ایرانیان جهان
پیشنهادهای مشاور اوباما به ترامپ درمورد ایران | فشارها علیه ایران را به افکار عمومی بکشانید | هدف آمریکا برچیدن برنامه هسته‌ای ایران نباشد
چهارشنبه 10 ارديبهشت 1404 - 15:50:01
ایرانیان جهان - به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از فارس، «لیندون جانسون در ویتنام و جورج دبلیو بوش (بوش پسر) در عراق شکست خوردند چون نمی‌دانستند وارد چه چیزی می‌شوند.»
این را دنیس راس با انتشار یادداشت در وبگاه آمریکایی «هیل» درباره مذاکرات دولت ترامپ با ایران نوشت و در آن هشدار داد که «برچیدن برنامه هسته‌ای ایران، لزوما هدف نیست.
» این مقام اسبق و 76 ساله آمریکایی سابقه حضور در دولت‌های جیمی کارتر، رونالد ریگان، جورج بوش پدر، بیل کلینتون، جورج بوش پسر و باراک اوباما را دارد. او از 2009 تا 2011، دستیار ویژه و مشاور رئیس‌جمهور آمریکا بود.
راس هم اکنون در «انستیتو واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک» که یکی از سرسخت‌ترین اندیشکده‌های حامی اسرائیل است، فعالیت دارد.
او نوشت: «حکمرانی و کشورداری خوب به پیوند دادن اهداف با ابزارها بستگی دارد. اگرچه این در ظاهر بدیهی به نظر می‌رسد اما آمریکا اغلب به این دلیل شکست می‌خورد که روسای جمهور اهداف اشتباهی را در پیش می‌گیرند.»
هشدار به ترامپ درباره توافق جدید با ایران | انتقاد شدید مایک پنس
به باور این چهره شناخته شده آمریکایی، «لیندون جانسون در ویتنام و جورج دبلیو بوش (بوش پسر) در عراق شکست خوردند چون نمی‌دانستند وارد چه چیزی می‌شوند و ایالات متحده ابزارهای لازم برای دستیابی به اهداف خود با صرف هزینه‌ای قابل قبول را نداشت.»
سیاستمدار پیشین آمریکایی ادامه داد: «ایالات متحده ممکن است در این موارد شکست خورده باشد، اما استفاده از اجبار و زور برای دستیابی به اهداف سیاسی اغلب ضروری است. بیل کلینتون از هر دو برای تغییر محاسبات اسلوبودان میلوشویچ در صربستان و ایجاد توافق صلح در بالکان در سال 1995 استفاده کرد.»
او بدون اشاره به ماهیت مسالمت‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران، سپس این سوال را طرح می‌کند: «آیا رئیس‌جمهور ترامپ می‌تواند همین کار را برای رسیدن به توافق با ایران انجام دهد تا این کشور از پیگیری سلاح اتمی دست بردارد؟»
از نظر این حامی نزدیک اسرائیل در آمریکا، «ترامپ قطعا سعی دارد از تهدیدها برای دستیابی به این هدف استفاده کند. او تأکید می‌کند که می‌خواهد دیپلماسی موفق شود، اما اگر شکست بخورد، (ایران) “بمباران” خواهد شد و عواقب آن برای ایران “وحشتناک” خواهد بود.»
راس خطاب به دولت آمریکا نوشت: «تهدیدها اگر معتبر باشند و کسانی که ما آنها را تهدید می‌کنیم از توسل ما به زور بترسند، می‌توانند مؤثر باشند.»
او با اشاره به اظهارنظرات متناقض مقام‌های ارشد آمریکایی درباره مذاکرات با ایران هشدار داد: «به نظر می‌رسد که دولت (ترامپ) هدف مشخصی در مذاکرات ندارد. ایرانی‌ها بدون شک بر حفظ هرچه بیشتر زیرساخت‌های هسته‌ای موجود خود تمرکز کرده‌اند و خواهند داشت. برچیدن برنامه هسته‌ای لزوما هدف نیست، اما اطمینان از اینکه ایران دیگر نمی‌تواند گزینه سلاح‌های اتمی را حفظ کند، باید هدف باشد.»
راس سپس در رد توافق برجام مدعی شد: «توافق هسته‌ای سال 2015 ایران چنین هدفی را دنبال نکرد. پس از 15 سال، هیچ محدودیتی برای زیرساخت‌های هسته‌ای که ایران می‌توانست بسازد، وجود نداشت. به این معنی که (ایران) موافقت می‌کرد گزینه سلاح‌های اتمی را به تعویق بیندازد، نه اینکه از آن صرف نظر کند.»
او با اشاره به مذاکرات غیرمستقیم آمریکا و ایران، درباره اصرار برای توقف غنی سازی اورانیوم توسط ایران هشدار داد.
به گفته او، استیو ویتکاف «می‌تواند پیشنهاد دهد که غنی‌سازی بومی خود را پایان دهد و سوخت هسته‌ای را از کشور دیگری تأمین کند. این ساده‌ترین و بهترین گزینه از دیدگاه عدم اشاعه خواهد بود اما از آنجا که رژیم (ایران) پایان غنی‌سازی را به عنوان تسلیم شدن کامل می‌داند، احتمالا بدون توسل به زور قابل دستیابی نیست.»
راس در ادامه به دولت ترامپ برای مذاکرات توصیه کرد که به دنبال کاهش زیرساخت هسته‌ای ایران و سانتریفیوژهای نسل اول و دوم باشد.
عضو اندیشکده حامی تل‌آویو در واشنگتن نوشت: «یک راه‌حل جایگزین می‌تواند پیشنهاد کاهش اندازه و کیفیت زیرساخت‌های هسته‌ای ایران تا جایی باشد که دیگر گزینه سلاح نداشته باشد. این محدودیت‌ها یا هیچ بند غروبی نخواهند داشت یا فقط پس از 25 سال قابل بررسی خواهند بود. به طور خاص، ایران به 1000 سانتریفیوژ محدود می‌شود که فقط شامل سانتریفیوژهای آی‌آر-1 و آی‌آر-2 می‌شود و هیچ سانتریفیوژ پیشرفته‌ای وجود نخواهد داشت، غنی‌سازی به کمتر از 5 درصد خواهد رسید و تمام ذخایر اورانیوم غنی‌شده با غلظت بالا از کشور خارج می‌شود.»
به ادعای راس، «با ترکیب کردن این شرایط با راستی‌آزمایی فراگیر کل چرخه سوخت و اطمینان یافتن از بازرسی از سایت‌های هسته‌ای اعلام‌شده و اعلام‌نشده، ایران قدرت هسته‌ای غیرنظامی خود را حفظ خواهد کرد، اما نه گزینه سلاح هسته‌ای.»
وی در پایان یادداشت خود، خواستار کشاندن فشارها علیه ایران به سطح افکار عمومی داخل ایران و جامعه بین‌المللی شده است.
به نوشته راس، «عاقلانه خواهد بود که دولت ترامپ چنین پیشنهادی را ارائه دهد و آن را علنی کند. این به جهان و به مردم ایران نشان می‌دهد که ایران می‌تواند حتی با غنی‌سازی، یک برنامه هسته‌ای غیرنظامی داشته باشد. این امر هم در سطح بین‌المللی و هم در داخل ایران فشار ایجاد می‌کند تا پیشنهاد آمریکا را بپذیرد و در صورت رد آن توسط ایران، استفاده از زور را مشروعیت بخشد.»
عضو دولت‌های آمریکا از زمان کارتر تا اوباما افزود: «تنظیم اهداف به گونه‌ای که حمایت جهانی را جلب کند، قطعاً به پیوند دادن اهداف و ابزارها کمک می‌کند و باعث ایجاد یک حکمرانی و کشورداری هوشمندانه می‌شود. روشن کردن این موضوع که ایران می‌تواند انرژی هسته‌ای غیرنظامی داشته باشد اما گزینه سلاح اتمی نداشته باشد، می‌تواند با منزوی کردن ایرانی‌ها، فشار بر آنها را افزایش دهد.»
منبع خبر: همشـهری
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.
چالش های آبرو داری از ایران و ایرانی در واتیکان آیا بابک زنجانی می‌تواند یک الگو باشد؟ گردشگری پایتخت ؛ خسته در دود و ترافیک تغییر مداوم قانون ساعت رسمی؛ بی‌ثباتی در تصمیم‌گیری و بی‌توجهی به کارشناسی «دبلنا» بازی مبتنی بر شانس، قمار با چاشنی توهین به شعور مخاطب!

http://www.ilandnews.ir/Fa/News/1426062/پیشنهادهای-مشاور-اوباما-به-ترامپ-درمورد-ایران-|-فشارها-علیه-ایران-را-به-افکار-عمومی-بکشانید-|-هدف-آمریکا-برچیدن-برنامه-هسته‌ای-ایران-نباشد
بستن   چاپ