ایرانیان جهان
مخالف سرسخت اتحادیه اروپا در انتخابات رومانی پیروز شد
سه شنبه 16 ارديبهشت 1404 - 13:08:44
ایرانیان جهان - فارس / نامزد ائتلاف راستگرایان که اتحادیه اروپا را «حبابی حریص و فاسد» معرفی کرده در دور اول انتخابات ریاست جمهوری رومانی با اختلاف زیاد پیروز شد.
«جورج سیمیون» نامزد راستگرایان رومانی و «نیکوسور دن» شهردار بخارست و کاندیدای مستقل با کسب بیشترین آرا در انتخابات ریاست جمهوری این کشور به دور دوم راه یافتند.با شمارش 99.6 درصد آرایی که یکشنبه به صندوق‌های رای انداخته شد، مشخص شد که سیمیون 40.6 درصد و دن حدود 21 آرا را به دست آوردند و روز 18 می (28 اردیبهشت) در دور دوم انتخابات رودرروی یکدیگر قرار می‌گیرند.
بازار



ناظران سیاسی میگویند که نتایج دور اول نشان میدهد که سیمیون در دور دوم انتخابات نیز پیروز خواهد شد. مارسل سیولاکو، نخست‌وزیر رومانی، پس از آنکه یک نامزد راست‌گرای ضد اتحادیه اروپا به عنوان پیشتاز در دور اول انتخابات ریاست‌جمهوری ظاهر شد، استعفای خود را اعلام و عملاً ائتلاف حاکم طرفدار اتحادیه اروپا در این کشور را منحل کرد.سیمیون با اختلاف قابل توجهی از رقبای طرفدار اتحادیه اروپایی خود، کرین آنتونسکو سناتور سابق و نیکوشور دان شهردار بخارست در این انتخابات پیشتاز است.سیولاکو روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در مقر حزب خود اذعان کرد که «ائتلاف ما در دستیابی به هدف اعلام شده خود ناکام مانده است.»وی اظهار داشت: من رای دیروز رومانیایی‌ها را دیدم و نشان می‌دهد که ائتلاف، حداقل در شکل کنونی خود، مشروعیت ندارد. به همین دلیل تصمیم گرفته‌ام که باید از ائتلاف خارج شویم و بر این اساس، استعفای خود را تقدیم می‌کنم.
این ائتلاف نیز از هیچ یک از نامزدها در دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری که برای 18 مه برنامه‌ریزی شده است، حمایت نخواهد کرد. پس از انحلال ائتلاف حاکم، انتظار می‌رود وزرای کابینه تا 45 روز آینده به عنوان سرپرست به خدمت خود ادامه دهند تا پس از دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری، اکثریت جدیدی شکل بگیرد.سیمون منتقد صریح اتحادیه اروپا است، که آن را «حبابی حریص و فاسد» توصیف کرده و به ویژه سیاست‌های مهاجرتی و فشارهای تحمیل شده از بروکسل را هدف قرار داده است.
این سیاستمدار راست‌گرا در جریان مبارزات انتخاباتی تصریح کرد که طرفدار «اروپای ملت‌های مستقل، نه یک ابرقدرت فدرال» است و همچنین در دفاع از «ارزش‌های سنتی» در مقابل «ایدئولوژی‌های جهانی‌گرا» که توسط LGBTQ و ایدئولوژی جنسیتی نمایندگی می‌شوند، سخن گفت.سیمون ضمن تأکید بر اینکه طرفدار روسیه نیست، با ارسال سلاح به اوکراین مخالفت کرده و خواستار حل و فصل از طریق مذاکره شده است.
در نوامبر 2024، سرویس امنیت اوکراین (SBU) او را به دلیل «فعالیت‌های سیستماتیک ضد اوکراینی» در لیست سیاه قرار داد. کشور همسایه مولداوی نیز این سیاستمدار رومانیایی را پس از آنکه آن را کشوری مصنوعی بدون هیچ شانسی برای پیوستن به اتحادیه اروپا خواند، ممنوع الورود کرد.
بازشماری انتخابات ریاست‌جمهوری پس از آن برگزار شد که دادگاه قانون اساسی رومانی نتایج رای‌گیری برگزار شده در نوامبر را که در آن کالین جورجسکو، نامزد مستقل راست‌گرا، 23 درصد آرا را به دست آورد، باطل اعلام کرد.
در ماه مارس، دفتر مرکزی انتخابات جورجسکو را به دلیل موضع به اصطلاح افراطی و عدم رعایت رویه‌های انتخاباتی از شرکت مجدد در انتخابات منع کرد.سیمون علناً از جورجسکو حمایت کرده و روز یکشنبه به همراه او در یک حوزه رای‌گیری حاضر شد.نامزد AUR به خبرنگاران گفت: ما با یک مأموریت واحد در اینجا هستیم: بازگرداندن نظم قانون اساسی و دموکراسی.

http://www.ilandnews.ir/Fa/News/1430112/مخالف-سرسخت-اتحادیه-اروپا-در-انتخابات-رومانی-پیروز-شد
بستن   چاپ