ایرانیان جهان
فروپاشی ذهنی تیم ملی در نتیجه فشار روانی
سه شنبه 1 آذر 1401 - 19:07:19
ایرانیان جهان - فوتبال 360 / تاثیر فروپاشی ذهنی حاصل از استراتژی نادرست و فشار روانی، در عملکرد همه بازیکنان تیم ملی دیده می‌شد.
به گزارش فوتبال360، کارلوس کی‌روش برای مقابله با تیم قلدر انگلیس روی نبردهای هوایی، برای اولین بار در ایران سراغ آرایش بازی با 3 دفاع مرکزی رفت. نتیجه بازی اما نشان می‌دهد که استراتژی کی‌روش برای این بازی درست نبود. تاکتیکی که در کنار فشار ذهنی بازیکنان، عملکرد فنی همه آن‌ها را زیر سوال برد. در این بازی همه‌ی 17 بازیکن حاضر در زمین، نمایش غیرقابل دفاعی داشتند. البته در این بین یک استثنا هم وجود داشت. مهدی طارمی که آخرین شوت ایران در جام‌جهانی قبلی را به کنار دروازه پرتغال زد و 4 سال حسرت را با خود حمل کرد، این بار اولین شوتش در جام‌جهانی را گل کرد. طارمی در این بازی نمره 7.97 را از متریکا دریافت کرد. دروازه‌بان و همه مدافع‌های تیم ملی هم نمره زیر 6 را کسب کردند. در ادامه عملکرد بازیکنان تیم ملی در بازی با انگلیس را طبق آمار «متریکا» می‌خوانید.
تاریخ‌سازی تلخ و شیرین درون دروازه!
علیرضا بیرانوند با حضور در ترکیب اصلی، اولین دروازه‌بان ایران با تجربه حضور فیکس در دو جام جهانی شد. البته شانس با بیرانوند یار نبود. او پس از اولین اثرش روی خروج از دروازه، مصدوم شد و دروازه ایران را به حسین حسینی تحویل داد. کیفیت ضربات بازیکنان انگلیس، بالاتر از حد انتظار حسینی بود و او 6 تا از 7 شوت حریف را گل خورد. حسینی فقط یک مهار نه‌چندان دشوار و یک خروج از دروازه داشت. حسینی هر چند که تنها مقصر شکست سنگین ایران نبود، اما به هر حال رکورد منفی بیشترین گل خورده یک دروازه‌بان ایرانی در جام‌جهانی به نام او ثبت شد.
سکته در قلب دفاع!
کارلوس کی‌روش در اقدامی دور از انتظار، برای این بازی از 3 بازیکن در قلب دفاع استفاده کرد. آرایشی که پیش از این هیچ‌گاه از تیم ملی تحت هدایت او دیده نشده بود. این اقدام کی‌روش برای بستن فضاهای عرضی خط دفاع و حضور قدبلندترین بازیکن لیست (روزبه چشمی 194 سانتی‌متری) در قلب تیم بود. برنامه کی‌روش برای مقابله با نیروی هوایی انگلیس جواب نداد و کی‌روش هم خیلی زود، بین دو نیمه، چشمی را از زمین بیرون کشید. چشمی آمار فاجعه‌آمیز بدون پیروزی در نبردهوایی را ثبت کرد و در تمامی ضربات سر، رقابت را به انگلیسی‌ها باخت.
مرتضی پورعلی‌گنجی دیگر انتخاب کی‌روش برای حضور در خط دفاع بود. پورعلی‌گنجی در این بازی با 10 دفع خطر، بیشترین عملکرد دفاعی را بین بازیکنان ایرانی داشت. او همه نبردهایش را هم پیروز شد؛ اما برای ثبت این آمار، 3 مرتبه مهاجمان انگلیس را با خطا متوقف کرد. 
مجید حسینی هم نفر سوم خط دفاعی ایران بود. بازیکنی که 3 دریبل خورد و 3 مرتبه هم جلوی دریبل بازیکنان انگلیس را گرفت. او روی هوا هم یکی از 2 نبردش را پیروز شد. حسینی روی 2 گل حریف مقصر بود و در مجموع عملکرد قابل قبولی نداشت.
محمدحسین کنعانی‌زادگان که بین دو نیمه به جای روزبه چشمی وارد زمین شد هم عملکردی بهتر از سایر مدافع‌ها نداشت. او هم هیچ نبردی را روی هوا و زمین پیروز نشد و فقط 4 مرتبه خطر را از دروازه تیم ملی دور کرد.
نقطه ضعف تکراری!
از پیش از شروع مسابقات، نگرانی بزرگ کارلوس کی‌روش، انتخاب دفاع چپ بود. در روزهای افت میلاد محمدی، بازیکن دیگری هم در این پست خودش را نشان نداد تا ایران دوباره با میلاد محمدی وارد مسابقات شود. محمدی فقط یک دریبل موفق داشت و یک مرتبه هم دریبل خورد. اضافه شدن هری کین به سمت راست خط حمله انگلیس، کار محمدی را برای مهار مهاجمان سخت کرده بود. در نهایت هم 4 گل از 6 گل انگلیس از سمت چپِ ایران زده شد. 
صادق محرمی با فقط 20 پاس سالم، در این بازی بین بازیکنان تیم ملی بیشترین تعداد پاس صحیح را داد. محرمی یک دریبل موفق هم داشت، اما مطابق انتظار در نبردهای دفاعی، پرنوسان ظاهر شد. او هیچ توپی از حریف نگرفت و روی 2 گل هم مقصربود.
کی‌روش خودش را غافلگیر کرد!
دیگر تصمیم غیرقابل انتظار کارلوس کی‌روش، نیمکت‌نشین کردن سعید عزت‌اللهی و بازی دادن به علی کریمی بود. بازیکنی که تا پیش از مصدومیت امید ابراهیمی، حضور ثابتی در اردوهای تیم ملی هم نداشت. تصمیم کی‌روش برای بهره بردن از توان دوئل‌های هوایی کریمی هم پاسخ نداد. کریمی در یک نیمه حضور در زمین، فقط 9 مرتبه توپ را لمس و 2 خطا کرد. آماری که انتخاب کی‌روش را زیر سوال می‌برد.
عزت‌اللهی هم با ورود به زمین، فقط یک عملکرد دفاعی داشت ولی در نبردهای کمتری شکست خورد. او 2 مرتبه هم ضربه سر اول را پیش از مهاجمان حریف زد. عزت‌اللهی با یک شوت و یک پاس‌کلیدی، سعی در برگرداندن اعتماد به نفس مهاجمان تیم هم داشت.
احمد نوراللهی هم 77 دقیقه در زمین بازی حضور داشت. آمار میانگین هر 3 دقیقه، یک لمس توپِ او، نشان می‌دهد که نوراللهی هم در بازی گم بود و محو تماشای نمایش شورانگیز حریف شده بود. 
تجربه، کار را درآورد!
از علیرضا جهانبخش انتظار نمایش بهتری می‌رفت. جهانبخش اما بهترین موقعیت گلزنی ایران که روی پاس تماشایی احسان حاج‌صفی ارسال شده بود را از دست داد. جهانبخش خیلی زود کارت زرد هم گرفت تا کی‌روش را مجاب به تعویض از بازی کند.
حاج‌صفی هم که در نقطه مقابل جهانبخش بازی می‌کرد، علاوه بر یک پاس‌کلیدی، 6 نبرد از 8 دوئلش را پیروز شد و نمایش بهتری داشت. حاج‌صفی بعد از طارمی، دومین بازیکن برتر ایران در این بازی بود. 
علی قلی‌زاده و مهدی ترابی هم جانشین‌های تیم ملی در این پست بودند. قلی‌زاده بین دو نیمه جای جهانبخش را در سمت راست خط حمله گرفت. قلی‌زاده خلاق‌ترین بازیکن تیم ملی در این بازی بود که 2 مرتبه با پاس‌کلیدی موقعیت ساخت. تنها گل ایران در جریان بازی هم روی پاس قلی‌زاده به طارمی به‌ثمر رسید. 
مهدی ترابی هم نزدیک به نیم‌ساعت در زمین بازی حضور داشت. ترابی یک مرتبه با شوت و یک مرتبه با پاس‌کلیدی دروازه انگلیس را تهدید کرد و تاثیر دیگری در جریان بازی نداشت.
شاگرد اول کی‌روش!
هوش بالای مهدی طارمی در زمین فوتبال، باز هم به کمک او آمد. او اولین بازیکن تاریخ ایران در جام‌جهانی شد که در یک بازی 2 گل می‌زند. با این دو گل، در شکست سنگین تیم ملی هم طارمی کار خودش را از نظر فنی انجام داد. سردار آزمون هم از دقیقه 77 دوباره زوج او را در خط حمله تشکیل داد، آزمون اما تنها موقعیتی که به‌دست آورد را هدر داد. تک به تک سردار با دخالت دروازه‌بان حریف و تیر دروازه، تبدیل به گل نشد. 
*حسام محسنیان

http://www.ilandnews.ir/Fa/News/336923/فروپاشی-ذهنی-تیم-ملی-در-نتیجه-فشار-روانی
بستن   چاپ