ایرانیان جهان

آخرين مطالب

راه حل اساسی کنترل مخارج خانواده اخبار ایران

راه حل اساسی کنترل مخارج خانواده
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - یک خانواده علاوه بر پدر و مادر شامل فرزندان نیز می‌شود و اگر تصمیم جدی برای کنترل مخارج خانواده داریم باید تک تک اعضای خانواده به برخی اصول پایبند باشند؛ تشخیص نیازها از خواسته‌ها و اولویت خرید نیازها یک اصل طلایی برای کاهش مخارج خانواده است. اما چطور کودکان را به این اصل پایبند کنیم؟
به گزارش خبرنگار ایمنا، تربیت اقتصادی یکی از بعدهای اساسی تربیتی است که در ساحت‌های شش‌گانه آموزش و پرورش نیز به آن اشاره شده و هدف از آن تحقق حیات طیبه است، بنابراین عمل کردن به شیوه‌های صحیح آن به صورتی که هم زندگی دنیوی و هم اخروی را در بر گیرد، می‌تواند تغییرات قابل توجهی در سبک زندگی افراد ایجاد کند.
اخیراً نیز بین وزارت آموزش و پرورش و وزارت امور اقتصادی و دارایی تفاهم‌نامه‌ای با موضوع تربیت اقتصادی و حرفه‌ای امضا شده تا مسیر نیل به این هدف هموارتر گردد و مدرسه به عنوان نقطه آغاز این هدف انتخاب شده است، در همین راستا وزیر آموزش و پرورش گفت که قرار است دانش آموزان در سند تحول بنیادین در آینده به افرادی خلاق، ماهر، کارآفرین، مقتصد و مسئولیت‌پذیر تبدیل شوند.
با نگاهی به این پنج ویژگی می‌توان فهمید که تمام آنها در تربیت اقتصادی نهفته است و با اجرای استانداردهای پیشنهادی تربیت اقتصادی برای ایران که در جلد دوم کتاب تعلیم و تربیت اقتصادی عنوان شده و در یادداشت‌های گذشته تحت عنوان"تربیت اقتصادی در اسلام / ‏استانداردهای‬ آن برای ایران چیست؟ "می‌توان به این مهم دست یافت.
با تشخیص نیاز و خواسته مخارج خونه رو کم کن یکی از موضوعات اساسی و پایه‌ای تربیت اقتصادی موضوع انتخاب و تصمیم‌گیری است و یکی از مواردی که انتخاب کردن را راحت‌تر می‌کند تشخیص نیازها و خواسته‌ها است. نیاز به چیزی گفته می‌شود که برای ادامه زندگی فرد ضروری است و خواسته به چیزی گفته می‌شود که اگر موجود شود شرایط زندگی بهتر پیش می‌رود اما در صورتی که وجود نداشته باشد هم مشکلی پیش نمی‌آید، درواقع موارد دلخواه فرد است، به طور مثال برنج برای یک خانواده نیاز است اما بیسکوئیت یک خواسته محسوب می‌شود.
تشخیص نیاز و خواسته و اولویت خرید نیازها بر خواسته‌ها در هر سنی ضروری است و باعث می‌شود افراد انتخاب‌های بهتر و عاقلانه‌تری داشته باشند، حال اگر این موضوع از کودکی برای فرزندان بیان شود کمتر شاهد خریدهای اشتباه و اضافه می‌شویم، در نتیجه بر هوای نفس غلبه می‌شود، میزان مخارج کنترل می‌شود و شاهد کاهش مصرف گرایی در خانواده‌ها خواهیم بود.

ایرانیان جهان

قبل از اینکه برای کودکان مفید باشد برای بزرگترها مفید است مدتی پیش برای کودکی این موضوع را با ابزار مختلف توضیح دادم و بعد از مادرش نتیجه را پرسیدم، به من گفتند که قبل از اینکه برای بچه‌ها مفید باشد برای ما بزرگترها مفید بود، وقتی به فروشگاه رفتیم همسرم در مواقع مختلف می‌گفت که این وسیله نیاز ما است اما آن وسیله خواسته است و می‌توانیم بعداً بخریم، در همین حال فرزندم نیز دقت بیشتری روی کالاها می‌کرد و سعی می‌کرد خواسته‌های کمتر یا کنترل‌شده‌تری داشته باشد و در نهایت خرید بهتری را تجربه کردیم.
تشخیص این دو مفهوم شاید در نگاه اول ساده به نظر برسد اما اگر نگاهی به آخرین پلاستیک خرید خود از فروشگاه داشته باشیم متوجه می‌شویم که تعداد قابل توجهی از اقلام آن مورد نیاز ما نبوده و تنها به دلایل دلخواه خریداری شده‌اند.
نیاز و خواسته رو این‌طوری به فرزندت آموزش بده اگر کودک زیر 9 سال دارید می‌توانید با توضیح آسان این مطلب او را قانع کنید که برخی وسایل مانند لباس، خانه، غذا و غیره نیاز انسان است و وسایل جانبی دیگر مانند انواع اسباب‌بازی و تنقلات جز خواسته‌ها محسوب می‌شوند و در اولویت بعدی خرید قرار می‌گیرند.
برای او توضیح دهید که این به معنی این نیست که این وسایل خریده نمی‌شوند بلکه به قدر کافی تهیه می‌شوند و گاهی نیز ممکن است خرید آنها به تعویق بیفتد، مثلاً اگر یک اسباب‌بازی داشته باشی اسباب‌بازی دوم جز خواسته‌ها است و خرید آن در حال حاضر واجب نیست، می‌توانید در موقعیت‌های مختلف خرید، کالاهای مختلف را به او نشان دهید و از او بپرسید به نظر تو این کالا نیاز است یا خواسته؟
این مهم است که کودک بداند نیازها و خواسته‌های هر فرد با فرد دیگر متفاوت است و ممکن است نیازی که دوست او به عینک طبی به دلیل ضعیف بودن چشم‌هایش داشته باشد را او نداشته باشد و یا جنس خواسته‌های او با دوستش فرق کند، پس هر کس متناسب با خود و وضعیت خانوادگی‌اش سنجیده می‌شود.
دقت کنید که در انتخاب‌های مختلف این موارد را به او آموزش دهید یا گوشزد کنید اما انتخاب نهایی را به عهده خودش بگذارید و اگر اشتباه انتخاب کرد جلوی او را نگیرید تا نتیجه اشتباه خود را در همین سن متوجه شود.

ایرانیان جهان

نوجوان که به این چیزها کاری نداره! فقط روی خواسته‌هاش پافشاری می‌کنه اگر فرزند بالای 9 سال دارید و دارد کم کم به سن نوجوانی نزدیک می‌شود، فرصت عالی در اختیار شما است تا این موارد تربیتی را برای او بازگو کنید، چرا که درک فرزند شما بالاتر رفته و فهم بهتری از شرایط شما و جامعه پیدا کرده است، اما قبل از بازگو کردن کمی به رفتارهای خودتان در زمان دیدن اجناس مختلف فکر کنید، شما چقدر روی خواسته‌های خود برای خرید پافشاری می‌کنید؟ روحیه قناعت را در خودتان می‌بینید یا به خواسته‌های دل‌تان بیشتر از عقل‌تان توجه می‌کنید؟
فرزندان ما رفتاری شبیه به رفتار ما خواهند داشت و تمام احساس‌های درونی ما نیز روی آنها مؤثر است، از طرفی انسان به طور ذاتی کمال‌جو است و خواسته‌های گوناگونی دارد که بیش از منابعی است که در دسترس او است و لازم است از بین آنها انتخاب و نفس خود را مهار کند، پس اگر تصمیم جدی برای تغییر سبک زندگی و کنترل مخارج بدون ناراحتی و کاهش کیفیت زندگی داریم، ابتدا لازم است کمی روی رفتارهای خودمان بیندیشیم و بررسی کنیم که در چه مواقعی به نفس خود بیش از حد بها داده و چه مواقعی درست پیش رفته‌ایم.
برای نوجوان مثال‌های عملی بیاورید و از او بخواهید نگاهی به اطراف خود بیندازد، چه تعداد از وسایلی که اکنون دارد واقعاً نیاز او بوده و چه تعداد از خواسته‌هایش را مدت کمی استفاده کرده و اکنون بی استفاده است؟ اگر به عقب بازگردد باز هم آن را تهیه می‌کند؟
برای او توضیح دهید که نیازها و خواسته‌های انسان متناسب با اهداف واقعی یا غیر واقعی او در زندگی تعریف می‌شوند و لازم است برای خود هدف‌های درست که در مسیر رشد و تعالی انسان است تعریف کنیم و برای برآوردن آنها تلاش کنیم و بقیه موارد را کنار بزنیم، سپس کنارش بنشینید و در تعیین خواسته‌هایش به او کمک کنید تا همراهی شما را احساس کند.
راهکاری که برای نوجوانان بسیار کاربردی است این است که به آنها به طور منظم پول توجیبی بدهید و خرید برخی خواسته‌ها را به عهده خودش بگذارید تا مدیریت پول‌هایش را در دست بگیرد و برای رسیدن به خواسته‌های صحیح خود تلاش کند، به این صورت نه تنها به هدف خود می‌رسد بلکه قدر پول بیشتر دستش می‌آید و صبوری را تمرین می‌کند.
کد خبر 691287

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1069566/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سفیر روسیه تحریم‌های جدید لندن را «بی‌اثر» خواند

چراغ سبز ترامپ به خزانه‌داری آمریکا برای کاهش تعرفه چین

حمله به نظامیان پاکستان در وزیرستان 9 کشته برجای گذاشت

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

تمدید تعلیق پروازهای سوئیس، آلمان و هند به سرزمین‌های اشغالی

انتقاد رئیس‌جمهوری برزیل از ترامپ در دیدار با پوتین

دستیار پوتین: روسیه دنبال ازسرگیری صادرات گاز به اروپا است

ارتش یمن: به فرودگاه بن‌گوریون حمله موشکی کردیم

20 هزار موتور فرسوده در تهران با موتور برقی جایگزین می‌شوند

تصاویری از فرار دسته جمعی شهرک نشینان صهیونیست در پی شلیک موشک یمن

واکنش صهیونیست‌ها به حمله موشکی انصارالله یمن

الاغ هم‌ قیمت پراید شد

حمله موشکی یمن به فلسطین اشغالی؛ پروازهای فرودگاه تل‌آویو متوقف شد

حماس: حقوق ابتدایی ملت فلسطین قابل مذاکره نیست

پایه‌گذار مفهوم "قدرت نرم"، در 88 سالگی درگذشت

انگلیس: تنش‌ها میان هند و پاکستان نگران‌کننده است

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

دولت دوم ترامپ به دنبال تغییر بنیادین در سیاست خارجی آمریکاست

آمریکا به اسرائیل: آتش‌بس در غزه را به عملیات نظامی ترجیح می‌دهیم

ترامپ: چین بازارهایش را به روی آمریکا بگشاید

کره شمالی رزمایش موشکی ضدهسته‌ای برگزار کرد

نرخ بهره در کشورهای مختلف جهان در سال 2025 چقدر است؟

روسیه: ایجاد رابطه با طالبان برای منافع ما ضروری است

اسلام‌آباد: هند منبع تأمین مالی ترورها در پاکستان است

شمار شهدای نوار غزه به 52 هزار و 787 نفر رسید

پیش بینی قیمت دلار 20 اردیبهشت 1404

رسانه عبری: تنها در صورت تحقق معامله تبادل اسرا احتمالا ترامپ به اسرائیل سفر می‌کند

توافق روسیه و چین برای کمک به ثبات افغانستان

350 میلیون متر مکعب ناترازی گاز در زمستان گذشته

آمریکا: قصد مداخله در مناقشه هند و پاکستان را نداریم

ترامپ مجری «فاکس نیوز» را به عنوان دادستان فدرال پایتخت آمریکا معرفی کرد

لهستان به دنبال پیمان دفاع مشترک با فرانسه

نماینده مجلس: باید قواعد بازی مدیریت منابع آبی را اصلاح و به روز کنیم

تلاش خاموش هند و پاکستان برای تنش زدایی در میانه‌ی موشک‌پراکنی

انتقاد «بیل گیتس» از «ایلان ماسک»

رسانه های عبری: سفر وزیر دفاع آمریکا به اسرائیل لغو شد

فشار شدید دولت آمریکا بر تل آویو برای رسیدن به توافق با حماس

دستیار ویژه ریگان: آیا ترامپ به جنگ با ایران «نه» می‏‌گوید؟

انگلیس سنگین‌ترین بسته تحریمی علیه روسیه را اعمال کرد

استقبال چین از انتخاب پاپ جدید

سفیر آمریکا: تل آویو مسئول توزیع کمک‌ها در غزه نخواهد بود

نصری: هدف آشکار منافقین، تخریب اقدامات دیپلماتیک ترامپ با ایران است

آغاز عملیات اجرایی حفاری اکتشافی نفت در دریای خزر پس از سه دهه وقفه

پوتین در میدان سرخ: روسیه سدی شکست‌ناپذیر در برابر نازیسم خواهد بود

در بحبوحه درگیری با پاکستان؛ هند «اس-400» مستقر کرد

پرنده‌های آهنین چینی بازار هواپیماهای نظامی را به هم ریخت؛ داستان چیست؟

افشای دیدار نامتعارف وزیر امور راهبردی اسرائیل با ترامپ در کاخ سفید

نیوزویک نظر پاپ جدید در مورد سیاست‌های مهاجرتی ترامپ را اعلام کرد

الجولانی در ازای لغو تحریم‌ها، پیشنهادهایی به آمریکا داده است

رژه هوایی جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش روسیه بر فراز میدان سرخ