ایرانیان جهان

آخرين مطالب

پس‌لرزه‌های سیاست کور «شی» آسیا و اقیانوسیه

پس‌لرزه‌های سیاست کور «شی»
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
اواخر نوامبر با پایان ناگهانی برخی از شدیدترین کنترل‌ها و نظارت‌های مرتبط با سیاست کووید صفر که پس از اعتراض‌های کم‌سابقه‌ای علیه دولت چین اعمال شد، دومین اقتصاد بزرگ جهان موج تازه‌ای از این بیماری را تجربه کرد. اگرچه ماه گذشته مقام‌های چینی برای دومین بار پیروزی قاطعشان بر این ویروس را اعلام کردند، اما ناظران می‌گویند پیامدهای سیاسی بلندمدت این چالش برای شب باقی و در عین حال نامشخص است.
 در حالی که شی جین پینگ خود را برای آغاز دومین دهه ریاستش در چین آماده می‌کند با پدیده و چالش تازه‌ای روبرو است و آن مردمانی است که بدبین شده‌اند.
آینده مبهم شی
اواخر نوامبر اعتراضات نادری علیه «شی» و حزب کمونیست چین به راه افتاد و پایان ناگهانی برخی از شدیدترین کنترل‌ها و نظارت‌های مرتبط با سیاست کووید صفر موجب شد تا دومین اقتصاد بزرگ جهان موج تازه‌ای از این بیماری را تجربه کند. اگرچه ماه گذشته مقام‌های چینی برای دومین بار پیروزی قاطعشان را بر این ویروس اعلام کردند، اما ناظران می‌گویند پیامدهای سیاسی بلندمدت این چالش برای «شی» باقی و در عین حال نامشخص است.
امروز کاهش اعتبار «شی» بالاخص در شانگهای، مرکز مالی و تجاری چین که مدت‌ها به عنوان پنجره این کشور به روی جهان قلمداد می‌شد، مشهود است. مصاحبه‌ها با بیش از ده‌ها نفر در هفته‌های اخیر نشان می‌دهد که بی‌اعتمادی عمیقی در مسیر پیش رو تحت رهبری «شی» و لی کیانگ، دست راست رهبر پکن، حاکم است.
تلاش برای احیای اعتبار از دست رفته
آنگونه که بلومبرگ نوشته، «شی» این شانس را خواهد داشت که آخر این هفته، زمانی که مجلس قانونگذاران چین- کنگره خلق- برای نشست سالانه تشکیل جلسه می دهد، برای احیای اعتماد از دست رفته تلاش کند.این رویداد به مردمان چین نیز فرصت خواهد داد تا برنامه های لی و سایر مقام های ارشد را برای احیای اقتصادی که در دهه های اخیر رشدی کند داشته و همچنین جهت گیری سیاست خارجی همزمان با افزایش تنش ها میان ایالات متحده و چین در باب روسیه و تایوان بدانند.
هراس از نیت شوم پکن
برای جهان نیز وضعیت چین نشان از دارد که چالش های اقتصادی حاکم در داخل تا چه اندازه سیاست های این کشور در ارتباط با مقوله های خارجی چون جنگ روسیه در اوکراین را تحت تاثیر می گذارد؛ رخدادی که موجب افزایش هراس ها در میان متحدان ایالات متحده در ارتباط با نیت پکن و هدفش برای تایوان شده است.
فشارهای چین برای تحقق صلح میان اوکراین و روسیه، تردیدهای ایالات متحده را افزایش داده، چرا که فرض واشنگتن این بود که چین خواهان طولانی شدن جنگ در اوکراین اتحالا اصرار پکن برای صلح شاید گواه سناریوی دیگری باشد؛ سناریوی هولناک حمله به تایوان..
مردم از حزب نمی‌ترسند
ناظران می گویند تعین میزان نارضایتی‌ها در چین در بهترین حالت دشوار است. با این همه چینی ها برای رویارویی با سیاست های پکن جسورتر شده اند. تظاهرات و اعتراض های پرحاشیه انها موجب شد تا دولت اندکی از موضعش عقب نشینی کرده و طیف وسیعی از سیاست ها از جمله سیاست کووید صفر خود را تغییر دهد.
چرایی بی‌قراری‌ها و خشم مردمان چین، سوال های زیادی را در باب توانایی «شی» برای اجرای قرارداد اجتماعی که زیربنای مشروعیت حزب کمونیست است، را مطرح کرده، قرار بر آن بود که مردم در برابر حکومتی که امنیت و اقتصاد پر رونق را برایشان به ارمغان می آورد، ساختار سیاسی تک حزبی را بپذیرند. حال معادله معکوس شده. دینگ یوان، فعال در موسسه تجارت بین‌الملل چین مستقر در شانگهای در این باب معتقد است که اگر یک علیت را تعریف می‌کنید، باید بدان پرداخته و آن را ریشه‌یابی کنید، پس راه فراری وجود ندارد.
پس‌لرزه‌های یک سیاست کور!
به گفته او، دولت راه حل آسانی برای مسائل اقتصادی ساختاری چون پیری جمعیت، نیاز به تقویت سیستم ایمنی جمعی و وابستگی بیش از اندازه به فروش زمین برای ایالت‌های محلی جهت جمع آوری پول نقد در اختیار ندارد. طبیعتا چنین شرایطی هم نارضایتی‌ها را افزایش می‌دهد و هم بی‌اعتمادی‌ها را عمیق‌تر می‌کند.
بسیاری از مردمان چین به واسطه قرنطینه‌ها از جمله قرنطینه شانگهای تحت فشارهای شدیدی قرار داشتند و آسیب هایی جدی دیده اند. از همین رو در نظرسنجی هایی که شرکت کردند، می گویند که اعتمادشان را به حزب کمونیست را از دست داده اند و بعید است بتوانند به ابن سازمان که اصلاح ناپذیر به نظر می رسد، امیدی داشته باشند.در یکی از مقاله هایی که بلومبرگ بدان استناد کرده، آمده است که به واسطه قرنطینه ها و محدودیت های سرسختانه بسیاری از اتباع و شرکت های خارجی ناچار شدند، چین را ترک کنند. اتاق بازرگانی اروپا فعال در امور شانگهای در این باره تخمین زده که 25 درصد از ساکنان آلمان در این شهر پس از قرنطینه سال 2022، شانگهای را ترک کرده اند در حالی که تعدادی از شهروندان فرانسوی و ایتالیایی که برای سفر به این شهر آماده بودند، منصرف شده اند و حالا خواسته ها برای سفر به چین به میزان 20 درصد کاهش یافته است. این همان حقیقتی است که رئیس شعبه اتاق بازرگانی شانگهانی بر آن تاکید کرده و گفته، با این که این منطقه جذاب است اما کسی نمی خواهد بدان بازگردد چرا که بسیاری از آنچه قرار است رخ دهد،در هراس هستند.با این همه گروهی از ناظران می گوید حس بی اعتمادی در سراسر کشور حاکم نیست بخشی از ساکنان شمال چین که غالبا در روستا ها زندگی می کنند به «شی» اعتماد دارند و باورشان این است که تنها او می تواند به فساد پایان دهد.
بازار

ایرانیان جهان

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/452872/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کشف بقایای 3 جسد در حومه حلب

روی آوردن ساکنان غزه به شیوه‌های ابتدایی برای مقابله با کابوس قحطی

گام چین و پاکستان برای مهار نفوذ هند در افغانستان

رژیم صهیونیستی تیپ چتربازان را از سوریه به مرزهای غزه منتقل کرد

پول گندم‌ گندم‌کارها کجاست؟

دولت‌ها چگونه با تورم مقابله می‌کنند؟

خرید ارزان ترین لوله گالوانیزه برق ، از کجا بخریم؟

رویترز: ترامپ به‌دنبال جذب یک تریلیون دلار سرمایه‌گذاری عربستان است

رئیس‌جمهور لبنان: تصمیم برای انحصار سلاح در دست دولت گرفته شده است

احتمال حضور سوریه در نشست سران عرب قوت گرفت

هدیه تسلیحاتی آمریکا به اوکراین

اعتراف کارشناس اسرائیلی به فلج شدن رژیم صهیونیستی در پی حملات یمن

ممنوعیت واردات یا تعرفه‌گذاری؟

اقدامات بیمه دی برای جبران خسارت حادثه بندر شهید رجائی

سرمقاله صبح نو/ فرار B-2؛ پایان عصر شبح

مردان رادیکالی که آتش جنگ هند و پاکستان را هدایت می‌کنند

سرمقاله اطلاعات/ خلیج فارس نامی به بلندای تاریخ

هزاران کامیون آماده ورود به غزه

آمادگی ترکیه برای میزبانی مذاکرات روسیه و اوکراین

پایان دادن به گرسنگی مردم غزه خواسته تونسی‌ها

حماس: جهانیان «نه بزرگ» به نتانیاهو بگویند

تحریم های جدید انگلیس علیه روسیه

تخریب منازل فلسطینیان در شرق طولکرم و آوارگی ساکنان توسط اشغالگران

تسلیحات اسرائیلی هند در تقابل با پاکستان

پاپ جدید خواستار صلح پایدار در اوکراین شد

حرکت ارابه‌های مرگ به سوی غزه با اعزام تیپ‌های جدید

چالش جدی بازار مسکن؛ قیمت‌ها با درآمد خانوار هم‌راستا نیست

میزان ابتلا به ویروس کرونا هفته‌های اخیر افزایش یافته است/ جانبازان، والدین سالمند شهدا و ایثارگران موارد بهداشتی را رعایت کنند

سرمقاله جمهوری اسلامی/ حوزه علمیه و نیم قرن حکمرانی

سرمقاله وطن امروز/ طلوع ایران پویا از افق جامعه مولد

دولت جدید آلمان روند ارسال تسلیحات به اوکراین را مخفی می‌کند

تلاش رژیم صهیونیستی برای ترغیب سربازان ذخیره

زلنسکی: بدون آتش‌بس، مذاکره‌ای در کار نیست

اعتراف رسانه‌ها و نظامیان صهیونیست به ناتوانی در برابر «حماس»

نگرانی رژیم صهیونیستی از تحولات اخیر سیاست‌های آمریکا

رئیس پارلمان لبنان:عادی‌سازی روابط با اسرائیل خیانت است

نخست‌وزیر اسبق اسرائیل: غزه متعلق به فلسطینیان است نه اسرائیل

وعده وزیر ارتباطات درباره افزایش سرعت اینترنت

گلستان میزبان هفته بزرگداشت شهدای خدمت

نیازمند فرهنگ‌سازی عمیق برای شناخت ایثارگران هستیم

سرمقاله جوان/ قرن دوم حوزه قم

سرمقاله فرهیختگان/ جولانی در اورشلیم

قطع برق و ناامنی انرژی اروپا، اندیشکده بلژیکی را نگران کرد

ماکرون پیشنهاد پوتین را «گام اول اما ناکافی» دانست

آتش‌بس بدون دوام در آسیا

رسانه صهیونیست: اسرائیل ترجیح می‌دهد در باتلاق غزه غرق شود

بایدن سکوتش را شکست؛ ترامپ صداقت ندارد

کرملین:پیشنهاد مذاکرات مستقیم از سوی پوتین، بیانگر تمایل واقعی برای صلح است

منابع عربی: الجولانی و محمود عباس با ترامپ دیدار می‌کنند

اندیشکده انگلیسی: روابط پکن و دهلی، زمینه‌ساز نظم جدید جهانی است