ایرانیان جهان

آخرين مطالب

محمد هاشمی:برنامه‌ اقتصادی نباید فقط برای 30میلیون نفر باشد،باید برای 300 میلیون نفر باشد/ برخی کشورهای همسایه که در گذشته با ایران مخالف بودند اما... اخبار ایران

محمد هاشمی:برنامه‌ اقتصادی نباید فقط برای 30میلیون نفر باشد،باید برای 300 میلیون نفر باشد/ برخی کشورهای همسایه که در گذشته با ایران مخالف بودند اما...
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرآنلاین، ، در ارزیابی خود از نقش وفاق در بهبود شرایط سیاسی و اقتصادی، گفت: دکتر پزشکیان وفاق را به‌عنوان مفهومی مطرح می‌کند که بر ضرورت مدیریت کشور با مشارکت همه جناح‌ها و گروه‌ها تأکید دارد. از نظر او، اداره کشور نباید صرفاً در اختیار یک جناح خاص باشد، بلکه همه نیروهای توانمند و متخصص باید فرصت ایفای نقش و پذیرش مسئولیت را داشته باشند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
بنابر گزارش ایرنا، وی افزود: این نگاه، بر اهمیت همکاری همگانی در بهبود شرایط کشور، به‌ویژه در حوزه اقتصاد، تأکید دارد، چراکه اقتصاد تمام اقشار جامعه، از جمله کسبه و بازاریان را در بر می‌گیرد و حضور و مشارکت آن‌ها می‌تواند در بهبود وضعیت اقتصادی مؤثر باشد.
وفاق، نقش مهمی در بهبود شرایط اقتصادی دارد فعال سیاسی اصلاح‌طلب بیان کرد: وفاق، به تعبیری که رئیس‌جمهور بیان می‌کند، نقش مهمی در بهبود شرایط اقتصادی دارد. تجربه‌های گذشته نشان داده شده که مشارکت همگانی می‌تواند تأثیر چشمگیری بر اقتصاد کشور داشته باشد. به‌عنوان نمونه، در دوران دکتر مصدق، زمانی که آمریکا ایران را تحریم کرد و از پرداخت وام 60 میلیون دلاری خودداری نمود، مصدق از مردم خواست هر آنچه می‌توانند صادر کنند.
هاشمی رفسنجانی بیان کرد: در نتیجه، مردم به صادرات محصولات خود روی آوردند و درآمد حاصل‌شده نه‌تنها نیاز کشور را تأمین کرد، بلکه از مبلغ وام وعده‌داده‌شده نیز فراتر رفت. بنابراین، وفاق به معنای همکاری و مشارکت عمومی در اداره کشور، به‌ویژه در حوزه اقتصاد و معیشت، می‌تواند تأثیر بسزایی در پیشرفت و بهبود شرایط داشته باشد.
وی در عین حال به پاشنه آشیل وفاق اشاره کرد و گفت: وفاق به معنای همکاری و مشارکت همه اقشار جامعه در حوزه‌های اقتصادی و سیاسی است. بااین‌حال، ناامیدی در میان گروه‌های فعال در این زمینه‌ها می‌تواند مانعی جدی برای این مشارکت باشد. ازاین‌رو، تقویت همگرایی و وفاق، به‌ویژه در بخش‌های کلیدی مانند صادرات و واردات، نقشی اساسی در توسعه و بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم ایفا می‌کند.
عضو پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام، مهمترین اولویت دولت در سال 1404 را رسیدگی جدی به مسائل اقتصادی و معیشتی مردم دانست و بر مشارکت همگانی در این مسیر تاکید کرد.
هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه برای دستیابی به این هدف، برنامه اقتصادی کشور باید با در نظر گرفتن ظرفیت‌ها، جایگاه و موقعیت استراتژیک ایران در منطقه تدوین شود، خاطرنشان کرد: ایران در صورت داشتن تولید مناسب، می‌تواند به صادرات قابل‌توجهی دست یابد. تمرکز صرف بر مازاد تولید کافی نیست؛ بلکه با توجه به دسترسی به بازارهای منطقه و مزیت قیمت‌های رقابتی، باید توسعه صادرات را در اولویت قرار داد.
وی خاطرنشان کرد: مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دیدار با تولیدکنندگان همواره تأکید می‌کردند که برنامه‌ریزی اقتصادی نباید فقط برای 30 میلیون نفر باشد، بلکه باید برای 300 میلیون نفر انجام شود، زیرا جمعیت کل منطقه در آن زمان این رقم بود. اگر تولید داشته باشیم و محصولات خود را صادر کنیم، اقتصاد کشور رونق خواهد گرفت و معیشت مردم بهبود خواهد یافت.
تمرکز برنامه‌های آتی دولت و نظام بر مشارکت در تولید و مازاد صادرات منجر به رونق کسب‌وکار می‌شود این فعال سیاسی با بیان اینکه نباید به یارانه‌ها تکیه کنیم، چراکه مردم نسبت به یارانه نگاه خوبی ندارند و رقم آن هم ناچیز است و نمی‌توانند با این مبلغ کاری انجام دهند، تصریح کرد: برنامه آتی دولت و نظام باید بر تولید و مشارکت در تولید و مازاد صادرات متمرکز باشد تا رونق کسب‌وکار در کشور حاصل شود.
هاشمی رفسنجانی در ارزیابی خود از میزان موفقیت دولت چهاردهم در شکل‌گیری وفاق گفت: پیشنهادها و دیدگاه‌های آقای پزشکیان همواره از نظر تئوری مطرح بوده است، اما جناح‌های دیگر، به‌ویژه جبهه پایداری، که باید در عمل از ایشان حمایت می‌کردند، این همراهی را انجام نداده‌اند.
وی با تاکید بر اینکه برخی جناح‌ها نه‌تنها از همکاری و مشارکت با پزشکیان خودداری کردند، بلکه با کارشکنی در برنامه‌های رئیس‌جمهور، مانع تحقق وفاق و اهداف ایشان شدند، افزود: درواقع، به نظر می‌رسد که آن‌ها تلاش داشتند شکست‌های انتخاباتی خود را به نوعی جبران کنند.
دیپلماسی دولت چهاردهم تقویت روابط و تنش‌زدایی با همسایگان است عضو پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام، دیپلماسی دولت چهاردهم در ارتباط با همسایگان را مثبت ارزیابی کرد و با بیان اینکه دیپلماسی دولت چهاردهم با همسایگان بر مبنای تقویت روابط و تنش‌زدایی با آن‌ها به‌خوبی مؤثر واقع شده است، گفت: برخی کشورهای همسایه که در گذشته با ایران مخالف بودند و در جبهه‌ای دیگر قرار داشتند، اکنون تمایل به برقراری روابط دارند و از جمهوری اسلامی حمایت می‌کنند.
هاشمی رفسنجانی با اشاره به اهمیت مسائل بین‌المللی، اظهار کرد که با وجود مطرح بودن موضوع آمریکا و ترامپ در عرصه جهانی، روابط ایران با کشورهایی مانند چین، روسیه، ژاپن و کره جنوبی در سطح بسیار خوبی قرار دارد ما همچنان روابط خاصی با آمریکا نداریم، اگرچه گاهی از سوی آن‌ها تهدیداتی مطرح و پیشنهاداتی ارائه می‌شود.
وی با بیان اینکه این موضوع تنها محدود به روابط با آمریکا است و شامل کل جهان نمی‌شود، تاکید کرد: مهم این است که براساس شعارها و استراتژی نظام، که پس از پیروزی انقلاب تحت عنوان «نه شرقی، نه غربی؛ جمهوری اسلامی» مطرح شد، وابسته به هیچ قطبی نباشیم و در عین حال تعاملات خود را برقرار کنیم. در این روابط، برنامه‌ها و ارزش‌های جمهوری اسلامی، شامل جمهوریت و اسلامیت، باید مورد توجه قرار گیرد و این اهداف باید به‌طور جدی تحقق یابند.
وی در ارزیابی خود از دستاوردهای دولتِ چهاردهم اظهار کرد: تلاش آقای دکتر پزشکیان از ابتدای روی کار آمدن دولت چهاردهم بر افزایش قدرت پول ملی و بهبود وضعیت اقتصادی متمرکز بود، اما این تلاش‌ها به دلیل تغییرات در نظام بین‌الملل، از جمله روی کار آمدن ترامپ و افزایش قیمت دلار، با چالش‌هایی مواجه شد که تلاش‌های دولت را ناکام گذاشت.
مشارکت کشورهای همسایه در جایگزینی ارزهای ملی به جای دلار عضو پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه تلاش‌های اولیه‌ای برای همکاری با برخی کشورهای منطقه و ایجاد ارتباطات بر مبنای ارزهای ملی به جای دلار آغاز شده و جمهوری اسلامی ایران نیز در این زمینه مشارکت خوبی داشته است، خاطرنشان کرد: این اقدام پیشنهاد مناسبی است، هرچند هنوز اهداف به‌طور کامل محقق نشده‌اند، اما حرکت اولیه‌ مثبت بوده است. البته این موضوع تنها یک موفقیت خاص برای ایران به‌تنهایی محسوب نمی‌شود و نتیجه اقدام مشترک کشورهای همسایه است.
هاشمی رفسنجانی به دستاورد دیگر دولت چهاردهم در حوزه سیاسی اشاره و بیان کرد: آقای دکتر پزشکیان از تمامی گروه‌ها و افرادی که می‌توانند در پیشبرد امور کشور و حل مشکلات مردم مؤثر باشند، دعوت به همکاری کرده است. در مجموع، دعوت به همکاری و مشارکت از همه گروه‌ها اقدامی مثبت بوده است، زیرا توانسته برخی از بهانه‌گیرها را خلع ید کرده و فضای تعامل و هم‌افزایی را فراهم کند.
27215
کد خبر 2041257

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1383532/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لاپید: نتانیاهو باید ترس از یمنی‌ها را کنار بگذارد

مدودف: عملیات نظامی روسیه در اوکراین ابدی نیست

رویترز: آمریکا و اروپا در حال نهایی‌سازی پیشنهاد آتش‌بس 30 روزه بین اوکراین و روسیه هستند

آلمان، اوکراین را نا اُمید کرد

شرط عجیب اسراییل برای صدور مجوز ورود کمک‌های غذایی به غزه

پیش بینی قیمت طلا و سکه 20 اردیبهشت 1404

اکونومیست: پوتین چه می‌خواهد؟

ارتش پاکستان: پاسخ به هند قطعی و در زمان مشخص از سمت ما خواهد بود

احتمال حذف اسرائیل از معادله توافق هسته‌ای واشنگتن-ریاض

پوتین: مصر شریک کلیدی ما در آفریقا است

فرمانده مقاومت در حمله اسرائیل به شهادت رسید

پیشنهاد آتش‌بس روسیه و اوکراین در حال نهایی شدن است

آلمان، اوکراین را نا اُُمید کرد

وزیر صمت: صنعت و تولید در اولویت تامین انرژی و برق است

رالی بیت کوین به اوج؛ هدف بعدی 105 هزار دلار؟

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

سفیر روسیه تحریم‌های جدید لندن را «بی‌اثر» خواند

چراغ سبز ترامپ به خزانه‌داری آمریکا برای کاهش تعرفه چین

حمله به نظامیان پاکستان در وزیرستان 9 کشته برجای گذاشت

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

تمدید تعلیق پروازهای سوئیس، آلمان و هند به سرزمین‌های اشغالی

انتقاد رئیس‌جمهوری برزیل از ترامپ در دیدار با پوتین

دستیار پوتین: روسیه دنبال ازسرگیری صادرات گاز به اروپا است

ارتش یمن: به فرودگاه بن‌گوریون حمله موشکی کردیم

20 هزار موتور فرسوده در تهران با موتور برقی جایگزین می‌شوند

تصاویری از فرار دسته جمعی شهرک نشینان صهیونیست در پی شلیک موشک یمن

واکنش صهیونیست‌ها به حمله موشکی انصارالله یمن

الاغ هم‌ قیمت پراید شد

حمله موشکی یمن به فلسطین اشغالی؛ پروازهای فرودگاه تل‌آویو متوقف شد

حماس: حقوق ابتدایی ملت فلسطین قابل مذاکره نیست

پایه‌گذار مفهوم "قدرت نرم"، در 88 سالگی درگذشت

انگلیس: تنش‌ها میان هند و پاکستان نگران‌کننده است

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

دولت دوم ترامپ به دنبال تغییر بنیادین در سیاست خارجی آمریکاست

آمریکا به اسرائیل: آتش‌بس در غزه را به عملیات نظامی ترجیح می‌دهیم

ترامپ: چین بازارهایش را به روی آمریکا بگشاید

کره شمالی رزمایش موشکی ضدهسته‌ای برگزار کرد

نرخ بهره در کشورهای مختلف جهان در سال 2025 چقدر است؟

روسیه: ایجاد رابطه با طالبان برای منافع ما ضروری است

اسلام‌آباد: هند منبع تأمین مالی ترورها در پاکستان است

شمار شهدای نوار غزه به 52 هزار و 787 نفر رسید

پیش بینی قیمت دلار 20 اردیبهشت 1404

رسانه عبری: تنها در صورت تحقق معامله تبادل اسرا احتمالا ترامپ به اسرائیل سفر می‌کند

توافق روسیه و چین برای کمک به ثبات افغانستان

350 میلیون متر مکعب ناترازی گاز در زمستان گذشته

آمریکا: قصد مداخله در مناقشه هند و پاکستان را نداریم

ترامپ مجری «فاکس نیوز» را به عنوان دادستان فدرال پایتخت آمریکا معرفی کرد

لهستان به دنبال پیمان دفاع مشترک با فرانسه

نماینده مجلس: باید قواعد بازی مدیریت منابع آبی را اصلاح و به روز کنیم

تلاش خاموش هند و پاکستان برای تنش زدایی در میانه‌ی موشک‌پراکنی