ایرانیان جهان

آخرين مطالب

شی جین پینگ، معتقد به مائو و به شدت ضد غرب آسیا

شی جین پینگ، معتقد به مائو و به شدت ضد غرب
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - دیپلماسی ایرانی / متن پیش رو در دیپلماسی ایرانی منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست.
از نظر رهبر چین، نظمِ غربیِ تحت زعامت آمریکا رو به زوال و چین در حال صعود به قدرتی جهانی است. شی جینگ پین اسم دوره گذار فعلی در نظم جهانی را دوره آشوب گذارده و معتقد است دوره آشوب در نظام بین‌المللی فعلا دوام دار است. شی جینگ پین بر این باور است که چین باید برای ارتقای موقعیت جهانی خویش، در وقت مناسب ریسک و قاطعانه عمل کند. رهبر چین گفته ارزش های کشورش با غرب آشتی ناپذیر است و چین باید برای خشونت در دوره آشوب آماده باشد زیرا رویارویی با غرب اجتناب ناپذیر است و توسل به جنگ برای حفظ منافع ملی چین منافاتی با توسعه صلح آمیز ندارد!
دیپلماسی ایرانی: بسیاری از متون و اسناد مربوط به آموزه‌های سیاسی و عقیدتی در چین اصلا به زبان دیگری ترجمه نمی شوند لذا غربی ها بسیاری اوقات متوجه رخدادهای جاری در عالی ترین سطوح حاکمیتی در چین نمی شوند مثل سخنرانی های رهبر چین برای مسئولین ارشد حزب حاکم یا دستورالعمل های جدید شی جینگ پین، رئیس جمهوری این کشور که به افراد ارتش خلق و دیگر دوایر حکومتی و عقیدتی در چین تدریس و القاء می شود.
رصد صحبت‌های خاص شی جینگ پین در میان افراد خاص در چین (از سال های طولانی گذشته تاکنون) حاکی از تعهد عمیق وی به مارکسیسم – کمونیسم، آموزه های مائو و دشمنی عمیق او با ایالات متحده آمریکا و غرب است. او در جایی علت اصلی فروپاشی کمونیسم در شوروی را تضعیف آرمان و اعتقاد به کمونیسم در میان مسئولین شوروی و مقصر اصلی این فروپاشی را شخص میخائیل گورباچوف دانسته است. به دستور شی جینگ پین فیلمی که درباره علل فروپاشی کمونیسم در شوروی در ارکان حزبی چین ساخته شده بار‌ها برای اعضای حزب کمونیست و افراد ارتش خلق چین به نمایش در آمده است. در این فیلم آشکارا انواع نفوذ سیاسی، فکری، عقیدتی و اقتصادی آمریکا در حزب حاکم شوروی به عنوان علت فروپاشی کمونیسم معرفی شده است.
رهبر چین در جلسات دربستهٔ حزب صراحتا به لیبرال دموکراسی در غرب تاخته است و نسبت به وقوع انقلاب رنگی در چین هشدار می‌دهد. از نظر رهبر چین، نظمِ غربیِ تحت زعامت آمریکا رو به زوال و چین در حال صعود به قدرتی جهانی است. شی جینگ پین اسم دوره گذار فعلی در نظم جهانی را دوره آشوب گذارده و معتقد است دوره آشوب در نظام بین‌المللی فعلا دوام دار است. شی جینگ پین بر این باور است که چین باید برای ارتقای موقعیت جهانی خویش، در وقت مناسب ریسک و قاطعانه عمل کند. رهبر چین گفته ارزش های کشورش با غرب آشتی ناپذیر است و چین باید برای خشونت در دوره آشوب آماده باشد زیرا رویارویی با غرب اجتناب ناپذیر است و توسل به جنگ برای حفظ منافع ملی چین منافاتی با توسعه صلح آمیز ندارد! استفاده از کلمهٔ «مبارزه» در منشور حزب، در غرب به اشتباه «کار و کوشش سخت و مداوم» ترجمه شده است در حالی که منظور واقعی شی از این کلمه رویارویی و مقابله با دشمنان داخلی و خارجی است. در برخی متون آموزشی برای اعضای حزب حاکم و ارتش خلق به نقل از شی جینگ پین آمده که نظم وستفالیایی در حال فروریختن است و چین باید برای مشارکت فعالانه در شکل گیری و ایجاد نظم نوین پس از وستفالیایی آماده شود. تغییرات جدید در عالی ترین سطوح حزبی و اداره کشور حاکی از اهمیت نظامی گری در رهیافت های نوین حزبی و مملکتی است. به قول شی جینگ پین، هیأت حاکمه جدید چین طوری گزینش شده است که برای وضعیت «روح مبارزه»، «بادها و امواج بلند» و «شرایط طوفانی» آماده باشند.
شی جینگ پین ضمن تمجید از مائو و ارج نهادن به تمامی آراء و سیاست های او همواره ضرب المثل مشهور مائو را تکرار می کند که «باید با زدن یک مشت از صد مشت جلوگیری شود»! شی جینگ پین اقدام مائو در ورود به جنگ در کره همچنین تصمیم او در تنش زدایی با آمریکا همگی را از مصادیق رهنمودها و سیاست‌های حکیمانه مائو در حفظ و حراست از چین می داند.
منبع: فارن افرز / برگردان و چکیده: سید قاسم ذاکری، کارشناس روابط بین الملل

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/355799/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله جام جم/ رویدادی تاریخی که مبدأ تحول‌ شد

اخراج 2 عنصر امنیتی فرانسه از الجزایر

نتانیاهو تمایل دارد از کمک های امنیتی آمریکا دست بکشد

احتمال تحریم‌های بیشتر روسیه قوت گرفت

الهندی: توقف دائمی جنگ شرط آزادی همه اسرای اسرائیلی است

ورود ویتکاف به تل‌آویو برای آزادی زندانی دو تابعیتی در غزه

ویتکاف با نتانیاهو دیدار کرد

ژاپن: گفتگوهای روسیه و اوکراین باید به صلح ختم شود

پرواز جنگنده‌های رژیم صهیونیستی در قلب سوریه

جولانی با ولیعهد سعودی و رئیس امارات تلفنی گفتگو کرد

عقب‌نشینی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه

رشد 79 هزار واحدی شاخص بورس

علت محکوم شدن اسنپ فود در شکایت تپسی فود از آن چه بود؟

در حاشیه بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش ایران؛ امضای تفاهم‌نامه همکاری میان پتروشیمی جم و شرکت سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی

دیگه ماشینو کارواش نبر ... اونم با 228 تومن

دیدار مدیرکل آموزش با دانش‌آموزان، دانشجویان، معلمان و اساتید مدارس و دانشگاه‌های استان سیستان و بلوچستان

سرمقاله کیهان/ سرمایه امید و تاجران یأس و ترس

سرمقاله همشهری/ فناوری هسته‌ای؛ مرز اقتدار و انقیاد

ازسرگیری مذاکرات صلح اوکراین، موضوع نشست امروز کابینه ترکیه

رسانه‌های عبری: تل‌آویو پس از آزادی نظامی 2 تابعیتی، اجازه ورود کمک‌ها به غزه را می‌دهد

برگزاری تظاهرات سراسری ضد اسلام‌هراسی در فرانسه

هیچ خط قرمزی برای یمن وجود ندارد؛ مناطق صنعتی اسرائیل در تیررس موشک‌ها

ویتکاف: اختلاف میان ترامپ و نتانیاهو ساخته رسانه‌هاست

واشنگتن‌پست: ترامپ در سفر به عربستان فقط دنبال پول است

سازمان‌ ملل: گرسنگی جان 2 میلیون نفر را در غزه تهدید می‌کند

فرزین: امسال حذف 4 صفر از پول ملی را دنبال می‌کنیم

آتش‌بس تعرفه‌ای 90 روزه بین چین و آمریکا؛ طلا ریخت

نشست صمیمانه مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان با مدیران صندوق قرض‌الحسنه شاهد

سفر یک روزه مدیر کل بنیاد مازندران به شهرستان بهشهر

اینفوگرافیک برنامه‌های بزرگداشت هفته خدمت

سرمقاله ایران/ سامانه «فواد 128»؛ نسخه اصلاح نظام اداری برپایه نظر مردم

آواز صلح از زبان پوتین

قسام: نظامی دوتابعیتی را امروز آزاد می‌کنیم

آمار هولناک از شهدای فلسطینی/ قتل‌عام 5 درصد جمعیت غزه

رسانه دولتی چین: آمریکا باید قدر حسن نیت چین را بداند

انگلیس و اتحادیه اروپا پیمان نظامی امضا می‌کنند

تحرکات مشکوک نیروهای امنیتی فرانسه در لبنان و سوریه

ترکیه بر فرایند انحلال پ‌ک‌ک‌ و تمام شاخه‌های آن به دقت نظارت می‌کند

پکن میزبان رهبران آمریکای لاتین؛ اتحاد در سایه جنگ تجاری با آمریکا

گزارش دیوان محاسبات کشور از آخرین وضعیت تعهدات دولت بابت اوراق مالی اسلامی

سرمقاله اعتماد/ ایران و امریکا: پایان نیم قرن دشمنی؟

تاکید روزنامه دولت بر لزوم «تغییر ساعت رسمی کشور»

آمادگی رژیم صهیونیستی برای تأخیر در گسترش جنگ در صورت موافقت حماس با طرح ویتکاف

ویتکاف: گروگان آمریکایی احتمالا امروز از غزه آزاد می‌شود

بازگشایی 32 فرودگاه هند بعد از آتش‌بس با پاکستان

تخریب منازل فلسطینیان توسط رژیم اشغالگر صهیونیست

پاپ جدید خواستار توافق هند و پاکستان و توقف جنگ غزه شد

نماینده مجلس: بیش از 2 و نیم میلیون کارمند در کشور داریم!

ایران سالانه 9 میلیارد دلار برای گاز فلر ضرر می‌دهد؟

نشست مشترک سرپرست دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران با اساتید دانشگاه تهران