ایرانیان جهان - ایسنا / یک کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه حمله ارتش یمن به فرودگاه بنگوریون اقدامی بیسابقه و غافگیرکننده بود گفت: فرودگاه بزرگ بنگوریون نماد اقتدار اقتصادی، سیاسی و امنیتی برای رژیم صهیونیستی بود که با حمله انصارالله به آن این هیمنه شکسته شد.
ارتش رژیم صهیونیستی روز یکشنبه هفته جاری از شلیک یک موشک از یمن به سوی سرزمینهای اشغالی و اصابت آن به فرودگاه بن گوریون خبر داد که این حمله چندین زخمی داشت.
رادیو ارتش عبری به نقل از یک منبع نظامی گزارش داد: سامانههای «تاد» آمریکایی و «پیکان-3» اسرائیلی تلاش کردند موشک یمنی را رهگیری کنند، اما شکست خوردند.
در پی این حمله پروازهای فرودگاه بنگوریون به طور کامل متوقف شد و شرکتهای هواپیمایی بینالمللی از جمله سوئیس و استرالیا تصمیم به لغو پروازهای خود به مقصد سرزمینهای اشغالی گرفتنند. همچنین کانال 13 تلویزیون اسرائیل به نقل از منابعی گزارش داد که برخی از این شرکتها خواستار توضیح فوری از مقامات اسرائیلی درباره شرایط امنیتی فرودگاه شدهاند.
سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن نیز روز یکشنبه و با صدور بیانیهای اعلام کرد: در پاسخ به تداوم حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه و در حمایت از ملت فلسطین، یک فروند موشک بالستیک هایپرسونیک بهسوی فرودگاه بنگوریون در منطقه اشغالی یافا (تلآویو) شلیک شد.
طبق گزارش شبکه المسیره، در این بیانیه آمده است که موشک با موفقیت به هدف اصابت کرده و موجب توقف کامل فعالیتهای فرودگاه برای بیش از یک ساعت شده است. همچنین سامانههای پدافندی اسرائیل و آمریکا موفق به رهگیری این موشک نشدهاند و بیش از سه میلیون نفر از ساکنان اسرائیل به پناهگاهها گریختهاند.
رسانه آمریکایی «سیانان» ارزیابی کرد: «این حادثه به منزله نقض امنیتی بزرگ در یکی از محافظت شدهترین قسمتهای اسرائیل بوده و احتمالا پرسشهایی را درباره قابلیت اسرائیل به منظور رهگیری چنین حملاتی به رغم داشتن سامانههای دفاع موشکی پیشرفته خود مطرح میسازد.»
رفت و آمد قطارها از مبدا و به مقصد این فرودگاه به حال تعلیق در آمده و پلیس رژیم صهیونیستی خواستار عدم مراجعه به این منطقه شد.
غافلگیری آمریکا و رژیم صهیونیستی
«حسن هانیزاده» در گفتوگو با ایسنا درباره حملات اخیر یمن به فرودگاه بن گوریون رژیم صهیونیستی اظهار کرد: اقدام اخیر ارتش یمن و انصارالله در شلیک موشک فراصوت به فرودگاه رژیم صهیونیستی یک اقدام بیسابقه و برای رژیم صهیونیستی و آمریکا غافلگیرکننده بود. فرودگاه بینالمللی بن گوریون نماد اقتدار اقتصادی، سیاسی، گردشگری و امنیتی این رژیم تلقی میشود که برای نخستین بار است با این سطح از حملات ان هم از سوی یمنیها مواجه میشود به شکلی که موشکهای آنها از هشت لایه مختلف پدافند هوایی در منطقه و داخل اراضی اشغالی عبور میکند.
وی ادامه داد: بیش از 20 شرکت هواپیمایی مهم جهان پروازهای خود را به فرودگاه رژیم صهیونیستی لغو کردند و فرودگاه اکنون از انجام خدمات رسانی خارج شده است و حالت ترس، نگرانی و آشفتگی در میان مقامات رژیم صهیونیستی به شدت حاکم است. به همین منظور شاهد هستیم که به طور کم سابقهای کمیته امنیتی برای بررسی ابعاد این حمله با حضور کارشناسان اسرائیلی و آمریکایی تشکیل شده تا موضوع چگونگی عبور یک موشک رادار گریز یمنی از پدافند هوایی اسرائیل بررسی شود. این مساله نشان میدهد سمت و سوی بحران منطقه و غزه به سمتی است که رژیم صهیونیستی یا تن به خودکشی میدهد و بحران را فراگیر میکند و وارد عملیات گسترده جنگی می شود یا تن به خواسته محور مقاومت دهد.

حفره ایجاد شده در نزدیکی فرودگاه بنگوریون در پی حمله موشکی یمن
علت اتهامزنیهای نتانیاهو
این کارشناس مسائل منطقه با اشاره به اتهامات اخیر نتانیاهو علیه ایران اظهار کرد: اتهامات نتانیاهو ناشی از شکست در برابر انصارالله یمن است، چون آنها بخشی از محور مقاومت هستند که با استفاده از امکانات بومی نقش بازدارندگی خود را به خوبی ایفا کردند. با توجه به این نقش آفرینی بود که آمریکا سه ناو هواپیمابر مهم خود یعنی آیزنهاور، ترومن و جرالد فورد را برای مقابله با آنها به دریای سرخ اعزام کرد که روزانه 200 میلیون دلار هزینه دارد و الان آمریکا و اسرائیل دچار آشفتگی هستند که با گسیل این امکانات به منطقه نتوانستند مانع یمنیها شوند و وضعیت را به نحوی تغییر دهند.
هانیزاده گفت: ترامپ سعی دارد با مذاکره با ایران و امتیازاتی که به ایران میدهد، بن بست امنیتی و بحران در غزه را پایان دهد. از سویی نتانیاهو احساس میکند که در جنگ غزه شکست خورده است و سعی دارد جنگی را بر منطقه تحمیل کند که با مخالفت آمریکا در حال حاضر مواجه شده است و به همین دلیل بین آمریکا و اسرائیل نیز بر سر چگونگی برخورد با یمن اختلاف نظر است.

اعتراضات علیه نتانیاهو در تلآویو
بالاگرفتن اختلافات میان تلآویو، دوحه و قاهره
وی درباره درخواست اسرائیل از قطر برای رایزنی با حماس برای دست برداشتن از مبارزه تصریح کرد: با اینکه نتانیاهو قطر را به بازی دوگانه در بحث فلسطین و غزه متهم کرده است و اعلام کرده که نقش غیرشفافی در طول بحران غزه ایفا کرده است، اما شاهد هستیم که نتانیاهو برای پایان دادن به وضعیت فعلی به قطر متوسل شده است. الان اختلافاتی بین نتانیاهو، قطر و مصر بر سر مساله غزه وجود دارد و این اختلافات به خاطر این است که نتانیاهو میخواهد بدون امتیاز دادن به حماس مساله را خاتمه دهد و دست حماس را در غزه کوتاه کند اما مصر و قطر که در تماس با حماس هستند از این موضع اسرائیل حمایت نمیکنند.
هانی زاده با تاکید بر اینکه «منطقه در آرامش قبل از طوفان است» تصریح کرد: احتمال اینکه سلسله اتفاقات جدیدی در روزهای آینده شاهد باشیم، وجود دارد.
این کارشناس مسائل منطقه درباره نقش قطر در موضوع غزه و فلسطین خاطرنشان کرد: قطر دنبال این است با حفظ موازنه قوا نیروهای فعال در منطقه و فلسطین بحران را حل کند، اما نتانیاهو دنبال این است که با زور و از سویی فشار آمریکا به قدرتهای منطقه امتیازی به حماس ندهد، از این رو اختلافنظر بین سه طرف بالا است.