ایرانیان جهان
غزه در قلب واشنگتن تپید
دوشنبه 15 آبان 1402 - 12:37:25
ایرانیان جهان - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
درحالی‌که واشنگتن همچنان در برابر درخواست‌ها برای پایان دادن به جنگ با وجود افزایش تلفات مقاومت می‌کند، صدها هزار نفر در پایتخت ایالات متحده تجمع کردند تا خواستار آتش‌بس در غزه شوند. تظاهرات‌کنندگان در واشنگتن دی‌سی روز شنبه (13آبان‌ماه) خشم خود را متوجه جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا کردند و او را به نسل‌کشی علیه فلسطینیان متهم کردند. «علی حرب» در گزارش 5نوامبر در الجزیره نوشت، شعار معترضان این بود: «بایدن، بایدن، تو نمی‌توانی پنهان شوی»؛ «ما تو را به نسل‌کشی متهم می‌کنیم». کارشناسان سازمان ملل درباره خطر فزاینده نسل‌کشی در غزه در بحبوحه بمباران بی‌امان این منطقه توسط اسرائیل هشدار داده‌اند.
بازار
کنوانسیون نسل‌کشی سازمان ملل، نسل‌کشی را به‌عنوان «اعمالی که به قصد نابودی کلی یا جزئی، یک گروه ملی، قومی، نژادی یا مذهبی انجام می‌شود» از جمله کشتار و اقدامات برای جلوگیری از زاد و ولد تعریف می‌کند. دولت بایدن از اسرائیل خواسته است که تلفات غیرنظامیان را «به حداقل برساند»، اما در عین حال، تاکید کرده که هیچ «خط قرمزی» برای نحوه انجام عملیات نظامی متحد ایالات متحده ترسیم نمی‌کند.
بایدن همچنین بیش از 14میلیارد دلار کمک به اسرائیل از کنگره برای کمک به تامین مالی جنگ جاری در غزه درخواست کرده است. بسیاری از معترضان در راهپیمایی روز شنبه خواستار پایان دادن به کمک آمریکا به اسرائیل شدند. به گزارش علی حرب، «ندا»، یکی از معترضان واشنگتن که ترجیح داد تنها با نام کوچک خود شناسایی شود، گفت که خانواده او در غزه بدون هیچ مکان امنی بمباران دائمی را تجربه می‌کنند. او گفت پیام این اعتراضات این است: «جنگ را متوقف کنید. بمباران را متوقف کنید. این نسل‌کشی در غزه را متوقف کنید.» «هدا الکوری» مدافع یمنی-آمریکایی هم که از فلوریدای جنوبی به واشنگتن دی‌سی سفر کرده بود، خشم خود را از واکنش ایالات متحده و بین‌المللی به درگیری ابراز کرد. او گفت: «فلسطینیان بیش از 70سال است که آزادی ندارند. زمان آن فرا رسیده است که صدای خود را به گوش دیگران برسانیم و به دنیا بگوییم که این درست نیست.» «دیوید هوروویتز» فعال یهودی-آمریکایی بر لزوم برقراری آتش‌بس تاکید کرد و کشتار غزه را «نفرت‌انگیز» خواند. او همچنین درخواست دولت بایدن برای توقف‌های بشردوستانه را ناکافی خواند. او گفت: «ما باید خواهان آتش‌بس باشیم و در عوض آنها درباره «وقفه» صحبت می‌کنند... آنها به کامیون‌های تدارکات اجازه عبور می‌دهند و در عین حال همچنان به نبرد می‌پردازند. این یک سوءتعبیر است و عموم مردم آن را درک نمی‌کنند. واقعا آتش‌بس نیست.»
روایت نیویورک‌تایمز از تظاهرات
«آلن بلیندر» و «کایلا گو» در گزارش 4نوامبر در نیویورک‌تایمز روایت دیگری از تظاهرات به دست داد. به نوشته این روزنامه، ده‌ها هزار تظاهرات‌کننده روز شنبه با حمل پرچم فلسطین و درحالی‌که در خشم خود متحد بودند، در خیابان‌های شهرهای آمریکا تجمع کردند تا دامنه و گستره عملیات نظامی اسرائیل در غزه را محکوم کنند. این تظاهرات علاوه بر واشنگتن به شهرهایی مانند نیویورک، نشویل، سینسیناتی، لاس‌وگاس و حتی اورونو و مین هم کشیده شد و تشدید درخواست‌ها برای آتش‌بس و پایان دادن به محاصره غزه را افزایش داد. اما شعار تظاهرات‌کنندگان روز شنبه خیلی در واشنگتن در امتداد خیابان پنسیلوانیا طنین افکنده بود. پیام‌های اعتراضی آنها چنین بود: «برای مردگان سوگواری کنید»، «برای زندگی سخت بجنگید» و «بگذارید غزه زنده بماند!» آنها غیر از درخواست برای پایان دادن سریع به محاصره‌ای که تلفات انسانی فزاینده‌ای را به دنبال داشته، خواستار قطع کمک‌های آمریکا به اسرائیل بودند. برخی از شعارها به‌عنوان شعارهای یهودستیزانه محکوم شد مانند این شعار: «از رودخانه تا دریا» که به نوعی خواستار نابودی اسرائیل و ریختن آنها به دریا شده بود.
«کوین ویلیامز» هم در گزارش دیگری در نیویورک‌تایمز نوشت، در محله «اوور د راین» در سینسیناتی که توسط مهاجران آلمانی در دهه1800 شکل گرفت، معترضان خیابان‌ها و تقاطع‌ها را بسته و زیر نظارت پلیس شعارهایی به نفع فلسطین سر می‌دادند. برخی معترضان حتی چراغ‌های راهنمایی را با پرچم فلسطین پوشاندند و برخی دیگر هم مجسمه‌هایی را که نماد آزادی بود با پرچم فلسطین پوشاندند. در این تظاهرات گروه ناهمگونی از مردم جمع شده بودند. این تظاهرات توسط سوسیالیست‌های سینسیناتی سازماندهی شده بود؛ اما مسلمانان، فعالان سیاه‌پوست، دانشجویان و طرفداران صلح هم در آن شرکت کردند. «یاسمین آلن»، 49 ساله، مسلمانی که 26سال پیش از عراق به سینسیناتی نقل مکان کرد، گفت که جمعیت مسلمان این شهر طیف متنوعی از کشورها را تشکیل می‌دهند؛ اما یک چیز وجود دارد که آنها را متحد می‌کند: حمایت از فلسطینی‌ها. آلن گفت: «جمعیت مسلمانان در 26سالی که من در اینجا هستم به‌طور قابل توجهی افزایش یافته و تنوع آن بیشتر شده است.» «زید منام» مهندس مسلمان 55ساله مصری که سه سال پیش از استرالیا به سینسیناتی نقل مکان کرد، گفت که جامعه مسلمان سینسیناتی متشکل از افرادی از شمال آفریقا، ازبک‌ها، عرب‌ها و دیگران از اتحاد جماهیر شوروی سابق است. او گفت: «جامعه آمریکا در طرز تفکر در حال تغییر است. نسل جدید بسیار آگاه‌تر و روشن‌بین‌تر شده است.»

http://www.ilandnews.ir/Fa/News/1081452/غزه-در-قلب-واشنگتن-تپید
بستن   چاپ