ایرانیان جهان
سهم بیشتر در بازار دریای خزر با نگاه ویژه دولت به ترانزیت
سه شنبه 5 بهمن 1400 - 16:38:17
خبربان اقتصادی
ایرانیان جهان - به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از سازمان بنادر و دریانوردی، «هادی تیزهوش تابان» در زمینه ضرورت توسعه روابط تجاری و اقتصادی با کشورهای همسایه و رویکرد سازمان بنادر مبنی بر استفاده از ظرفیت دریایی و بندری ایران در این راستا، اظهار داشت: کشور ما از ظرفیت‌های دریایی و بندری بسیار مناسبی برخوردار است و می‌تواند به دلیل موقعیت ویژه جغرافیایی و قرار گرفتن در مسیر کریدور شمال- جنوب، توسعه روابط تجاری و اقتصادی با کشورهای همسایه به‌ویژه کشورهای حاشیه دریای خزر را تجربه کند. وی ادامه‌داد: در راستای روابط تجاری با کشورهایی نظیر روسیه، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان، قزاقستان، قزاقستان، ازبکستان و غیره باید نقشه راه تجاری و اقتصادی داشته باشیم، زیرا رقبای ما بیکار نخواهند ماند و به‌طور حتم به دنبال توسعه روابط و همکاری های مشترک با کشورهایی هستند که ایران می‌تواند از بازار اقتصادی آنها بهره مند شود. نباید از بازار مالی 300 میلیون نفری حاشیه دریای خزر غافل شویم رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه با اشاره به اینکه جمعیتی افزون بر 300 میلیون نفر در شمال دریای خزر زندگی می‌کنند و نباید از وجود چنین بازاری غافل شویم، عنوان کرد: نوع نگاه دولت به مقوله ترانزیت کالا باید ویژه باشد و در عین حال باید صادرات‌محور عمل کنیم و در راستای تسهیل قوانین صادراتی گام برداریم تا این‌گونه بتوانیم بخشی از نیاز بازار کشورهای شمالی دریای خزر را برطرف کنیم. تیزهوش با بیان اینکه در حال حاضر از مسیر دریایی ایران شاهد جابه‌جایی کالا به کشورهای حاشیه دریای خزر هستیم، گفت: باید شاهد فعالیت خطوط منظم کشتیرانی باشیم و در این راستا از ظرفیت بخش خصوصی به شکلی مطلوب بهره ببریم. سه مزیت اقتصادی ایران برای کشورهای همسایه وی افزود: ایران از مزیت کوتاه شدن مسیر، کاهش هزینه حمل‌و نقل و تسریع در جابه‌جایی کالا برای کشورهای همسایه برخوردار است و این امکان وجود دارد که ایران به عنوان پل ترانزیتی از مسیر کشورهای حاشیه دریایی خزر به خلیج فارس و آب‌های آزاد عمل کند، بنابراین باید از این ظرفیت فوق العاده استراتژیک کشور به نحو مطلوب استفاده کنیم. رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه با اشاره به اینکه رویکرد سازمان بنادر و دریانوردی در توسعه همکاری‌های اقتصادی با کشورهای همسایه با استفاده از ظرفیت‌های دریایی و بندری کشور باید مورد حمایت واقع شود، اظهار داشت: این نگاه برای اقتصاد ایران سازنده است و موجب پویایی اقتصاد ایران خواهد شد. برچسب‌ها منطقه ویژه اقتصادی بندر امیرآباد روسیه ترکمنستان قزاقستان دریای خزر آذربایجان سازمان بنادر و دریانوردی خلیج فارس

ایرانیان جهان


به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از سازمان بنادر و دریانوردی، «هادی تیزهوش تابان» در زمینه ضرورت توسعه روابط تجاری و اقتصادی با کشورهای همسایه و رویکرد سازمان بنادر مبنی بر استفاده از ظرفیت دریایی و بندری ایران در این راستا، اظهار داشت: کشور ما از ظرفیت‌های دریایی و بندری بسیار مناسبی برخوردار است و می‌تواند به دلیل موقعیت ویژه جغرافیایی و قرار گرفتن در مسیر کریدور شمال- جنوب، توسعه روابط تجاری و اقتصادی با کشورهای همسایه به‌ویژه کشورهای حاشیه دریای خزر را تجربه کند.
وی ادامه‌داد: در راستای روابط تجاری با کشورهایی نظیر روسیه، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان، قزاقستان، قزاقستان، ازبکستان و غیره باید نقشه راه تجاری و اقتصادی داشته باشیم، زیرا رقبای ما بیکار نخواهند ماند و به‌طور حتم به دنبال توسعه روابط و همکاری های مشترک با کشورهایی هستند که ایران می‌تواند از بازار اقتصادی آنها بهره مند شود.
نباید از بازار مالی 300 میلیون نفری حاشیه دریای خزر غافل شویم
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه با اشاره به اینکه جمعیتی افزون بر 300 میلیون نفر در شمال دریای خزر زندگی می‌کنند و نباید از وجود چنین بازاری غافل شویم، عنوان کرد: نوع نگاه دولت به مقوله ترانزیت کالا باید ویژه باشد و در عین حال باید صادرات‌محور عمل کنیم و در راستای تسهیل قوانین صادراتی گام برداریم تا این‌گونه بتوانیم بخشی از نیاز بازار کشورهای شمالی دریای خزر را برطرف کنیم.
تیزهوش با بیان اینکه در حال حاضر از مسیر دریایی ایران شاهد جابه‌جایی کالا به کشورهای حاشیه دریای خزر هستیم، گفت: باید شاهد فعالیت خطوط منظم کشتیرانی باشیم و در این راستا از ظرفیت بخش خصوصی به شکلی مطلوب بهره ببریم.
سه مزیت اقتصادی ایران برای کشورهای همسایه
وی افزود: ایران از مزیت کوتاه شدن مسیر، کاهش هزینه حمل‌و نقل و تسریع در جابه‌جایی کالا برای کشورهای همسایه برخوردار است و این امکان وجود دارد که ایران به عنوان پل ترانزیتی از مسیر کشورهای حاشیه دریایی خزر به خلیج فارس و آب‌های آزاد عمل کند، بنابراین باید از این ظرفیت فوق العاده استراتژیک کشور به نحو مطلوب استفاده کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه با اشاره به اینکه رویکرد سازمان بنادر و دریانوردی در توسعه همکاری‌های اقتصادی با کشورهای همسایه با استفاده از ظرفیت‌های دریایی و بندری کشور باید مورد حمایت واقع شود، اظهار داشت: این نگاه برای اقتصاد ایران سازنده است و موجب پویایی اقتصاد ایران خواهد شد.
برچسب‌ها منطقه ویژه اقتصادی بندر امیرآباد روسیه ترکمنستان قزاقستان دریای خزر آذربایجان سازمان بنادر و دریانوردی خلیج فارس

http://www.ilandnews.ir/Fa/News/300170/سهم-بیشتر-در-بازار-دریای-خزر-با-نگاه-ویژه-دولت-به-ترانزیت
بستن   چاپ