ایرانیان جهان

آخرين مطالب

25 ارتش قدرتمند جهان در سال 2022 خواندنی ها

25 ارتش قدرتمند جهان در سال 2022
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایسنا / جنگ‌های سالهای اخیر در جهان اتفاقات غافلگیر کننده‌ای را رقم زدند که کارشناسان دفاعی و نظامی را وادار به مطالعه جنگاوری مدرن و دینامیک‌های متغیر آن با عمق بیشتری کردند. این جنگها نشان دادند حتی قدرتمندترین ارتش‌های جهان به رغم داشتن ارقام بالا و پیشرفتهای تکنولوژیکی ممکن است در مقابل حریفانی که به طرزی چشمگیرتر ضعیف‌تر هستند بنا به دلایل مختلف متحمل شکستهایی شوند.
پایگاه اینترنتی "اینسایدر مانکی" در مقاله‌ای به رده بندی 25 ارتش قدرتمند جهان در سال 2022 بر اساس معیارهای خود پرداخته است. معیارهای مورد نظر این پایگاه تحلیلی عموما تعداد هواپیما، زیردریایی و بودجه نظامی بوده است.
اینسایدر مانکی در این مقاله نوشته است: "آمریکا فعلا قدرتمندترین ارتش در جهان است. جنگ روسیه و مواضع هر چه تهاجمی‌تر چین در حوزه اقیانوس آرام باعث افزایش نگرانی آمریکا و مجبور کردنش به افزایش بودجه نظامی شده؛ موضوعی که عامل کمک به شرکت‌های تسلیحات سازی و نظامی است. کشورهای اروپا نیز در قبال تهدید روسیه شروع به افزایش بودجه نظامی خود کرده‌اند. این روند افزایش بودجه‌های نظامی به طرزی فوق‌العاده برای بزرگترین شرکت‌های نظامی جهان نافع خواهد بود. برخی از این شرکتهای بزرگ که انتظار افزایش درآمدشان را دارند شامل نورتروپ گرومن، بوئینگ، جنرال دینامیکس و لاکهید مارتین هستند."
این پایگاه اینترنتی در ادامه این گزارش پیش از آنکه ذکر 25 ارتش برتر جهان را از انتهای فهرست شروع کند، می‌نویسد: "ما برای رده بندی کردن 25 تا از قدرتمندترین ارتش‌های جهان در سال 2022 کلیت هزینه‌های نظامی آنها را در نظر گرفتیم. همچنین با توجه به اتکای شدید جنگهای مدرن به نیروهای هوایی و دریایی، در معیارهایمان برای رده بندی 50 درصد اهمیت را به هزینه نظامی، 30 درصد را به تعداد کل جنگنده‌های نیروهای هوایی و 20 درصد اهمیت را به تعداد زیردریایی‌ها داده‌ایم."
25. قطر
مجموع هزینه‌های نظامی (به میلیون دلار): 11593
تعداد کل جنگنده ها: 40
تعداد کل زیردریایی: 0
قطر چند سال پیش با اختلاف پیدا کردن با چند کشور دیگر حاشیه خلیج فارس، توسط آنها منزوی شد و آنها در سال 2021 به محاصره سه ساله قطر پایان دادند. قطر با وجود دریافت فشارهای دیپلماتیک از جانب کشورهای خلیج فارس از این مناقشه در نهایت قدرتمندتر و خودمختار تر خارج شد.
24. کلمبیا
مجموع هزینه‌های نظامی (به میلیون دلار): 10180
تعداد کل جنگنده‌ها: 17
تعداد کل زیردریایی: 11
کلمبیا با داشتن یکی از بالاترین بودجه‌های نظامی در آمریکای لاتین، توانسته به این جایگاه در فهرست قدرتمندترین ارتش‌های جهان دست یابد.
23. سنگاپور
مجموع هزینه‌های نظامی (به میلیون دلار): 11115
تعداد کل جنگنده‌ها: 100
تعداد کل زیردریایی: 5
سنگاپور بخش بزرگی از کل بودجه کشور را برای ارتش خود در نظر گرفته است و به همین دلیل یکی از پیشرفته‌ترین ارتش‌ها در منطقه خود را در اختیار دارد.
22. لهستان
مجموع هزینه‌های نظامی (به میلیون دلار): 13710
تعداد کل جنگنده‌ها: 91
تعداد کل زیردریایی: 1
لهستان از لحاظ تاریخی با تهدیدات بزرگی از سوی روسیه و آلمان مواجه بوده است. درگیری این کشور با آلمان با جنگ جهانی دوم حل شد، اما تهدید روسیه همچنان این کشور را مضطرب ‌کرده و باعث می‌شود هزینه‌های سنگینی را برای ارتش هزینه کند و همچنین به دنبال حمایت آمریکا و ناتو باشد.
21. هلند
مجموع هزینه‌های نظامی (به میلیون دلار): 13752
تعداد کل جنگنده‌ها: 40
تعداد کل زیردریایی: 4
در اکتبر 2022، دولت هلند اعلام کرد قصد دارد تا میزان 3.5 میلیارد دلار دیگر برای تدارکات نظامی هزینه کند.
20. برزیل
مجموع هزینه‌های نظامی (به میلیون دلار): 19187
تعداد کل جنگنده ها: 42
تعداد کل زیردریایی: 7
برزیل به عنوان یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان، به تقویت بودجه نظامی خود، عمدتاً در تلاش برای افزایش حضور خود در صحنه جهانی، ادامه داده است.
19. اسپانیا
مجموع هزینه‌های نظامی (به میلیون دلار): 19544
تعداد کل جنگنده‌ها: 140
تعداد کل زیردریایی: 2
در سال 2022، اسپانیا افزایش بیش از یک میلیارد دلاری بودجه نظامی را با هدف رساندن این بودجه به دو درصد از تولید ناخالص داخلی خود تصویب کرد.
18. کانادا
مجموع هزینه‌های نظامی (به میلیون دلار): 26449
تعداد کل جنگنده‌ها: 63
تعداد کل زیردریایی: 4
کانادا اخیراً اعلام کرد که بودجه نظامی خود را در پنج سال آینده به میزان هشت میلیارد دلار افزایش خواهد داد.
17. تایوان
مجموع هزینه‌های نظامی (به میلیون دلار): 12959
تعداد کل جنگنده‌ها: 288
تعداد کل زیردریایی: 4
بودجه نظامی تایوان عمدتاً در راستای تقویت توانایی این جزیره برای دفاع از خود در برابر تهدید چین تنظیم شده است.
16. پاکستان
مجموع هزینه‌های نظامی (به میلیون دلار): 11304
تعداد کل جنگنده‌ها: 357
تعداد کل زیردریایی: 9
پاکستان از زمان تشکیل شدنش به دلیل مناقشات ارضی خود با هند، وضعیت یک کشور امنیتی را ایجاد کرده است. این کشور به رغم درگیر بودن با مشکلات اقتصادی مبالغ زیادی را برای دفاع هزینه می‌کند و زرادخانه بزرگ سلاح‌های هسته‌ای خود را به رخ می‌کشد.
15. استرالیا
مجموع هزینه‌های نظامی (به میلیون دلار): 31754
تعداد کل جنگنده‌ها: 72
تعداد کل زیردریایی: 6
استرالیا چندی پیش پس از آن که معامله‌اش با فرانسه برای خرید زیردریایی را لغو کرد تا از آمریکا یا انگلیس زیردریایی خریداری کند، درگیر اختلافی بزرگ با پاریس شد. در پایان این مناقشه، استرالیا 584 میلیون دلار غرامت بابت لغو این معامله به فرانسه پرداخت کرد. شرکت‌های تسلیحات سازی بزرگ آمریکایی نظیر نورتروپ گرومن، بوئینگ، جنرال داینامیکس و لاکهید مارتین به تامین سلاح برای متحدان آمریکا مانند استرالیا می‌پردازند.
14. ترکیه
مجموع هزینه‌های نظامی (به میلیون دلار): 15479
تعداد کل جنگنده‌ها: 205
تعداد کل زیردریایی: 12
ترکیه یکی از بیشترین بودجه‌های نظامی در ائتلاف ناتو را داشته و همچنین به داشتن یکی از قدرتمندترین ارتش‌های جهان می‌بالد.
13. رژیم صهیونیستی
مجموع هزینه‌های نظامی (به میلیون دلار): 24341
تعداد کل جنگنده‌ها: 241
تعداد کل زیردریایی: 5
رژیم صهیونیستی از زمان اعلام موجودیتش توسط همسایگانش تهدید شده و از آمریکا حمایت‌های هنگفتی برای تقویت ارتشش دریافت کرده است. شرکت‌های بزرگ آمریکایی نظیر نورتروپ گرومن، بوئینگ، جنرال داینامیکس و لاکهید مارتین به این رژیم سلاح می‌فروشند.
12. ایتالیا
مجموع هزینه‌های نظامی (به میلیون دلار): 32006
تعداد کل جنگنده‌ها: 92
تعداد کل زیردریایی: 8
ایتالیا یکی از قدرتمندترین ارتش‌های جهان را با داشتن بالغ بر 350000 پرسنل فعال نظامی دارد. با شروع مواجهه کشورهای اروپایی با تهدید تهاجم احتمالی روسیه آنها اقدام به افزایش بودجه‌های نظامی خود کرده و خرید تجهیزات و تسلیحات از شرکتهای آمریکایی همچون نورتروپ گرومن، بوئینگ، جنرال داینامیکس و لاکهید مارتین را سفارش داده‌اند.
11. ایران
مجموع هزینه‌های نظامی (به میلیون دلار): 24589
تعداد کل جنگنده‌ها: 197
تعداد کل زیردریایی: 19
ایران با وجود تحریم‌های متعدد علیه این کشور از بخش دفاعی خود غافل نشده است.
10. عربستان سعودی
مجموع هزینه‌های نظامی (به میلیون دلار): 55564
تعداد کل جنگنده‌ها: 283
تعداد کل زیردریایی: 0
عربستان سعودی به عنوان یکی از قدرتمندترین ارتش‌های جهان، در طی دهه گذشته به افزایش بودجه نظامی خود به ویژه به دلیل مداخله‌اش و شرکت فعال در جنگ یمن ادامه داده است. عربستان سعودی عمده تسلیحات خود را از آمریکا وارد می‌کند و به همین دلیل دو کشور متحد بسیار نزدیک هستند و ارزش معاملات تسلیحاتی آنها به ده‌ها میلیارد دلار در سال می‌رسد.
9. آلمان
مجموع هزینه‌های نظامی (به میلیون دلار): 56017
تعداد کل جنگنده‌ها: 134
تعداد کل زیردریایی: 6
آلمان پس از حمله روسیه به اوکراین تصمیم گرفت بودجه نظامی خود را افزایش دهد؛ کاری که اکثر کشورهای غربی از آن استقبال خواهند کرد چون تا پیش از آن تلاش داشتند آلمان را به عنوان بزرگترین اقتصاد اروپا برای افزایش مشارکت‌های نظامی متقاعد کنند. این یک تغییر تاریخی است و ممکن است پیامدهایی برای دهه‌های آینده داشته باشد.
8. ژاپن
مجموع هزینه‌های نظامی (به میلیون دلار): 54124
تعداد کل جنگنده‌ها: 217
تعداد کل زیردریایی: 21
ژاپن اخیرا روسیه را پس از حمله به اوکراین یک تهدید بزرگ در نظر گرفته و همکاری با متحدان خود را افزایش داده است. این کشور بودجه نظامی خود را افزایش داده و این منجر به خرید بیشتر سخت افزار و تجهیزات نظامی جدید از سوی ژاپن شده است. در حال حاضر، پرسنل ذخیره ارتش ژاپن بیش از 50000 نفر است.
7. انگلستان
مجموع هزینه‌های نظامی (به میلیون دلار): 68366
تعداد کل جنگنده‌ها: 119
تعداد کل زیردریایی: 10
انتظار می‌رود بریتانیا تا سال 2030 بودجه نظامی سالانه خود را به 100 میلیارد پوند برساند.
6. فرانسه
مجموع هزینه‌های نظامی (به میلیون دلار): 56647
تعداد کل جنگنده‌ها: 266
تعداد کل زیردریایی: 10
فرانسه بیشترین بودجه نظامی را در اروپا دارد و به همین دلیل در زمره قدرتمندترین ارتش‌های جهان قرار دارد. فرانسه علاوه بر هزینه‌های نظامی بالای خود، دارای تعداد زیادی جنگنده و زیردریایی است تا قدرت نظامی خود را به رخ بکشد.
5. کره جنوبی
مجموع هزینه‌های نظامی (به میلیون دلار): 50227
تعداد کل جنگنده ها: 402
تعداد کل زیردریایی: 22
کره جنوبی چندین دهه است که دائماً با تهدید کره شمالی روبرو بوده و به همین دلیل رقم قابل توجهی را برای ارتش خود هزینه می‌کند.
4. هند
مجموع هزینه‌های نظامی (به میلیون دلار): 76598
تعداد کل جنگنده‌ها: 564
تعداد کل زیردریایی: 17
عمده بودجه ارتش غول‌پیکر هند به جای تسلیحات و مهمات، صرف حفظ حقوق، مسکن و مستمری نیروها می‌شود.
3. روسیه
مجموع هزینه‌های نظامی (به میلیون دلار): 65908
تعداد کل جنگنده‌ها: 772
تعداد کل زیردریایی: 70
بر اساس معیارهای ما، به طرزی تعجب آور روسیه همچنان سومین ارتش قدرتمند جهان است، در حالی که به یاد دارید که به دلایل متعدد جنگش در اوکراین به خوبی پیش نرفته است.
2. چین
مجموع هزینه‌های نظامی (به میلیون دلار): 293352
تعداد کل جنگنده‌ها: 1200
تعداد کل زیردریایی: 79
چین بعد از تجربه رشد، به دومین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل شده و همچنین پنجمین صادرکننده بزرگ اسلحه در جهان است. بزرگترین دریافت کننده تسلیحات چینی، پاکستان است.
1. آمریکا
مجموع هزینه‌های نظامی (به میلیون دلار): 800672
تعداد کل جنگنده‌ها: 1957
تعداد کل زیردریایی: 68
آمریکا در صدر فهرست 25 ارتش قدرتمند جهان در سال 2022 قرار دارد، در حالی که بودجه نظامی‌اش به تنهایی از مجموع بودجه‌های نظامی 9 ارتش دیگر پایین تر از آمریکا در این لیست بیشتر است. با در نظر گرفتن میزان کمک ارائه شده از سوی آمریکا به اوکراین، این هزینه ممکن است در سال 2022 از یک تریلیون دلار فراتر رود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/338328/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شکست برنامه‌های فرزندآوری

ادعای روزنامه شهرداری تهران: درآمد هر زباله‌گرد 50 میلیون تومان

دعوای درون جریانی و مجلس تندروها

حماس: مواضع بایدن متناقض است

مرغ ارزان شد

دلیل توقف واحدهای تولیدی و نیمه‌تمام لرستان کمبود اعتبار است

حجم مبادلات تجاری ایران و ازبکستان به یک میلیارد دلار می رسد

روابط اقتصادی و تجاری استان بوشهر با ازبکستان توسعه یابد

ضرب سکه طلا را ‌خیانت‌ به مملکت می‌دانیم

انتصاب سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی

منظور: اقتصاد ایران در اوج تحریم‌ها رشد 6 درصدی را تجربه کرد

جزییات واریز مرحله سوم سود سهام عدالت اعلام شد

انقلابیون انتقادی

موضع‌گیری دو پهلو

تاریخ سازی جعلی

رویترز: آمریکا عضویت فلسطین در سازمان ملل را وتو می‌کند

سیل برای دبی گران تمام شد

ورود دادستان شهریار به افزایش نجومی اجاره واحدهای تجاری

بررسی مشکلات کارخانه روغن نباتی گلناز با حضور مسئولین قضایی استان کرمان/گوش شنوا برای حل مشکل واحدهای تولیدی

انتقاد نظامیان اسرائیلی از ضعف ارتش برابر حملات حزب الله لبنان

ادعای رسانه عبری درباره اصابت موشک به دیمونا جنگ روانی است

نتانیاهو: نباید اختلافات داخلی را علنی کنیم؛ با تهدید وجودی روبرو هستیم

اردن: باید مانع حمله به رفح شد

تظاهرات علیه نتانیاهو امروز هم ادامه یافت

رییس سازمان برنامه و بودجه: کشور در مدار رشد اقتصادی قرار دارد

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

برای تأمین منابع مالی افق نوینی لازم است

اعتماد: طعم قدرت‌نمایی ایران را با رویارویی در برابر زنان تلخ نکنیم

غربت مرتضی

گوترش: خاورمیانه در لبه پرتگاه قرار دارد

اوکراین درباره وقوع جنگ جهانی سوم هشدار داد

سازمان بهداشت جهانی: حجم ویرانی بیمارستان‌های غزه فاجعه‌آمیز است

سلامت جسمی- روانی صهیونیست‌ها وخیم‌تر شده است

انتقاد حسین عبده تبریزی به مالیات مضاعف علیه سرمایه‌گذاری

بیشترین و کمترین بازدهی نمادهای بازار سهام هفته چهارم فروردین

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

از هر امری که مردم را نا امید کند بپرهیزید

جزییات واریز مرحله سوم سود اعلام شد

رئیس برنامه و بودجه کشور: رشد تولید باید به جهش تبدیل شود

اردوغان: باید در راستای توقف نسل‌کشی در غزه تلاش کنیم

بزرگ‌ترین ریسک اقتصاد ایران در سال 1403؛ تورم‌های بزرگتر در راه است؟

اتمام 53 پروژه اقتصادی تا پایان دولت در خراسان رضوی

فرش قرمز برای اسکناس درشت؟

از چاله به چاه؟

حملات صهیونیست‌ها به فلسطینی‌ها به بالاترین حد از سال 2006 رسید

رهبر انصارالله: کشتی‌های مرتبط با رژیم اشغالگر در معرض عملیات‌های ما هستند

بزرگ‌ترین ریسک اقتصاد ایران در سال 1403

حق‌شناس: تنش اخیر میان ایران و اسرائیل تأثیری بر نرخ ارز نمی‌گذارد

بازگشت بیش از 250 همت از سرمایه‌های مردمی با احیای واحد‌های تولیدی

15 میلیارد ریال مواد خوراکی و لوازم بهداشتی قاچاق در تبریز کشف شد