ایرانیان جهان
طالبان با اعلام دولت جدید چه پیامی به دنیا داد؟
جمعه 19 شهريور 1400 - 18:00:40
ایرانیان جهان - خبرآنلاین /متن پیش رو در خبرآنلاین منتشر شده و بازنشر آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
مهسا مژدهی/ انتخاب دولت جدید افغانستان مورد توجه کارشناسان و تحلیگران مسائل بین الملل قرار گرفته است. شبکه خبری سی ان بی اسی آمریکا به هشدار کارشناسان در این خصوص اشاره کرد و نوشت: گروه های جهادی در افغانستان از بابت این دولت احساس اعتماد پیدا کرده و آن را یک پیروزی تلقی می کنند.
مایکل کوگلمن، معاون برنامه آسیا در مرکز ویلسون، گفت: در آینده قابل پیش بینی، افغانستان توسط رهبران ارشد طالبان هدایت می شود که در بسیاری از موارد بدترین بدترین ها را شامل می شوند." کوگلمن به طور خاص به اعضای شبکه حقانی، معروف به وحشیانه ترین جناح طالبان اشاره کرد. ذکر این نکته حائز اهمیت است که در حالی که برخی از نمایندگان طالبان می گویند این گروه اکنون بیشتر از گذشته آشتی جویانه عمل کرده و از هنجارهای بین المللی خاصی پیروی خواهند کرد، اما خود این گروه یکپارچه نیست. بلکه از جناح های متعددی با درجات مختلف افراط گرایی و تمایل به حمایت از دیگر گروه های تروریستی تشکیل شده است.
به گفته سجان گوئل، مدیر امنیت بین المللی بنیاد آسیا و اقیانوسیه، در حالی که رقیب اصلی طالبان داعش خراسان است، بین داعش خراسان و شبکه حقانی ارتباطاتی وجود دارد. گوئل طی مقاله ای در نشریه فارین پالیسی نوشت: در واقع ، همگرایی تاکتیکی و استراتژیکی بین داعش خراسان و حقانیان وجود داشته است. طالبان متشکل از چند جناح است که هرکدام رهبری، ساختار و کنترل خود را بر خاک افغانستان دارند.
کوگلمن گفت: من فکر می کنم شما در حال بررسی وضعیتی هستید که صرف نظر از نوع حکومت در افغانستان ، خطر تروریسم فقط به این دلیل که شما طالبان را در کنترل دارید افزایش می دهد. طالبان به دلیل تلاش برای نفی فضا برای شرکای شبه نظامی خود در کشور شناخته نمی شوند، به استثنای داعش خراسان، که رقیب آنها است. شما چندین عضو از شبکه حقانی خواهید داشت - که در سالهای متمادی در حملات وحشتناک تروریستی در افغانستان نقش داشته است - و تعدادی از این رهبران قرار است این نقاط مهم را اشغال کنند، از جمله وزارت کشور. بدیهی است که این مهمترین عامل نگرانی است و مهم نیست شما چطور به قضیه نگاه می کنید.
سی ان بی سی در ادامه نوشت: هیبت الله آخوندزاده، رهبر طالبان از زمان کشته شدن سلف خود در حمله هواپیماهای بدون سرنشین در سال 2016، همچنان مرجع نهایی در امور دینی، سیاسی و نظامی این گروه خواهد بود. آخوندزاده، یک طالب تندرو که فرزندش یک مهاجم انتحاری بود، قسم خورده است که دولت جدید حکومت شریعت را دنبال خواهد کرد.
در ادامه پیتر مایکل مک کینلی سفیر اسبق آمریکا در ایالات متحده نیز گفت: اگر طالبان به دنبال این بود که به جامعه بین المللی پیام بدهد که به دنبال یک مشی متفاوت از دولتی است که بین 1996 تا 2001 ریاست آن را بر عهده داشت، معرفی این کابینه بهترین شروع نیست. او گفت که با اقتصاد بسیار وابسته به کمک ها که 80 درصد آن از کمک های مالی غربی تأمین شده بود، طالبان "باید حداقل برخی نگرانی های بین المللی را در نظر بگیرند. باید با آنچه در روزهای بعد به دست می آید از نظر اقدامات واقعی کار کنیم.
همچنین نادر نادری، یکی از اعضای ارشد تیم مذاکره کننده صلح افغانستان، گفت که ترس اصلی در جامعه بین المللی از "تقویت قدرت همه گروه های تروریستی [زیر] چتر طالبان و فضایی است که طالبان در اختیار آنها قرار می دهد.

http://www.ilandnews.ir/Fa/News/273300/طالبان-با-اعلام-دولت-جدید-چه-پیامی-به-دنیا-داد؟
بستن   چاپ