ایرانیان جهان

آخرين مطالب

آمریکای جو بایدن را جدی بگیرید ایالات متحده آمریکا

آمریکای جو بایدن را جدی بگیرید
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشر آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
اکبر مختاری| از روزی که دونالد ترامپ شروع به بیان پرقدرت ضعف‌های شخصی و غیرشخصی جو بایدن در انتخابات ریاست‌جمهوری کرد، بسیاری از تحلیل‌گران و حتی مقامات در درون ایران کمتر به پیشینه و سابقه جو بایدن دقت کردند. «جو خوابالو»؛ لقبی که ترامپ به او داد در ذهن‌ها حک شد و گاه و بیگاه تصاویر پس از ریاست‌جمهوری ظن ضعف را در مورد بایدن و حتی کابینه‌‌اش تقویت کرد. اما اولین پراندن خواب از چشمان یک کاراکتر انتخاباتی در مناظره اول انتخابات ریاست‌جمهوری میان جو بایدن و دونالد ترامپ شکل گرفت. جایی‌که بایدن با بیان این سخن تاریخ‌ساز مناظرات انتخاباتی آمریکا مبنی براینکه «کسی نیست که به این احمق بگوید خفه شو!»، بازی تغییرات جدی کرد. در آن مناظره نزدیک به شصت درصد مردم آمریکا بایدن را پیروز انتخابات اعلام کردند جایی‌که دونالد ترامپ چنین مناظراتی را نقطه‌قوت خود می‌دانست. شکست ترامپ با فاصله نسبتا بزرگ در آرای الکترال و تعداد نشان داد که جو بایدن آنطورها هم که رسانه‌ها جا انداخته بودند ضعیف نیست. جو بایدن خود را برای چهارسال نرمال‌سازی فضای سیاست داخلی و خارجی آمریکا آماده ساخت؛ کسی که 36سال در ایالت دلاویر سناتور بوده است جای ضعف عمیق سیاسی کمتر برایش باقی می‌گذارد.
جو بایدن هشتادساله سیاستمداری‌ست که دقیقا از مرکز کشاکش‌های سیاسی آمریکا یعنی کنگره آمده است و با کمیته‌های مختلف در سنا به‌خصوص کمیته نیروهای مسلح از درک کافی از جریانات سیاسی داخل آمریکا باخبر است. افزایش تورم در داخل آمریکا که بخش عمده‌‌اش مربوط به یارانه‌های پرقدرت کرونایی ترامپ و بایدن برمی‌گردد و افزایش قیمت بنزین برآمده از افزایش قیمت نفت بسیاری را برآن داشت که وی و حزب متبوع‌اش شکست سختی در انتخابات کنگره خواهند خورد این درحالی‌ست که اصلا چنین حادثه‌ای رخ نداد. حزب دموکرات در دوران ریاست‌جمهوری با وجود تمام مشکلات داخلی اکثریت سنا را بار دیگر برای حزب دموکرات حفظ کرد و شکست کم‌شدتی را در مجلس نمایندگان متحمل شد. فارغ از اینکه باراک اوباما و محبوبیت‌اش و خطاهای سیاسی ترامپ در شکل‌گیری این رویداد موثر بود؛ اما نمی‌توان نقش خود جو بایدن را نادیده گرفت. وی در سخنرانی‌های متعدد توانست مردم آمریکا به‌خصوص آرای خاکستری آمریکا را راضی کند که مشکلات داخلی اقتصادی درون آمریکا ناشی از حوادث بیرونی است تا درونی و توانست افکار عمومی را در مورد این موضوع قانع سازد. در مورد جنگ اوکراین و روسیه برخلاف بسیاری از پژوهشگران و تحلیلگران سیاسی داخل آمریکا از دو ماه پیش از حمله روسیه به اوکراین اعلام کرد که با وجود حجم موجود نیروهای نظامی روسیه پشت مرزهای اوکراین، روسیه قطعا به اوکراین حمله خواهد کرد؛ اتفاقی که سرانجام رخ داد.
جو بایدن در شعارهای انتخاباتی باقدرت بیان کرد که علاقه‌مند به احیای برجام و شروع مذاکرات در این مورد است و این رویداد از اواخر دولت حسن روحانی شروع شد و درصد اندکی مانده به نتیجه به دولت رئیسی واگذار شد. دولت رئیسی پس از شش ماه وقفه مذاکرات را آغاز کرد و پس از کشاکش‌های فراوان در مردادماه امسال طرحی از سوی اروپا پیشنهاد شد که آمریکا نیز مخالفت علنی با آن نکرد اما ایران به‌دلایل خاص خودش آن را قبول نکرد. پس از پایان مرداد اروپاییان بیان کردند که دیگر طرحی بهتر از طرح اعلامی مردادماه درحوزه هسته‌ای به ایران پیشنهاد نخواهند کرد و مذاکرات بار دیگر در حساس‌ترین زمان به وقفه خورد.
پس از اعتراضات ایران که از اواخر شهریورماه آغاز شد، مرحله به مرحله روند تغییرکرد تا جایی‌که امروز آلمان علنا بیان می‌دارد که مباحث مربوط به حقوق بشر در ایران نسبت به توافق هسته‌ای برایش اولویت یافته است. در آخرین اظهارنظر در مورد برنامه هسته‌ای ایران، رابرت مالی، نماینده آمریکا در مذاکرات هسته‌ای و میانه‌روترین فردی که بایدن می‌توانست برای مذاکرات انتخاب کند، اعلام کرده است که زمان برای مذاکرات تقریبا به پایان خود نزدیک شده است و آمریکا در صورت شکست گزینه دیپلماسی، گزینه تحریم‌های بیشتر و سپس گزینه نظامی را نه‌تنها روی میز دارد بلکه موافقت بایدن را هم برای انجام این گزینه پشت سر خود دارد. نباید فریب گاهی کج‌روی و گاهی خطاهای فردی جو بایدن را خورد. جو بایدن به ظرایف سیاست به‌خصوص در امر سیاست خارجی کاملا آشناست. نباید تحلیل‌های خام برخی سیاسیون ناکارآمد و برخی تحلیلگران سیاسی توجیه‌کننده ضعیف بودن جو بایدن و تیمش را خورد. پرونده ایران درحال پیمودن راه خویش است. اگر با خطاهای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای و تحلیل‌های ناکارآمد نزدیکان سیاسی دولت، پرونده ایران چه با اسنپ‌بک و چه از طریق خواست آژانس بین‌المللی هسته‌ای و رای اکثریت شورای حکام، بار دیگر به شورای امنیت رود این بار آمریکای بایدن حتی حاضر است از گزینه نظامی علیه تاسیسات هسته‌ای ایران استفاده کند، چراکه جو بایدن رئیس‌جمهور فعلی آمریکا آمده است که برخی پرونده‌های باز سیاست خارجی آمریکا را برای مدتی طولانی به اتمام رساند و یکی از این پرونده‌ها پرونده هسته‌ای ایران است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/338256/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هشدار روسیه در مورد استقرار تاسیسات هسته‌ای ناتو در لهستان

مسکو: فرمول زلنسکی برای صلح، درگیری را طولانی‌تر می‌کند

طلای 18عیار پایین آمد؛ بازگشت دلار به کانال 63 هزار تومان

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا (+جدول)

نشست هم‌اندیشی تربیت تسهیل‌گر جوانی جمعیت

رایزنی معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان با کاظمی قمی

توجه جدی معاونت اقتصادی استاندار یزد بر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد

«ابر دولت» در قطب مرکز داده پیام راه اندازی می‌شود

بازاری‌ها فروشنده شدند/ بازگشت دلار به کانال 62 هزار تومان

وزیر کار: منتخبان کارگری عضو بنیاد ملی نخبگان می‌شوند

نظامیان فرانسوی کنار اوکراین علیه روسیه می‌جنگند

پاسخ موشکی حزب‌الله به حملات صهیونیست‌ها به جنوب لبنان

مادورو: کشورهای ائتلاف بولیواری خواهان جهان چندقطبی هستند

دولت بایدن نسبت به «پیروزی اوکراین» مطمئن نیست

پاپ فرانسیس: جنگ غزه و اوکراین را متوقف کنید

بخشی از آثار ویرانی های ارتش اشغالگر در شهر خان یونس

افسر اسرائیلی هدف تک‌تیرانداز مقاومت فلسطین

جزئیات تخصیص ارز 28500 تومانی

منطقه پیام، از اولویت‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

بزودی، راه اندازی شرکت تولید خودرو نیسان در خرمشهر

14 همت پروژه اقتصادی و عمرانی گیلان در سفر رئیس جمهور به بهره‌برداری می‌رسد

راه خروج از رکود تورمی، مولدسازی است

خواب آشفته اسرائیل برای منطقه

لاپید خواستار خروج دو عضو شورای جنگ از کابینه شد

لزوم بازنگری در زمان اجرای مالیات بر عایدی سرمایه

15 کشور قدرتمند جهان اسلام بر اساس مولفه های نظامی و اقتصادی

هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه‌های اول کنکور از ایران

افزایش اعتبار هنرستانهای خراسان شمالی /هنرستان ها باعث رشد اقتصادی منطقه می شود

پیام سفر رئیس جمهور به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی

نگاه ویژه نمایندگان وزیر به مشکلات کلان استان

رسیدگی به هزار و 358 پرونده تخلف در تعزیرات کهگیلویه و بویراحمد

افزایش پرورش مرغ گوشتی در استان تهران

از اکسپو ایران 2024 چه می‌دانید؟

30 کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می‌آیند

تامین سوخت، مهمترین دغدغه مدیران واحد‌های صنعتی

ایجاد مسیر ریلی جدید؛ محور دیدار مقامات افغانستان و قزاقستان

سرمقاله آفرینش/ از دست رفتن سرمایه های مردم در طرح های بی بازده

ایران دفعه بعد 3 هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند یا 30 هزار؟!

گسترش خیزش دانشجویی در آمریکا و درگیری پلیس با دانشجویان

با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید

دنیای اقتصاد: در سال 1403 نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

غزه‌ای‌ها زیر آوار گرسنگی

بازیگر زیاده‌طلب منطقه

دانشجویان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا را «هو» کردند

تعرض بیش از 430 شهرک‌نشین صهیونیست به مسجدالاقصی

مسیر طلای جهانی عوض می‌شود؟

ضرورت تسهیل و رفع موانع تولید در تحقق شعار سال

بازارچه‌های مرزی خراسان رضوی اشتغال 700 نفر را فراهم کردند

‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد