بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - - درصد 100 روز نخست ریاست جمهوری دونالد ترامپ، بسیاری به دنبال شفافیت در دکترین سیاست خارجی وی بودند. به گزارش فارن پالسی، در حالی که در قرن نوزدهم، دکترین مونرو به کشورهای اروپایی هشدار میداد که از نیمکره غربی دوری کنند و چهار دهه پیش دکترین ریگان بر حمایت از مبارزان آزادیخواه تأکید داشت، دکترین سیاست خارجی ترامپ بهطور خاص به چه اصولی تکیه دارد؟ برخلاف تحلیلهای مرسوم که ترامپ را فردی غیرقابل پیشبینی میدانند، در واقع یک دیدگاه ثابت پشت سیاست خارجی وی قرار دارد که شامل سه اصل اصلی است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
اولین اصل، «آمریکا اول» است که فراتر از یک شعار صرف است. فارن پالسی گزارش کرده است که ترامپ جهانی را میبیند که در آن ایالات متحده در مقایسه با همه کشورهای دیگر ایستاده است. در حالی که رئیسجمهور پیشین جو بایدن جهان را بین دموکراسی و استبداد تقسیم کرد، ترامپ خط مرزی اصلی را بین ایالات متحده و سایر کشورها ترسیم میکند.
دومین اصل دکترین ترامپ این است که ایالات متحده در حال بهرهبرداری است. به گزارش فارن پالسی، ترامپ معتقد است که دولتهای پیشین آمریکا اجازه دادهاند که دشمنان و متحدان به ثروت، قدرت و حسن نیت این کشور سوءاستفاده کنند. در نظر او، این منجر به قراردادهای تجاری ناعادلانه، همپیمانان که بهطور رایگان از منابع آمریکا استفاده میکنند، و مرزهایی باز شده که باعث ورود مواد مخدر و جنایتکاران از کشورهای دیگر میشود.
سومین اصل این است که روش برای اصلاح این نابرابریهای جهانی، «افزایش تنش برای کاهش آن» است. به گفته ترامپ در کتاب «هنر معامله»، استراتژی ترجیحی او در مذاکرات شامل تهدیدها و درخواستهای افراطی است تا طرف مقابل را از تعادل خارج کرده و در نهایت او را به میز مذاکره بکشاند.
این سه اصل ممکن است سادهسازی شده باشد، اما بخش زیادی از سیاست خارجی ترامپ از زمان آغاز ریاستجمهوریاش را توضیح میدهد، از جمله رویکردهای او در امنیت مرزی، حضور چین در کانال پاناما، سهمخواهی ناتو، جنگ روسیه در اوکراین، برنامه هستهای ایران و کسری تجاری ایالات متحده. به گزارش فارن پالسی، هرچند ممکن است در تاکتیکهای وی عدم پیشبینی وجود داشته باشد، اما میتوان به این سه اصل به عنوان راهنمایی برای سیاست خارجی آمریکا در سه و نیم سال آینده تکیه کرد.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1426015/