ایرانیان جهان
کدام کشورها به مردم ایران تسلیت نگفتند؟
چهارشنبه 10 ارديبهشت 1404 - 22:28:24
ایرانیان جهان - وطن امروز /متن پیش رو در وطن امروز منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
پس از حادثه انفجار در بندر شهید رجایی که منجر به کشته و مجروح شدن تعداد زیادی از هموطنان‌مان شد، بسیاری از کشورها با ارسال پیام این حادثه را به دولت و ملت ایران تسلیت گفتند اما چند کشور اروپایی و آمریکایی به ایران تسلیت نگفتند.
آمریکا از جمله این کشورهاست که هر چند در میانه مذاکرات با ایران قرار دارد اما بنا به سابقه دشمنی ایالات متحده با کشورمان، خیلی هم نباید از این کشور در این باره انتظار داشت. البته فراموش نکرده‌ایم که در ماجرای آتش‌سوزی‌های زمستان سال گذشته در لس‌آنجلس، رئیس جمعیت هلال‌احمر کشورمان ضمن ابراز همدردی با خانواده‌های حادثه‌دیده برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به این کشور اعلام آمادگی کرده بود.
اما گذشته از آمریکا، فرانسه و انگلیس هم از جمله کشورهایی هستند که به ایران تسلیت نگفتند، فرانسه که در حادثه شهادت آیت‌الله رئیسی و همراهانش، به این حادثه واکنش نشان داده و پیام تسلیت فرستاده بود، این بار در کنار انگلستان سکوت اختیار کرده است. پاریس و لندن که به همراه برلین تروئیکای اروپا را تشکیل می‌دهند و معمولا مواضع هماهنگی با یکدیگر خصوصا درباره ایران اتخاذ می‌کنند، در واکنش نحوه واکنش به حادثه دلخراش انفجار در اسکله شهید رجایی بندر عباس، آلمان را در کنار خود نداشتند، چرا که سفارت آلمان در تهران با انتشار پیامی با آسیب‌دیدگان ابراز همدردی کرد. 
از قاره سبز همچنین ایتالیا، هلند، سوئد، اسپانیا، دانمارک و البته اتحادیه اروپایی نیز واکنشی به این حادثه نشان نداده و تسلیت نگفتند. ایتالیا میزبان دور دوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا بود اما رم تاکنون هیچ واکنشی نسبت به حادثه اسلکه شهید رجایی از خود نشان نداده است. 
در آمریکای شمالی غیر از ایالات متحده، کانادا هم پیام تسلیت نفرستاد. کانادا که خواستگاه بخشی از اپوزیسیون ایرانی است، در چند سال اخیر مواضع خصمانه‌ای علیه کشورمان داشته است و به زعم خود، تحریم‌هایی را نیز علیه کشورمان اعمال کرده است.
در مقابل این کشورها که برخی از آنها سابقه خصومت با ایران را دارند، بسیاری از کشورهای غربی و اروپایی نظیر مجارستان، لهستان، نروژ، بلاروس و... پیام‌های تسلیتی ارسال کردند. همچنین کشورهایی چون ژاپن، کره جنوبی، بزریل، مکزیک، نیکاراگوئه، بسیاری از کشورهای دوست و همسایه نظیر عراق، عمان، قطر، عربستان، ترکیه، امارات کویت و... نیز پیام‌هایی را صادر کرده و برخی از این کشورها حتی برای کمک به ایران در مدیریت بحران اعلام آمادگی کردند. سخنگوی سازمان ملل، دبیر کل سازمان همکاری‌ شانگهای، دبیرکل سازمان همکاری‌ اقتصادی اکو، اتحادیه اقتصادی اوراسیا و... نیز از جمله سازمان‌هایی بودند که این حادثه غمبار را به ملت و دولت ایران تسلیت گفتند. 
بازار

http://www.ilandnews.ir/Fa/News/1426383/کدام-کشورها-به-مردم-ایران-تسلیت-نگفتند؟
بستن   چاپ