ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تجارت نیوز: مرکز پژوهش‌ها پیشنهاد نرخ ارز 35 هزارتومانی را تکذیب کرد اخبار ایران

تجارت نیوز: مرکز پژوهش‌ها پیشنهاد نرخ ارز 35 هزارتومانی را تکذیب کرد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - تجارت نیوز / پس از انتشار گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس درباره بررسی لایحه بودجه سال 1403 برخی رسانه‌ها، برداشت‌هایی از این گزارش داشتند که این مرکز با انتشار بیانیه‌ای، به ارائه توضیحاتی در این باره پرداخت.
مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی چندی پیش با ارزیابی لایحه بودجه سال آینده، گزارشی تحت عنوان «تحلیلی از بودجه سال1403» منتشر کرد که برخی حواشی را در پی داشت. پس از انتشار این گزارش، بسیاری از رسانه‌ها چنین برداشت کردند که مرکز پژوهش‌ها به دولت و مجلس پیشنهاد داده که نرخ ارز ترجیحی در سال آینده از 28 هزار و 500 تومانی به 35 هزار تومان افزایش پیدا کند. بنابراین، انتقادات متعددی از سوی رسانه‌ها و کارشناسان اقتصادی نسبت به این پیشنهاد مطرح شد که بر اساس آنها، این تصمیم می‌تواند باعث شعله‌ور کردن آتش تورم و افزایش فساد و اختلاس شود.
با این وجود، مرکز پژوهش‌ها روز گذشته گزارشی منتشر کرد و در پاسخ به این انتقادات، نسبت دادن پیشنهاد تعیین نرخ ارز 35 هزارتومانی به خود را از اساس غلط دانست.
تثبیت ارز برخلاف قانون است
مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارش خود تاکید کرده است که این مرکز، همواره معتقد بوده که با تثبیت نرخ ارز بر روی هر رقمی مخالف است. در متن این گزارش تاکید شده است که بر اساس بند ت ماده 20 قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور و ماده 44 قانون بانک مرکزی که به تازگی به تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام رسیده، نظام ارزی کشور شناور مدیریت شده تعیین شده است. به این ترتیب، تعیین نرخ‌های ثابت دستوری بر خلاف قوانین مذکور و مغایر با توصیه‌های کارشناسی است.
تبعات منفی تثبیت نرخ ارز
گزارش مرکز پژوهش‌ها همچنین تاکید کرده که با توجه به تجربیات نیم قرن گذشته، تعدد و تثبیت نرخ‌های ارز، منشا فسادهای مختلف بوده و از بین رفتن منابع ارزی کشور شده است. این مشکلات در این سال‌ها زمینه‌ساز سیاست شوک‌درمانی بوده تبعات منفی اقتصادی و اجتماعی و همچنین افزایش بار مالی بر دوش دولت‌ها را در پی داشته است.
بازار
از سوی دیگر، در شرایط کنونی، اقتصاد ایران نیازی مبرم به سرمایه‌گذاری و توسعه زیرساخت‌ها و ذخایر ارزی به منظور مقاوم‌سازی اقتصاد در برابر مخاطرات احتمالی دارد اما استفاده از منابع ارزی در نرخ‌های دستوری مثل 28 هزار و 500 تومان، به رشد اقتصادی و ثبات اقتصاد در بلندمدت، آسیب خواهد زد.
ارز ترجیحی در سال آینده؛ 2 برابر 1400 و 1401
مرکز پژوهش‌های مجلس در بخش پایانی این گزارش نیز ذکر کرده که در لایحه بودجه سال 1403 مقرر شده است که 13.5 میلیارد یورو ارز ترجیحی 31 هزار تومانی برای یورو (معادل 28 هزار و 500 تومان برای دلار) به کالای اساسی اختصاص پیدا کند که این رقم تقریبا دو برابر میزان ارز ترجیحی پیش‌بینی شده در قوانین بودجه سال‌های 1400 و 1401 است. در این گزارش همچنین توضیح داده شده که آنچه که توسط این مرکز به عنوان فرض محاسبات منابع و مصارف استفاده شده است، افزایش تدریجی نرخ ارز کالای اساسی بر اساس قوانین بالادستی و کاهش اقلام مشمول تا حد قوانین بودجه بوده است که منجر به افزایش میانگین نرخ ارز حاصل از فروش درآمدهای نفتی شده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1092471/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله هم میهن/ ساعت به وقت بی‌نظمی

جنگ شدید هند و پاکستان در شبکه‌های اجتماعی

حزب الله: موضع‌گیری اخیر «ماکرون» مشکوک است

وزیر خارجه ترکیه: اقدامات پیشدستانه در سوریه را اتخاذ خواهیم کرد

سخنگوی کرملین: اوکراین آماده مذاکره نیست؛ ارتش روسیه در حال پیشروی است

توجه رسانه‌ها به نام عملیات نظامی پاکستان علیه هند

اجرای کمینی پیچیده علیه نظامیان صهیونیست

تصاویر حمله پهپادهای پاکستانی به یک بتکده در شهر «جامو» در هند

امارات همکاری با سازوکار جدید کمک‌رسانی رژیم صهیونیستی به غزه را رد کرد

حمله بامدادی هند به نزدیکی پایتخت پاکستان

رشد پرشتاب بیت‌کوین و اتریوم ادامه دارد

آشفتگی در بازار پروتئین؛ تخم‌مرغ، جانشین گوشت شد!

سرمقاله دنیای اقتصاد/ پیچیدگی مذاکرات ناشی از چیست؟

تب تنش میان اسلام آباد و دهلی‌نو بالا گرفت؛ حمله تلافی‌جویانه پاکستان به هند

جزئیات مبنای محاسبه گمرکی کالاها در گمرکات

جزئیات جدید تسهیلات مشاغل خانگی در 1404

سازمان ملل در آستانه فروپاشی مالی

دیدار سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با خانواده شهدای عشایر

سرمقاله خراسان/ ضرورت ‌کتاب‌بازی رسانه

تشدید تنش هند و پاکستان؛ 32فرودگاه هند تعطیل و آسمان پاکستان کلیر شد

الزام ادارات به تنظیم دمای محیط کار بر روی 27 درجه

کیهان: مذاکراه با آمریکا را متوقف کنید

بازی مالیاتی شرکت های بزرگ با معافیت‌های رسمی

سفر کاری یک‌روزه مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گیلان به شهرستان لنگرود

لاپید: نتانیاهو باید ترس از یمنی‌ها را کنار بگذارد

مدودف: عملیات نظامی روسیه در اوکراین ابدی نیست

رویترز: آمریکا و اروپا در حال نهایی‌سازی پیشنهاد آتش‌بس 30 روزه بین اوکراین و روسیه هستند

آلمان، اوکراین را نا اُمید کرد

شرط عجیب اسراییل برای صدور مجوز ورود کمک‌های غذایی به غزه

پیش بینی قیمت طلا و سکه 20 اردیبهشت 1404

اکونومیست: پوتین چه می‌خواهد؟

ارتش پاکستان: پاسخ به هند قطعی و در زمان مشخص از سمت ما خواهد بود

احتمال حذف اسرائیل از معادله توافق هسته‌ای واشنگتن-ریاض

پوتین: مصر شریک کلیدی ما در آفریقا است

فرمانده مقاومت در حمله اسرائیل به شهادت رسید

پیشنهاد آتش‌بس روسیه و اوکراین در حال نهایی شدن است

آلمان، اوکراین را نا اُُمید کرد

وزیر صمت: صنعت و تولید در اولویت تامین انرژی و برق است

رالی بیت کوین به اوج؛ هدف بعدی 105 هزار دلار؟

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

سفیر روسیه تحریم‌های جدید لندن را «بی‌اثر» خواند

چراغ سبز ترامپ به خزانه‌داری آمریکا برای کاهش تعرفه چین

حمله به نظامیان پاکستان در وزیرستان 9 کشته برجای گذاشت

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

تمدید تعلیق پروازهای سوئیس، آلمان و هند به سرزمین‌های اشغالی

انتقاد رئیس‌جمهوری برزیل از ترامپ در دیدار با پوتین

دستیار پوتین: روسیه دنبال ازسرگیری صادرات گاز به اروپا است

ارتش یمن: به فرودگاه بن‌گوریون حمله موشکی کردیم

20 هزار موتور فرسوده در تهران با موتور برقی جایگزین می‌شوند

تصاویری از فرار دسته جمعی شهرک نشینان صهیونیست در پی شلیک موشک یمن