ایرانیان جهان

آخرين مطالب

آمریکا توان درگیری جدید در منطقه را دارد؟ ایالات متحده آمریکا

آمریکا توان درگیری جدید در منطقه را دارد؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - صبح نو /متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
رحمان قهرمان‌پور، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با «صبح نو» با اشاره به رویکرد جو بایدن به موضوع هسته‌ای و تحریم‌ها علیه کشورمان، عنوان کرد: «در واقع سیاست کلی دولت بایدن، تلاش برای مهار چین است. به نظر می‌رسد سیاست خارجی کاخ سفید در غرب آسیا بر اساس این موضوع تعیین می‌شود. در هفته‌های اخیر آمریکا به عربستان امتیازاتی داد که در آن شرطی تعیین کرد تا به سمت چین نرود. اثرات این سیاست و رویکرد آمریکا نسبت به ایران هم تلاش برای کاهش تنش‌ها است؛ چراکه آمریکا توان درگیری جدید در منطقه را ندارد و مایل است توافق انجام شود. منطقه‌ای که به نظر خودشان باثبات باشد.»
این کارشناس مسائل بین‌المللی، افزود: «دولت بایدن در داخل مخالفان و منتقدانی دارد. اخیرا جمهوری‌خواهان از تبادل زندانیان انتقاد کرده‌اند، مسأله‌ای که انسانی است. این تبادلات نشان‌دهنده این است که بایدن می‌خواهد توافق کند؛ اما محدودیت‌های داخل باعث می‌شود آن‌گونه که می‌خواهد، نمی‌تواند این توافق را انجام دهد.‌ این موضوع در دولت آقای رئیسی هم صادق است و ملاحظاتی در این‌باره لحاظ می‌شود تا بررسی کنند منتقدان نسبت به این‌گونه مسائل چه واکنشی دارند.»
وی با اشاره به اینکه دولت آمریکا از تحریم‌ها دست بر نمی‌دارد، تصریح کرد: «تحلیل‌گران و تصمیم‌گیران معتقدند تحریم باید بماند؛ چراکه آن را به‌عنوان مهم‌ترین ابزار فشار بر مخالفان خودشان می‌دانند. اگرچه برخی می‌گویند دوران تحریم گذشته؛ اما پس از جنگ اوکراین که روسیه را تحریم می‌کنند به این معنی است که هنوز آمریکا، کشورهای اروپایی و اکثریت سیاست‌گذاران غربی به تحریم و اعمال آن اطمینان دارند.»
این کارشناس مسائل بین‌المللی افزود: «در اسنادی که 16 نهاد اطلاعاتی آمریکا منتشر کرده‌اند، اشاره شده که ایران بازیگری است که اگر زیاد به آن فشار وارد شود، عقلانی برخورد می‌کند. به نظر من تحریم‌ها بلندمدت است، کم می‌شود؛ اما از بین نمی‌رود؛ چراکه به‌عنوان ابزار فشار از آن استفاده می‌کنند.»
وی با اشاره به اینکه مسأله سیاست خارجی تأثیر چندانی بر موضوع انتخابات آمریکا ندارد، گفت: «در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا مسائل اقتصادی و فرهنگی بیشتر دیده می‌شود تا موضوعات سیاست خارجی. شاید مسائل اعتقادی و سنت‌ها و حتی سقط‌جنین در انتخابات آمریکا دیده شود؛ اما سیاست خارجی به دلیل پیچیدگی‌هایی که در آنها وجود دارد به‌ندرت در انتخابات این کشور مورد بحث واقع شده است.»
قهرمان‌پور تأکید کرد: «اکنون انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا مقدماتی است و رقبای جمهوری‌خواه همچون دونالد ترامپ، دسانتیس و مایک پنس، شاید از این موضوع تبادلات زندانیان یا مسائل دیگر در انتخابات داخلی استفاده کنند، کمااینکه این موضوعات در دوره‌های گذشته ریاست‌جمهوری آمریکا نیز دیده یا نقد شد؛ اما آنچه در انتخابات اصلی ریاست‌جمهوری آمریکا لحاظ می‌شود، مسائل اقتصادی و فرهنگی است.»
وی با اشاره به اینکه امکان عادی‌سازی روابط عربستان و رژیم صهیونیستی وجود دارد، تصریح کرد: «بعید به نظر نمی‌رسد که عادی‌سازی روابط عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی به‌عنوان یک موضوع مهم در زمان انتخابات ریاست‌جمهوری برای جو بایدن لحاظ شود؛ اگرچه نتایج آن هم هنوز مشخص نیست. 
موضوع توافق واشنگتن، عربستان و رژیم صهیونیستی در کلیات شاید مطرح شده، ولی هنوز به نقشه راه تبدیل نشده است. به گفته سخنگوی کاخ سفید، زمان می‌برد تا این مورد نهایی شود؛ چراکه نقشه راهبردی آن و جزئیاتش مشخص نیست.»

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1054519/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

تمدید تعلیق پروازهای سوئیس، آلمان و هند به سرزمین‌های اشغالی

انتقاد رئیس‌جمهوری برزیل از ترامپ در دیدار با پوتین

دستیار پوتین: روسیه دنبال ازسرگیری صادرات گاز به اروپا است

ارتش یمن: به فرودگاه بن‌گوریون حمله موشکی کردیم

20 هزار موتور فرسوده در تهران با موتور برقی جایگزین می‌شوند

تصاویری از فرار دسته جمعی شهرک نشینان صهیونیست در پی شلیک موشک یمن

واکنش صهیونیست‌ها به حمله موشکی انصارالله یمن

الاغ هم‌ قیمت پراید شد

حمله موشکی یمن به فلسطین اشغالی؛ پروازهای فرودگاه تل‌آویو متوقف شد

حماس: حقوق ابتدایی ملت فلسطین قابل مذاکره نیست

پایه‌گذار مفهوم "قدرت نرم"، در 88 سالگی درگذشت

انگلیس: تنش‌ها میان هند و پاکستان نگران‌کننده است

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

دولت دوم ترامپ به دنبال تغییر بنیادین در سیاست خارجی آمریکاست

آمریکا به اسرائیل: آتش‌بس در غزه را به عملیات نظامی ترجیح می‌دهیم

ترامپ: چین بازارهایش را به روی آمریکا بگشاید

کره شمالی رزمایش موشکی ضدهسته‌ای برگزار کرد

نرخ بهره در کشورهای مختلف جهان در سال 2025 چقدر است؟

روسیه: ایجاد رابطه با طالبان برای منافع ما ضروری است

اسلام‌آباد: هند منبع تأمین مالی ترورها در پاکستان است

شمار شهدای نوار غزه به 52 هزار و 787 نفر رسید

پیش بینی قیمت دلار 20 اردیبهشت 1404

رسانه عبری: تنها در صورت تحقق معامله تبادل اسرا احتمالا ترامپ به اسرائیل سفر می‌کند

توافق روسیه و چین برای کمک به ثبات افغانستان

350 میلیون متر مکعب ناترازی گاز در زمستان گذشته

آمریکا: قصد مداخله در مناقشه هند و پاکستان را نداریم

ترامپ مجری «فاکس نیوز» را به عنوان دادستان فدرال پایتخت آمریکا معرفی کرد

لهستان به دنبال پیمان دفاع مشترک با فرانسه

نماینده مجلس: باید قواعد بازی مدیریت منابع آبی را اصلاح و به روز کنیم

تلاش خاموش هند و پاکستان برای تنش زدایی در میانه‌ی موشک‌پراکنی

انتقاد «بیل گیتس» از «ایلان ماسک»

رسانه های عبری: سفر وزیر دفاع آمریکا به اسرائیل لغو شد

فشار شدید دولت آمریکا بر تل آویو برای رسیدن به توافق با حماس

دستیار ویژه ریگان: آیا ترامپ به جنگ با ایران «نه» می‏‌گوید؟

انگلیس سنگین‌ترین بسته تحریمی علیه روسیه را اعمال کرد

استقبال چین از انتخاب پاپ جدید

سفیر آمریکا: تل آویو مسئول توزیع کمک‌ها در غزه نخواهد بود

نصری: هدف آشکار منافقین، تخریب اقدامات دیپلماتیک ترامپ با ایران است

آغاز عملیات اجرایی حفاری اکتشافی نفت در دریای خزر پس از سه دهه وقفه

پوتین در میدان سرخ: روسیه سدی شکست‌ناپذیر در برابر نازیسم خواهد بود

در بحبوحه درگیری با پاکستان؛ هند «اس-400» مستقر کرد

پرنده‌های آهنین چینی بازار هواپیماهای نظامی را به هم ریخت؛ داستان چیست؟

افشای دیدار نامتعارف وزیر امور راهبردی اسرائیل با ترامپ در کاخ سفید

نیوزویک نظر پاپ جدید در مورد سیاست‌های مهاجرتی ترامپ را اعلام کرد

الجولانی در ازای لغو تحریم‌ها، پیشنهادهایی به آمریکا داده است

رژه هوایی جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش روسیه بر فراز میدان سرخ

وزیر نفت از تسریع فرآیند جذب سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی صنعت نفت خبر داد

بیت‌کوین به کانال 100 هزار دلار بازگشت

آزار جنسی خاخام صهیونیست به دخترانش رسوایی به بار آورد