ایرانیان جهان

آخرين مطالب

از جنگ تا کمبود غذا/ پنج چالش اصلی اقتصاد خاورمیانه در سال 2025 اخبار ایران

از جنگ تا کمبود غذا/ پنج چالش اصلی اقتصاد خاورمیانه در سال 2025
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش اقتصاد آنلاین، "رابین رایت" خبرنگار و تحلیلگر باسابقه مسائل خاورمیانه با انتشار گزارشی در تارنمای اندیشکده آمریکایی "ویلسون" به مشکلات و چالش‌های اقتصادی پیش روی خاورمیانه در سال جاری میلادی پرداخته است.
مشکلات اقتصادی گریبانگیر خاورمیانه ستون نویس سابق "واشنگتن پست" و نویسنده نشریه "نیویورکر" با اشاره به گزارش بانک جهانی به مشکلات اقتصادی گریبانگیر خاورمیانه پرداخته و می‌نویسد:"خاورمیانه که مدت هاست ناآرام‌ترین منطقه جهان بوده درگیر مشکلات عظیم اقتصادی شده است.
بانک جهانی در اواخر سال 2024 هشدار داد که خاورمیانه "به بقیه جهان نمی‌رسد". این چالش‌ها در سال 2025 میلادی نیز ادامه دارند و توانایی دولت‌های منطقه برای رفع آن مسائل پیچیده‌تر شده است. این مسائل از مشکلات روزمره برای افرادی که دیگر قادر به خرید مواد غذایی و سایر کالا‌های اساسی نیستند تا دولت‌هایی که قادر به مقابله با کسری بودجه بالای داخلی و بدهی‌های خارجی نمی‌باشند متغیر بوده است. بیکاری بحرانی جدی برای میلیون‌ها جوان نسل Z در خاورمیانه بوده است. تورم در منطقه بیداد می‌کند و و میلیارد‌ها دلار برای بازسازی در بحبوحه درگیری‌های نظامی مورد نیاز است. "کریستالینا جورجیوا" رئیس صندوق بین المللی پول در فوریه 2025 میلادی گفته بود:" این منطقه با نیاز مبرم به ایجاد شغل، تقویت شبکه‌های ایمنی اجتماعی، ایجاد انعطاف پذیری در برابر بلایای طبیعی مکرر و حمایت از تنوع اقتصادی مواجه است".

ایرانیان جهان

تورم "رایت" در ادامه "تورم" را دومین مشکل پیش روی خاورمیانه می‌داند و می‌نویسد:"صندوق بین‌المللی پول در اواخر سال 2024 گزارش داد که افزایش قیمت‌ها نیز بسیار زیاد بوده است، زیرا تورم در سودان به 119 درصد، در ایران به 29 درصد، در مصر 21 درصد و در یمن به 20 درصد رسید. مخارج مصرف‌کننده به دلیل قیمت‌های بالای کالا‌ها کاهش یافت. دولت جدید سوریه که هنوز تحت تحریم‌های ایالات متحده و برخی از کشور‌های بین المللی قرار دارد، برای مقابله با تورم 79 درصدی در اوایل سال 2025 میلادی در تقلا بوده است. برنامه جهانی غذا هشدار داده که در بحبوحه درگیری‌های مداوم بین اسرائیل و حماس تورم در غزه به 140 درصد رسیده است. در ترکیه تورم از 75 درصد در ماه مه 2024 کاهش یافت، اما کماکان بالا بود و در فوریه 2025 به 39 درصد رسید. "هانس گراندبرگ" فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور یمن در تاریخ 6 مارس 2025 میلادی به شورای امنیت گفته بود که از زمان شروع جنگ یمن در سال 2015 میلادی تولید ناخالص داخلی آن کشور بیش از 50 درصد کاهش یافته است. ارزش ریال یمن در سال 2024 به میزان 50 درصد کاهش یافت. او افزوده بود در نتیجه، فقر در سراسر یمن افزایش یافته است". 
بدهی این روزنامه نگار آمریکایی سومین مشکل گریبانگیر خاورمیانه را "بدهی" می‌داند و می‌نویسد:"جورجیوا" از صندوق بین‌المللی پول در فوریه 2025 میلادی گفته بود:"دولت‌ها وظیفه دشواری دارند که سطوح بالای بدهی را در مواجهه با نیاز‌های رو به افزایش هزینه‌ها مهار کنند". بانک جهانی پیش‌تر اقدام کرده بود و پیش‌بینی‌های مربوط به رشد تولید ناخالص داخلی خاورمیانه در اواخر سال 2024 را به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش داد. بدهی‌های چندین کشور عربی بیش از 70 درصد تولید ناخالص داخلی آن کشور‌ها بود. هم چنین، صندوق بین المللی پول گزارش داده بود که دولت‌ها در معرض خطر گرفتار شدن در یک سناریوی با رشد کم و بدهی بالا هستند. وزارت دارایی مصر در ژوئن 2024 اعلام کرد که بدهی عمومی به 91 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور رسیده است. در تونس بدهی عمومی 82 درصد از تولید ناخالص داخلی آن کشور در نوامبر 2024 را شامل می‌شد". 

ایرانیان جهان

جنگ و بازسازی پس از آن "رایت" پنحمین مشکل گریبانگیر خاورمیانه را جنگ و بازسازی پس از آن دانسته و می‌نویسد:"درگیری‌های اخیر چه داخلی و چه منطقه‌ای ویرانی‌های جدیدی را به بار آورده‌اند. این درگیری‌ها باعث ایجاد اختلال در رشد شده‌اند. بانک جهانی در اواخر سال 2024 هشدار داده بود:"منطقه تحت تاثیر شکنندگی، درگیری و عدم قطعیت قرار دارد". "سعدیه زاهدی" مدیرعامل در مجمع جهانی اقتصاد در ژانویه 2025 گزارش داده بود که نگرانی اصلی در آینده نزدیک در منطقه این ادراک عموما پذیرفته شده است که "درگیری‌های نظامی در خاورمیانه می‌توانند بدتر شده یا گسترش یابند". او اشاره کرده بود که این ترس و عدم قطعیت چشم انداز رشد را مختل می‌سازد. اندیشکده "انستیتو خاورمیانه" در ژانویه 2025 هشدار داده بود که خاورمیانه به ویژه در مناطقی، چون یمن، لبنان و سرزمین‌های فلسطینی وضعیت شکننده‌ای دارد و در آن مناطق چالش‌ها "با رهبری و حکمرانی ضعیف و فساد بومی تشدید شده‌اند". سایر عوامل مرتبط با منازعه شامل محدودیت در توسعه بلندمدت، موانع در پیشبرد سرمایه انسانی، اسکان مجدد افراد آواره، اختلالات زنجیره تامین و بی نظمی اقتصادی هستند. بانک جهانی گزارش داده که برای مثال، در بازه زمانی هفت ساله درآمد سرانه به طور میانگین در کشور‌های فاقد درگیری 45 درصد بیش‌تر بوده است. این ضرر معادل 35 سال پیشرفت در منطقه است. رهبری جدید سوریه پس از یک جنگ داخلی 14 ساله که بخش‌هایی از شهر‌های بزرگ، به‌ویژه حلب، دمشق، حمص و رقه و هم چنین شهر‌ها و روستا‌ها را در سراسر کشور نابود کرد، با بهبود اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند. "گیر پدرسن" فرستاده ویژه سازمان ملل متحد به سوریه پس از سرنگونی حکومت اسد در دسامبر 2024 میلادی به شورای امنیت سازمان ملل متحد گفته بود:"چالش در سوریه میزان مطلق نیاز‌ها است. زیرساخت‌های آن کشور در جریان درگیری وحشتناک نابود شده است". 90 درصد از 25 میلیون نفر ساکن سوریه در فقر به سر می‌برند. در پایان، موضوع مهم پایان دادن به تحریم هاست".

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1383418/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لاپید: نتانیاهو باید ترس از یمنی‌ها را کنار بگذارد

مدودف: عملیات نظامی روسیه در اوکراین ابدی نیست

رویترز: آمریکا و اروپا در حال نهایی‌سازی پیشنهاد آتش‌بس 30 روزه بین اوکراین و روسیه هستند

آلمان، اوکراین را نا اُمید کرد

شرط عجیب اسراییل برای صدور مجوز ورود کمک‌های غذایی به غزه

پیش بینی قیمت طلا و سکه 20 اردیبهشت 1404

اکونومیست: پوتین چه می‌خواهد؟

ارتش پاکستان: پاسخ به هند قطعی و در زمان مشخص از سمت ما خواهد بود

احتمال حذف اسرائیل از معادله توافق هسته‌ای واشنگتن-ریاض

پوتین: مصر شریک کلیدی ما در آفریقا است

فرمانده مقاومت در حمله اسرائیل به شهادت رسید

پیشنهاد آتش‌بس روسیه و اوکراین در حال نهایی شدن است

آلمان، اوکراین را نا اُُمید کرد

وزیر صمت: صنعت و تولید در اولویت تامین انرژی و برق است

رالی بیت کوین به اوج؛ هدف بعدی 105 هزار دلار؟

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

سفیر روسیه تحریم‌های جدید لندن را «بی‌اثر» خواند

چراغ سبز ترامپ به خزانه‌داری آمریکا برای کاهش تعرفه چین

حمله به نظامیان پاکستان در وزیرستان 9 کشته برجای گذاشت

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

تمدید تعلیق پروازهای سوئیس، آلمان و هند به سرزمین‌های اشغالی

انتقاد رئیس‌جمهوری برزیل از ترامپ در دیدار با پوتین

دستیار پوتین: روسیه دنبال ازسرگیری صادرات گاز به اروپا است

ارتش یمن: به فرودگاه بن‌گوریون حمله موشکی کردیم

20 هزار موتور فرسوده در تهران با موتور برقی جایگزین می‌شوند

تصاویری از فرار دسته جمعی شهرک نشینان صهیونیست در پی شلیک موشک یمن

واکنش صهیونیست‌ها به حمله موشکی انصارالله یمن

الاغ هم‌ قیمت پراید شد

حمله موشکی یمن به فلسطین اشغالی؛ پروازهای فرودگاه تل‌آویو متوقف شد

حماس: حقوق ابتدایی ملت فلسطین قابل مذاکره نیست

پایه‌گذار مفهوم "قدرت نرم"، در 88 سالگی درگذشت

انگلیس: تنش‌ها میان هند و پاکستان نگران‌کننده است

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

دولت دوم ترامپ به دنبال تغییر بنیادین در سیاست خارجی آمریکاست

آمریکا به اسرائیل: آتش‌بس در غزه را به عملیات نظامی ترجیح می‌دهیم

ترامپ: چین بازارهایش را به روی آمریکا بگشاید

کره شمالی رزمایش موشکی ضدهسته‌ای برگزار کرد

نرخ بهره در کشورهای مختلف جهان در سال 2025 چقدر است؟

روسیه: ایجاد رابطه با طالبان برای منافع ما ضروری است

اسلام‌آباد: هند منبع تأمین مالی ترورها در پاکستان است

شمار شهدای نوار غزه به 52 هزار و 787 نفر رسید

پیش بینی قیمت دلار 20 اردیبهشت 1404

رسانه عبری: تنها در صورت تحقق معامله تبادل اسرا احتمالا ترامپ به اسرائیل سفر می‌کند

توافق روسیه و چین برای کمک به ثبات افغانستان

350 میلیون متر مکعب ناترازی گاز در زمستان گذشته

آمریکا: قصد مداخله در مناقشه هند و پاکستان را نداریم

ترامپ مجری «فاکس نیوز» را به عنوان دادستان فدرال پایتخت آمریکا معرفی کرد

لهستان به دنبال پیمان دفاع مشترک با فرانسه

نماینده مجلس: باید قواعد بازی مدیریت منابع آبی را اصلاح و به روز کنیم

تلاش خاموش هند و پاکستان برای تنش زدایی در میانه‌ی موشک‌پراکنی