ایرانیان جهان

آخرين مطالب

پروژه القای ناامیدی خواندنی ها

پروژه القای ناامیدی
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایران /متن پیش رو در ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
رضوانه رضایی پور- الهام یوسفی| «تندروها به دنبال ناامیدی انقلابی‌ها از حکومت هستند.» این جمله حجت‌الاسلام سیدمحمود نبویان نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس است. جمله‌ای که وصف جدیدی از آن جریان تندرویی به دست می‌دهد که در همه این سال‌ها خود را یگانه الگوی «انقلابی‌گری» وصف کرده، دیگران را به‌دلیل اختلاف‌نظر و تفاوت رویکرد از دایره انقلابی بودن بیرون دانسته و برای پیاده کردن آن دیگران از قطار انقلاب به هر دلیل و بهانه‌ای دست یازیده است. سخنان نبویان از آن جهت جلب‌توجه بیشتری کرده است که او خود طی سال‌های گذشته به‌عنوان یکی از منتقدان جدی مذاکرات هسته‌ای و برجام، در ارزیابی رسانه‌ها به‌عنوان چهره‌ای نزدیک به طیف پایداری شناخته می‌شد.
حالا نبویان با همه آن اصول و چهارچوب‌هایی که در تعریفش از مصالح ملی در نظر دارد؛ عبور بخشی از هم‌قطاران پیشین خود از مصلحت جامعه و نظام را به نقد گرفته است و اتفاقاً به مصادیق دقیقی از گذشته و حال تندروی‌هایی که حالا دیگر تنها علیه دولت یا مجلس نیست و به نحوی تصمیمات ارکان مختلف نظام را زیر سؤال برده‌اند، اشاره می‌کند.
بهانه اظهارات نبویان که فیلمی از آن روز گذشته در فضای مجازی دست به دست شد، ماجرای تجمع افرادی معدود در برابر مجلس و حمایت طیفی از نمایندگان مجلس از این تجمعات بود. اما به فهرستی بلندبالا از مواردی اشاره کرد که در گذشته با همین رویکرد بی‌توجهی به مصالح کلان کشور حتی از تدابیر رهبر معظم انقلاب نیز عبور کرده‌اند.
مخالفت با قانون دوقطبی‌ساز
نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اذعان به اینکه تصمیم شورای‌عالی امنیت ملی برای به تأخیر انداختن ابلاغ قانون عفاف و حجاب برای جلوگیری از هرگونه تنش و دوقطبی‌سازی در کشور بوده است، گفت: «نباید در جامعه دوقطبی ایجاد شود و تندروها به دنبال ناامیدی انقلابی‌ها از همه ارکان نظام هستند. پشت‌پرده گردانندگان تجمعات درباره حجاب، تندروهایی هستند که کل نظام را در قضایای واکسن و وعده صادق زیر سؤال بردند، پس نباید به آنها اعتماد کرد.»
به گزارش ایرنا، نبویان در دادن آدرسی دقیق از این طیف سیاسی تندرو به مواردی همچون انتقادات آنها از زمان اجرای عملیات وعده صادق2 و حتی رویه و رویکردشان در دوران همه‌گیری کرونا اشاره کرد و گفت: «همین افراد در باب تأخیر در دو عملیات وعده صادق2 چه حرف‌هایی زدند، گفتند دولت آقای پزشکیان مانع است، سپس گفتند آقای قالیباف مانع است، جلوتر آمدند گفتند که نیروهای نظامی فرماندهان نظامی ما مانع هستند و عافیت‌طلب شده‌اند.
سپس گفتند اگر عملیات وعده صادق زودتر انجام می‌شد، سیدحسن نصرالله به شهادت نمی‌رسید.» او با تأکید بر اینکه رهبر انقلاب اخیراً پاسخ تمامی این موضوعات را داده‌اند، گفت: «ایشان تصریح کردند این حرف‌ها کذب محض است، سؤال من از این افراد تندرو این است که شما به دولت، مجلس، قوه قضائیه و فرماندهان نظامی اعتماد ندارید این کار جز تندروی چه می‌تواند باشد.»
اشاره نبویان به کسانی است که بر‌اساس تصریح او در دوران کرونا «واکسن زدن رهبر انقلاب» را حجت پذیرش ضرورت واکسن زدن نمی‌دانستند و حالا هم با طرح شبهات غیرواقعی به دنبال ایجاد یأس و ناامیدی در میان نیروهای انقلابی‌اند.
تندروی مشی هزینه‌زا
ایجاد ناامیدی در میان نیروهای انقلابی اگرچه در بیان نبویان تازگی دارد، با این حال نگاهی به سابقه تحرکات تندروها بویژه در دو دهه اخیر حکایت از آن دارد که اتفاقاً انقلابی‌‌ترین و اثرگذارترین چهره‌های سیاسی بیش و پیش از دیگران سیبل حمله تندروها قرار گرفتند. از مهر و تسبیحی که در 22 بهمن سال 91 در حسینیه امام خمینی(ره) در قم، به سمت علی لاریجانی رئیس وقت مجلس شورای اسلامی پرتاب شد، تا اظهارات و شعارهای تند و بعضاً توهین‌آمیزی که علیه رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام سر دادند، تا همه اتهامات و تهمت‌های ناروایی که در این سال‌ها تنها به صرف تفاوت دیدگاه در سیاست داخلی و خارجی علیه مسئولان و وزرای دولت‌های غیر همسوی‌شان نثار کردند. این همه گویا تا پیش از این از سوی برخی سیاسیون صرفاً تعارض و تقابلی جناحی ارزیابی می‌شد و از آنجا که رقبای سیاسی را به حاشیه می‌راند واجد انتقاد به نظر نمی‌رسید.
با این حال به‌نظر می‌رسد واقعیاتی که از بیرون و درون به کشور تحمیل شده است؛ عبور بی‌تفاوت از کنار این رفتارها و موضع‌گیری‌ها را غیرممکن کرده است.
اظهاراتی صریح همچون آنچه نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مطرح کرده است، اما پرسش‌هایی را پیرامون تندروها و تندروی‌ها ایجاد می‌کند. تا پیش از این به‌نظر می‌رسید که تندروی یک مشرب سیاسی است که در ماهیت خود از رقابت‌ها و منازعات جناحی ریشه می‌گیرد و از همین ساحت است که به منتقد و مخالف تصمیمات دولت یا مجلسی که سکاندار و اکثریتش دراختیار جناح رقیب باشد، ترک‌تازی می‌کند.
اشارات نبویان به مواردی که چنین جریانی از ارکان فراجناحی نظام نیز عبور کرده‌اند همه تصمیمات را از دایره تنگ دیدگاه‌ مطلوب خود ارزیابی می‌کنند، اما سطح دیگری از ریشه‌‌یابی را طلب می‌کند. جست‌و‌جویی در اینکه آبشخور فکری تندروها کجاست و آنها چه مقاصدی را دنبال می‌کنند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1377483/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رصد آیزنهاور با مهاجر 6

از زیرزمین تا بالای سر دشمن

برای تندروها اهمیت ندارد مردم چقدر تحت فشار هستند!

شمایل راست سنتی و نماد محافظه‌کاری

اعتراض هزاران صهیونیست به سیاست‌های نتانیاهو

یونیسف: طرح اسرائیل برای امداد رسانی انتخاب بین کوچ یا مرگ است

لیبرمن: روابط اسرائیل و آمریکا در بدترین وضعیت قرار دارد

سیاستمدار صهیونیست: اسرائیل در جهان منزوی است

نخست‌وزیر پاکستان: در جنگ با هند پیروز شدیم

از ونزوئلا تا تهران؛ وقتی نفت داریم ولی برق نداریم!

ارزشمندترین شرکت‌های جهان در ماه مه 2025

بابک زنجانی وارد می شود؛ نفت، خودرو، ریل و...

اتفاق جالبی که برای بانک‌های پر مصرف روی داد

صدور مجوز ورود و توزیع بنزین سوپر صادر شد

رمزارزهای غیرمجاز و فرسودگی شبکه؛ دلایل دیگر بحران برق از زبان نماینده مجلس

تصمیم با داده غلط، آتش زیر خاکستر نارضایتی را شعله‌ور می‌کند

مالک شریعتی، نماینده مجلس: 15 میلیارد دلار ارز در خانه‌های مردم است

انتظارات از سفر ترامپ به خلیج فارس

اسرائیل هیوم: ترامپ برای تحقق هرچه زودتر توافق مبادله اسیران فشار اصرار دارد

وزیر خارجه چین سفر شی به مسکو را «موفقیت‌آمیز» خواند

پایان بورس 20 اردیبهشت 1404؛ فشار بازار سهام افتاد!

نماینده مجلس:‌ دو پتروپالایشگاهی که در دولت قبل قرار بود ساخته شود پیشرفت خاصی نداشت

خیمه‌شب‌بازی برای به هم زدن مذاکرات هسته‌ای

آتش‌بس بین هند و پاکستان دوام نیاورد

پاکستان: اگر پاسخ نمی‌دادیم، هند تهاجمی‌تر می‌شد

«عدم عضویت در ناتو»؛ شرط ویتکاف برای صلح اوکراین

دنا پلاس در بازار چقدر گران‌تر از کارخانه است؟

نتانیاهو منزوی می شود

توهم ترامپ در مورد خلیج فارس

رئیس پارلمان لبنان: عادی سازی روابط با اسرائیل به هیچ وجه اتفاق نخواهد افتاد

پوتین: ممنوعیت کمک‌های بشردوستانه، وضعیت نوار غزه را بدتر می‌کند

سفیر آمریکا: نوه 4 ساله من از جروزالم‌پست قابل اعتمادتر است

رأی‌الیوم: ترامپ با غافلگیری‌های بزرگ به منطقه می‌آید

توقف کانتینرها در گمرک بندر عباس به دلیل خرابی 2 ماهه سامانه جامع تجارت

برگزاری کنگره شهدای غریب در اسارت، کاری ارزشمند بود

چرا استقلال به مدیر ورزشی نیاز دارد

آینده بانک پرحاشیه

گره خوردن سرنوشت منطقه به مذاکرات ایران و آمریکا

تابوی مذاکره با امریکا شکست

روزنامه‌نگار صهیونیست: نتانیاهو شکست خورده و اسرائیل را به فاجعه دیگری می‌کشاند

واشنگتن: زمان پایان جنگ اوکراین فرا رسیده است

روز آرام بازار سکه و طلا؛ دلار ثابت ماند

برای رشد اقتصادی 8 درصدی چه مقدار سرمایه‌گذاری سالانه نیاز داریم؟

17 اردیبهشت 1402؛ روز سیاه رانت و اعتمادی که بازنگشت

ادامه تنش‌ آبی میان هند و پاکستان به‌رغم اعلام آتش‌بس

ناتوانی 24 درصد از نظامیان اسرائیلی برای بازگشت به ارتش

اوکراین برای برقراری آتش بس اعلام آمادگی کرد

هشدار نیویورک تایمز: آمریکایی‌ها برای روزهای سخت آماده شوند

تعرفه گمرکی واردات خودرو در 1404 اعلام شد

رئیس اتحادیه املاک: خانه اولی‌ها عطای وام 1.28 میلیاردی مسکن را به لقایش می‌بخشند