ایرانیان جهان - ایسنا /رسانه انگلیسی نوشته نیروی دریای انگلیس که قرار است یکی از ناوهای آن از تنگه بابالمندب در دریای سرخ عبور کند، برای حملهای احتمالی از سوی انصارالله یمن آماده میشود و قرار است در صورت انجام شدن هرگونه حمله، به اردوگاههای این جنبش حمله هوایی کند.
نیروی دریایی سلطنتی انگلیس با سفر در نزدیکی قلمروی تحت کنترل انصارالله یمن، آماده حملهای احتمالی علیه یکی از ناوهای هواپیمابر سرفرماندهی خود میشوند.
نشریه آنلاین دیلی میل با انتشار این مطلب نوشت: طرحهایی تهیه شده است که در صورت حمله به ناو «اچاماس شاهزاده ولز» هنگام عبور آن از تنگهای در دریای سرخ، با جنگندههای اف-35 خود به اردوگاههای انصارالله حمله کند.
بازار
![]()
به گفته منابع دولتی، داونینگ استریت نیز به واحد «سرویس قایقهای ویژه» و «تفنگداران دریایی سلطنتی» اجازه داده است در صورت شلیک به خلبانان هر جنگنده و سقوط آنها، عملیات امداد و نجات آغاز شود.
ناو اچاماس شاهزاده ولز به زودی از تنگه بابالمندب که دریای سرخ را به خلیج عدن متصل میکند، عبور خواهد کرد تا راهی ماموریت خود در اقیانوس آرام شود. گفته شده این ناو 18 فروند جنگنده اف-35 را حمل میکند.
دیلی میل با اشاره به حملات تلافیجویانه انصارالله یمن علیه کشتیهای رژیم صهیونیستی و حامیان آن در پاسخ به جنایتهای جنگی این رژیم در غزه نوشت: انصارالله یمن که گروهی شبهنظامی در این کشور است، تا کنون بیش از 500 حمله علیه کشتیهای تجاری و نظامی در این منطقه انجام داده است.
ناو 65 هزار تنی اچاماس شاهزاده ولز از سوی ناو «اچاماس دانتلس» که ناوشکن «تیپ 45» محافظت خواهد شد که مجهز به سامانه دفاع هوایی «سی ویپر» است.
ناو اچاماس شاهزاده ولز اخیرا در پی بمبارانهایی که از سوی پهپادها و موشکها در این منطقه انجام شده، از «تنگه مسینا» بین سیسیل و ایتالیا عبور کرد.
یک سخنگوی وزارت دفاع انگلیس گفت: ما به دلایل امنیتی عملیاتی درباره مسیر حرکت ناوها اظهار نظر نمیکنیم.
در خصوص این گزارش الاخبار لبنان نوشت: به طور فزایندهای آشکار میشود که کسانی که بیشترین آسیب را از سیاستهای «بیثبات» «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا، که منافع کشورش را بالاتر از هر ملاحظه دیگری در اولویت قرار میدهد، میبینند، متحدان او هستند. در بحبوحه عدم قطعیتی که کشورهایی مانند بریتانیا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا در مورد نحوه برخورد کاخ سفید با مسائلی مانند تعرفهها و جنگ روسیه و اوکراین تجربه میکنند، سرانجام ثابت شد که توافق منعقد شده توسط ترامپ با انصارالله در یمن شامل بریتانیا، یکی از نزدیکترین متحدان ایالات متحده، نمیشود.
بر این اساس، توافق مذکور، نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا را برای مقابله با هرگونه تهدیدی از یمن، تنها در دریای سرخ و خلیج عدن، در حالت آمادهباش دائمی قرار داده است، آن هم در زمانی که قرار است کشتی جنگی بریتانیا «اچاماس پرنس آو ولز» به زودی از تنگه بابالمندب که دریای سرخ را به خلیج عدن متصل میکند، عبور کرده و به سمت اقیانوس آرام اعزام شود.
گمان میرود که این کشتی حامل 18 فروند جنگنده اف-35 باشد. اگرچه هیچ مدرکی مبنی بر حمله نیروهای مسلح یمن به داراییهای بریتانیا در حال حاضر وجود ندارد، اما صنعا به دلیل مشارکت لندن در حملات به خاک یمن، همچنان در «وضعیت جنگی» با لندن است. بنابراین، «حق مجازات بریتانیا را در زمان مناسب» برای خود محفوظ میدارد، مادامی که آن کشور هنوز توافق «یکجانبهای» با آن امضا نکرده باشد.
با این حال، بعداً، یک هفته قبل از اعلام توافق آمریکا و یمن، و یک ماه پس از آغاز دور دوم حملات، هواپیماهای بریتانیایی ناگهان به اهداف یمنی حمله کردند. در آن زمان، لندن ادعا کرد که این حمله، یک مرکز تولید پهپاد مورد استفاده حوثیها را هدف قرار داده است، که در عملیاتی مشترک با واشنگتن، اولین مورد از این نوع از ماه مه 2024 تاکنون، رخ داده است. جان هیلی، وزیر دفاع بریتانیا، نیز با اشاره به اینکه خریداران «عادی» بریتانیایی «در نتیجه اختلال در حمل و نقل بینالمللی توسط انصارالله» با «قیمتهای بالاتر» برای کالاهایی که به آنها وابسته هستند، مواجه شدهاند، دخالت خود را در تجاوز علیه یمن توجیه کرد.
هیلی، یک هفته قبل از «آتشبس» آمریکا، در پاسخ به سوالی در مجلس عوام در مورد میزان اعتماد بریتانیا به اطلاعات فعلی، با اشاره به اینکه دولت حزب کارگر در معرض چیزی شبیه به یک عملیات فریب از سوی آمریکا قرار گرفته و از جزئیات عملیات نظامی آمریکا بیاطلاع بوده است، گفت: «شواهد گزارش شده توسط ارتش آمریکا در مورد این عملیات جدید، مداوم و فشرده، بر سرعت و سطح تهدید حوثیها تأثیر میگذارد.»
عدم مشارکت بریتانیا در دور دوم مذاکرات توسط ترامپ نیز همچنان جای سوال دارد، به ویژه از آنجایی که این اقدام پس از افشای مکالمات رسواکننده بین مقامات دولت او از طریق اپلیکیشن سیگنال رخ داد که «خشم» سیاستگذاران آمریکایی نسبت به متحدان اروپاییشان و درخواست آنها مبنی بر اینکه کشورهای اروپایی هزینههای مالی جنگ علیه یمن را متحمل شوند، با توجه به اینکه آنها «بیشترین سود را از آبراههای باب المندب و کانال سوئز میبرند»، آشکار کرد.
این امر برخی از ناظران را بر آن داشت تا استدلال کنند که ترامپ عمداً تصمیم گرفت عملیات یکجانبه علیه یمن را آغاز کند، بر اساس این انتظار که بانک هدف در اختیار او قادر به حل و فصل نبرد و نابودی انصارالله در حداکثر یک ماه است بنابراین او میخواست «رهبری را به دست بگیرد». آنچه حتی تعجبآورتر است این است که بریتانیا با تأخیر به حملات هوایی پیوست، در حالی که برای کارشناسان و مقامات فعلی و سابق آمریکایی مشخص شده بود که گزینه حملات هوایی در دستیابی به اهداف مورد نظر شکست خورده است.
در تلاش برای توضیح این موضوع، مرکز مطالعات بروگن گزارش میدهد که «بریتانیا در تلاش است تا از طریق یمن، بهای سیاسی زودهنگامی برای ترامپ بپردازد، به این امید که در عوض، امتیازات مالیاتی و حمایت در اوکراین را به دست آورد»، به این معنی که «مسائل به هم پیوسته و اقتصاد ضعیف بریتانیا، لندن را به همگامی با ماجراجوییهای نظامی واشنگتن سوق میدهد». علیرغم موارد فوق، شرکت در دور دوم اعتصابات بدون اعتراضات مردمی و سیاسی در داخل بریتانیا نگذشت. برای مثال، لیندسی جرمن، هماهنگکننده ائتلاف «جنگ را متوقف کنید»، تأکید کرد که «یمن و حوثیها کسانی نیستند که باعث بیثباتی منطقهای میشوند و امنیت اقتصادی خانوادهها را در بریتانیا به خطر میاندازند.»
او خاطرنشان کرد که «استارمر قبل از انتخابات خود متعهد شده بود که همیشه قبل از هرگونه اقدام نظامی، تأیید پارلمان را کسب کند.»
جرمن افزود: «ما اکنون با ننگ دولتی (از حزب کارگر) مواجه هستیم که از نسلکشی در فلسطین حمایت میکند، یمن را بمباران میکند، معترضان اقلیمی را زندانی میکند، حق اعتراض را سرکوب میکند و ریاضت اقتصادی بیشتری را بر شهروندان خود تحمیل میکند، همه با هدف به راه انداختن جنگهای بیپایان بیشتر، همه بدون هیچ گونه دستوری از سوی مردم بریتانیا.»
http://www.ilandnews.ir/Fa/News/1440735/ادعای-انگلیس-درباره-حمله-قریبالوقوع-یمن-به-یکی-از-ناوهایش