ایرانیان جهان
تغییــــرات برای کارآمدی بیشتــــر
پنجشنبه 3 آذر 1401 - 16:00:22
ایرانیان جهان - آرمان ملی /متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
نگاهی به وضعیت جامعه در حوزه‌های مختلف و بروز نارضایتی‌ها نشان می‌دهد که جامعه از عملکرد دولت رضایت نداشته و دولت نیز نتوانسته آنطور که باید و شاید موفق ظاهر شود. چه اینکه وعده‌ها در برخی حوزه‌ها حتی به مرزهای تحقق نیز نرسیده است. شاید بهتر باشد برای درک بهتر موضوع بازگشتی به سال گذشته و زمان روی کارآمدن رئیس‌جمهور و تشکیل کابینه داشته باشیم. در آن زمان رئیس‌جمهور کارآمدی و شایسته‌سالاری را ملاک و معیار اصلی خود برای انتخاب وزرا و مدیران در دولت در نظر گرفت؛ اما با گذشت چندی از زمان و مشخص شدن گزینه‌های پیشنهادی برای تصدی وزارتخانه‌های مختلف انتقاداتی نسبت به انتخاب این افراد صورت گرفت و در همان زمان از مخالفان و منتقدان دولت گرفته تا برخی حامیان دولت انتقاداتی را به نحوه چینش و انتخاب وزرا مطرح کردند و فصل مشترک صحبت‌ها نیز این بود که برخی از گزینه‌های پیشنهادی در حد و اندازه‌های اداره وزارتخانه در مقام وزیر نیستند؛ اما روند امور تغییری نکرد و با حمایت مجلس همه گزینه‌ها راهی پاستور شدند. اما گذشت 6 تا 9 ماه کافی بود تا مشخص شود برخی وزرا و مدیران برنامه‌ خاصی در حوزه‌ مورد نظر خود نداشتند. شاهد مثال بارز این موضوع نیز حجت‌ا... عبدالملکی، وزیر کار سابق بود که شعار ایجاد اشتغال با یک میلیون تومان داد؛ اما در نهایت عمر وزارتش به یکسال نرسید و نخستین جدا شده دولت سیزدهم لقب گرفت. ادامه روند نیز به همین نحو پیش رفت و طی ماه‌های گذشته تاکنون انتقادات از عملکرد وزرا در حوزه‌های مختلف همچنان پا برجا بوده و هست. چنانکه از وزیر صمت گرفته تا وزیر بهداشت، ورزش و... در تیرس استیضاح نمایندگان مجلس قرار گرفته‌اند. چندی پیش نیز جلال میرزایی، نماینده سابق مجلس گفته بود: «شنیده‌ام آقای رئیسی در بعضی دیدار‌ها که پیشنهاد شده در کابینه افراد توانمندتری به کار گرفته شوند و بعضی از وزرا ناتوان هستند، این مساله را پذیرفته است.» این در حالی است که طی چند وقت اخیر نیز برخی اذعان می‌کنند که با وجود گذشت یکسال و نیم از روی کارآمدن دولت و دیدن عملکردها در برخی حوزه‌ها چندان کارآمدی بالایی مشاهده نمی‌شود. لذا در شرایط تحریم و جنگ اقتصادی باید وزرایی چابک‌تر، تواناتر و متخصص به‌کار گرفته شوند که بتوانند در حوزه عملکردی خود راندمان کاری بالایی را بروز دهند. از طرفی رئیس‌جمهور چندی پیش در شورای عالی استان‌ها اظهارداشت که اصلاح عقب‌نشینی نیست. این رویکرد خود نوعی حرکت رو به جلو است و رئیسی باید بپذیرد که کابینه‌اش احتیاج به ترمیم دارد و در راستای تغییرات هرچه زودتر در کابینه باشد تا عملکردهای بهتر و موثرتری را از وزارتخانه‌ها در حوزه‌های مختلف شاهد باشیم و در مجموع عملکرد دولت بهبود یابد.
کارآمدی نباشد تحول خاصی اتفاق نمی‌افتد
یک فعال سیاسی اصولگرا در خصوص عملکرد دولت و لزوم تغییرات اظهارداشت: انتظار این بود که پس از چالش‌های اقتصادی که در دولت گذشته ایجاد شده بود دولت سیزدهم با نگاه تحول ورود پیدا کند و مدیرانی را معرفی کنند که یک نگاه تحول‌گرا و ویژه در جهت ساماندهی داشته باشند و در عین حال درصدد پوشش برخی از ضعف‌های دولت گذشته برآیند. اگر همه دولت‌ها به‌دنبال قوام بیشتر نقاط قوت و تقویت نقاظ ضعف می‌رفتند و خودشان به‌دنبال اختراع چرخ نبودند شرایط ما خیلی بهتر از این بود. امیررضا واعظی‌آشتیانی به «آرمان‌ملی» گفت: آقای رئیس‌جمهور چندی پیش اعلام کردند که از به‌کارگیری نیروهای ناکارآمد جلوگیری شود و این مطلب نشان می‌دهد که خود وزرا از نیروهایی استفاده می‌کنند که کارایی لازم را ندارند. وی افزود: وقتی کارآمدی نباشد تحول اتفاق نمی‌افتد و چون تحول اتفاق نیفتد پیشرفتی وجود ندارد و در نتیجه مردم احساس می‌کنند که اتفاق مثبتی نیفتاده و به سمت مطالبه‌گری می‌روند. در برخی بخش‌ها تحول لازم صورت نگرفته و برخی از وزرایی که انتخاب شدند از توانایی لازم برخوردار نیستند. وی تصریح کرد: معنی و مفهوم ثبات مدیریت این است که یک انتخاب درست انجام بگیرد که نشان از اجرایی کردن منویات و سیاست‌های دولت باشد که به درستی انجام شود نه اینکه مدیرانی انتخابی کنیم که نه کارآمدی دارند و نه احیانا تخصص خاصی دارند و فقط آدم خوبی هستند.
به اهداف انتخاباتی رئیسی ضربه می‌زنند
یک چهره اصولگرا درباره انتقاد شدید رئیس‌جمهوری از خواص و مصادیق یأس‌آفرینی اظهارداشت: آقای رئیسی سال 1400 در جایگاه ریاست‌جمهوری قرار گرفت اما در واقع او گرفتار تیم‌هایی شد که در خوشبینانه‌ترین حالت می‌توان گفت شایستگی قرار گرفتن در مسئولیت‌های کلان اجرایی را نداشتند. هدایت‌ا... خادمی گفت: شعارهایی همچون ساخت یک میلیون مسکن در سال، ایجاد یک میلیون شغل در سال، افزایش ارزش پول ملی، تک رقمی کردن تورم و حل مشکل بورس در سه روز از جمله شعارهایی بود که کاندیداهای اصولگرا زمان انتخابات ریاست‌جمهوری مطرح کردند و آقای رئیسی هم آنها را وارد کابینه کرد و در مسئولیت‌های اجرایی بر این تصور بود که وقتی این افراد خودشان را در حد رئیس‌جمهور می‌دانند پس دولت سیزدهم با چند شخصیت در حد رئیس‌جمهور بهتر می‌تواند مشکلات کشور را حل کند. نماینده مجلس دهم تأکید کرد: وقتی شایستگی مدیریتی نباشد طبیعتا اتفاقی نمی‌افتد و کاری پیش نمی‌رود، در نتیجه اهداف و شعارهای انتخاباتی آقای رئیسی به منصه ظهور نمی‌رسد. این تحلیلگر مسائل سیاسی اظهارکرد: امروز وزرایی اطراف آقای رئیسی هستند که در سطحی نیستند که بتوانند مشکلات کشور را حل کنند. ارزش پول ملی کاهش و تورم و رکود افزایش پیدا کرده است، سالی یک میلیون شغل که ایجاد نشد هیچ، برخی شغل‌های قبلی از دست رفتند. وضعیت ساخت سالی یک میلیون مسکن نیز که در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

http://www.ilandnews.ir/Fa/News/337139/تغییــــرات-برای-کارآمدی-بیشتــــر
بستن   چاپ