ایرانیان جهان
واکنش ابطحی به سفرهای استانی رئیسی/ تعریف جمهوریت از نگاه خیاطیان/ روایتی از جزئیات پیشنهاد اتحادیه اروپا در مذاکرات وین
شنبه 22 مرداد 1401 - 22:18:30
ایرانیان جهان - آمار کرونا در ایران
بنابر اعلام وزارت بهداشت، از دیروز تا امروز 22 مردادماه 1401 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 3315 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی و 798 نفر از آنها بستری شدند.
متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 55 بیمار مبتلا به کووید19 در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری، به 142 هزار و 861 نفر رسید.
در حال حاضر 78 شهرستان در وضعیت قرمز، 184 شهرستان در وضعیت نارنجی، 174 شهرستان در وضعیت زرد و 12 شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
آمار واکسیناسیون در ایران
بنابر اعلام وزارت بهداشت، تاکنون 64 میلیون و 829 هزار و 918 نفر دُز اول، 58 میلیون و 201 هزار و 773 نفر دُز دوم و 30 میلیون و 322 هزار و 641 نفر، دُز سوم و بالاتر واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند.
مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به 153 میلیون و 354 هزار و 332 دُز رسید.
در شبانه روز گذشته 3 هزار و 960 دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
***
واکنش ابطحی به سفرهای استانی رئیسی
سیدمحمدعلی ابطحی، قعال سیاسی اصلاح طلب و رئیس دفتر رئیس جمهور در دولت خاتمی در توییتی نوشت: «سفر اقای رییسی به 31 استان در یک سال اول ریاست جمهوری انصافا قابل تقدیر است. صرف حضور مسئولان رده بالا در استانها باعث امید بخشی است. خوبی ها را باید دید.»

ایرانیان جهان

***
تعریف جمهوریت از نگاه خیاطیان
به گزارش ایسنا، محمد صادق خیاطیان رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری در نشستی با خبرنگاران با اشاره به ماموریت های مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری گفت: یکی از این ماموریت ها تبیین گفتمان دولت؛ یعنی گفتمان، عدالت و جمهوریت بود. در همین راستا مردمی کردن اقتصاد، مردمی کردن حوزه فرهنگ و مردمی شدن سیاست داخلی و خارجی باید دنبال شود که نیازمند تبیین و تولید ادبیات و محتوا است. از دیدگاه ما جمهوریت فقط به معنای حضور مردم پای صندوق رای نیست. جمهوریتی که امام و رهبری گفتند حضور مردم در همه صحنه هاست.
رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری اظهار کرد: امتداد اجتماعی یافتن موضوع گفتمان یکی از دیگر اهداف است. حضور رئیس جمهور میان مردم استان‌های مختلف یکی از جنبه های گفتمان دولت است که این حضور حتما اثر مثبت دارد. این را نظرسنجی ها و کارشناسان می گویند. با این حال تمام هدف ما در مورد گفتمان جمهوریت، حضور میان مردم نیست، بلکه ارتباط با نخبگان و مردمی کردن همه موارد یاد شده نیازمند فضاسازی و الگوسازی است، زیرا متأسفانه در گذشته الگو وجود نداشته است.
***
خالد مشعل: خروج حماس از سوریه، بر روابط حماس با ایران تأثیر گذاشت اما این روابط هیچ زمانی قطع نشد
به گزارش ایسنا، خالد مشعل، رئیس جنبش حماس در خارج در گفت‌وگو با شبکه الجزیره درخصوص دلایل خروج این جنبش از سوریه گفت: این تصمیم را رهبران حماس و در راس آن ها خود من اتخاذ کردیم زیرا اوضاع امنیتی در دمشق به گونه ای رقم خورد که جنبش دیگر نمی توانست مسئولیت هایش را انجام دهد.
خالد مشعل در ادامه گفت: خروج حماس از سوریه بر روابط این جنبش با ایران تاثیر گذاشت و ایران از این تصمیم انتقاد کرد اما روابط تهران و حماس هیچ گاه قطع نشد و همچنان ادامه دارد و علیرغم اوضاع دشوار ایران حمایت های این کشور همچنان ادامه دارد.
رئیس جنبش حماس در خارج تاکید کرد: روابط با ایران بدین معنا نیست که بر استقلال تصمیم گیری ما تاثیر بگذارد و یا به ضرر منافع ملی فلسطینیان باشد و یا اینکه این روابط به معنای توافق با ایران و دیگر کشورها در پرونده های دیگر باشد.
***
روایت یک رسانه از جزئیات پیشنهاد اتحادیه اروپا در مذاکرات وین
به گزارش ایسنا، نشریه پولتیکو در گزارش خود با انتشار جزئیاتی از متن پیشنهادی اتحادیه اروپا برای احیای برجام که به تازگی به ایران و آمریکا ارائه داده است، ادعا کرد که طبق این پیش‌نویس شهروندان غیرآمریکایی اجازه خواهند داشت با شرکت هایی که با سپاه پاسداران معاملات اقتصادی دارند، تجارت کنند.
بر اساس گزیده‌هایی از متن پیش‌نویس پیشنهادی اتحادیه اروپا که پولتیکو ادعا می‌کند به آن دست یافته است، تحریم‌های آمریکا علیه سپاه پاسداران ایران با هدف احیای توافق هسته‌ای 2015 کم‌رنگ می‌شود و راه را برای تهران هموار می‌کند تا از بررسی بیشتر سایت‌های هسته‌ای که مشکوک خوانده می‌شود، خودداری کند.
پولتیکو در ادامه با ادعای اینکه جزئیات این پیش‌نویس دوشنبه گذشته در جریان مذاکرات وین نهایی شده است، نوشت: از آنجایی که اتحادیه اروپا در هماهنگی نزدیک با واشنگتن روی این پیش‌نویس کار کرده است، به نظر می‌آید که دولت جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده آماده است تا امتیازات بیشتری از آنچه انتظار می رفت برای حصول توافق - به ویژه با کاهش فشار بر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بدهد. سازمانی که ایالات متحده در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ آن را به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی کرد.
به نوشته پولتیکو، بر اساس متن پیشنهادی، اروپایی‌ها و سایر غیرآمریکایی‌ها می‌توانند بدون ترس از اعمال تحریم‌های آمریکا با نهادهای ایرانی که در معاملات با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درگیر هستند، تجارت کنند، به شرط آن‌که شریک تجاری اصلی آنها در فهرست تحریم‌های آمریکا نباشد.
به ادعای پولتیکو، متن پیشنهادی اروپا علاوه بر برداشتن فشار بر سپاه پاسداران، این امکان را برای تهران فراهم می‌کند تا به سرعت بن بست کنونی با دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل بر سر سایت های هسته‌ای شناخته شده در سال 2019 را حل‌وفصل کند.
در ادامه این گزارش آمده است: با قرار گرفتن موضوع تحقیقات آژانس روی میز در متن پیشنهادی اتحادیه اروپا، یک دیپلمات ابراز نگرانی کرد که آمریکا و اروپایی‌ها نه تنها با این خطر مواجهند که نشان دهند اجازه خواهند داد این موضوع برای دستیابی به یک توافق بسته شود، بلکه به سیاسی کردن ماموریت آژانس در ایران متهم شوند.
چرا توافق شکل نمی گیرد؟
امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل بین الملل در آرمان امروز نوشت: «رویکرد آمریکا از ابتدا نسبت به برجام به این شکل بوده است که آن ها تنها یک برجام را نمی خواستند که با آن صرفا مساله هسته ای ایران را کنترل کنند.
آمریکا از برجام 2015 بیرون نیامده است که مجددا بخواهد به آن بازگردد. این یک نگاه اشتباه است که وجود دارد و باید توجه داشت که امروز دموکرات‌ها نیز مجموعه‌ای از برجام‌ها را می‌خواهند و این رویکرد در دولت دموکرات اوباما نیز وجود داشت.
امروز مشخصا ایران برجام 2015 را می‌خواهد اما آمریکا برجام پلاس و برجام 2 را نیز می‌خواهند و این مهم‌ترین اختلافی است که همین امروز نیز در مذاکرات وجود دارد و مانع شده است تا طرفین به یک توافق برسند. آمریکا صرفا خواسته هسته‌ای ندارد و در سال 2015 نیز عنوان کرده‌اند که چنین رویکردی دارند.
جان کری در آن برهه زمانی که به کنگره رفته بود، در دفاع از برجام نیز این مساله را مطرح کرده بود که برجام 2015 گام اول تفاهم با ایران است و در گام های بعدی قرار است در خصوص مسائل نظامی و منطقه ای نیز با ایران تفاهماتی داشته باشند تا خاورمیانه مدنظر خودشان ایجاد شود.
آن‌ها به صراحت 8 سال پیش این صحبت‌ها را کرده‌اند و امروز نیز بر همان باور هستند و مشخصا اگر قرار بود صرفا مساله هسته‌ای حل شود، تاکنون این اتفاق افتاده بود. از زمان دولت اوباما این هدف‌گذاری صورت گرفته است و ترامپ و بایدن نیز همین نظر را داشته اند و تنها فرق جمهوری‌خواهان با دموکرات‌ها در این زمینه است که دموکرات‌ها مرحله به مرحله خواسته‌های خود را مطرح می‌کنند اما جمهوری‌خواهان می‌خواهند که به یک باره با ایران به توافق برسند و به همین علت از ابتدا 12 شرط برای ایران گذاشتند و خواستار توافق یک باره با ایران بودند.
جمهوری خواهان به قول خودشان می‌خواستند ایران را به یک کشور نرمال تبدیل کنند تا روابطی نرمال با ایران داشته باشند. باید توجه داشت که بایدن این اختیار را دارد که در لحظه و با یک فرمان اجرایی به برجام 2015 بازگردد اما آن‌ها دیگر آن برجام را نمی‌خواهند.»
***
خاندوزی: مرحله جدید برنامه اقتصادی دولت کاهش نرخ تورم است
به گزارش ایرنا، سید احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد در دیدار با نماینده ولی فقیه در مازندران افزود : بعد از اجرای موفقیت آمیز برنامه اصلاحی در ارتباط با ارز 4200 تومانی، دولت در مرحله بعدی در مسیر توسعه اقتصادی کشور با کاهش نرخ تورم حرکت خواهد کرد.
وی خاطر نشان کرد: بیشترین زمان در ستاد اقتصادی دولت صرف پیگیری مسیر بلند سند تحول اقتصادی آیت الله رئیسی می شود که از جمله آن پایین آوردن نرخ تورم است که با جدیت در دستور کار قرار دارد.
وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت : تورم در کشور از سال 1397 شروع شد و مشکلات زیادی را تاکنون به وجود آورده ، اما دولت سیزدهم با برنامه ریزی اصولی به دنبال کاهش آن است.
وی افزود : کنترل و کاهش نرخ تورم در کنار افزایش نرخ درآمد خانوارها و رونق کسب و کار فعالان اقتصادی توامان در دستور کار است که به طور حتم دولت در این مسیر موفق خواهد شد.
خاندوزی اظهار داشت : در کنار موضوعات مطرح شده در مرحله دیگر برنامه اقتصادی دولت، افزایش اختیارات به مدیران استانی در سراسر کشور است تا مسوولان محلی با اختیار کامل نسبت به توسعه‌ اقتصادی منطقه تحت مدیریت خود بدون اخذ مجوز و پیگیری در سطح ملی اقدام کنند.
***
مهمترین ماموریت وزارت کشور از نگاه وزیر
به گزارش ایرنا، احمد وحیدی در همایش تشکل‌ها و مشارکت‌های اجتماعی که به مناسبت روز ملی تشکل‌ها در تالار وزارت کشور برگزار شد، گفت: از دید من از میان مسئولیت‌های سیاسی، امنیتی اقتصادی، عمرانی و اجتماعی وزارت کشور، مسئولیت اجتماعی مهمترین است‌.
وزیر کشور افزود: مسایل امنیتی شاید فوریت بیشتری پیدا کند اما آنچه از دید من از همه مهمتر، ماندگارتر و پایدارتر است، مسایل اجتماعی است چون مولفه اصلی قدرت است و مولفه‌های دیگر قدرت در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و حتی امنیتی و نظامی در بستر مسایل اجتماعی خود را نشان می‌دهد.
وحیدی با اشاره به حملات امنیتی اوایل انقلاب اظهار داشت: آن زمان شرایط طوری بود که حتی 300 ترور را در روز داشتیم و این مردم بودند که موفق عمل کردند.
وی خاطرنشان کرد: الان هم در هر حوزه‌ای که مردم هستند، موفق و حوزه‌هایی که کمتر حضور دارند، ناموفق هستیم.
وزیر کشور با اشاره به درون‌زا، برون‌نگر، دانش‌بنیان و مردم محور بودن اقتصاد مقاومتی گفت: رمز موفقیت ما مردمی بودن و شعار ما دولت مردمی و ایران قوی است.
وحیدی تصریح کرد: زمانی این اتفاق ‌می‌افتد که مردم در کنار دولت باشند.
به گفته رییس شورای امنیت کشور، حضور مردم چیزی فراتر از مشارکت است و مردم همه کاره هستند البته ساز و کارهایش را باید پیدا کنیم.
***
انتقاد کریمی قدوسی از مخبر
اعتماد نوشت: به نظر می‌رسد دامنه انتقادات نمایندگان اصولگرای مجلس از دولت که اغلب با اهداف انتخاباتی انجام می‌شود، هر روز ابعاد تازه‌تری پیدا می‌کند. جواد کریمی قدوسی یکی از همین نمایندگان اصولگراست که روز گذشته با انتشار دو توییت از معاون اول رییس‌جمهوری انتقاد کرد.
کریمی قدوسی دیروز ابتدا با انتشار توییتی با هشدار به رییس‌جمهور نوشت: «رییس‌جمهور محترم تاکید دارم بنابر مشاهدات عمومی جناب مخبر از توانایی لازم برای این جایگاه برخوردار نیست؛ ایشان برای حفظ فردایش هزینه می‌کند و از قدرت مدیریت راهبردی تهیدست است و توانایی اقناع جامعه را ندارد. ماندن ایشان برای یک ساعت هم ضرر است.»
گفتنی است یکی از این توییت‌ها ساعاتی پس از انتشار حذف شد. کریمی قدوسی، دقیقی پس از حذف توییت نخست، در پیام توییتری دیگری نوشت: «معاون اول ریاست‌جمهوری جناب آقای مخبر؛ در آخرین جلسه هیات دولت رییس‌جمهور به جنابعالی و وزرای محترم فرمودند به مردم گزارش بدهید و اقدامات موثر دولت را تشریح کنید. جنابعالی کمترین سهم را در تعامل با رسانه ملی و گفت‌وگو با مردم داشته‌اید باید جبران کنید.»
***
چرا بانک ها در ارائه وام مسکن کوتاهی می کنند؟
علی صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی در گفت وگو با برنا در رابطه با عدم همکاری بانک ها در ارئه وام ودیعه مسکن گفت: امسال تسهیلات تکلیفی متنوعی در حوزه های مختلف به سیستم بانکی ابلاغ شده است، البته منابع مالی بانکها محدود است و بانکها با مشکلات مالی خاص خود مواجه هستند.
وی در ادامه تاکید کرد: به بانکها اعلام کردیم که وام ازدواج و فرزند آوری و ودیعه مسکن جزء اولویت ها است و نسبت به سایر وام های تکلیفی اینها در اولویت واگذاری قرار بگیرند. بانک مرکزی عملکرد بانک ها را دنبال میکند، بعضی بانکها خوب عمل کردند و بعضی بانکها ضعیف تر عمل کردند. 
صالح آبادی در صحبت های خود از ابلاغ بخش نامه ای جدید به حوزه اعتباری بانک ها برای سرعت بخشیدن ارائه وام های فرزند آوری و وام مسکن و وام ازدواج خبر داد. 
***
بازگشت 80 هزار میلیارد وجوه بیت المال به شبکه بانکی
علی القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران به مهر گفت: در سال گذشته، 1200 پرونده با ارزش 15 میلیارد در این حیطه رسیدگی شده و مبالغ زیادی چه در مرحله دادسرا و چه در دادگاه به شبکه بانکی بازگشته است. بخشی از پرونده‌ها در همان مرحله دادسرا و بدون صدور حکم منجر به بازگشت وجوه به شبکه بانکی شده است. سعی می‌کنیم اولویت ما بازگشت وجوه به دولت باشد و در این خصوص توفیقات خوبی بدون صدور حکم حاصل شده است.
القاصی ادامه داد: در سال گذشته و چهار ماه اخیر سال جاری بالغ بر 80 هزار میلیارد تومان به شبکه بانکی بازگشته است. بحث مبارزه با فساد و بازگشت وجوه به شبکه بانکی از موضوعات مهمی است که به جدیت در حال پیگیری است.
وی در ادامه و در خصوص آخرین وضعیت پرونده اکبر طبری گفت: این پرونده در حال رسیدگی است، دیوان عالی بخش‌هایی از رأی را نقض کرده و این پرونده در دادگاه هم عرض در حال رسیدگی است.

http://www.ilandnews.ir/Fa/News/324116/واکنش-ابطحی-به-سفرهای-استانی-رئیسی--تعریف-جمهوریت-از-نگاه-خیاطیان--روایتی-از-جزئیات-پیشنهاد-اتحادیه-اروپا-در-مذاکرات-وین
بستن   چاپ