ایرانیان جهان

آخرين مطالب

راز دست و پازدن نخست وزیر جدید انگلیس برای انتقال سفارت به قدس انگلیس

راز دست و پازدن نخست وزیر جدید انگلیس برای انتقال سفارت به قدس
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - فارس / وعده بررسی انتقال سفارت انگلستان از تل‌آویو به قدس شریف که از نظر قوانین بین‌المللی غیر قابل قبول است، به باور ناظران تلاشی از سوی دولت تازه سر کار آمده تراس برای نجات صهیونیست‌ها از وضعیت متزلزل فعلی است.
 «غیر اخلاقی، غیر قانونی، غیر مسئولانه» عنوان‌هایی است که «حسام زملط»، سفیر فلسطین در لندن اظهارات لیز تراس، نخست وزیر انگلیس درباره بررسی انتقال سفارت این کشور از تل‌آویو به قدس را با آن‌ها توصیف کرد. مشاور رییس تشکیلات خودگردان فلسطین از «وعده نقض قوانین بین‌المللی» تراس در دیدار با یائیر لاپید، نخست وزیر رژیم صهیونیستی ابراز تأسف فراوان کرد.
هفته گذشته تراس در حاشیه مجمع عمومی سالانه سازمان ملل متحد در نیویورک در دیدار با لاپید از بررسی انتقال سفارت انگلیس از تل‌آویو به قدس صحبت به میان آورد که تاکنون واکنش‌های مختلفی را شاهد بودیم. روزنامه گاردین در همین باره نوشت که «تعهد لیز تراس به یائیر لاپید اسرائیلی برای بررسی مکان [سفارت] فلسطینی‌ها را وحشت زده کرده است.» روزنامه گاردین در ادامه از خوشحالی تراس برای به وحشت انداختن فلسطینیان نوشت و ادامه داد که تراس انحصار نقض قوانین بین‌المللی که تاکنون به دست دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا بود را با این صحبت شکست.
سیدهادی سیدافقهی، تحلیلگر مسائل خاورمیانه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، درباره صحبت‌های تراس با لاپید درخصوص بررسی انتقال سفارت انگلیس از تل‌آویو به بیت‌المقدس، گفت: «رابطه انگلیس در تسلط صهیونیست‌ها به سرزمین‌های فلسطین، رابطه کهنی است. از وعده بالفور، وزیر امور خارجه وقت انگلیس گرفته که در آن به یهودیان وعده ایجاد یک خانه ملی داده شده بود تا خروج انگلیسی‌ها از سرزمین‌های تحت اشغال آن‌ها و واگذاری این سرزمین‌ها به یهودیان مهاجر، همچنین، انگلیسی‌ها در سازمان ملل در سال 1947 یعنی قبل از به رسمیت اعلام کردن تأسیس دولت غاصب صهیونیستی نقش‌آفرینی کرده‌اند. انگلیسی‌ها قطعنامه‌هایی که علیه جنایت‌های صهیونیستی نسبت به مردم مظلوم فلسطین صادر می‌شد را در شورای امنیت بارها وتو کرده‌اند.»
وی افزود: تکلیف شهر قدس در بیانیه‌های سازمان ملل و قطعنامه‌های شورای امنیت کاملا روشن است. بعد از به رسمیت شناختن این کیان غاصب در سال 1948 اعلام شد که شهر قدس به صورت بلاتکلیف و بدون تسلط کامل نه فلسطینی‌ها و نه صهیونیست‌ها قرار شد باقی بماند. این موضوع ادامه پیدا کرد تا جنگ 1967 که در طول این جنگ فلسطینی‌ها بخش شرقی شهر قدس را به اشغال خود درآوردند. این موضوع گذشت تا زمان روی کار آمدن آقای ترامپ که حرکت او باعث شد تا انگلیسی‌ها گستاخ شوند و در این برهه از زمان تراس موضوع بررسی انتقال پایتخت از تل‌آویو به قدس را مطرح کند. اما آنچه که مسلم است در اساس قوانین بین‌المللی خانم تراس حق ندارد که سفارت این کشور را از تل‌آویو به بیت‌المقدس انتقال دهد.»
اردیبهشت ماه سال 1397 بود که ترامپ، رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه تک‌دوره‌ای آمریکا، انتقال رسمی سفارتخانه این کشور از تل آویو به بیت‌المقدس را رسما اعلام کرد. این اعلام یکسال بعد از معامله‌ای که رسانه‌ها آن را «معامله قرن» نامیدند صورت گرفت.
این کارشناس امور خاورمیانه اظهار کرد: «گرچه برخی از تحلیلگران عنوان می‌کنند که هنجارشکنی و شکستن قوانین بین‌المللی از سوی خانم تراس به دلیل رقابت با آمریکا است اما به نظر من این موضوع فراتر از یک رقابت ساده در جامعه بین‌المللی است. در حال حاضر موقعیت صهیونیست‌ها بسیار شکننده شده است. آنان در بحران سیاسی تشکیل کابینه جدید قرار دارند. همچنین رژیم غاصب صهیونیستی به لحاظ نظامی نیز در برهه‌ای خاص به سر می‌برد و موقعیت آن شکننده است؛ چرا که هر زمان امکان دارد که میان حزب‌الله لبنان و این رژیم غاصب بر سر موضوع میدان گازی کاریش در دریای مدیترانه جنگی رخ دهد.»
ترامپ در آذرماه سال 1396 از کاخ سفید اعلام کرد که «اکنون زمان آن فرار رسیده که رسما اورشلیم (قدس شریف) را به عنوان پایتخت اسرائیل اعلام کنیم. امروز من این خبر را اعلام می‌کنم.» این اظهارات ترامپ که رسما نقض قوانین بین‌االمللی به شمار می‌رفت انتقادهای فراوانی را به دنبال داشت. امانوئل ماکرون، رییس‌ جمهوری فرانسه اقدام یکجانبه ترامپ را «تاسف‌بار» خواند و اعلام کرد که از این اقدام حمایت نمی‌کند. نتانیاهو، نخست‌وزیر وقت رژیم اشغالگر قدس از سخنان شجاعانه ترامپ قدردانی کرد.
پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان نیز با انتقاد از ترامپ ابراز کرد که این تغییر سیاست آمریکا درباره اعلام پایتخت تازه رژیم صهیونیستی بحران تازه‌ای بر آلام دنیا می‌افزاید.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که از «لحظه اول برعهده گرفتن دبیر کلی سازمان ملل متحد، مخالفتم را با هرگونه تصمیم یک جانبه که مساله صلح میان اسرائیل و فلسطینیان را به خطر بیندازد، اعلام داشته‌ام.»
رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو «خط قرمز مسلمانان» دانست و گفت که کشورش ممکن است تا سر حد قطع روابط با این کشور واکنش نشان دهد.
علاوه بر این اتحادیه اروپا، کشورهای عربی مانند عربستان سعودی، اردن، اتحادیه عرب، مصر، یمن، چین و... نیز نسبت به این موضوع واکنش جداگانه‌ای داشتند و نسبت به خطرات احتمالی این تصمیم به آمریکا هشدار دادند. انگلیس هم اعلام کرد که با این موضوع همکاری نخواهد کرد. در واقع یک اجماع جهانی علیه این اقدام یکجانبه ترامپ شکل گرفت که تا امروز این اجماع جهانی پابرجا مانده است.
 تنها کشور عربی که نسبت به این موضوع ابراز رضایت کرد کشور امارات متحده عربی بود که بعدها در ذیل توافقات آبراهام روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادی‌سازی کرد و پس از آن نیز به گسترش روابط با این رژیم مبادرت ورزید.
گروه‌های مختلف فلسطینی هم نسبت به این موضوع واکنش‌های مختلفی نشان دادند. حماس اعلام کرد که«این اقدام به مثابه باز کردن جهنم به روی منافع آمریکا در منطقه است.»
محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی نیز نسبت به «پیامدهای خطرناک چنین تصمیمی برای فرآیند صلح، امنیت و ثبات منطقه و جهان» به آمریکا اخطار داد.
در همین زمان فلسطینیان نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند و اعتراضات خود را از طریق اجتماع در مرزهای فلسطین اشغالی نشان دادند. در این اعتراضات تعداد زیادی از مبارزان فلسطینی شهید و مجروح شدند.
افقهی در توضیحی دیگر درباره انگیزه سخنان اخیر تراس عنوان کرد: «در جنگ اخیر که میان جنبش جهاد اسلامی و رژیم صهیونیستی صورت گرفت بسیاری از موشک‌های این گروه مقاومت از گنبدآهنین عبور کرد. به همین دلیل به نظر می‌رسد که تراس برای آنکه موقعیت تزلزل یافته رژیم صهونیستی را بهبود ببخشد، این صحبت را انجام داده است، در نهایت باید منتظر واکنش‌های جامعه جهانی نسبت به این موضوع بود. زمانیکه ترامپ به صورت یکجانبه شهر قدس را پایتخت رژیم صهیونیستی اعلام کرد اجماعی در جهان بر علیه این اقدام شکل گرفت.» 
در جنگ اخیر که میان جنبش جهاد اسلامی و رژیم اشغالگر قدس به وقوع پیوست موشک‌های جهاد اسلامی از گنبد‌ آهنین این رژیم گذشت و به مناطقی از سرزمین‌های اشغالی برخورد کرد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/329495/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جمهوری اسلامی: اهانت‌کننده به پیشوایان دین را به جای محاکمه بر صدر می‌نشانند

معاون رئیسی: تعطیلی پنجشنبه‌ها بهتر از ‌شنبه‌هاست

افزایش 75 میلیارد پوندی بودجه دفاعی انگلیس

آمار قابل تامل از میزان مسافرت ایرانیان؛ تنها 30 درصد!

جایزه تتری و بیت‌کوین تا +30 میلیون تومان در ازای یک ثبت‌نام ساده

مرحله‌ی پایانی تدوین یک لایحه‌ی ضد کارگری؛ حذف کارگران از میدان مناقشه!

مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی

هم میهن خطاب به رئیسی: مسئولیت احیای گشت ارشاد را بپذیرید

جوان: یارانه انرژی را به جای خودروها به کدملی بدهید

روزنامه اصولگرا: فرافکنی های منصوری ادامه دارد

روز تحلیف پوتین مشخص شد

قطر: دفتر حماس در دوحه می‌ماند

کم‌کاری وزارت نیرو و سازمان ثبت اسناد برای تکمیل سامانه ملی املاک و اسکان

سکه و طلا ارزان‌تر شد

قطع خدمات دولتی برای صاحبان مجوزی که شناسه یکتا ندارند

هیچ مجوز کاغذی از 25 اردیبهشت در دستگاه‌ها قابل پذیرش نخواهد بود

نگرانی صهیونیستی از گسترش همکاری‌های نظامی ایران و روسیه

پولیتیکو: 3 دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند

پول موسسه «مصاف» رائفی پور از کجا می‌آید؟

روزنامه دولت: 11 میلیون ایرانی در دولت قبل زیر خط فقر رفتند

ابوعبیده: دشمن در شن‌های غزه گیر افتاده است

انتقال املاک، خودرو، طلا و ارز ‌مشمول مالیات بر عایدی سرمایه شد

نماینده مجلس: آقای رئیس جمهور، ملاک تورم، جیب مردم است نه آمارسازی‌ها

کشف 60 میلیارد ریال نوشیدنی‌های قاچاق از یک انبار در رشت

سفر رئیس جمهور به پاکستان ثبات، امنیت و منافع متقابل را تقویت می‌کند

افزایش همکاری ها محور گفتگوهای مقامات طالبان و چین

بازتاب گسترده سفر رئیسی به پاکستان در رسانه‌های محلی و بین‌المللی

آیت‌الله رئیسی وارد قلب اقتصادی پاکستان شد

موانع پیش‌روی صادرات خراسان رضوی باید برطرف شود

بغض و ناراحتی بازیگران در حضور مهران مدیری به وضعیت بد اقتصادی: خجالت بکشید (فیلم)

سازمان بازرسی کل کشور به ماجرای «نوکیای ایرانی» ورود کند

اصابت پهپادهای انتحاری به یک هدف نظامی در فلسطین اشغالی

برجسته‌ترین عملیات‌‌های گردان‌های القسام کجا و چگونه انجام شد؟

ابهام مالیاتی در بورس

جزئیات افزایش دو برابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

جایزه خودرو برای صرفه‌جویی کنندگان در مصرف برق خانگی

زنگ خطر رکود غیرتورمی

هیات اقتصادی و تجاری هرمزگان عازم چین می‌شود

رسیدگی به امور سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی از اولویت‌های کاری منطقه آزاد چابهار است

کشف انبار نوشیدنی‌های قاچاق در رشت

تسهیل خدمات سرمایه‌گذاری از مسیر پنجره واحد الکترونیک در قشم| حجم صادرات و صادرات مجدد قشم به 505 میلیون دلار رسید

تبدیل 400 هزار مجوز کاغذی به الکترونیکی در کشور

پیش بینی دولتمرد حسن روحانی از وضعیت اقتصادی؛ سال سختی پیش‌رو است

المیادین: جنبش حماس هیچکس را به عنوان جایگزین قطر نمی‌پذیرد

فیلم لحظه ترور یکی از فرماندهان حزب‌الله لبنان توسط اسرائیل

حزب الله: پادگان «شراگا» را در شمال عکا هدف قرار دادیم

پرواز گسترده جنگنده‌های رژیم صهیونیستی بر فراز شمال و مرکز غزه

تراز تجاری مثبت منطقه آزاد ارس در سال 1402/ جهش سرمایه‌گذاری در منطقه را شاهدیم

دو انتصاب جدید در شرکت توسعه بنادر و فرودگاه قشم

در سفر ابراهیم رئیسی به پاکستان چه می‌گذرد؟