تنها بیمارستان شهرستان

بالاترین نرخ بیکاری در آلمان از سال 2015

مقابله با هجمه‌های دشمن در گرو بصیرت‌افزایی است

مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند

مسئولان هم محصولات ملی و داخلی خریداری و مصرف کنند

با سازوکارهای اقتصادی فعلی جامعه، کارگر غالباً با مشکل مواجه می‌شود

لزوم حمایت بیشتر مسئولان از کارگران در شرایط جنگ اقتصادی

مدیران باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند

ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا

کارگران و کارفرمایان در خط مقدم و خاکریز اول جهاد اقتصادی هستند