ایرانیان جهان

آخرين مطالب

نحوه تبدیل «بنجل» به «بمب نقل ‌وانتقالاتی» توسط دلالان خواندنی ها

نحوه تبدیل «بنجل» به «بمب نقل ‌وانتقالاتی» توسط دلالان
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
با نزدیک شدن به پایان لیگ بیست‌وچهارم فعالیت‌های نقل‌وانتقالاتی داغ و ایجنت‌ها فعال می‌شوند. هدف کسب بیشترین سود از جابه‌جایی بازیکنان در بازاری است که عرضه و تقاضا در آن متوازن نیست. 
به گزارش «اعتماد» جابه‌جایی بازیکنان و مربیان در لیگ ایران و اقصی ‌نقاط جهان طی فصل انجام می‌شود، اما اوج داستان پنجره تابستانی نقل و انتقالات است. در این برهه زمانی است که دلالان یا همان ایجنت‌ها پای کار می‌آیند و مدیران ساده‌لوح فوتبال ایران را تحت تاثیر قرار می‌دهند. آنها با تسلط روی بازیکنان و مدیران باشگاه‌ها معامله‌ای چرب و نرم ترتیب می‌دهند که نفع همه را تامین می‌کند الا هوادارانی که جز موفقیت تیم‌شان چیزی نمی‌خواهند. 
البته اشتباه نشود! هیچ کس قرار نیست فعالیت ایجنت‌ها را زیر سوال ببرد. ایجنت‌ها بخش جدایی‌ناپذیر و بسیار مهم نه فقط فوتبال که همه عرصه‌های مربوط به صنعت سرگرمی هستند. منتها با این تفاوت که در فوتبال روز دنیا این گروه شناسنامه‌دار، دارای مجوز و در شفافیت کامل هستند. این گروه‌ها هنگام کار منافع همه طرف‌ها را در نظر می‌گیرند؛ خودشان، باشگاه و بازیکن. در ایران اما اوضاع کاملا عکس است. دلال‌ها گروه‌های ناشناس، اغلب بدون مجوز و غیرشفاف هستند که تنها منافع خودشان را می‌بینند. هدف از نوشتن این مطلب نقد ایجنت‌ها یا همان دلالان نیست. هدف گوش به زنگ کردن مدیران باشگاه‌ها و هواداران است که در دام بازی‌های این افراد نیفتند. همین حالا که این نوشته را می‌خوانید برخی بازیکنان بی‌کیفیت لیگ که در فصل گذشته یا بیشتر اوقات مصدوم بودند یا بدون هیچ گونه تاثیرگذاری خاصی فصل را به پایان رساندند مشغول ملاقات با ایجنت‌های مختلف هستند تا بتوانند بهترین قراردادها را به ثبت برسانند. از برخی تیم‌های بزرگ پایتخت هم خبر رسیده ستاره‌های پا به سن‌ گذاشته که نه، کاملا پیر و ناکارآمد با انواع و اقسام ابزارها مشغول متقاعد کردن مدیران باشگاه‌ها و سرمربیان برای بستن قراردادهای جدید هستند. 
متاسفانه به دلیل چرخه معیوب تولید بازیکن در ایران که باعث شده هر سال عوض معرفی تعداد زیادی جوان با استعداد و جویای نام، اهداف نقل و انتقالاتی حول و حوش بازیکنان بالای 33، 34 سال سن شکل بگیرد. نبود بازیکن در مارکتی که به تعداد زیادی بازیکن جدید هر سال نیاز دارد باعث شده پیرمردها همچنان خریدار داشته باشند. برای اینکه بحث رنگی نشود اسم نمی‌بریم، اما همه می‌شناسند بازیکنی را که فصل پیش با 36 سال سن قرارداد 70 میلیارد تومانی (در زمان دلار 60 هزار تومانی) امضا کرد و امسال اگر بخواهد تمدید کند به کمتر از یک قرارداد 12 رقمی رضایت نمی‌دهد.
بازار
سازوکار بالا بردن قیمت بازیکنان معمولی توسط ایجنت‌ها در فوتبال ایران بسیار نخ‌نما شده، اما عجیب آنجاست که همچنان به شکلی باورنکردنی جواب می‌دهد. اولین مرحله راه‌اندازی موج‌ در کانال‌های هواداری است. با دستور ایجنت‌ها کانال‌ها و صفحات پرمخاطب شروع می‌کنند به ساختن هایلایت‌های جذاب از بازیکن مورد نظر و نوشتن متن‌های تمجیدآمیز. می‌روند از یک‌سری به اصطلاح کارشناس نقل قول‌هایی می‌آورند در مورد کیفیت آن بازیکن و در نهایت به مدیران باشگاه تاکید می‌کنند فلانی باید بماند! این فشار گاهی آنقدر زیاد می‌شود که بارها و بارها پیش آمده مدیران باشگاه در پاسخ به این سوال که چرا فلانی را نگه داشتید، جواب دادند: اگر این کار را نمی‌کردیم هواداران تکه‌پاره‌مان می‌کردند! 
 مرحله دوم ساختن پیشنهادهای خیالی از کشورهای حاشیه خلیج‌فارس است! مثلا به یک‌باره شنیده می‌شود بازیکنی که در فصل پیش آمار صفر گل و صفر پاس گل با نیمکت‌نشینی در نیمی از فصل را به ثبت رسانده از باشگاه‌های اماراتی و قطری پیشنهاد دارد. در این مواقع ایجنت‌ها یا خود بازیکنان با برخی رسانه‌ها تماس گرفته و چنین اخباری را منتشر می‌کنند. از آن طرف برخی رسانه‌های کوچک در کشورهای عربی یا اروپای شرقی هم پا به رکاب هستند تا با گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای به اصطلاح بازارگرمی کنند. اگر مرحله قبل باعث ابقای بازیکن می‌شد، مرحله دوم باعث بالاتر رفتن مبلغ قرارداد می‌شود. 
اما اگر گزینه‌های اول و دوم چندان جواب ندهند مرحله سوم کلید می‌خورد؛ این مورد برای تیم‌های همشهری استقلال و پرسپولیس بیشتر جواب می‌دهد. البته به تازگی وسط آمدن نام باشگاه‌های دیگر مدعی قهرمانی هم جواب می‌دهد. در این مرحله اگر بازیکن پرسپولیسی باشد، می‌گویند از استقلال پیشنهاد دارد و اگر استقلالی باشد، می‌گویند پرسپولیس دنبال او است! جدیدا سپاهان و تراکتور هم به این لیست اضافه شده‌اند. همین حالا می‌توانید ببینید نام کدام بازیکنان سرخابی کنار باشگاه‌های مدعی قهرمانی می‌چرخد. 
فضاسازی رسانه‌ای و فشار هواداران مدیران فوتبال نابلد، بی‌تجربه و ترسو را در گوشه رینگ قرار می‌دهد و بعد از آن به هر خواسته‌ای تن می‌دهند. اگرچه این بخش خوش‌بینانه ماجراست.
بدبینانه چیست؟ اینکه علاوه بر ایجنت‌ها که از جابه‌جایی بازیکن سود می‌برند، مدیرعامل و سرمربی و مربی هم سود ببرند! این موردی است که بارها و بارها در فوتبال ایران شنیده شده و از شواهد و قرائن هم برمی‌آید که تا حدی صحت داشته باشد؛ مخصوصا در مورد بازیکنان خارجی وگرنه چطور می‌شود مربی یا بازیکنی که دستمزدش مثلا 50 هزار دلار است در ایران قرارداد میلیون دلاری ببندد؟ بحث آوردن بازیکن خارجی خودش یک کتگوری جداست. 
هواداران و مدیران باید به‌ هوش باشند که در بازی‌های رسانه‌ای هواداری دلالان قرار نگیرند. باید مراقب باشند بازیکنان گنجشک رنگ شده را جای قناری به آنها قالب نکنند. باید حواس‌شان باشد بازیکنی که در فصل گذشته در هیچ پارامتری جزو حتی بازیکنان معمولی لیگ نبوده به عنوان «بمب نقل ‌و انتقالاتی» یا «شاه‌ماهی نقل و انتقالات» جا زده نشود. فوتبال ایران پول زیاد ندارد، اما بسیار ولخرج است. منابع مالی اندک فوتبال ایران معمولا صرف خریدهای بی‌فایده و صرفا دهان‌ پرکن می‌شود. 

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1426217/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چاقویی در چمدان؛ ماجرای قتل‏‌های خانگی زنان مهاجر ایرانی

کناره گیری ایلان ماسک از کاخ سفید، بی سر و صدا!

پوتین: دیر یا زود روابط روسیه با اروپا احیا می‌شود

ترامپ: با چین به توافق خواهیم رسید

آتش‌سوزی بی‌سابقه در تاریخ اسرائیل؛ حمل و نقل مختل شد

عون: در سفر محمود عباس، مسئله سلاح فلسطینی‌ها در لبنان بررسی می‌شود

زمان واریز کالابرگ اردیبهشت ماه مشخص شد

تخم‌مرغ 25 هزار تومانی درب مرغداری؛ تعطیلی گسترده مرغداری‌ها کلید خورد

واردات پارچه 2 برابر شد؛ 80 درصد واردات پوشاک از مناطق آزاد

متقاضیان تسهیلات بانکی بخوانند؛ پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری چه تغییری کرد؟

زنگ خطر بازگشت تورم‌های 3 رقمی؛ موج جدید تورمی در راه است

34 درصد واردات کشور با نرخ ارز 28500 تومان صورت گرفته است

خرید با کالابرگ‌های الکترونیکی تسهیل شد

ردپای بزرگ سرمایه‌گذاران آمریکایی؛ نگاهی به مالکان تمامی باشگاه‌های 5 لیگ بزرگ اروپا

هواوی با تراشه هوش مصنوعی جدید خود جای خالی انویدیا را در چین پر می‌کند

تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران به فاصله یک روز

تحریم‌های نفتی جدید آمریکا علیه ایران

بی اعتمادی کردها به نظام جولانی

پازل بهارستانی ها برای استیضاح «صادق»

سقوط در دریای سرخ

روسیه، فرانسه را مسخره کرد؛ بازدارندگی‌تان مثل چترهای کاغذی است

افزایش 80درصدی سوء تغذیه در میان کودکان غزه

انفجار موتورسیکلت‌ بمب‌گذاری شده در تل‌آویو

افزایش 60 تا 160 درصدی قیمت سیب‌زمینی و حبوبات

واردات مونتاژکاران در سال 1403 به 5 میلیارد دلار رسید

دلار آمریکا در حساس‌ترین دوره تاریخی خود؟

واردات گوشت قرمز رکورد زد

واریز یارانه ویژه دولت برای بازنشستگان حداقل بگیر تامین اجتماعی

پوشش گسترده مسیرهای پروازی به عراق با یوتراوز

افت سود بانک‌های بزرگ چین تحت فشار رکود اقتصادی و جنگ تجاری

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مشمول قانون اجرای اصل 44 می‌شوند

زمان واریز کسورات معوق بازنشستگان اعلام شد

پیشرفت‌های امروز کشور در سایه نظام اسلامی و تلاش مدیران دلسوز محقق شده است

درس‌های چین برای صنعت خودرو ایران

سقوط قیمت طلا در بازار جهانی؛ اونس طلا به 3309 دلار رسید (10 اردیبهشت 1404)

استاد دانشگاه تهران: نهادهای موازی در حال از بین بردن قدرت دولت هستند

ابهامات انفجار بندر

سفرای ایران در پکن و مسکو روی استیج

اردوغان: اسرائیل آتش جنگ را به سوریه می‌کشاند؛ پاسخ ما قاطع خواهد بود

مخالفت ده‌ها نماینده پارلمان عراق با حضور جولانی در بغداد

سفیر روسیه، توان فرانسه برای ایجاد بازدارندگی هسته‌ای در اروپا را مسخره‌کرد

نگرانی رئیس رژیم صهیونیستی از تشدید تنش‌ها و اختلافات اجتماعی و سیاسی

آیا سود معاملات رمزارز مشمول قابل مالیات‌ستانی می‌شود؟

چرا مردم دائم دنبال خرید سکه و دلار هستند؟

حکمرانی روند کاهشی در بازار طلا؛ دلار ثابت ماند

چرا دلار کمتر از 70 هزار تومان نمی‌شود؟

پیش‌بینی «سالی خیره کننده برای طلا»

افتتاح 18 هزار واحد مسکونی و ده‌ها پروژه عمرانی در 5 استان تا پایان 1404

45 درصد از جمعیت ایران در فقر و زیر خط فقر!

اهمیت مطالبه گری از سازمان‌ها در عرصه مبارزه با قاچاق