ایرانیان جهان
آمریکا توان درگیری جدید در منطقه را دارد؟
چهارشنبه 25 مرداد 1402 - 12:28:31
ایرانیان جهان - صبح نو /متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
رحمان قهرمان‌پور، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با «صبح نو» با اشاره به رویکرد جو بایدن به موضوع هسته‌ای و تحریم‌ها علیه کشورمان، عنوان کرد: «در واقع سیاست کلی دولت بایدن، تلاش برای مهار چین است. به نظر می‌رسد سیاست خارجی کاخ سفید در غرب آسیا بر اساس این موضوع تعیین می‌شود. در هفته‌های اخیر آمریکا به عربستان امتیازاتی داد که در آن شرطی تعیین کرد تا به سمت چین نرود. اثرات این سیاست و رویکرد آمریکا نسبت به ایران هم تلاش برای کاهش تنش‌ها است؛ چراکه آمریکا توان درگیری جدید در منطقه را ندارد و مایل است توافق انجام شود. منطقه‌ای که به نظر خودشان باثبات باشد.»
این کارشناس مسائل بین‌المللی، افزود: «دولت بایدن در داخل مخالفان و منتقدانی دارد. اخیرا جمهوری‌خواهان از تبادل زندانیان انتقاد کرده‌اند، مسأله‌ای که انسانی است. این تبادلات نشان‌دهنده این است که بایدن می‌خواهد توافق کند؛ اما محدودیت‌های داخل باعث می‌شود آن‌گونه که می‌خواهد، نمی‌تواند این توافق را انجام دهد.‌ این موضوع در دولت آقای رئیسی هم صادق است و ملاحظاتی در این‌باره لحاظ می‌شود تا بررسی کنند منتقدان نسبت به این‌گونه مسائل چه واکنشی دارند.»
وی با اشاره به اینکه دولت آمریکا از تحریم‌ها دست بر نمی‌دارد، تصریح کرد: «تحلیل‌گران و تصمیم‌گیران معتقدند تحریم باید بماند؛ چراکه آن را به‌عنوان مهم‌ترین ابزار فشار بر مخالفان خودشان می‌دانند. اگرچه برخی می‌گویند دوران تحریم گذشته؛ اما پس از جنگ اوکراین که روسیه را تحریم می‌کنند به این معنی است که هنوز آمریکا، کشورهای اروپایی و اکثریت سیاست‌گذاران غربی به تحریم و اعمال آن اطمینان دارند.»
این کارشناس مسائل بین‌المللی افزود: «در اسنادی که 16 نهاد اطلاعاتی آمریکا منتشر کرده‌اند، اشاره شده که ایران بازیگری است که اگر زیاد به آن فشار وارد شود، عقلانی برخورد می‌کند. به نظر من تحریم‌ها بلندمدت است، کم می‌شود؛ اما از بین نمی‌رود؛ چراکه به‌عنوان ابزار فشار از آن استفاده می‌کنند.»
وی با اشاره به اینکه مسأله سیاست خارجی تأثیر چندانی بر موضوع انتخابات آمریکا ندارد، گفت: «در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا مسائل اقتصادی و فرهنگی بیشتر دیده می‌شود تا موضوعات سیاست خارجی. شاید مسائل اعتقادی و سنت‌ها و حتی سقط‌جنین در انتخابات آمریکا دیده شود؛ اما سیاست خارجی به دلیل پیچیدگی‌هایی که در آنها وجود دارد به‌ندرت در انتخابات این کشور مورد بحث واقع شده است.»
قهرمان‌پور تأکید کرد: «اکنون انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا مقدماتی است و رقبای جمهوری‌خواه همچون دونالد ترامپ، دسانتیس و مایک پنس، شاید از این موضوع تبادلات زندانیان یا مسائل دیگر در انتخابات داخلی استفاده کنند، کمااینکه این موضوعات در دوره‌های گذشته ریاست‌جمهوری آمریکا نیز دیده یا نقد شد؛ اما آنچه در انتخابات اصلی ریاست‌جمهوری آمریکا لحاظ می‌شود، مسائل اقتصادی و فرهنگی است.»
وی با اشاره به اینکه امکان عادی‌سازی روابط عربستان و رژیم صهیونیستی وجود دارد، تصریح کرد: «بعید به نظر نمی‌رسد که عادی‌سازی روابط عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی به‌عنوان یک موضوع مهم در زمان انتخابات ریاست‌جمهوری برای جو بایدن لحاظ شود؛ اگرچه نتایج آن هم هنوز مشخص نیست. 
موضوع توافق واشنگتن، عربستان و رژیم صهیونیستی در کلیات شاید مطرح شده، ولی هنوز به نقشه راه تبدیل نشده است. به گفته سخنگوی کاخ سفید، زمان می‌برد تا این مورد نهایی شود؛ چراکه نقشه راهبردی آن و جزئیاتش مشخص نیست.»

http://www.ilandnews.ir/Fa/News/1054519/آمریکا-توان-درگیری-جدید-در-منطقه-را-دارد؟
بستن   چاپ