ایرانیان جهان

آخرين مطالب

فرانسه: کودتاچیان نیجر را به رسمیت نمی‌شناسیم قاره آفریقا

فرانسه: کودتاچیان نیجر را به رسمیت نمی‌شناسیم
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - فارس / مقامات وزارت خارجه فرانسه در گفت‌وگو با شبکه‌ «العربیه»، درباره موضع پاریس درخصوص تحولات نیجر تصریح کردند: کودتاچیان در نیامی را علی‌رغم مذاکرات جاری به رسمیت نمی شناسیم و مطالبات‌شان را برای خروج نظامیان فرانسوی نمی‌پذیریم.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، پایگاه اینترنتی «العربیه» گزارش داد که مقاماتی از وزارت خارجه فرانسه در گفت‌وگوهای ویژه با این شبکه، بر تمایل فرانسه برای ایجاد شراکت با آفریقا بر اساس احترام متقابل تاکید کرد و بر عدم به رسمیت شناختن کودتاچیان در نیجر علی‌رغم مذاکرات جاری تاکید کرد.
مقامات وزارت خارجه فرانسه با اذعان به اینکه نقش ما در مبارزه با تروریسم در آفریقا موثر بوده است، خاطرنشان کردند: کودتاهای اخیر در آفریقا به گسترش کنترل گروه‌های تروریستی بر نیجر منجر شده و آینده روابط اقتصادی این کشور را در وضعیت نامعلومی قرار داده است.
وزارت امور خارجه فرانسه از هرگونه ابتکاری که بازگشت نظم قانون اساسی در نیجر را تضمین کند، استقبال و تاکید کرده است که مطالبات کودتاچیان نیجر برآورده نخواهد شد؛ زیرا آن‌ها هیچ اختیار قانونی برای درخواست بازگشت «محمد بازوم»، رئیس‌جمهور مخلوع این کشور ندارند.
پیش‌ از این هم «پیر گودلیه»، سخنگوی نیروهای مسلح فرانسه، به العربیه و «الحدث» تایید کرده بود که تماس با مقامات نیجر برای ماندن سربازان این کشور در مقر ارتش در آنجا عادی است.
وی ادامه داده بود: ارتباطات در سطوح فنی و عملیاتی ادامه دارد، اما تاکید می‌کنم که مشارکت رزمی با نیجر در مبارزه با تروریسم دیگر وجود ندارد. ستاد کل نیروهای مسلح در حال بررسی چند گزینه برای خروج نیروها از نیجر است.
طبق آخرین خبرها از تحولات میدانی، نیروهای فرانسوی مستقر در نیجر در حال آماده شدن برای عقب آوردن تجهیزاتی هستند که پس از کودتا که در نیامی، همکاری با ارتش نیجر را به حالت تعلیق درآورده است. پاریس مقامات نظامی ارتش بعد از کودتای نیجر را به رسمیت نمی‌شناسد و الیزه هنوز منتظر دیدن سرنوشت این نیروها است.
روز سه‌شنبه هفته گذشته بود که نیروهای مسلح فرانسه وجود مذاکرات بین ارتش نیجر و این کشور را در مورد «خروج برخی عناصر نظامی» از نیامی تایید کرده بود، در حالی که رهبران کودتا در نیجر خواستار خروج همه نیروهای فرانسوی هستند.
العربیه، این اظهارات و تصریحات مقامات نظامی و سیاسی فرانسوی به الحدث را بازگشت پاریس به موضع قاطعیتوصیف کرده که تاکنون اتخاذ کرده است. کاخ الیزه همچنان اصرار خود را برای عدم به رسمیت شناختن مقامات جدید نظامی در نیامی پس از سرنگونی رئیس‌جمهور محمد بازوم، به عنوان متحد فرانسه حفظ کرده بود.
علی‌رغم تصمیم مقامات نظامی نیجر بعد از کودتا برای لغو چندین قرارداد همکاری نظامی منعقد شده با فرانسه و درخواست آن‌ها برای «خروج سریع» نیروهای فرانسوی، پاریس تاکنون مطالبه خروج از نیجر را رد کرده است. حتی سفیر فرانسه نیز بعد از اعتراضات و درخواست‌ها برای خروجش از کشور، همچنان در سفارت پاریس در نیامی حضور دارد. حالا و با تحولات جدید به نظر می‌رسد که نیروهای نظامی نیجر به این امر رضایت داده‌اند؛ چرا که روند مخالفت نظامیان نیجر با حضور 1500 سرباز و خلبان فرانسوی در این کشور متوقف شده است.
نیامی، پایتخت نیجر از زمان کودتای فرماندهان گروه نظامی موسوم به «شورای ملی حفاظت از میهن» در نیجر، در 26 جولای (2023) که بدون شلیک حتی یک گلوله، رقم خورد، شاهد برگزاری چندین تظاهرات مردمی علیه حضور نظامیان فرانسوی در این کشور بود.
شورای نظامی نیجر، تحت فرماندهی ژنرال «عبدالرحمن چیانی» نیز، فرانسه، قدرت استعماری سابق در این کشور را متهم می‌کند که می‌خواهد برای بازگرداندن «محمد بازوم» رئیس‌جمهور برکنار شده به قدرت، به مداخله نظامی روی آورد. نیجر که زمانی مستعمره فرانسه بود، پیش از این کودتا، یکی از مهم‌ترین متحدان فرانسه و کشور‌های غربی در منطقه ساحل آفریقا به شمار می‌رفت و سرشار از دخایر اورانیوم است که فرانسه همواره چشم طمع به آن داشته است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1063129/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لاپید: نتانیاهو باید ترس از یمنی‌ها را کنار بگذارد

مدودف: عملیات نظامی روسیه در اوکراین ابدی نیست

رویترز: آمریکا و اروپا در حال نهایی‌سازی پیشنهاد آتش‌بس 30 روزه بین اوکراین و روسیه هستند

آلمان، اوکراین را نا اُمید کرد

شرط عجیب اسراییل برای صدور مجوز ورود کمک‌های غذایی به غزه

پیش بینی قیمت طلا و سکه 20 اردیبهشت 1404

اکونومیست: پوتین چه می‌خواهد؟

ارتش پاکستان: پاسخ به هند قطعی و در زمان مشخص از سمت ما خواهد بود

احتمال حذف اسرائیل از معادله توافق هسته‌ای واشنگتن-ریاض

پوتین: مصر شریک کلیدی ما در آفریقا است

فرمانده مقاومت در حمله اسرائیل به شهادت رسید

پیشنهاد آتش‌بس روسیه و اوکراین در حال نهایی شدن است

آلمان، اوکراین را نا اُُمید کرد

وزیر صمت: صنعت و تولید در اولویت تامین انرژی و برق است

رالی بیت کوین به اوج؛ هدف بعدی 105 هزار دلار؟

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

سفیر روسیه تحریم‌های جدید لندن را «بی‌اثر» خواند

چراغ سبز ترامپ به خزانه‌داری آمریکا برای کاهش تعرفه چین

حمله به نظامیان پاکستان در وزیرستان 9 کشته برجای گذاشت

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

تمدید تعلیق پروازهای سوئیس، آلمان و هند به سرزمین‌های اشغالی

انتقاد رئیس‌جمهوری برزیل از ترامپ در دیدار با پوتین

دستیار پوتین: روسیه دنبال ازسرگیری صادرات گاز به اروپا است

ارتش یمن: به فرودگاه بن‌گوریون حمله موشکی کردیم

20 هزار موتور فرسوده در تهران با موتور برقی جایگزین می‌شوند

تصاویری از فرار دسته جمعی شهرک نشینان صهیونیست در پی شلیک موشک یمن

واکنش صهیونیست‌ها به حمله موشکی انصارالله یمن

الاغ هم‌ قیمت پراید شد

حمله موشکی یمن به فلسطین اشغالی؛ پروازهای فرودگاه تل‌آویو متوقف شد

حماس: حقوق ابتدایی ملت فلسطین قابل مذاکره نیست

پایه‌گذار مفهوم "قدرت نرم"، در 88 سالگی درگذشت

انگلیس: تنش‌ها میان هند و پاکستان نگران‌کننده است

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

دولت دوم ترامپ به دنبال تغییر بنیادین در سیاست خارجی آمریکاست

آمریکا به اسرائیل: آتش‌بس در غزه را به عملیات نظامی ترجیح می‌دهیم

ترامپ: چین بازارهایش را به روی آمریکا بگشاید

کره شمالی رزمایش موشکی ضدهسته‌ای برگزار کرد

نرخ بهره در کشورهای مختلف جهان در سال 2025 چقدر است؟

روسیه: ایجاد رابطه با طالبان برای منافع ما ضروری است

اسلام‌آباد: هند منبع تأمین مالی ترورها در پاکستان است

شمار شهدای نوار غزه به 52 هزار و 787 نفر رسید

پیش بینی قیمت دلار 20 اردیبهشت 1404

رسانه عبری: تنها در صورت تحقق معامله تبادل اسرا احتمالا ترامپ به اسرائیل سفر می‌کند

توافق روسیه و چین برای کمک به ثبات افغانستان

350 میلیون متر مکعب ناترازی گاز در زمستان گذشته

آمریکا: قصد مداخله در مناقشه هند و پاکستان را نداریم

ترامپ مجری «فاکس نیوز» را به عنوان دادستان فدرال پایتخت آمریکا معرفی کرد

لهستان به دنبال پیمان دفاع مشترک با فرانسه

نماینده مجلس: باید قواعد بازی مدیریت منابع آبی را اصلاح و به روز کنیم

تلاش خاموش هند و پاکستان برای تنش زدایی در میانه‌ی موشک‌پراکنی