ایرانیان جهان

آخرين مطالب

افزایش فشارها بر برلین برای سختگیری بیشتر بر ایران آلمان

افزایش فشارها بر برلین برای سختگیری بیشتر بر ایران
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
المانیتور: فعالان حقوق بشر آلمان بر دولت فشار می‌آورند تا با برداشتن گام‌های قاطع علیه تهران مانع از اجرای حکم اعدام جمشید شارمهد که تابعیت دوگانه آلمانی- ایرانی دارد، شود
رابطه جمهوری اسلامی ایران و آلمان هر روز تیره‌تر از پیش می‌شود. از زمان آغاز ناآرامی‌ها در ایران در شهریور ماه 1401 تاکنون، برلین یکی از تند و تیزترین موضع‌گیری‌ها در قبال تحولات داخلی را داشته و همزمان مساله ادعای حمایت ایران از روسیه در جنگ اوکراین هم بر تنش رابطه تهران و برلین افزوده است. سایت المانیتور در تازه‌ترین گزارش به بررسی فشارهای بیشتر بر برلین برای برداشتن گام‌های قاطعانه‌تر در برابر تهران پرداخته و نوشته است: 
فعالان حقوق بشر آلمان بر دولت در برلین فشار می‌آورند تا گام‌های قاطعی علیه تهران بردارد تا اجرای حکم اعدام جمشید شارمهد که تابعیت دوگانه آلمانی-ایرانی دارد، متوقف شود. روز چهارشنبه، آلمان در واکنش به صدور این حکم اعدام، تصمیم به اخراج دو کارمند سفارت ایران در برلین گرفت، اما چندین سیاستمدار آلمانی معتقدند این اخراج به اندازه کافی پیام قوی به ایران برای توقف اعدام نیست. نوربرت روتگن یکی از نمایندگان پارلمان که از مدت‌ها پیش خواستار غیرقانونی اعلام کردن فعالیت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از سوی آلمان شده بود، روز پنجشنبه اعلام کرد که احضار نماینده ایران برای توبیخ توسط وزارت خارجه آلمان و تصمیم متعاقب آن مبنی بر اخراج دو کارمند سفارت ایران کافی نیست. او در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «اگر ربوده شدن یک شهروند و تهدید به قتل او با عواقب سختی مواجه نشود به این معنا خواهد بود که ما به ساخته شدن یک ابزار فشار علیه خود کمک می‌کنیم.» المانیتور در ادامه این گزارش به فعالیت‌های غزل شارمهد، دختر جمشید، از زمان بازداشت او در دوبی و انتقال او به ایران و محاکمه شدنش اشاره می‌کند. دادگاه انقلاب تهران روز سه‌شنبه هفته گذشته حکم اعدام جمشید شارمهد، سرکرده گروهک تروریستی «تندر» را به اتهام «افساد فی‌الارض» و طراحی و هدایت چندین عملیات تروریستی در اماکن دینی و اقتصادی حساس صادر کرد. به گفته قوه قضاییه ایران، شارمهد قصد انجام 23 اقدام تروریستی داشته که موفق به انجام پنج مورد آن شده است. به گزارش دادگستری کل استان تهران، متهم در مراحل مختلف رسیدگی به پرونده، مسوولیت تمام اقدامات گروه تندر را برعهده گرفته است. پس از صدور این حکم، دختر شارمهد از جو بایدن، رییس‌جمهور امریکا و اولاف شولتس، صدراعظم آلمان درخواست کرد تا بر تهران برای آزادی پدرش فشار بیاورند.
به گزارش المانیتور، غزل شارمهد آشکارا از اقدامات انجام شده توسط آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان انتقاد نکرد اما فشار عمومی بر دولت برلین برای ممانعت از اعدام شارمهد افزایش یافته است. المانیتور در ادامه این گزارش ادعا کرده که برلین با یک معضل پیچیده مواجه است. آلمان به همراه فرانسه دو کشوری بودند که برای تصویب موج پنجم تحریم‌ها علیه ایران که روز دوشنبه تصویب شد، تلاش زیادی کردند اما صدور حکم اعدام برای یک شهروند دو تابعیتی ایرانی-آلمانی نشان می‌دهد که این فشارها منجر به تغییر در رفتار تهران نشده است. المانیتور در بخش دیگری از این گزارش می‌نویسد: هم پاریس و هم برلین در چند سال گذشته رهبری تلاش‌ها برای ازسرگیری مذاکرات با تهران برای تجدید توافق هسته‌ای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را برعهده داشته‌اند اما برخورد با تظاهرات‌کنندگان در ایران، هر دو پایتخت اروپایی را مجبور به اتخاذ سیاست متفاوتی کرد. فرانسه و آلمان همراه با بریتانیا، از تحریم‌ها علیه مقامات ارشد ایرانی به واسطه آنچه سرکوب معترضان می‌خوانند، حمایت می‌کنند. در چندین مورد، این سه کشور به موازات بیانیه‌های منتشر شده از سوی اتحادیه اروپا، بیانیه‌های مشترک سه جانبه درباره این موضوع منتشر کردند. المانیتور در ادامه می‌نویسد: «برلین ابزارهای دیپلماتیک کمی دراختیار دارد تا تهران را وادار به عدم اجرای حکم اعدام شارمهد کند. اعدام ماه گذشته علیرضا اکبری، یک تبعه دوتابعیتی انگلیسی-ایرانی، یک مقام ارشد سابق دفاعی ایران که به اتهام جاسوسی برای بریتانیا محکوم شده بود، نشان می‌دهد که تهران قصد ندارد زیر بار فشار اروپا تسلیم شود.» المانیتور در ادامه نوشته است: آلمان می‌ترسد که قرار گرفتن سپاه پاسداران در لیست سیاه با واکنش تند و متفاوت تهران رو‌به‌رو شود. وزیر خارجه آلمان اخیرا اعلام کرده بود که کارشناسان آلمانی هیچ دلیل قانونی برای قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های تروریستی پیدا نکرده‌اند. بدون اینکه حداقل یکی از اعضای اتحادیه اروپا سپاه را در لیست گروه‌های تروریستی خود قرار ندهد، اتحادیه اروپا به عنوان یک مجموعه نمی‌تواند سپاه را به فهرست سازمان‌های تروریستی این اتحادیه اضافه کند. آلمان و فرانسه همچنین با مشکلات دیگری در تحریم ایران در بلوک اروپایی مواجه شده‌اند. مجارستان تمایلی به تصویب دهمین بسته تحریم‌ها علیه روسیه ندارد، بسته‌ای که باید شامل تحریم‌هایی علیه شرکت‌های ایرانی فعال در دو حوزه تولید یا فروش قطعات پهپادهای ایرانی که گفته می‌شود در جنگ اوکراین استفاده شده هم بشود. المانیتور در ادامه این گزارش ادعا کرده که باید به روابط تنش‌آمیز بین برلین و تهران، گزارش‌هایی مبنی بر افزایش جاسوسی ماموران اطلاعاتی ایران از ایرانیان تبعیدی مقیم آلمان در ماه‌های اخیر را هم اضافه کرد. دولت آلمان اخیرا ادعا کرده که در چند ماه اخیر «نشانه‌های فزاینده‌ای مبنی بر جاسوسی احتمالی از گردهمایی‌ها و افراد مخالف» توسط نهادهای اطلاعاتی و امنیتی ایران یافته است. 

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/399099/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت جهانی طلا امروز 10 اردیبهشت ماه؛ اونس به 3309 دلار رسید

ترامپ: فکر کردن به چین خواب را از من گرفته است

از تاثیر طالب‌زاده روی پنتاگون تا نقش هوش مصنوعی در آینده جهان

حمله هماهنگ انگلیس و آمریکا به یمن

استفاده از خطرناک‌ترین سلاح‌های ممنوعه از سوی آمریکا علیه یمن – آفتاب نو | اخبار ورزشی

حمله موفق ارتش یمن به ناو هری ترومن از فاصله 900 کیلومتری / دومین گل به خودی عجیب نیروی دریایی آمریکا در ماه‌های اخیر +تصاویر

قیمت جهانی طلا 10 اردیبهشت 1404 | اونس طلا 3309 دلار و 30 سنت

قیمت جهانی نفت 10 اردیبهشت 1404 | برنت 63 دلار و 80 سنت

قیمت جهانی نفت امروز 10 اردیبهشت؛ برنت 63 دلار و 80 سنت شد

ترامپ برای مقابله با ایران نقش «پلیس بد» را به اروپا سپرده است

سرمقاله آرمان ملی/ اروپا و ورود به مذاکرات مسقط

ترامپ: من دوست دارم پاپ باشم

واکنش نمایندگان عراق به حضور الجولانی در نشست اتحادیه عرب

رگبار باران و رعد و برق در 12 استان طی امروز و فردا | ورود توده غلیظ گرد و خاک از عراق به کشور

تولد نخستین گوساله‌های گوزن زرد ایرانی

انقلاب «قهوه» در ایران!

قیمت دلار در بازار آزاد به 72 هزار تومان می‌رسد؟

بادامچیان: آمریکا متوجه شده نمی‌‎تواند ایران را تحت فشار بگذارد

دورخیز قطر برای افزایش 60 درصدی برداشت گاز از پارس جنوبی

ارائه بسته ویژه ضمانت صادراتی برای اتحادیه آفریقا

انگلیس بیانیه داد: با آمریکا در حمله به یمن مشارکت کردیم

ایران و آمریکا می‌توانند برای ساخت نیروگاه‌های اتمی توافق کنند

سرمقاله سازندگی/ نگرانی اصلی

ترامپ: از فکر شکست چین خوابم نمی‌برد

قالیباف: کارگران افسران خستگی ناپذیر جنگ اقتصادی دشمن هستند

طلای جهانی به کُما رفت

دلیل عدم جمع بندی در مورد واردات بنزین سوپر مشخص شد

مخالفت بیش از 50 نماینده عراقی با سفر الجولانی به بغداد

مراسم بزرگداشت روز روانشناس با حضور روانشناسان بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

مقامات آفریقایی برای شرکت در اجلاس ایران و آفریقا وارد اصفهان شدند

خراسان شمالی بر زنجیره‌های گوشت قرمز فرش و گیاهان دارویی تمرکز می‌کند

پیش‌بینی بازار سهام امروز 10 اردیبهشت 1404

بحران آلودگی هوا، مرگ تدریجی سرمایه‌های انسانی و اقتصادی کشور

میزان خسارت آتش سوزی بندر رجایی به اقتصاد کشور

ترکیه به دنبال افزایش باروری است

نسل جدید در آمریکا دین‌دار می‌شوند

دفاع ترامپ از سیاست‌های خود در صدمین روز ریاست‌جمهوری

واکنش به سخنان وقیحانه مقام اروپایی علیه ایران | برای مقابله با ایران؛ ترامپ نقش «پلیس بد» را به اروپا سپرده است

تکرار عوام‌فریبی‌های ترامپ: عصر طلایی آمریکا آغاز شد!

هشدار آمریکا به روسیه و اوکراین

زخم بندرعباس و هزار خنجر اسرائیل

استفاده از خطرناک‌ترین سلاح‌های ممنوعه از سوی آمریکا علیه یمن

هشدار یک اقتصاددان؛خدا می‌داند چه‌خبر است که... | ببینید ما را دچار چه اوهامی می‌کنند

سرمقاله دنیای اقتصاد/ انفجار فاجعه‌بار بندر شهید رجایی و چند نکته

دو خواسته مهم کارگران در هفته کارگر

قیمت دلار و سایر ارزها امروز 10 اردیبهشت 1404/ توقف دلار در کریدور 80

سرمقاله خراسان/ زیارت؛ سفر آسان یا آزمون صبر؟

نقدی بر موضع عراقچی؛ رسانه‌ها یار کمکی هستند یا مزاحم؟

غارت در آمریکا، فداکاری در ایران | حل معمای بنزین | اژدهایان تهران به دام افتادند | مهم‌ترین فقدان پرسپولیس در این فصل

بیانیه وزارت خارجه آمریکا:واشنگتن شبکه تهیه سدیم‌پرکلرات و دی‌اکتیل سباکات از چین به ایران را هدف قرار داد