ایرانیان جهان

آخرين مطالب

یارگیری ایران و روسیه در قاره سیاه/ رمزگشایی از پشت پرده رایزنی‌های کرملین با رهبران شام قاره آفریقا

یارگیری ایران و روسیه در قاره سیاه/ رمزگشایی از پشت پرده رایزنی‌های کرملین با رهبران شام
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - فارین پالسی با انتشار یادداشتی نوشت: دولت نظامی سودان اخیراً توافقی را برای راه‌اندازی نخستین پایگاه دریایی در آفریقا در نزدیکی بندر سودان به روسیه اعطا کرده است. این موضوع را وزیر امور خارجه سودان، علی یوسف احمد الشریف، پس از دیدار با همتای روسی خود، سرگئی لاوروف، در مسکو اعلام کرد.
مانور روسیه در قاره سیاه روسیه به‌واسطه راه‌اندازی و تضمین پایگاه نظامی در ساحل دریای سرخ، از رویکرد ایالات متحده و چین پیروی کرده که هر دو دارای پایگاه‌های نظامی در جیبوتی هستند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
خروج نیرو‌های روسیه از سوریه پس از سقوط دولت بشار اسد باعث شد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، دارایی‌های نظامی خود را به لیبی و سودان منتقل کند؛ این گزاره‌ای است که داده‌های اطلاعاتی بر آن مهر تأیید زده‌اند. همزمان، تصاویر ماهواره‌ای اخیر نشان می‌دهند که روسیه در حال گسترش پایگاه هوایی معتن السره در جنوب‌شرقی لیبی است که در نزدیکی مرز‌های چاد و سودان واقع شده است. این تصاویر نشان می‌دهند که روسیه باند فرودگاه را بازسازی کرده، تأسیسات جدیدی ساخته و توانایی‌های لجستیکی خود را تقویت کرده است.
این پایگاه آخرین بار در سال 2011 توسط نیرو‌های دیکتاتور معمر قذافی استفاده شده بود. در حال حاضر این پایگاه تحت کنترل خلیفه حفتر قرار دارد که رهبری ارتش ملی لیبی را عهده‌دار است.
به باور ناظران، «این تحولات با استراتژی روسیه برای ایجاد پایگاه‌های نظامی متعدد در لیبی همخوانی دارد». پایگاه معتن السره به مسکو این امکان را می‌دهد که مسیر‌های تأمین نیرو را کنترل کرده و حرکت تجهیزات و پرسنل را به سمت صحرای آفریقا تسهیل کند، در حالی که از نظارت بین‌المللی بر بنادر و فرودگاه‌های اصلی اجتناب می‌شود. انتقال هواپیما‌های نظامی و نیرو‌ها حداقل 10 بار از اواسط دسامبر توسط اطلاعات نظامی اوکراین پیگیری شده‌اند که از پایگاه هوایی روسیه در حمیمیم سوریه به شرق لیبی منتقل شده‌اند.
در هفته‌های اخیر، احمد الشرع، رهبر ائتلاف مخالفان مورد حمایت ترکیه که اسد را برکنار کرد، پیشنهاد کرده که قصد دارد روابط نزدیکی با روسیه حفظ کند. الشرع اواخر دسامبر در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی عربی گفت: «ما نمی‌خواهیم روسیه به‌گونه‌ای از سوریه خارج شود که روابطش با کشور ما تضعیف گردد.»
در اوایل این ماه، یک هیئت روسی به دمشق سفر کرد تا درباب این‌که چگونه مسکو می‌تواند پایگاه‌های نظامی خود را در شام حفظ کند، رایزنی کنند. با این حال، برای پوتین منطقی است که ریسک‌های خود را مدیریت کرده و منابعش را در جغرافیا‌های مختلف مستقر کند.
صف آرایی روسی در سودان، روسیه از هر دو بازیگر درگیر در جنگ داخلی حمایت می‌کند؛ این کشور ابتدا از نیرو‌های پشتیبانی سریع حمایت کرد و سپس با وعده ارائه تسلیحات بیشتر به ارتش سودان در ازای پایگاه دریایی در کنار نیرو‌های مسلح قرار گرفت.
بیشتر بخوانید:برادر بشار اسد که در روسیه زندگی می‌کند، در بی‌ثباتی سوریه نقش دارد
سودان برای اولین بار در سال 2017 تحت ریاست‌جمهوری عمر البشیر، که در کودتای 2019 از قدرت برکنار شد، احتمال استقرار یک پایگاه دریایی روسی در این کشور را مطرح کرد. پس از آن توافقی در سال 2020 صورت گرفت، اما پس از آغاز جنگ داخلی میان ژنرال‌های رقیب سودان در آوریل 2023 این توافق به هم خورد.
سودان همزمان با هدف یافتن متحدانی در میانه جنگ، روابط نزدیکی با ایران برقرار کرد. از سوی دیگر، لیبی بین دولتی که از سوی ترکیه پشتیبانی می‌شود و از سوی سازمان ملل به رسمیت شناخته شده، در طرابلس، و دولت رقیب شرقی تحت رهبری حفتر که از سوی روسیه، مصر و امارات متحده عربی حمایت می‌شود، تقسیم شده است. مسکو برای حفتر تجهیزات و تسلیحات ارسال کرده، در حالی که غول نفتی روسیه، روس‌نفت، قراردادی بلندمدت برای توسعه میادین نفتی و فروش نفت لیبی منعقد کرده است.
پایگاه هوایی حمیمیم سوریه که پیش‌تر مرکز عملیات گروه شبه‌نظامی روسی واگنر و «ارتش آفریقا» وابسته بدان در مالی، بورکینافاسو، نیجر و جمهوری آفریقای مرکزی قلمداد می‌شد، در حال حاضر در آستانه تغییر استراتژی قرار دارد. تحقیقاتی که توسط شبکه خبری سی‌ان‌ان انجام شد، نشان داد که پس از سقوط اسد، پرواز‌های روسی اکنون از لیبی به جای سوریه به مقصد پایتخت مالی، باماکو، انجام می‌شود.
علاوه بر پایگاه معتن السره، مسکو در حال انتقال تجهیزات به پایگاه‌های هوایی لیبی در ال‌خادم، واقع در شرق بنغازی، و ال‌جفره (یک پایگاه پیشین گروه واگنر) است تا به‌عنوان یک مرکز عملیات در آفریقا عمل کند. گفته می‌شود که نیروی دریایی روسیه در جستجوی یک بندر تحت کنترل حفتر است. رسانه‌های سوری در اواخر ژانویه گزارش دادند که اجاره 49 ساله روسیه برای بندر سوریه‌ای طرطوس لغو شده است.
براساس داده‌های اطلاعات نظامی بریتانیا، توانایی روسیه در پشتیبانی لجستیکی از نیرو‌های نظامی و پیمانکاران نظامی خصوصی خود در آفریقا، همچنین محدود کردن آسیب‌های ناشی از سقوط دولت اسد، قطعاً اولویت‌های دولت روسیه خواهد بود. تحلیلگران پیشنهاد می‌کنند که یک پایگاه دریایی دیگر روسی ممکن است در بندر طبرق در شرق لیبی شکل بگیرد که به مسکو این امکان را می‌دهد تا توانایی خود را در غرب آفریقا حفظ کرده و همچنان یک مرکز استراتژیک در برابر ناتو در دریای مدیترانه فراهم آورد.
در نهایت، پایگاه‌های استراتژیک روسیه در شرق لیبی به حفتر قدرت بیشتری در مذاکرات تحت نظارت سازمان ملل درباره آینده لیبی می‌دهند، که ممکن است زمان‌بندی انتخابات ملی شکسته‌شده را به تأخیر بیندازد.
منبع: اقتصاد نیوز

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1380619/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

2 جودوکار قمی در ترکیب تیم ملی برای کاپ آزاد اروپا

پوستر زیبای اینتر برای بازی بارسلونا؛ به یاد افسانه مشترک بین ما / عکس

جزئیات نشست دیپلماتیک ایران با انگلیس، فرانسه و آلمان درباره آینده توافق هسته‌ای | مذاکرات حساس ایران با تروئیکای اروپا

پهپاد سبک چینی نارنجک پرتاب می کند

اقدام عجیب در اعزام فوتسال بانوان به چین

واکنش فدراسیون فوتبال به اعزام 3 بازیکن خط‌خوره به چین

پاسخ فدراسیون فوتبال به اقدام عجیب در اعزام تیم ملی فوتسال به چین

حضور سفیر چین در کلاس زبان و ادبیات چینی دانشگاه شهید بهشتی

عکس لو رفته از بابک زنجانی در افغانستان جنجالی شد

دکترین سیاست خارجی ترامپ چیست؟

افزایش شیوع افسردگی در دهه گذشته در آمریکا

بمباران مجدد استان الجوف از سوی جنگنده های آمریکایی

کارنی، مشت آهنین کانادا در برابر رویای امپراتوری ترامپ

ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد

کنایه تند یک نماینده خطاب به ترامپ؛ خدا تو را نگاه داشت تا ...

بخش خصوصی تسهیل گشایش اعتبارات اسنادی را دنبال می‌کند

سنگ‌اندازی فرانسوی‌ها در مذاکرات ایران ـ آمریکا/ مأموریت پاریس برای ایفای نقش پلیس بد؟

آیا جنگی بزرگ در پیش است؟

حمله ارتش رژیم صهیونیستی به خاک سوریه

هشدار گروه مسلح دروزی در سوریه به کابینه الجولانی

دامداران: نرخ شیر بوی زیان می‌دهد

سازمان هواپیمایی کشوری با افزایش غیرمنطقی نرخ بلیت در ایام مناسبتی برخورد می‌کند

وزیر نفت، تکلیف قیمت بنزین سوپر وارداتی را روشن شد/ قیمت نهایی چقدر است؟

توضیحات وزیر نفت درباره قیمت نهایی بنزین سوپر وارداتی

امضای 4 سند مهم همکاری انرژی بین ایران و عراق

امضای 4 سند همکاری مشترک نفتی و گازی با عراق

تکلیف بنزین سوپر وارداتی مشخص شد: قیمت خرید، عوارض و حق گمرک و هزینه حمل و نقل را باید جمع کنیم تا قیمت نهایی را به مردم بگوییم!

سلامت غذا نباید قربانی منافع اقتصادی شود

آسیب شناسی عوارض سبز (آلایندگی) واحد های تولیدی، صنعتی، معدنی و خدماتی در کشور و ارائه پیشنهاد های تقنینی

صادرات مدل اشتغال‌زایی بنیاد علوی به آفریقا

واکنش معنادار یک نماینده به طرح ادعایی درباره اموال نمایندگان، قبل و بعد از ورود به مجلس/ کاسبان تحریم بدانند که مذاکرات را تخطئه نکنند

شهرکردباید به شهری با مظاهر دینی، مذهبی، فرهنگی، معرفتی و اقتصادی تبدیل شود

اینتر سخت‌ترین حریف ممکن برای بارسا بود

لائوتارو مارتینز: می‌خواهیم دوباره در فینال لیگ قهرمانان اروپا باشیم

واکنش رنگرز به پیشنهادهای میلیاردی عربستان و چین

واکنش فدراسیون فوتبال به اعزام 3 بازیکن خط‌خوره تیم ملی زنان به چین

توجیه عجیب فدراسیون فوتبال برای سفر بازیکنان خط خورده به چین

صباغیان: به ترامپ امتیازهای بی‌جا ندهیم

تحلیل زیدآبادی از تغییر رویکرد در روابط آمریکا و ویتنام پس از جنگ/ کشورها منافع خود را گروگان گذشته نمی‌کنند

اقدامات تحریک‌آمیز آمریکا، جدیت آنها در مذاکرات را زیر سوال خواهد برد

والتز: همه گزینه‌ها روی میز است؛ ترامپ درباره ایران جدی است | در تلاشیم ایران را غیرهسته‌ای کنیم

مشاور امنیت ملی آمریکا: ترامپ درباره ایران جدی است/ دیگر نمی‌توانیم به متحدان ناتو کمک‌هزینه بدهیم

قانون امنیت Stablecoin در حال بررسی در سنای آمریکا پیش از تاریخ 26 مهر

آیا پرچم آمریکا هنوز روی ماه برافراشته است؟

سرمقاله اطلاعات/ رویدادها و لغزش‌های ناگوار

ترامپ: حالا همه جهان به ما احترام می‌گذارد!

اختلاف نتانیاهو و همسرش بر سر تعداد اسرای صهیونیستی زنده در غزه

آسمان ترکیه برای نتانیاهو باز می‌شود

کارنامه ضعیف تحقق درآمدهای مولدسازی در سال 1403

طرح‌های کیفی‌سازی پالایشگاه‌ها، برای بهبود کیفیت بنزین دنبال می‌شود