ایرانیان جهان

آخرين مطالب

چین ترسی از مقابله با آمریکا ندارد/ تبعات منفی جنگ تعرفه‌ای برای اقتصاد جهانی آسیا و اقیانوسیه

چین ترسی از مقابله با آمریکا ندارد/ تبعات منفی جنگ تعرفه‌ای برای اقتصاد جهانی
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار بین‌الملل ایسکانیوز، رئیس‌جمهور آمریکا در اوایل ماه جاری میلادی تعرفه‌های تجاری سنگینی برای تعداد زیادی از کشورها اعلام کرد اما پس از مدت کوتاهی تعرفه‌ها را برای برخی کشورها غیر از چین به حالت تعلیق درآورد. به نظر می‌رسد اقدام ترامپ در راستای جنگ تجاری بین آمریکا و چین باشد. بر اساس تصمیم ترامپ، تعرفه‌های تجاری با چین 145 درصد افزایش یافت و این اقدام با واکنش سریع پکن همراه بود و چین نیز تعرفه‌های 125 درصدی برای کالاهای آمریکایی وضع کرد.
کارشناسان اقتصادی معتقدند که این اقدام دولت ترامپ پیامدهای خطرناکی برای برخی کشورها خواهد داشت و تعرفه‌های اعمال شده از سوی آمریکا زنجیره تامین را مختل خواهد کرد. به گفته تحلیلگران، جنگ تجاری بین دو اقتصاد بزرگ جهان به نوعی نبرد اراده‌هاست و هر دو کشور از مزایای اقتصادی و اهرم‌های فشار تحت اختیار خود برای شکست طرف مقابل استفاده خواهند کرد.
بیشتر بخوانید: ایران در مذاکرات هسته‌ای از حمایت روسیه برخوردار است/ اراده غیرقابل تغییر مسکو برای توسعه همکاری‌ها با تهران به نظر می‌رسد افزایش تعرفه‌های آمریکا برای کالاهای چینی بیش از آنکه اقدامی برای تحقق اهداف اقتصادی ترامپ باشد، راهبردی سیاسی برای توقف نفوذ روز افزون چین در عرصه جهانی باشد. تا اینجای کار دولت چین نشان داده که حاضر به کوتاه آمدن در برابر ترامپ نیست و خود را برای مقابله با اقدامات آمریکا آماده کرده است. دکتر «ژانگ یوان» -استاد دانشگاه مطالعات بین الملل شانگهای- در گفتگو با ایسکانیوز به تحلیل این ماجرا پرداخت.
وی در خصوص شانس ترامپ برای پیروزی در برابر چین در جنگ تجاری گفت: نکته مهمی که باید پیش از هر چیز دیگری مورد توجه قرار بگیرد این است که جنگ تجاری آغاز شده توسط ایالات متحده، به همه شرکای تجاری این کشور و حتی متحدان سنتی ایالات متحده آسیب می‌رساند و صرفا به ضرر چین نیست. از نظر استاد روابط بین الملل دانشگاه شانگهای، جنگ تجاری حقوق و منافع مشروع همه کشورهای جهان و قوانین سازمان تجارت جهانی را نقض و روحیه چندجانبه گرایی را که لازمه توسعه و آبادانی جهان است را تضعیف می‌کند.
ژانگ یوان با اشاره به رویه رفتاری ترامپ و دولت آمریکا اظهار کرد: در سبک کنونی تبلیغات خارجی دولت ایالات متحده، فارغ از اینکه جنگ تجاری چه تبعاتی برای آنها خواهد داشت، به احتمال زیاد دولت آمریکا از هم اکنون اعلام پیروزی خواهند کرد. وی با بیان اینکه چین از رقابت با آمریکا نمی‌ترسد، خاطرنشان کرد: پکن هرگز از هیچ فرصتی برای مذاکره با ایالات متحده برای یافتن منافع مشترک و گسترش فرصت‌های همکاری چشم پوشی نکرده است اما با این حال، چین به شدت با هژمونی یکجانبه گرایانه غیرمنطقی و قلدری اقتصادی آمریکا مخالف است.
استاد روابط بین الملل دانشگاه شانگهای در خصوص اقدامات احتمالی چین برای مقابله با زیاده خواهی‌های ایالات متحده تصریح کرد: چین از زمان‌های قدیم تا کنون برای ارزش‌های جهانی احترام قائل بوده و صلح را دوست داشته است، اما از مقابله با ظلم و ستم نمی‌هراسد. وی افزود: صرف نظر از تغییرات در محیط بین‌المللی، چین به روابط باز با همه کشورهای جهان، حمایت و پایبندی به قوانین بین‌المللی، به اشتراک گذاشتن فرصت‌های توسعه با جهان و به اشتراک گذاشتن موقعیت برد-برد ادامه خواهد داد که ثبات را به دنیای پر تنش کنونی تزریق خواهد کرد.
ژانگ یوان در خصوص تاثیرات تعرفه‌های اعمال شده جدید دولت آمریکا و برنده و بازنده آن گفت: جنگ تعرفه‌ای عجولانه و غیرمنطقی که توسط ایالات متحده به راه انداخته شده، یک فاجعه برای بازار جهانی خواهد بود. به اعتقاد این استاد چینی، یک جنگ تجاری پایدار صرفا به اقتصاد جهانی آسیب می‌رساند و در نهایت با افزایش هزینه‌های زندگی، کیفیت زندگی همه مردم جهان، به ویژه اقشار ضعیف را تحت تاثیر قرار می‌دهد و باید گفت که در جنگ تجاری هیچ برنده‌ای وجود ندارد.
استاد دانشگاه شانگهای با تاکید بر اینکه توسعه حق جهانی همه کشورها و مردم جهان است، نه منفعت انحصاری کشورهای هژمونیک، اظهار کرد: همه کشورها باید به چندجانبه گرایی واقعی پایبند باشند و جهانی شدن اقتصادی بازتر، فراگیرتر و متعادل تر را ترویج کنند.
به اعتقاد وی، عملگرایی شدید و نگاه سود محور مهمترین عناصر سبک حکومتی ترامپ به عنوان یک تاجر است و دولت دوم ترامپ نسبت به دولت‌های قبلی تاکید بیشتری بر اولویت دادن به منافع ایالات متحده داشته و تقریبا نگرانی‌های متحدان خود را نادیده گرفته است. ژانگ یوان در ادامه منطق ترامپ را اینگونه توضیح داد: او امیدوار است که با افزایش تعرفه‌ها، نه تنها ثروت را از جهان جمع آوری کند، بلکه در نهایت باعث بازگشت تولید به ایالات متحده شود.
هر چند که از نظر این استاد روابط بین الملل، این فرآیند مطمئنا پرهزینه و زمان بر است و این احتمال وجود دارد که چندین سال بگذرد و نتایج مشهودی به ارمغان نیاورد. وی در انتها پیش‌بینی کرد: تعرفه‌های ایالات متحده در نهایت پس از مذاکره و مصالحه ایالات متحده با همه طرف‌ها به صورت علنی یا خصوصی به محدوده‌ای باز می‌گردد که برای همه طرف‌ها مقرون به صرفه باشد.
انتهای پیام/

ایرانیان جهان

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1409436/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لاپید: نتانیاهو باید ترس از یمنی‌ها را کنار بگذارد

مدودف: عملیات نظامی روسیه در اوکراین ابدی نیست

رویترز: آمریکا و اروپا در حال نهایی‌سازی پیشنهاد آتش‌بس 30 روزه بین اوکراین و روسیه هستند

آلمان، اوکراین را نا اُمید کرد

شرط عجیب اسراییل برای صدور مجوز ورود کمک‌های غذایی به غزه

پیش بینی قیمت طلا و سکه 20 اردیبهشت 1404

اکونومیست: پوتین چه می‌خواهد؟

ارتش پاکستان: پاسخ به هند قطعی و در زمان مشخص از سمت ما خواهد بود

احتمال حذف اسرائیل از معادله توافق هسته‌ای واشنگتن-ریاض

پوتین: مصر شریک کلیدی ما در آفریقا است

فرمانده مقاومت در حمله اسرائیل به شهادت رسید

پیشنهاد آتش‌بس روسیه و اوکراین در حال نهایی شدن است

آلمان، اوکراین را نا اُُمید کرد

وزیر صمت: صنعت و تولید در اولویت تامین انرژی و برق است

رالی بیت کوین به اوج؛ هدف بعدی 105 هزار دلار؟

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

سفیر روسیه تحریم‌های جدید لندن را «بی‌اثر» خواند

چراغ سبز ترامپ به خزانه‌داری آمریکا برای کاهش تعرفه چین

حمله به نظامیان پاکستان در وزیرستان 9 کشته برجای گذاشت

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

تمدید تعلیق پروازهای سوئیس، آلمان و هند به سرزمین‌های اشغالی

انتقاد رئیس‌جمهوری برزیل از ترامپ در دیدار با پوتین

دستیار پوتین: روسیه دنبال ازسرگیری صادرات گاز به اروپا است

ارتش یمن: به فرودگاه بن‌گوریون حمله موشکی کردیم

20 هزار موتور فرسوده در تهران با موتور برقی جایگزین می‌شوند

تصاویری از فرار دسته جمعی شهرک نشینان صهیونیست در پی شلیک موشک یمن

واکنش صهیونیست‌ها به حمله موشکی انصارالله یمن

الاغ هم‌ قیمت پراید شد

حمله موشکی یمن به فلسطین اشغالی؛ پروازهای فرودگاه تل‌آویو متوقف شد

حماس: حقوق ابتدایی ملت فلسطین قابل مذاکره نیست

پایه‌گذار مفهوم "قدرت نرم"، در 88 سالگی درگذشت

انگلیس: تنش‌ها میان هند و پاکستان نگران‌کننده است

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

دولت دوم ترامپ به دنبال تغییر بنیادین در سیاست خارجی آمریکاست

آمریکا به اسرائیل: آتش‌بس در غزه را به عملیات نظامی ترجیح می‌دهیم

ترامپ: چین بازارهایش را به روی آمریکا بگشاید

کره شمالی رزمایش موشکی ضدهسته‌ای برگزار کرد

نرخ بهره در کشورهای مختلف جهان در سال 2025 چقدر است؟

روسیه: ایجاد رابطه با طالبان برای منافع ما ضروری است

اسلام‌آباد: هند منبع تأمین مالی ترورها در پاکستان است

شمار شهدای نوار غزه به 52 هزار و 787 نفر رسید

پیش بینی قیمت دلار 20 اردیبهشت 1404

رسانه عبری: تنها در صورت تحقق معامله تبادل اسرا احتمالا ترامپ به اسرائیل سفر می‌کند

توافق روسیه و چین برای کمک به ثبات افغانستان

350 میلیون متر مکعب ناترازی گاز در زمستان گذشته

آمریکا: قصد مداخله در مناقشه هند و پاکستان را نداریم

ترامپ مجری «فاکس نیوز» را به عنوان دادستان فدرال پایتخت آمریکا معرفی کرد

لهستان به دنبال پیمان دفاع مشترک با فرانسه

نماینده مجلس: باید قواعد بازی مدیریت منابع آبی را اصلاح و به روز کنیم

تلاش خاموش هند و پاکستان برای تنش زدایی در میانه‌ی موشک‌پراکنی