ایرانیان جهان

آخرين مطالب

رشوه انگلیس به شاهزاده‌های سعودی برای ادامه تجارت تسلیحاتی خواندنی ها

رشوه انگلیس به شاهزاده‌های سعودی برای ادامه تجارت تسلیحاتی
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - فارس / در دادگاهی در لندن ادعا شد مقام‌های انگلیس اقدام به پرداخت رشوه‌های سنگین به شاهزاده‌های عربستان سعودی برای ادامه تجارت تسلیحاتی کرده‌اند.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، در یک جلسه دادگاه در انگلیس عنوان شد وزیران کابینه و مأموران بلندپایه دولت انگلیس طی دهه‌های گذشته برای مجاب کردن شاهزاده‌ها و مقام‌های عالی‌رتبه عربستان به انعقاد و حفظ قراردادهای تسلیحاتی هنگفت مبلغ 60 میلیون پوند به آنها پرداخت کرده‌اند. 
این اتهامات را امروز دوشنبه یک وکیل حقوقی به نام «تام آلن» در جلسه دادگاهی برای رسیدگی به پرونده دو فردی که بابت فساد در یک قرارداد تسلیحاتی بلندمدت میان انگلیس و عربستان سعودی تحت پیگرد قانونی قرار دارند مطرح کرد. آلن وکیل یکی از این دو فرد است.
بازار
آلن در این جلسه مدعی شد سیاستمداران انگلیس از جمله «وزیران خارجه و مشاوران آنها» در سال‌های گذشته برای تضمین سرازیر شدن مبالغ سنگین ناشی از قراردادهای تسلیحاتی به سمت شرکت‌های انگلیسی پرداخت چنین مبالغی به مقام‌های سعودی را تأیید، تسهیل و ترغیب کرده‌اند.
این وکیل گفت که اعضای ارشد دولت انگلیس و همچنین شخصیت‌های نظامی این کشور «تماماً درگیری سازمان‌دهی برای پرداخت این هزینه‌ها بوده‌اند و بخش زیادی از این پول‌ها به یکی از شاهزاده‌های سعودی رسیده است.»
وی همچنین تصریح کرد که مقام‌های سعودی و انگلیس برای مخفی کردن این موضوع ترفندهایی را برای قابل تکذیب کردن این پرداخت‌ها اجرا کرده‌اند.
دادگاه جزایی «ساوث‌وارک» در لندن در حال رسیدگی به پرونده دو متهم به نام‌های «جفری کوک» 67 ساله و «جان میسیون» 81 ساله در خصوص پرداخت مبالغ غیرقانونی به ارزش 9.7 میلیون پوند به مقام‌های ارشد سعودی بین سال‌های 2007 تا 2012 است.
در این پرونده ادعا شده که این پرداخت‌ها به شاهزاده «متعب بن‌ عبدالله آل سعود» که سایر مقام‌های ارشد عربستان سعودی انجام شده تا اطمینان حاصل شود که شرکت انگلیسی «جی.پی.تی» (GPT) به قراردادهای جذابی با ارتش سعودی دست پیدا می‌کند.
جفری کوک که سابقاً از کارکنان وزارت دفاع انگلیس بوده در آن زمان مدیر مسائل اجرایی GPT بوده است. میسیون هم برای شرکتی کار می‌کرد که گفته می‌شود مأموریت داشته این رشوه‌ها را به سمت مقام‌های سعودی هدایت کند.
روز دوشنبه آلن برای دفاع از کوک در دادگاه ظاهر شده بود. او گفت که کوک «به امان خدا رها شده در حالی که دولت دارد مفسده‌های خودش را پنهان می‌کند.» وی مدعی شد گروه گسترده‌ای از مقام‌های ارشد انگلیسی اعم از شخصیت‌های نظامی، سیاسی و دیپلماتیک از مدت‌ها پیش در جریان پرداخت این وجوه رشوه به مقام‌های ارشد سعودی بوده‌اند.
آلن گفت: «هیچ آدم صاحب‌منصب یا دارای مقام نظامی یا سیاسی در اینجا مقابل شما قرار نگرفته این در حالی است که این اتفاق نمی‌تواند بدون آنها رخ داده باشد.»
آلن استدلال کرد که شواهد مستند حاکی از ان هستند که دولت انگلیس پرداخت وجوهی نزدیک به 60 میلیون پوند به مقام‌های سعودی را از مدت‌ها قبل از آنکه کوک در آنها درگیر شود تأیید کرده‌اند. او گفت که پرداخت این مبالغ از زمان شروع قراردادهای تسلیحاتی میان دو کشور از سال 1978 رایج بوده است. ذیل این توافق تسلیحاتی انگلیس موظف به تأمین تجهیزات ارتباط نظامی به یک یگان ارتش اسرائیل است که فرماندهی آن را زمانی شاهزاده متعب بر عهده داشت.
آلن به دادگاه گفت که سعودی‌ها برای دادن این قراردادهای تسلیحاتی به شرکت‌های انگلیسی درخواست دریافت این پول‌ها را داشته‌اند. در عوض، دولت انگلیس هم از دهه 1970 به این سو، تمامی قراردادهای تسلیحاتی با عربستان را تأیید کرده و برای آن مجوز صادر کرده است.
آلن گفت: «چنانچه دولت انگلیس در گذشته مجوز این پرداخت‌ها را صادر نمی‌کرد قراردادهایی که دولت از آنها منتفع شده هرگز بسته نمی‌شدند. بریتانیا هیچ‌وقت سعودی‌ها را ناکام نمی‌گذارد چون چیزهای زیادی این وسط به مخاطره می‌افتند.»
گراهام برادی، وکیل مدافع میسون گفت دلیل اینکه دولت انگلیس خواستار ادامه آن قراردادهای تسلیحاتی بوده این بوده که «آن قراردادها در راستای منافع مالی و منافع راهبردی پادشاهی متحده انگلیس بوده‌اند. آن قراردادها به حفظ رابطه با عربستان سعودی کمک کرده است.»
در این پرونده ادعا شده که بیشترین مبالغی که به متعب و دیگر مقام‌های سعودی پرداخت شده بین سال‌های 2007 تا 2012 بوده است. همچنین ادعا شده که این وجوه از طریق تاجری به نام «صلاح فاستوک» پرداخت شده‌اند.
آلن در توصیف فاستوک گفت «او فردی که طی چند دهه گذشته روابط شخصی و نزدیکی با دولت انگلیس به هنگام انعقاد قرارداد با عربستان سعودی داشته است.»
قراردادهای تسلیحاتی عربستان سعودی و انگلیس به ویژه بعد از جنگ یمن زیر ذره‌بین رسانه‌ها و کارشناسان قرار گرفت.
ائتلافی به رهبری عربستان سعودی از فروردین‌ماه سال 1394 کشور فقیر یمن را برای بازگرداندن قدرت به «عبد ربه منصور هادی»، رئیس‌جمهور مستعفی یمن هدف حملات سنگین هوایی، زمینی و دریایی قرار داد.
این حملات به نابودی زیرساخت‌های یمن و گسترش فقر، بیکاری و گسترش بیماری‌های واگیردار در این کشور فقیر عربی منجر شده است. از زمان آغاز این حملات ده‌ها هزار غیرنظامی یمنی شهید و زخمی شده‎اند.
با وجود آنکه نشان داده شد نیروهای ارتش سعودی از سلاح‌ها و مهمات ساخت کشورهای غربی به صورت کور علیه غیرنظامیان استفاده می‌کند دولت انگلیس باز هم به صدور مجوز برای قراردادهای تسلیحاتی با عربستان سعودی ادامه داد.
دولت انگلیس به ویژه بعد از آغاز جنگ یمن از سوی سازمان‌های بین‌المللی و گروه‌های حقوق بشری به دلیل فروش تسلیحات به عربستان مورد انتقاد شدید است.
نهاد غیرانتفاعی «کارزار مخالفت با تجارت تسلیحاتی» که یکی از اصلی‌ترین گروه‌های مخالف فروش سلاح‌های انگلیس به عربستان سعودی است در به‌روزترین گزارش خود نوشته مطابق آمارهای رسمی لندن رقم صادرات سلاح‌های انگلیس به عربستان از سال 2015 به 8.2 میلیون پوند رسیده است.
با وجود این، کارزار مخالف با تجارت‌های تسلیحاتی گفته که طبق برآورد این سازمان رقم واقعی تجارت تسلیحاتی میان لندن و ریاض 37 میلیارد پوند است.
این کارزار در انتقاد از این تجارت نوشته است: «از سلاح‌های ساخت انگلیس برای حملات ویران‌گر عربستان سعودی علیه یمن استفاده شده است. انگلیس در کنار آمریکا یکی از اصلی‌ترین تأمین کنندگان سلاح برای عربستان سعودی است. انگلیس علی‌رغم وجود شواهد مکرر از نقض قوانین انسانی توسط ائتلاف عربستان همچنان از حملات هوایی عربستان سعودی و شرکای ائتلاف آنها حمایت می‌کنند.»
از جمله اصلی‌ترین سلاح‌هایی که انگلیس به عربستان سعودی می‌دهد جنگنده‌های تایفون و تورنادو، بمب‌های مختلف و موشک‌های بریمستون و استورم‌شادو است.
با وجود این انتقادا معامله‌های تسلیحاتی میان دو کشور ادامه دارد. دوشنبه هفته گذشته منابع خبری گزارش داده بودند انگلیس قصد فروش ده‌ها فروند جنگنده نسل چهارم «یوروفایتر تایفون» به نیروی هوایی عربستان را دارد. رسانه‌ها گزارش داده بودند لندن در حال مذاکره برای فروش 48 فروند جنگنده تایفون یوروفایتر به عربستان سعودی است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1088233/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله خراسان/ ضرورت ‌کتاب‌بازی رسانه

تشدید تنش هند و پاکستان؛ 32فرودگاه هند تعطیل و آسمان پاکستان کلیر شد

الزام ادارات به تنظیم دمای محیط کار بر روی 27 درجه

کیهان: مذاکراه با آمریکا را متوقف کنید

بازی مالیاتی شرکت های بزرگ با معافیت‌های رسمی

سفر کاری یک‌روزه مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گیلان به شهرستان لنگرود

لاپید: نتانیاهو باید ترس از یمنی‌ها را کنار بگذارد

مدودف: عملیات نظامی روسیه در اوکراین ابدی نیست

رویترز: آمریکا و اروپا در حال نهایی‌سازی پیشنهاد آتش‌بس 30 روزه بین اوکراین و روسیه هستند

آلمان، اوکراین را نا اُمید کرد

شرط عجیب اسراییل برای صدور مجوز ورود کمک‌های غذایی به غزه

پیش بینی قیمت طلا و سکه 20 اردیبهشت 1404

اکونومیست: پوتین چه می‌خواهد؟

ارتش پاکستان: پاسخ به هند قطعی و در زمان مشخص از سمت ما خواهد بود

احتمال حذف اسرائیل از معادله توافق هسته‌ای واشنگتن-ریاض

پوتین: مصر شریک کلیدی ما در آفریقا است

فرمانده مقاومت در حمله اسرائیل به شهادت رسید

پیشنهاد آتش‌بس روسیه و اوکراین در حال نهایی شدن است

آلمان، اوکراین را نا اُُمید کرد

وزیر صمت: صنعت و تولید در اولویت تامین انرژی و برق است

رالی بیت کوین به اوج؛ هدف بعدی 105 هزار دلار؟

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

سفیر روسیه تحریم‌های جدید لندن را «بی‌اثر» خواند

چراغ سبز ترامپ به خزانه‌داری آمریکا برای کاهش تعرفه چین

حمله به نظامیان پاکستان در وزیرستان 9 کشته برجای گذاشت

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

تمدید تعلیق پروازهای سوئیس، آلمان و هند به سرزمین‌های اشغالی

انتقاد رئیس‌جمهوری برزیل از ترامپ در دیدار با پوتین

دستیار پوتین: روسیه دنبال ازسرگیری صادرات گاز به اروپا است

ارتش یمن: به فرودگاه بن‌گوریون حمله موشکی کردیم

20 هزار موتور فرسوده در تهران با موتور برقی جایگزین می‌شوند

تصاویری از فرار دسته جمعی شهرک نشینان صهیونیست در پی شلیک موشک یمن

واکنش صهیونیست‌ها به حمله موشکی انصارالله یمن

الاغ هم‌ قیمت پراید شد

حمله موشکی یمن به فلسطین اشغالی؛ پروازهای فرودگاه تل‌آویو متوقف شد

حماس: حقوق ابتدایی ملت فلسطین قابل مذاکره نیست

پایه‌گذار مفهوم "قدرت نرم"، در 88 سالگی درگذشت

انگلیس: تنش‌ها میان هند و پاکستان نگران‌کننده است

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

دولت دوم ترامپ به دنبال تغییر بنیادین در سیاست خارجی آمریکاست

آمریکا به اسرائیل: آتش‌بس در غزه را به عملیات نظامی ترجیح می‌دهیم

ترامپ: چین بازارهایش را به روی آمریکا بگشاید

کره شمالی رزمایش موشکی ضدهسته‌ای برگزار کرد

نرخ بهره در کشورهای مختلف جهان در سال 2025 چقدر است؟

روسیه: ایجاد رابطه با طالبان برای منافع ما ضروری است

اسلام‌آباد: هند منبع تأمین مالی ترورها در پاکستان است

شمار شهدای نوار غزه به 52 هزار و 787 نفر رسید

پیش بینی قیمت دلار 20 اردیبهشت 1404

رسانه عبری: تنها در صورت تحقق معامله تبادل اسرا احتمالا ترامپ به اسرائیل سفر می‌کند

توافق روسیه و چین برای کمک به ثبات افغانستان