ایرانیان جهان

آخرين مطالب

دانشجویان افغانستان خواستار محاکمه پسر شاه انگلیس شدند افغانستان

دانشجویان افغانستان خواستار محاکمه پسر شاه انگلیس شدند
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - مهر / معترضان و دانشجویان افغانستانی خواستار محاکمه شاهزاده هری شدند.
به نقل از آسوشیتدپرس، دانشجویان افغانستانی در دانشگاه ولایت هلمند علیه شاهزاده هری، پسر شاه انگلیس دست به تظاهرات زدند.
این دانشجویان افغانستانی خواستار پیگرد قانونی شاهزاده هری بدلیل قتل افرادی شدند که او به تازگی به جنایت علیه آنها اعتراف کرده است.
یکی از معترضان به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: «ما از جامعه جهانی می‌خواهیم که این شخص (شاهزاده هری) را محاکمه کند و ما باید برای خسارات خود غرامت بگیریم. ما خانه، زندگی و اعضای خانواده خود را از دست دادیم، معیشت و همچنین عزیزانمان دچار آسیب شدند و هری باید محاکمه شود.»
پیشتر نیز دولت موقت طالبان اظهارات شاهزاده هری، فرزند پادشاه انگلیس درباره قتل 25 نفر در حین انجام وظیفه نظامی در افغانستان را محکوم کرده بود و همزمان یک مقام ارشد افغانستان نیز دستگاه پادشاهی انگلیس را به کشتن غیرنظامیان بی گناه متهم کرد.
«انس حقانی»، از مقامات ارشد طالبان روز جمعه به الجزیره گفت: «ما بررسی کردیم و متوجه شدیم روزهایی که شاهزاده هری به آن اشاره می‌کند و از کشته شدن 25 مجاهد خبر می‌دهد، از میان طالبان در هلمند تلفاتی نداشته ایم، پس نتیجه گیری می‌کنیم که غیرنظامیان و مردم عادی هدف قرار گرفته بودند.»
این مقام طالبان گفت: «این داستان بخشی از جنایات جنگی 20 ساله حضور نظامی غرب در افغانستان است، هرچند هنوز این تصویر کامل جنایات مرتکب شده توسط آنها نیست و جنایات‌های انجام شده بسیار بیشتر از این حادثه است.»
حقانی همچنین در حساب کاربری خود در توئیتر با اشاره به توصیف شاهزاده هری مبنی بر اینکه حذف افرادی که به گفته وی «جنگجویان دشمن» بودند، مثل حذف مهره‌های شطرنج از روی تخته بود، نوشت: «آقای هری! آن‌هایی که شما کشتید مهره‌های شطرنج نبودند، بلکه انسان بودند. حقیقت چیزی است که شما گفتید؛ مردم بی گناه ما برای سربازان، رهبران نظامی و سیاسی شما مهره‌های شطرنج بودند. با این حال، شما در آن بازی شکست خوردید.»
روز گذشته رسانه‌های انگلیسی گزارش دادند که هری در کتاب خاطرات خود که هفته آینده منتشر خواهد شد، تعداد افرادی را که طی دو دوره خدمت کشته است، فاش خواهد کرد.
شاهزاده هری کوچک‌ترین پسر چارلز، شاه انگلیس است و در کتاب جدیدی که یادداشت‌های وی در آن منتشر شده به قتل 25 نفر در افغانستان اذعان کرده است.
وی در این باره نوشته است: «در جریان دومین حضورم در جنگ افغانستان 6 بار به این کشور اعزام شدم که در مجموع 25 نفر را کشتم، اما از این مساله نه شرمنده هستم و نه به آن افتخار می‌کنم.»
وی در کتابش که با عنوان SPARE منتشر شده نوشته است: «در گرما گرم جنگ من به این فکر نمی‌کردم که این 25 نفر از مردم (افغانستان) هستند، بلکه مانند مهره‌های شطرنج، آنها از روی صفحه کنار زده شدند.»
روزنامه تلگراف در این باره نوشت: «این برای نخستین بار است که این شاهزاده 38 ساله انگلیسی به تعداد نیروهای طالبان که در زمان دوران خدمت سربازی اش در افغانستان آنها را کشته، اشاره کرده است.»

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/344926/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

طالبان: استفاده نامشروع از شبکه‌های اجتماعی جرم است

توافق موقت تعرفه‌ای آمریکا و چین باعث جهش بازار ارزهای دیجیتال شد

روایت عجیب فرار یک زندانی از بیمارستان

«زلنسکی» توافقنامه مشارکت اقتصادی با آمریکا را امضا کرد

جولانی به بغداد نمی‌رود

حماس: عیدان الکساندر را آزاد کردیم

انفجار مهمات در اندونزی جان 13 نفر را گرفت

ادعای ترامپ:جنگ هسته‌ای بین هند و پاکستان را متوقف کردیم؛ سفر به خاورمیانه تاریخی خواهد بود

آمار عجیب از صنعت لوکس و پول‌ساز خرید و فروش حیوانات در ایران

رئیس بانک مرکزی: امسال حذف صفرهای پول ملی را دنبال می‌کنیم

دلاوری و سلحشوری شهدای مدافع حرم موجب حفظ آرمان ها و ارزش ها شد

اعلام برنامه‌های سراسری بزرگداشت هفته شهدای خدمت / 25 اردیبهشت ماه؛ آغاز مراسم بزرگداشت شهدای خدمت

ترامپ: اروپا «بدتر از چین» است/ منتظر اتفاقات خوب بین روسیه و اوکراین هستم

ترامپ: در خصوص ایران تحولات بسیار خوبی درحال رخ دادن است

گزینه‌ای جنجالی برای ریاست MI6 ؛ یک زن برای اولین بار رئیس سازمان جاسوسی انگلیس می‌شود

تماس فوری مصر با ویتکاف درباره ایران

طغیان دوباره کرونا؛ ارمغان نوروزی مسافران برگشته از آمریکا، کانادا و استرالیا

دیپلماسی در راه ناهموار

گردنه غنی‌سازی

گانتس: کابینه نتانیاهو شایستگی باقی ماندن در قدرت را ندارد

ادعای ترامپ:جنگ هسته‌ای بین هند و پاکستان را متوقف کردیم؛ سفر به خاورمیانه تاریخی خواهد بود

«شمال تهران: برق بیشتر، جنوب تهران: قطعی بیشتر؟»

رئیس بانک مرکزی: تورم نقطه به نقطه پایان سال 1403 به 39.7 درصد رسید

بنیاد مستضعفان: ساخت و ساز را از 5 -6 سال به 2 سال کاهش می‌دهیم

یازده معدنچی افغان در دو رویداد جداگانه جان خود را از دست دادند

کاخ سفید: آمریکا پیشنهاد قطر برای خرید هواپیما را بررسی می‌کند

پیشگیری از هیروشیمای دوم

افشا یا افترا؟ ادعای رشوه گرفتن نمایندگان از وزرای در حال استیضاح

ترامپ: حوثی‌ها به کشتی‌های آمریکایی حمله نخواهند کرد

نتانیاهو با ترامپ گفت‌وگو کرد

ترامپ: شاید این هفته با شی گفتگو کنم

مخالفت چین با امنیت‌زدگی و اجبار امنیتی

گفت‌وگوی فرماندهان نظامی هند و پاکستان در پی آتش‌بس

هشدار وزارت بهداشت غزه نسبت به فروپاشی کامل نظام درمانی

رقم عجیب دزدی برق در کشور، 3 هزار مگاوات انشعاب غیرمجاز

تنها اپلیکیشن ایرانی که هر روز 100 میلیون جایزه می‌دهد

چگونه از صندوق‌های طلا در بورس طلا بخریم؟

فرزین: هر ایرانی 10 حساب بانکی دارد

تداوم افت قیمت‌ سکه و طلا؛ دلار در جا زد

اختتامیه جلسات آموزه‌های تربیتی سوره لقمان با محوریت بزرگداشت «شهید حمیدرضا اسداللهی»

آیا کولر گازی موتور بزرگ گری از دیگر برندها بهتر است؟

تعرفه بسته‌های اینترنت تغییر می‌کند؟

غزه شاهد بدترین بحران‌ غذایی در جهان و رنجی غیرقابل توصیف

درخواست کمیسیون اروپا برای تقویت همکاری تسلیحاتی با اوکراین

آغاز مذاکرات حماس و رژیم صهیونیستی پس از آزادی اسیر آمریکایی صهیونیستی

هند: پاکستان غافلگیر شد، پاسخ آن نامنظم بود

مرغ‌های تخم‌گذار به بحران خوردند

لایحه «مبارزه با اخلالگران اقتصادی» تصویب شد

آماری عجیب از تعداد خانه‌های خالی در کشور

مرحله سوم کالابرگ الکترونیک میان زمین و هوا