ایرانیان جهان

آخرين مطالب

کره شمالی در آستانه یک بحران انسانی خواندنی ها

کره شمالی در آستانه یک بحران انسانی
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - فرارو /متن پیش رو در فرارو منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
کره شمالی در حال حاضر یک بحران غذایی وخیم را تجربه می‌کند و تحلیلگران هشدار می‌دهند که وضعیت کنونی می‌تواند به یک فاجعه انسانی مشابه وضعیتی که در طول قحطی چهار ساله در اواسط دهه 1990 میلادی در آن کشور مشاهده شده منجر شود. حکومت کره شمالی از آن سال‌ها تحت عنوان "راهپیمایی سخت" یاد کرده بود وضعیتی که به مرگ میلیون‌ها نفر انجامید.
به گزارش دویچه وله، بر اساس بررسی طیف وسیعی از آمار و داده‌ها توسط کارشناسان مرکز استیمسون یک اندیشکده روابط خارجی مستقر در واشنگتن قیمت مواد غذایی اساسی در کره شمالی در حال افزایش است، زیرا این مواد در بازار‌های آن کشور روز به روز کمیاب‌تر می‌شوند.
در حالی که کره شمالی در گذشته کمبود مواد غذایی را تجربه کرده مورد اخیر به دلیل واکنش دولت پیونگ یانگ به شیوع ویروس کرونا در چین کشور همسایه در اوایل سال 2020 میلادی که شامل بستن مرز‌ها و توقف تقریبا تمام واردات آن کشور از جمله مواد غذایی و دارو‌های مورد نیاز شده احتمالا جدی‌تر خواهد بود. آن چه بحران کنونی را حادتر می‌سازد آن است که کشور‌هایی که در سالیان اخیر میلیون‌ها کمک به کره شمالی ارائه کرده اند در واکنش به تشدید اقدامات خصمانه پیونگ یانگ این کمک‌ها را کاهش داده اند.
کره شمالی در سال 2022 میلادی لفاظی‌های خود را علیه دشمنان اش افزایش داد و توسعه کلاهک‌های هسته‌ای را با سرعتی بیش از گذشته دنبال کرد. هم چنین، کره شمالی در سال گذشته حدود 80 موشک جمله تعدادی تسلیحات دوربرد شلیک کرد که از خاک ژاپن عبور کردند.
گزارش قحطی و گرسنگی
در حالی که دستیابی به تصویر روشنی از وضعیت در کره شمالی به دلیل کنترل قاطعانه دولت بر رسانه‌ها و مردم آن کشور ناممکن است گزارش‌هایی در رسانه‌های مخالف حکومت کره شمالی درباره مرگ اعضای خانواده‌های ساکن کره شمالی بر اثر گرسنگی منتشر شده اند.
در گزارشی که توسط سایت Daily NK در تاریخ 9 ژانویه منتشر شده بود این ادعا مطرح شد که اجساد یک مادر و پسر نوجوان اش در اواسط دسامبر در خانه شان در شهر هیسان پیدا شده بودند. این سایت که از تلفن همراه برای برقراری ارتباط با شبکه‌ای از مخاطبین در کره شمالی استفاده می‌کند اشاره کرده بود که در خانه آن مادر و فرزند هیچ غذا و هیچ گونه سوختی برای گرم نگداشتن خانه در دمای زیر صفر وجود نداشت.
بر اساس داده‌های 38 North یک وب سایت تحلیلی درباره مسائل کره شمالی که توسط مرکز استیمسون اداره م‌شود "داده‌های کمّی و افزایش قیمت اقلام اشاره به وضعیتی رو به وخامت دارند که با انزوای خود خواسته کره شمالی به دلیل نوع خاص پاسخ آن کشور به شیوع کووید -19 بدتر شده است".
"مارکوس نولاند" معاون اجرایی موسسه اقتصاد بین الملل پترسون و یکی از مشارکت کنندگان در تهیه این گزارش اشاره کرده که برآورد آژانس‌هایی مانند برنامه جهانی غذا نشان می‌دهد که کره شمالی 1.5 میلیون تن کسری مواد غذایی دارد. در ماه مارس آن کشور با کسری 500 هزار تنی در برداشت محصولات مواجه بود.
نولاند به "دویچه وله" می‌گوید: "واضح به نظر می‌رسد که اوضاع بد است، اما ما در حال حاضر درباره یک قحطی بزرگ دیگر صحبت نمی‌کنیم". با این وجود، او اذعان کرد که شواهد اندکی وجود دارند که نشان دهند وضعیت غذایی در کره شمالی به زودی بهبود خواهد یافت.
نولاند می‌گوید: "دولت کره شمالی کاملا غیر مسئول است و مسائل دیگر را بر نیاز‌های آن دسته از شهروندانی که عضو حزب و مقام‌های بلندپایه نیستند در اولویت قرار می‌دهد. اولویت حکومت شمالی تسلیحات هسته ای، سیستم‌های موشکی و ارتش هستند. بنابراین، اصلاحاتی که برای تغذیه مردم آن کشور لازم است انجام نمی‌شود، زیرا اولویت رژیم سیاسی کره شمالی صرفا حفظ ثبات است".
اثر باقی مانده از بحران دهه 1990 میلادی
وضعیت غذایی کره شمالی از قحطی اواسط دهه 1990 میلادی که به دلیل ترکیبی از سوء مدیریت اقتصادی، فروپاشی سیستم‌های تحویل غذا، مجموعه‌ای از خشکسالی‌ها و سیلاب‌ها و بحران اقتصادی در روسیه حامی کلیدی آن کشور ایجاد شد هرگز به طور کامل بهبود نیافته است.
نولاند خاطرنشان می‌سازد که این عوامل زمینه‌ای به دلیل عدم افزایش بهره وری در کشاورزی داخلی تشدید شده اند که با تحریم‌های جدید سازمان ملل که در سال 2018 میلادی به دنبال مجموعه‌ای از آزمایش‌های هسته‌ای و پرتاب موشک‌های بالستیک قاره پیما اعمال شد بدتر شده است.
نولاند می‌گوید: "پیش از این، تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد به شدت بر روی ارتش کره شمالی متمرکز بود، اما در ادامه بر روی واردات کالا‌های لوکس و بخش عمده صادرات کره شمالی مانند منسوجات و پوشاک نیز تعمیم یافت. این یک تغییر کیفی در رژیم تحریم‌ها بود".
تصمیم پیونگ یانگ برای قطع برق در زمان شیوع کرونا وضعیت را بدتر ساخت. برای مثال، واردات کود مورد نیاز را متوقف ساخت. کره شمالی نیز از افزایش قیمت جهانی انرژی در نتیجه حمله روسیه به اوکرین مصون نبوده است.
"پارک جونگ ون" استاد حقوق بین الملل در دانشگاه دانکوک کره جنوبی می‌گوید: "شواهد واضحی از خستگی اهداکنندگان کمک در کشور‌هایی دیده می‌شود که پیش‌تر کمک‌های بشردوستانه به کره شمالی ارائه کرده بودند".
او می‌گوید: "دولت‌های اهدا کننده کمک اقدامات تحریک آمیز مداوم کره شمالی را در یک سال گذشته می‌بینند و از خود می‌پرسند چرا این اتفاق رخ می‌دهند و اصولا چرا باید به کمک‌های شان به چنین کشوری ادامه دهند"؟
او می‌افزاید: "کره شمالی کشور فقیری است که تصمیم می‌گیرد برای موشک‌ها و تسلیحات هسته‌ای بیش‌تر هزینه کند اقدامی که امنیت بین المللی را به خطر می‌اندازد. در نتیجه، چنین کشور‌هایی به تدریج تصمیم می‌گیرند که نمی‌توانند حمایت پیشین خود از کره شمالی را توجیه کنند".
بر اساس گزارش دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل دولت‌های سراسر جهان در سال 2022 میلادی مبلغ 2.3 میلیون دلار (2.1 میلیون یورو) به آژانس‌های کمکی ارائه کردند که در مقایسه با 14 میلیون دلار ارائه شده در سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است. سوئیس بزرگترین کمک کننده بود که 1.6 میلیون دلار از طریق صندوق کودکان سازمان ملل متحد و سازمان همکاری توسعه سوئیس به کره شمالی ارائه کرد.
تعدادی از کشور‌ها از جمله آلمان، فرانسه، فنلاند و کانادا همگی برای حمایت از کمک‌های بشر دوستانه در کره شمالی در سال 2021 میلادی بودجه‌ای را تخصیص داده بودند، اما سال گذشته هیچ گونه کمک مالی‌ای ارائه نکردند.
نولاند در پاسخ به این پرسش که آیا "راهپیمایی سخت" دیگری در چشم انداز کره شمالی قرار دارد یا خیر می‌گوید: "قطعا امکان پذیر است".

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/354898/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حضور ایران در بریکس تاکنون مثمرثمر بوده است

رئیسی: همکاری‌های دوجانبه، منطقه ای و بین المللی ایران و سریلانکا برای بی اثر کردن دشمنی ها باید تقویت شود

نهاد‌های اقتصادی نباید سرمایه گذار را دغدغه‌مند کنند

بنگاهداری بانک‌ها زنجیری به پای چرخ تولید

اسرائیل در غزه؛ جنایت پشت جنایت

حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی

استعفای ناگهانی فرمانده یگان ویژه «اشباح» از ارتش رژیم صهیونیستی

بازدید میدانی یحیی السنوار از مناطق درگیری در غزه

رئیسی: روابط ایران و سریلانکا افزایش یابد

ایران امروز کشوری پیشرفته است / تهدیدها و تحریم‌ها ملت ایران را متوقف نکرده است

زیرساخت‌های لازم در 3 بازارچه مرزی چیلات، چنگوله و مهران فراهم شد

دولت سیزدهم مصمم به تکمیل زیرساخت‌های بازارچه‌های مرزی است

حضور ایران در میدان رقابت قدرت های جهان در شبه‌ قاره | مزیت ویژه‌ای که سریلانکا برای ایران دارد

رئیسی: همکاری‌ها برای بی‌اثر کردن دشمنی‌ها علیه دو ملت ایران و سریلانکا باید تقویت شود

رئیس‌جمهور: اشغالگر باید به فوریت اخراج، محاکمه و مجازات شود

رئیسی: اشغالگر باید به فوریت اخراج، محاکمه و مجازات شود/ رئیس جمهور سریلانکا: ما حمله به کنسولگری ایران در سوریه را محکوم کردیم

آیت‌الله رئیسی: شرکت‌ها و متخصصان ایرانی آماده مشارکت در پروژه‌های عمرانی سریلانکا هستند

آمادگی ایران برای صدور خدمات فنی-مهندسی به سریلانکا

محاصره بن گویر در میان معترضان خشمگین صهیونیست

کاخ سفید ارسال مخفیانه موشک های دوربرد به اوکراین را تایید کرد

ماجرای 4 اسیر قدیمی اسرائیلی که «ابوعبیده» از آن ها یاد کرد

تکرار یک اشتباه

تندروها در پی رسیدن به کرسی قالیباف؟

حامیان گشت ارشاد

لحظه هدف قرار گرفتن محل استقرار نظامیان اسرائیلی توسط حزب‌الله

والاس: روسیه بزرگترین تهدید کنونی علیه انگلیس است

تظاهرات مجدد شهرک‌نشینان در برابر محل اقامت نتانیاهو

پیام‌های حمله به دو پایگاه آمریکا در شرق سوریه

اختصاص 420 میلیارد ریال برای زیرساخت‌های بازارچه های مرزی ایلام

ایران می‌تواند با صدور خدمات فنی و مهندسی در توسعه سریلانکا مشارکت کند

دولت سیزدهم برای تکمیل زیرساخت بازارچه‌های مرزی مصمم است

دیپلماسی فعال انرژی بسترساز بهبود شرایط اقتصادی است/ صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشور‌ها اهمیت دارد

تحقق ثبات اقتصادی با کم شدن هزینه‌های دولت

تکرار قصه ناتمام زن‌کشی

فصل جدید مسلمان‌ستیزی مودی

وطن امروز نوشت: نظام اسلامی و چالش کشف حجاب

دیوار کلاهبرداری فرو ریخت

«طوفان اقصی» کار «رئیس سازمان اطلاعات ارتش اسرائیل» را ساخت

تلاش مجدد بایدن برای دست دادن با موجود خیالی

اردوغان: دیگر تجارت گسترده گذشته با اسرائیل را نداریم

سناریوی زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا

معاون سازمان توسعه تجارت: اعدادی که برای تجارت با آفریقا اعلام می‌شود واقعی نیست

رئیسی: ایران کشوری پیشرفته و فناور است/ برای صدور خدمات فنی و مهندسی به سریلانکا آماده‌ایم

کدام استان‌ها و دستگاه‌ها در تبدیل مجوز‌های کاغذی صدرنشین هستند؟

اقدام دانشجویان دانشگاه پلی‌تکنیک کالیفرنیا در اعتراض به نسل‌کشی اسرائیل در غزه

سفر مخفیانه روسای ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی و شاباک به قاهره

بایدن لایحه کمک به اوکراین و رژیم صهیونیستی را امضا کرد

جایزه تتر و بیت‌کوین تا +30 میلیون تومان در ازای یک ثبت‌نام ساده

رئیس فراکسیون کارگری مجلس: عدم افزایش حق مسکن و پایه سنوات کارگران هیچ توجیهی ندارد

افتتاح پایگاه سلامت خانواده با محوریت مادر وکودک درمجتمع مسکونی مهستان کیش