ایرانیان جهان

آخرين مطالب

پیش‌بینی شورش و آشوب در لندن انگلیس

پیش‌بینی شورش و آشوب در لندن
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
در حالی که بالغ بر یک سال است نظام سیاسی انگلیس در بی‌ثباتی شدید به سر می‌برد و جابه‌جایی سه دولت را تجربه کرده، بی‌بی‌سی فارسی اذعان کرد: تغییرات جدید در کابینه سوناک، قماری است که ممکن است به جای کمک به تداوم دولت، موجب دردسر برای وی بشود.
وب‌سایت بی‌بی‌سی فارسی در تحلیلی نوشت: برکناری سوئلا براورمن از وزارت کشور بریتانیا، جزو آن دسته خبرهای فوری بود که هیچ‌کس را غافلگیر نکرد. ولی کسی انتظار نداشت ریشی سوناک نخست‌وزیر، دیوید کامرون را- هفت سال پس از کناره‌گیری از نخست‌وزیری- در مقام وزیر خارجه به کابینه برگرداند. این تصمیم، قماری سیاسی است که شاید به جای تضمین ادامه زمامداری سوناک، او را به دردسر جدی بیندازد.
چند وقتی بود که رسانه‌ها و تحلیلگران می‌گفتند «براورمن» با زدن حرف‌های جنجالی، می‌خواهد کاری کند که ریشی سوناک چاره‌ای جز برکنار کردنش نداشته باشد تا بعداً با حمایت همفکرانش، جایگاه ریشی سوناک به عنوان رهبر حزب را به چالش بکشد؛ حرف‌هایی مثل «تجاوز» خواندن موج پناهجویانی که با قایق‌های کوچک خود را به بریتانیا می‌رسانند، «سبک زندگی» خطاب کردن خیابان‌خوابی بی‌خانمان‌ها، و «راهپیمایی نفرت» خواندن تظاهرات حمایت از فلسطینیان. ولی آن‌چه در نهایت کار را به برکناری او کشاند، نه خود حرف‌ها، بلکه سرپیچی‌اش از خواسته دفتر نخست‌وزیر برای تغییر لحن مقاله‌ای بود که در روزنامه تایمز منتشر کرد و در آن پلیس لندن را به جانبداری از هواداران فلسطین و تبعیض علیه گروه‌های راست‌گرا متهم کرد.
نفس خروج براورمن از کابینه به تنهائی می‌توانست موقعیت سیاسی ریشی سوناک را متزلزل کند. ولی برگرداندن دیوید کامرون به کابینه ممکن است کار را بار دیگر به یک جنگ سیاسی تمام‌عیار در داخل حزب محافظه‌کار بکشاند؛ جنگی که آخرین‌بار همین یک سال پیش با کناره‌گیری لیز تراس بعد از تنها 49 روز از مقام نخست‌وزیری پایان یافته بود. در یک‌سالی که آقای سوناک به دفتر نخست‌وزیر
نقل مکان کرده، با همه اقدام‌هایش، محبوبیت حزبش چندان بالا نرفته و در نظرسنجی‌ها معمولاً 15 تا 20 درصد از حزب مخالف (کارگر) عقب بوده است. حزب محافظه‌کار پس از 14 سال در انتخابات آتی پارلمانی از قدرت کنار برود.
شواهد نشان می‌دهد که بخشی از رأی‌دهندگان حزب محافظه‌کار که خواهان کاهش مالیات‌ها ولی مخالف برگزیت بودند، از افزایش مالیات‌ها و سیاست‌های اجتماعی به‌شدت محافظه‌کارانه دولت سوناک دل‌زده شده‌اند. ریزش همین رأی‌دهندگان است که باعث شده سوناک در یک‌سال اخیر چند انتخابات میان‌دوره‌ای را در کرسی‌هایی که حزبش سال‌ها و حتی دهه‌ها در دست داشت، به احزاب مخالف ببازد.
البته تضمینی نیست که همه آن رأی‌دهندگان به‌خاطر کامرون روی خوش نشان بدهند. چرا که خیلی از مخالفان برگزیت، او را بابت برگزاری همه‌پرسی خروج از اتحادیه اروپا نبخشیده‌اند. ولی در سال‌های اخیر، جناح راست حزب محافظه‌کار- که ریشی سوناک هم متعلق به آن جناح است و ویژگی مشترک‌شان طرفداری سرسختانه از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپاست- قدرت بیشتری گرفته و برکناری خانم براورمن احتمالاً خشم آن‌ها را برمی‌انگیزد. این جناح به‌دلیل مخالفت کامرون با برگزیت از او چندان دل خوشی ندارند.
در کنار این، در بریتانیا معمولاً نخست‌وزیر و وزرا از بین نمایندگان حزب حاکم در مجلس انتخاب می‌شوند. تصمیم ریشی سوناک برای انتصاب کامرون- که هفت سال است دیگر نماینده نیست- این پیام را به نمایندگان حزب می‌دهد که هیچ‌کدام آن‌ها را لایق نمی‌داند. نمایندگان حتی نمی‌توانند در صحن مجلس عوام از کامرون توضیح بخواهند؛ چرا که او برای گرفتن سمت جدیدش، به عضویت در مجلس اعیان منصوب شده و به «لرد کامرون» تغییر کرده است. همین است که ساعتی پس از برکناری سوئلا براورمن گزارش شد گروهی از نمایندگان جناح راست می‌خواهند درباره رساندن او به مقام رهبری حزب، گفت‌وگو کنند. طبق مقررات حزب،اگر 15 درصد نمایندگان رسماً اعلام کنند اعتمادشان را به رهبر حزب از دست داده‌اند، او باید دوباره از کل فراکسیون رأی اعتماد بگیرد و در صورت رأی نیاوردن، کنار برود. احزاب مخالف هم می‌گویند با برگرداندن کامرون، مشخص است که کف‌گیر دولت به ته دیگ خورده است.
ریشی سوناک با کنار گذاشتن براورمن تندرو و برگرداندن کامرون می‌خواهد احتمال پیروزی در انتخابات را بالا ببرد. ولی این کار ممکن است به ناآرامی و شورش در داخل حزبش بینجامد و موقعیت او را جداً به خطر بیندازد».
تحلیل بی‌بی‌سی در حالی منتشر می‌شود که ظرف کمتر از یک‌سال و نیم،سه دولت در لندن سقوط کرده‌اند. ترکیب چالش‌های لاینحل داخلی و خارجی، ابتدا بوریس جانسون را ناچار به استعفا کرد و لیز تراس به جای او سر کار آمد. هرچند که برخی نشریات غربگرا در ایران، به هنگام آغاز صدارت «تراس»، با عکس‌های بزرگ و تیترهایی مانند «بانوی آهنین»، «چهره زنانه بریتانیا»، «کلید خانه شماره 10 در دست یک زن» و...، به استقبال شتافتند، اما شدت بحران‌ها اجازه نداد تراس بیش از 43 روز نخست‌وزیر بماند و ناچار، جای خود را به ریشی سوناک داد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1084443/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شروط استرالیا برای اعطای روادید تحصیلی دشوارتر شد

وقوع انفجار در مرکز ولایت بدخشان

«جان سوینی» وزیر اول اسکاتلند شد

ادای سوگند اعضای گارد حفاظت از پاپ

فرار 300 هزار نظامی اوکراینی از جنگ با روسیه

ماجرای رسوب هزار دستگاه ماشین‌آلات راه‌سازی در بندرعباس

ناگفته هایی از مالیات عایدی طلا

ریزش 12 هزار واحدی شاخص بورس

معاون رئیس جمهور: پلتفرم‌های ایرانی مجاز به انتشار دیتای کاربران بدون حکم قضایی نیستند

فروش 319 کیلو شمش طلا در مرکز مبادله

اکران مستند سینمایی "چهره پرداز" در سینما لبخند کیش

بخش خصوصی به "کیش" امید بسته است/ سادات نجفی: جزیره کیش می تواند نقش موثری در صنعت پخش ایفا کند

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «جوینی»

عیادت جمعی از تشکل‌های شاهد و ایثارگر  با بانوان جامعه ایثارگری در بیمارستان ساسان

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان معظم «شیخ شعبانی»

وضعیت فعلی ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر مطلوب نیست

هشدار ریزش مشارکت نیروی کار ایران تا 1407

حمایت از کارآفرینان و بخش خصوصی استان برای تحقق جهش تولید

بهادری جهرمی: دولت در حوزه تسهیلات تکلیفی با کسی شوخی ندارد

فصل جدید تجارت با همسایه غربی

طلافروشان، معترضان همیشگی شفافیت

سرمایه گذاری در حوزه‌ گندم‌ به یک فرهنگ اقتصادی در کردستان تبدیل شود

همکاری ایران و مجارستان در حوزه فرهنگ و هنر

سرکشی اقتصاد!

حجم صادرات و واردات افزایش داشته است

سخنگوی دولت : در دوره‌ای مشق اقتصادی ما دست چهره‌های سیاسی بود / نگاه دولت در مسائل اقتصادی، اقتصادی است و مشابه آن عزیزان سیاسی نیست

سخنگوی دولت: نگاه دولت در مسائل اقتصادی، سیاسی نیست / حجم صادرات و واردات افزایش داشته است

شش سال پس از خروج ترامپ از برجام

پیام تبریک شی به پوتین

بیانیه شدیداللحن قطر در واکنش به حمله اسرائیل

پاره‌کردن پرچم اسرائیل توسط یهودیان ضدصهیونیست

شوخی جالب یک کمدین با پلیس و وضعیت این‌روزهای دانشگاه‌های آمریکا

کشف پیکر 62 شهید در محوطه بیمارستان الشفاء

هاآرتص: عملیات رفح اسرا را برنمی‌گرداند

زارع پور: ظرفیت پهنای باند کشور حدود دو برابر شده است

توضیحات وزیر کار درباره اصلاح حقوق کارگران

وزیر نفت: تولید نفت را به بیش از 5.5 میلیون بشکه می‌رسانیم

تغییر متفاوت قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار ثابت ماند

قلب صنعت پخش در جزیره می‌تپد/ حضور بزرگان صنعت پخش در کیش

پیشگیری و مبارزه با بیماریهای منتقله پشه آئدس موضوع کمیته تخصصی بهسازی محیط شورای سلامت کیش

آغاز فصل جدید در امر تجارت و بازرگانی کیش/ مشارکت دادن صاحب‌نظران جزیره در تصمیم گیری‌ها، محور اصلی است

عیادت جمعی از تشکل‌های شاهد و ایثارگر  با بانوان ایثارگر  بستری در بیمارستان ساسان

مادر گرامی شهیدان «جوینی» به فرزندان شهیدش پیوست

خبر جدید یک نماینده مجلس در خصوص اصلاح سیاست‌های ارزی/ دولت و مجلس به توافق رسیدند؟

نگاه دولت به مسائل اقتصادی صرفا تخصصی است نه سیاسی

بهادری جهرمی: نتیجه مدیریت اقتصادیِ سیاسیون رشد 42 درصدی نقدینگی بود

نگاه دولت به مسائل اقتصادی تخصصی است نه سیاسی

رضا امیرخانی: مشکل برخی مدیران ما در حد جدول ضرب است

حمله به دانشجویان حامی فلسطین در هلند

طالبان: داعش از خاک پاکستان وارد افغانستان می‌شود