ایرانیان جهان

آخرين مطالب

اندونزی؛ معجزه اقتصادی آسیا آسیا

اندونزی؛ معجزه اقتصادی آسیا
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: گزافه نیست اگر کشور اندونزی را معجزه اقتصادی دو سه دهه اخیر آسیا بپنداریم.
صابرگل عنبری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به رشد اقتصادی اندونزی طی سال‌های اخیر گفت: گزافه نیست اگر کشور اندونزی را معجزه اقتصادی دو سه دهه اخیر آسیا بپنداریم. اندونزی مسیری را طی می‌کند که قبلا چهار ببر آسیایی (هونگ کونگ، سنگاپور، کره جنوبی و تایوان) پیمودند و چه بسا سریع‌تر از آن‌ها در حال طی کردن این مسیر است.

وی با بیان این که در دو دهه اخیر اندونزی میانگین رشد اقتصادی سالیانه حدود 5 درصد را تجربه کرده است ، افزود : در دهه نخست هزاره سوم میلادی در حالی که جهان با بحران اقتصادی 2008 مواجه بود، اقتصاد اندونزی به رشد خود ادامه داد و در سال 2009 به عضویت در باشگاه 20 اقتصاد برتر جهان درآمد و در نوامبر گذشته نیز در «بالی» میزبان نشست سران این گروه بود. در حالی که امروز دو کشور اسلامی ترکیه و عربستان نیز عضو گروه 20 هستند، اما اندونزی تنها کشور مسلمانی است که تولید ناخالص داخلی آن بیش از یک تریلیون دلار است. این کشور امروز از لحاظ تولید ناخالص ملی (1.12 تریلیون دلار) جایگاه شانزدهم و از حیث قدرت خرید جایگاه دهم جهان را دارد و لقب بزرگ‌ترین اقتصاد جنوب شرق آسیا را یدک می‌کشد.
وی در ادامه با طرح این پرسش که اما سرّ این پیشرفت برق آسای مجمع الجزایر اندونزی در چیست؟ گفت: به نظرم نگاهی گذرا به تاریخ چند دهه اخیر این کشور ،جواب این پرسش را روشن کند. اندونزی بزرگ‌ترین کشور اسلامی (از لحاظ جمعیت) و چهارمین کشور پرجمعیت جهان با جمعیتی حدود 276 میلیون نفر است.پس از تسلیم شدن ژاپن در پایان جنگ جهانی دوم، اندونزی به رهبری «احمد سوکارنو» در سال 1945 از هلند اعلام استقلال کرد. سوکارنو در نتیجه سال‌ها مبارزه با استعمار هلند چهره‌ای محبوب بود و موفقیت او در متحد کردن مردم سرزمینش با آن همه تنوع و رنگارنگی فرهنگی و دینی یک شاهکار بود و مانع اشغال مجدد آن شد، اما او به جای پی‌ریزی نظامی دموکراتیک و تمرکز بر حل مشکلات عدیده داخلی از جمله اقتصادی، اولا یک نظام اُتوکراتیک اقتدارگرا را با محوریت حزب کمونیسم ایجاد کرد و ثانیا در سایه جبهه داخلی ضعیف و نوعی تقابل با ارتش و اسلام‌گرایان، در سیاست خارجی نیز رویکرد تهاجمی در پیش گرفت و زیر چتر شوروی و چین وارد جبهه‌بندی‌های ایدئولوژیک در دوران جنگ سرد شد.
عنبری ادامه داد: این کشور تازه استقلال یافته، پس از استقلال رفته رفته وارد دوران بی‌ثباتی سیاسی شد و اقتصاد آن نیز دچار نابسامانی بزرگی شد؛ به نحوی که تورم هزار درصدی آن از کنترل خارج شد و چاپخانه‌های بانک مرکزی اندونزی پس از چاپ بی‌رویه پول تعطیل شد و فقر و گرسنگی همه جا را گرفت.
گل عنبری با بیان این که در این حال و هوای بد اقتصادی و سیاسی، ژنرال «محمد سوهارتو» در سال 1965 طی کودتایی و یا به عبارتی یک ضد کودتا عملا قدرت را به دست گرفت و دست به کشتار کمونیست‌ها زد و سه سال بعد رئیس‌جمهور شد، افزود: اندونزی در 32 سال حکومت استبدادی سوهارتو در خفقان بود؛ اما با این حال با در پیش گرفتن انضباط اقتصادی، اوضاع بد اقتصادی را سر و سامان داد. در اواسط دهه هشتاد، اصلاحات اقتصادی بنیادینی را کلید زد و به همین علت برخی او را "پدر توسعه" اندونزی نیز می‌نامند، اما در دهه نود ارکان قدرتش تا خرخره غرق در فساد مالی شد و بحران مالی آسیا در 1997 مزید بر علت شد که در نهایت سوهارتو را مجبور به استعفا کرد و معاونش «یوسف حبیبی» جانشینش شد.
وی در مورد دوران مدیریت حبیبی در این ایام نیز گفت: حبیبی گذار اندونزی از استبداد فردی به دموکراسی را مدیریت کرد و در مدت کوتاه یک ساله حکمرانی خود اصلاحاتی اقتصادی و سیاسی را انجام داد و انتخابات آزاد را برگزار کرد. پس از حبیبی، اصلاحات اقتصادی و دموکراسی نوپای اندونزی در دوران روسای جمهور بعدی نیز پیگیری و فربه‌تر شد؛ به نحوی که قدرت به شکل متمرکز در دستان فردی یا نهادی خاص درنیاید.
وی با بیان این که اندونزی اکنون نظام ریاستی پارلمانی دارد و در آن رئیس جمهور از سال 2014 با رای مستقیم مردم تنها برای دو دوره (هر کدام پنج سال) انتخاب می‌شود ، تاکید کرد : برخلاف چین که اقتصاد بازار و توسعه اقتصادی‌ را با نظامی اقتدارگرار و غیردموکراتیک پیش برده، اما اندونزی به گفته وزیر خارجه اسبقش «حسن ویراگودا » بر این باور است که "توسعه اقتصادی پایدار تنها در سایه توسعه سیاسی امکانپذیر است".
گل عنبری با بیان این که اقتصاد از سال 1999 پس از سقوط استبداد سوهارتو، سیستماتیک در صدر سیاست اندونزی قرار گرفت و اکنون بر اساس چشم‌انداز 2045 حرکت می‌کند که قرار است این کشور مسلمان را در صدسالگی استقلال خود به جرگه کشورهای توسعه یافته و در جایگاه پنجم اقتصاد جهان بنشاند،گفت : سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) نیز برآورد کرده است که اقتصاد اندونزی در سال 2045 با رسیدن به 8.89 تریلیون دلار به چهارمین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل خواهد شد. البته پیش‌بینی بانک بین‌المللی و صندوق پول در سال 2020 این بود که اندونزی احتمالا در سال 2024 بتواند به جایگاه پنجم جهانی برسد.
این کارشناس مسائل بین الملل تاکید کرد: امروز اندونزی بر اقتصاد سبز و اقتصاد دیجیتالی متمرکز است و پیش‌بینی شده که حجم اقتصاد اینترنتی آن در سال 2025 به 130 میلیارد دلار و در سال 2030 به 300 میلیارد دلار برسد و به بزرگ‌ترین اقتصاد دیجیتال جنوب شرقی آسیا تبدیل شود.
انتهای پیام‌

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1024663/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

افزایش پروازها به مقصد کیش در ایام تابستان

تسنیم: زمان اجرای کارمزد تراکنش خرید کارتی تغییر کرد

کمیسیون ماده5 گره گشای طرح تفصیلی است

بهسازی و روکش آسفالت 26 معبردر محله مینابی منطقه 15

تمسخر ترامپ از سوی هیلاری کلینتون با کلاه‌های تبلیغی

چین و روسیه به مذاکرات کنترل تسلیحات آمریکا ملحق نمی‌شوند

روحانی رکورددار بدترین وضعیت مسکن/ شورای پنجم تهران را گران اداره کرد

«کرانه کوه و کویر» در سمنان منتشر شد

برنامه‌های راهیان نور باعث توسعه فرهنگی و اقتصادی استان می‌شود

واشنگتن پست: بن سلمان آمریکا را به انتقام اقتصادی تهدید کرد

64 طرح صنعت نفت به ارزش 14.5 میلیارد دلار به بهرخ برداری می رسد

پرداخت هزار و 332 فقره تسهیلات فرزندآوری و 884 وام ازدواج در قم

رئیس جمهور پیشین فرانسه در مورد ترامپ و پوتین چه می گوید؟

پیامد‌های نامطلوب قیمت‌گذاری دستوری در تولید/علیه شعار سال اقدام نکنیم

شاهد کم‌رنگ شدن نقش دلار در معاملات جهانی خواهیم بود

دشمنان با حربه فرزند کمتر و زندگی بهتر کانون خانواده ها را نشانه گرفتند

صرفه و صلاح در بافت فرسوده بی‌نظیر است/ تلاش می‌کنیم به بافت ناپایدار نیز تسهیلات دهیم

قرارداد خرید 500 دستگاه اتوبوس تک‌کابین امضا شد

روی هوا و هوس تهران قفل شد/ با جان مردم سیاسی بازی کردند

تامین 16 درصد از آب موردنیاز فضای سبز منطقه 8 با احداث تصفیه‌خانه

سخنگوی شورای نگهبان: طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی به مجلس برگشت

یادمان شهدای مدافع سلامت در «شاهد یاران»

اختصاص 390 میلیارد تومان تسهیلات بند الف تبصره 18 به خراسان جنوبی

یارانه نقدی فقط به شرط خرید کالا افزایش می یابد

همگرایی و تعامل دولت و مجلس در راستای حل مشکلات اقتصادی و تولید

حوزه یورو رسما وارد رکود اقتصادی شد

بهره‌برداری از 64 طرح نیمه‌تمام و جدید به ارزش 14.5 میلیارد دلار در صنعت نفت

ارتقای نظام اقتصادی و ارائه راهکارها برای تحقق ثبات پولی و مالی

توقیف کامیون کالای قاچاق در بازار تهران

نقض مصوبه‌ای در کمیسیون ماده5 تا به امروز نداشتیم

ساماندهی و ایجاد گذر ورزش در مجاورت مجموعه شهید شیرودی

امکان سنجی طرح ها سد اقدام‌های سلیقه است

صورتحساب میلیونی ترامپ برای خوشگذرانی کارکنان پنتاگون

کاهش قیمت‌ها در بازار سکه دوام نیاورد؛ نوسان دلار در کانال 49 هزار تومان

اختلال موقت در سامانه کالابرگ الکترونیک

شهردار در سایه، تهران را به تعطیلی کشاند

ریزش سنگین بورس با کاهش 73 هزار واحدی شاخص کل

توافق با وزارت نیرو برای استفاده از آب‌های سطحی پایتخت

بادمان شهدای مدافع سلامت در «شاهد یاران»

گرگ و میش مذاکرات

فارن پالسی: اسرائیل رسما کرانه باختری را به اراضی خود ملحق کرده است

کاهش قیمت‌ها در بازار سکه دوامی نیاورد؛ نوسان دلار در کانال 49 هزار تومان

بررسی لوایح حجاب و تشکیل وزارت بازرگانی در دستور هفته جاری مجلس

سقوط توان رقابت اقتصادی ژاپن به رده 34 دنیا

64 طرح نیمه‌تمام و جدید صنعت نفت به ارزش 14.5 میلیارد دلار امسال به بهره‌برداری می‌رسد/ شروع عملیات اجرایی 14.3 میلیارد دلار پروژه جدید در سال جاری

بن سلمان آمریکا را به انتقام اقتصادی تهدید کرده است

از سرگیری افتتاحیه‌های شبکه مترو تهران در تیر ماه با پروژه‌هایی به ارزش تقریبی 450 میلیارد تومان

دودِ آتش‌سوزی‌های جنگلیِ کانادا به نروژ هم رسید

رویکرد شهرداری تهران ارتقا کمی و کیفی فضاهای ویژه بانوان است

آدرس انحرافی دولت برای تورم اجاره