ایرانیان جهان - فارس /یکی از رهبران حماس، از پیمان شکنی آمریکا در انجام وعدههای خود در ازای آزادی نظامی دو تابعیتی آمریکایی- اسرائیلی انتقاد کرد.
یکی از رهبران برجسته جنبش حماس، «باسم نعیم» در مصاحبه با «دروب سایت» گفت: فرستاده ویژه آمریکا، «استیو ویتکاف» شخصاً وعده برداشتن محاصره از غزه در ازای آزادی نظامی دو تابعیتی آمریکایی اسرائیلی، «عیدان الکساندر» را داده بود، اما آمریکا این توافق را نقض کرد.
بازار
![]()
وی در ادامه گفت: ویتکاف وعده داده بود که اگر ما عیدان الکساندر را آزاد کنیم، رئیس جمهور آمریکا، «دونالد ترامپ» بیانیهای را صادر خواهد کرد که در آن از حماس به خاطر این اقدام تشکر میکند و اسرائیل را ملزم به گشودن مرزها در روز بعد از آزادی وی میکند و اجازه ورود کمکهای انسانی به غزه را میدهد و خواهان آتش بس فوری و انجام مذاکرات برای پایان جنگ میشود.
باسم نعیم گفت: او هیچ یک از این کارها را نکرد. آنها توافق را زیر پا گذاشتند. آنها توافق را در سطل زباله انداختند.
جنبش حماس روز پنجشنبه با انتشار بیانیهای خواستار اجرای فوری تفاهمات صورتگرفته با ایالات متحده برای ورود کمکهای انسانی به نوار غزه و توقف کامل حملات شد.
حماس تأکید کرد که این اقدامات در چارچوب «ابتکار مثبت» آزادی نظامی اسیر اسرائیلی-آمریکایی «عیدان الکساندر»، پیش از سفر دونالد ترامپ به منطقه انجام شد.
در این بیانیه آمدهاست: «انتظار داریم طبق تفاهمات انجامشده با طرف آمریکایی و با اطلاع میانجیها، ورود کمکهای انسانی به غزه فوراً آغاز شود، آتشبس دائمی اعلام گردد و مذاکراتی فراگیر برای حل مسائل امنیتی و ثبات منطقه آغاز شود».
حماس هشدار داد در صورت عدم اجرای این موارد، بهویژه ورود کمکها، روند مذاکرات تبادل اسرا با اخلال روبهرو خواهد شد.
حماس روز دوشنبه «عیدان الکساندر» را آزاد کرد؛ این اقدام یک روز پیش از ورود ترامپ به منطقه انجام شد. حماس اعلام کرد آزادی الکساندر نتیجه تماسها با دولت آمریکا و تلاش واسطهها برای توقف درگیری، بازگشایی گذرگاهها و ارسال کمکهای انساندوستانه به غزه بودهاست.
اما ترامپ روز پنجشنبه بار دیگر طرح خود برای «آزادسازی غزه» را مطرح کرد و گفت: «میخواهم غزه منطقهای آزاد باشد، اگر لازم باشد، آمریکا آن را اداره خواهد کرد».
وی مدعی شد که دیگر چیزی برای نجات باقی نمانده و مردم در میان خرابهها زندگی میکنند.
ترامپ پیشتر نیز پیشنهاد کرده بود غزه به «ریویرا شرق» (یک منطقه گردشگری ساحلی) تبدیل شود؛ اظهاراتی که با واکنش شدید فلسطینیان، کشورهای عربی و سازمان ملل مواجه شد و آن را نوعی «پاکسازی قومی» خواندند.