ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سقوط در دریای سرخ ایالات متحده آمریکا

سقوط در دریای سرخ
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - وطن امروز /متن پیش رو در وطن امروز منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
پس از رسوایی ارتش آمریکا در هدف قرار دادن یک مرکز نگهداری از مهاجران آفریقایی در یمن و کشتار وحشتناک ده‌ها غیرنظامی بیگناه توسط ارتش آمریکا، یک رسوایی پرهزینه دیگر از ارتش آمریکا توجهات را به خود جلب کرد. نیروی دریایی ارتش متجاوز ایالات متحده آمریکا اعلام کرد یک ملوان این کشور بر اثر سقوط یک فروند جنگنده «اف 18» به همراه یدک‌کش آن از روی یک ناو هواپیمابر در دریای سرخ زخمی شده است. نیروی دریایی ارتش متجاوز آمریکا تنها ساعاتی پس از بیانیه یحیی سریع درباره هدف قرار دادن تلافی‌جویانه ناو ترومن در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ناو هواپیمابر هری اس. ترومن در تاریخ 28 آوریل، یک فروند جنگنده اف 18 سوپر هورنت متعلق به اسکادران جنگنده تهاجمی 136 و یک یدک‌کش را حین عملیات در دریای سرخ از دست داد. همه پرسنل در سلامت کامل هستند و یک ملوان جراحت جزئی برداشته است». نیروی دریایی متجاوز ارتش آمریکا در ادامه بیانیه رسمی خود اعلام کرد: «علت حادثه در دست بررسی است و جزئیات بیشتر به محض آشکار شدن، منتشر خواهد شد. نیروی دریایی ایالات متحده در حال هماهنگی تلاش‌های بازیابی هواپیماها و تجهیزات از دست رفته است».
بازار
سهل‌انگاری یا شکست؟
تایید صحت آنچه در این بیانیه مطرح شده، کار آسانی نیست، زیرا چند ساعت قبل از این بیانیه، سخنگوی نیروهای مسلح یمن اعلام کرده بود در پاسخ به تجاوز و قتل‌عام غیرنظامیان در این کشور، نیروهای مسلح یمن ناو هواپیمابر ترومن آمریکا و کشتی‌های جنگی آن را هدف قرار داده‌اند. سرتیپ یحیی سریع همچنین اعلام کرده بود درگیری با ناو ترومن و ناوچه‌های جنگی آن در عملیات مشترکی توسط نیروهای دریایی، هوایی و موشکی با استفاده از تعدادی موشک کروز و بالستیک و پهپاد انجام شد. سخنگوی رسمی نیروهای مسلح یمن تاکید کرد: «نتیجه درگیری و رویارویی این شد که ناو هواپیمابر ترومن مجبور به عقب‌نشینی و دور شدن از موقعیت قبلی خود شد و به سمت شمال دریای سرخ حرکت کرد». مساله‌ای که احتمال هدف قرار گرفتن عرشه ناو هواپیمابر آمریکایی توسط نیروهای مسلح یمن را افزایش می‌دهد. این ناو هواپیمابر که حادثه مذکور در آن رخ داده، چند وقت قبل برای پشتیبانی از عملیات‌های متجاوزانه هوایی علیه یمن به منطقه و دریایی سرخ فرستاده شده بود و رسانه‌های آمریکایی و رسانه‌های همصدا با آن در منطقه درباره آن مبالغه بسیاری کرده بودند اما اکنون ارتش ایالات متحده مدعی است خطای انسانی در این ناوهواپیمابر منجر به سقوط یک فروند جنگنده چندده میلیون دلاری شده است! مساله‌ای که در صورت صحت، باز هم یک رسوایی برای ارتشی است که ادعای بی‌رقیب بودن و ابرقدرتی را دارد. در واکنش به این سرنگونی، «هاشم شرف‌الدین» سخنگوی دولت تغییر و سازندگی یمن گفت: آمریکا برای سرپوش گذاشتن بر شکست‌های خود به فضاسازی رسانه‌ای رو آورده است. وی افزود: ارتش آمریکا مجبور شده با مقدمه‌چینی و مدیریت افکار عمومی، مردم آمریکا را برای پذیرش حجم سنگین خسارت‌هایش در برابر نیروهای مسلح یمن آماده کند. وی ادامه داد: نیروی دریایی آمریکا امروز به سقوط یک فروند جنگنده اف 18 در دریای سرخ و زخمی شدن یک ملوان اعتراف کرده است؛ در حالی که همزمان، رسوایی این کشور به دلیل حمله به غیرنظامیان یمنی نیز گسترش یافته است. سخنگوی دولت تغییر و سازندگی یمن تصریح کرد: آمریکا با رسانه‌ای کردن محدود برخی شکست‌هایش، در صدد است توجه رسانه‌های بین‌المللی را از جنایاتش منحرف کند. وی همچنین تاکید کرد: ما اطمینان داریم شکست‌های پنهانی که آمریکا در میدان جنگ در یمن متحمل شده، به مراتب بزرگ‌تر از آن چیزی است که تاکنون علنی شده است. سخنگوی دولت تغییر و سازندگی یمن در پایان تصریح کرد تلاش واشنگتن برای فریب افکار عمومی جهان و تحریف یا مخفی نگه داشتن واقعیت، به شکست منجر می‌شود.
حادثه مشابه سال گذشته
این نخستین‌بار نیست که در خلال تجاوزات ارتش آمریکا به یمن، شاهد آسیب به ناوگان دریایی نظامی آمریکا و جنگنده‌های آن هستیم. پیش از این نیز یک بار دیگر در دی‌ماه سال گذشته بود که یحیی سریع از حمله به ناو هری ترومن و سرنگونی یک فروند جنگنده اف 18 خبر داده بود. در آن زمان نیز نیروی دریایی آمریکا ادعا کرد جنگنده توسط آتش پدافند خودی و بر اثر استباه سرنگون شده است؛ ادعایی که مورد قبول واقع نشد و بسیاری از تحلیلگران نظامی اعلام کردند حتی در صورت صحت این ادعا جنگنده بر اثر جنگ با نیروهای مسلح یمن و در زمان عملیات موشکی و پهپادی آنها سرنگون شده است و این مساله نشان‌دهنده ضعف آمریکایی‌ها در جنگ با موشک‌ها و پهپادهای یمنی است. 
آمار بالای تلفات یانکی‌ها و رفقا
این جنگنده دومین جنگنده F18 -F/A «سوپر هورنت» است که در جریان نبرد یمنی‌ها با آمریکا سرنگون می‌شود. ارتش یمن در طول یک دهه جنگ، حدود 119 فروند از هواگردهای نظامی عربستان سعودی، امارات، آمریکا، اردن، مراکش و بحرین را سرنگون کرده است که 30 فروند آن متعلق به آمریکا بوده است. این آمار شامل 26 فروند پهپاد MQ9، 2 فروند جنگنده F18 -F/A، یک فروند بالگرد UH-60M و یک فروند بالگرد V-22 Osprey می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1426303/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟

بازخوانی تاریخی مهم ترین فجایع رخ داده در بنادر دنیا

چرا اسرائیل از عادی شدن روابط ایران و آمریکا نگران است؟

روایتی از پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و نتانیاهو

ادعای ترامپ: موفق‌ترین 100 روز در تاریخ آمریکا را سپری کرده‌ایم

نان و ملیت؛ درباره پیشنهاد برداشتن یارانه مهاجران افغانستانی

خطای خانم وزیر

تنش جدید در اسرائیل؛ آتش‌سوزی‌ها عمدی هستند؟

حمله پهپادی یمن علیه ناو هواپیمابر وینسون آمریکا

ایرلاین هفت دست؛ هواپیما هیچی!

پاس گل ناخواسته ترامپ به لیبرال‌های کانادا

کدام کشورها به مردم ایران تسلیت نگفتند؟

کودکان غزه در مرز مرگ از گرسنگی

اوکراین: آتش‌بس 30 روزه می‌خواهیم

ترامپ: چین وضعیت بسیار بدی دارد

شهباز شریف هند را به اقدامات تحریک آمیز متهم کرد

حمله هکرها به سامانه پرداخت الکترونیکی رژیم صهیونیستی

وزیر خارجه پاکستان: به اقدامات تنش‌آمیز هند شدیداً پاسخ می‌دهیم

روبیو: تصمیماتی در حوزه سیاست خارجی می‌گیریم که برای آمریکا خوب باشد

رژیم صهیونیستی 800 کودک را از حق تحصیل محروم خواهد کرد

رشد 42 هزار واحدی شاخص بازار سرمایه؛ عبور ارزش بورس تهران از 10 هزار همت

معامله گران بازار سهام و ارز دست به عصا شدند

صدور تمامی بیمه‌ها مشروط به استعلام از سامانه املاک و اسکان شد

آیا قیمت بیت کوین به 100 هزار دلار می‌رسد؟

دستور صریح استاندار مازندران برای پیگیری بحث مسکن ایثارگران

چاقویی در چمدان؛ ماجرای قتل‏‌های خانگی زنان مهاجر ایرانی

کناره گیری ایلان ماسک از کاخ سفید، بی سر و صدا!

پوتین: دیر یا زود روابط روسیه با اروپا احیا می‌شود

ترامپ: با چین به توافق خواهیم رسید

آتش‌سوزی بی‌سابقه در تاریخ اسرائیل؛ حمل و نقل مختل شد

عون: در سفر محمود عباس، مسئله سلاح فلسطینی‌ها در لبنان بررسی می‌شود

زمان واریز کالابرگ اردیبهشت ماه مشخص شد

تخم‌مرغ 25 هزار تومانی درب مرغداری؛ تعطیلی گسترده مرغداری‌ها کلید خورد

واردات پارچه 2 برابر شد؛ 80 درصد واردات پوشاک از مناطق آزاد

متقاضیان تسهیلات بانکی بخوانند؛ پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری چه تغییری کرد؟

زنگ خطر بازگشت تورم‌های 3 رقمی؛ موج جدید تورمی در راه است

34 درصد واردات کشور با نرخ ارز 28500 تومان صورت گرفته است

خرید با کالابرگ‌های الکترونیکی تسهیل شد

ردپای بزرگ سرمایه‌گذاران آمریکایی؛ نگاهی به مالکان تمامی باشگاه‌های 5 لیگ بزرگ اروپا

هواوی با تراشه هوش مصنوعی جدید خود جای خالی انویدیا را در چین پر می‌کند

تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران به فاصله یک روز

تحریم‌های نفتی جدید آمریکا علیه ایران

بی اعتمادی کردها به نظام جولانی

پازل بهارستانی ها برای استیضاح «صادق»

سقوط در دریای سرخ

روسیه، فرانسه را مسخره کرد؛ بازدارندگی‌تان مثل چترهای کاغذی است

افزایش 80درصدی سوء تغذیه در میان کودکان غزه

انفجار موتورسیکلت‌ بمب‌گذاری شده در تل‌آویو

افزایش 60 تا 160 درصدی قیمت سیب‌زمینی و حبوبات

واردات مونتاژکاران در سال 1403 به 5 میلیارد دلار رسید