ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تصویب FATF باید اولویت جدی مسئولین باشد اخبار ایران

تصویب FATF باید اولویت جدی مسئولین باشد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - روزنامه هم میهن در ارتباط با لایحه FATF در راستای مذاکرات اخیر بین ایران و آمریکا نوشت.
با وجود اینکه در ماه‌های اخیر مذاکرات بین ایران و آمریکا به تسهیل تبادلات اقتصادی و کاهش برخی تحریم‌ها اشاره دارند، نباید از نکته مهمی غافل شد؛ تصویب لایحه FATF، که در راستای بهبود شفافیت مالی و رفع موانع اقتصادی کشور طراحی شده، باید همچنان جزو اولویت‌های جدی مسئولین مجلس و دولت باقی بماند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
این در حالیست که ما نمی‌توانیم تحریم‌های خارجی را سرنوشت خودمان بدانیم؛ اما FATF، که یک موضوع کاملاً داخلی و قابل کنترل است، می‌تواند به عنوان ابزاری جهت ارسال پیام به جهان مبنی بر تعهد به شفافیت اقتصادی مورد استفاده قرار گیرد. تصویب این لایحه نه‌تنها می‌تواند اعتماد بین‌المللی به سیستم مالی کشور را افزایش دهد، بلکه زمینه دستیابی به شبکه‌های بانکی جهانی و جذب سرمایه‌گذاری خارجی را بهبود می‌بخشد.
از سوی دیگر، عدم تصویب FATF موجب ادامه عدم قطعیت‌های زیربنایی در روابط مالی کشور با نهاد‌های بین‌المللی خواهد شد؛ موضوعی که در نهایت می‌تواند هزینه‌های ناشی از تحریم‌های ثانویه و محدودیت‌های بانکی را افزایش دهد. در واقع، تصویب این لایحه پیامی به دنیا می‌دهد: «ما آماده تعامل و پذیرش استاندارد‌های جهانی هستیم».
پیام نه‌تنها برای سرمایه‌گذاران، بلکه برای رهبران مذاکره‌گر نیز می‌تواند به عنوان عاملی مثبت در روند مذاکرات خارجی عمل کند. کارشناسان معتقدند که با وجود هرگونه پیشرفت در عرصه مذاکرات خارجی، گذشت زمان بدون اقدام جدی در خصوص تصویب لایحه FATF، ایران را در لیست‌های سیاه سیستم‌های نظارتی جهانی نگه می‌دارد.
این وضعیت، علاوه بر کاهش اعتماد سرمایه‌گذاران خارجی، به دنبال افزایش هزینه‌های تراکنش‌های مالی و محدودیت‌های دسترسی به منابع جهانی خواهد بود. از این رو، مسئولین در مجلس و دولت باید با جدیت و پشتکار به تصویب این لایحه پرداخته و از تمرکز صرف بر مذاکرات دیپلماتیک صرفن‌ظر نکنند؛ چراکه هرچند تحریم‌ها دست خارجی هستند، اما FATF دست خودمان است و می‌توانیم با آن جریانی مثبت در اقتصاد ایجاد کنیم.
بیشتر بخوانید: مجمع تشخیص و گره FATF؛ پالرمو و سی‌اف‌تی پس از هشت سال تصویب می‌شوند؟
موضوع FATF، به‌رغم اهمیتش در ارتقای تعاملات بانکی و مالی با جهان، به‌طور مستقیم نباید با فرآیند‌های سیاسی مذاکره‌محور اشتباه گرفته شود. مذاکره با کشور‌ها برای رفع تحریم‌ها حوزه‌ای جداگانه است؛ در حالی که تصویب لایحه FATF مستلزم اتخاذ تصمیمات داخلی و اجرای اصلاحات مالی و قانونی است.
به بیان دیگر، هر دو مسیر – مذاکرات دیپلماتیک و تصویب FATF – از دیدگاه اهداف استراتژیک کشور ضروری هستند، اما از نظر روش‌شناسی و پیامد‌های اقتصادی، باید به‌طور مستقل از یکدیگر دنبال شوند. راهکار‌های پیشنهادی برای مسئولین به این شرح است:
تقسیم‌بندی وظایف: مسئولین باید تقسیم مسئولیت‌های مرتبط با مذاکرات خارجی و تصویب لایحه FATF را به‌وضوح مشخص کنند؛ به گونه‌ای که تیم‌های مجزا بر روی هر یک از این مسائل کار کنند تا هیچ‌یک از آنها در فرایند دیگر کمرنگ نشود. اجرای اصلاحات مالی: تصویب FATF مستلزم اصلاح قوانین داخلی و تقویت نهاد‌های نظارتی است. این اقدامات می‌تواند زمینه همکاری‌های بانکی با سایر کشور‌ها را تضمین و از روند انزوای مالی جلوگیری کند.
افزایش شفافیت: ایجاد یک چارچوب شفاف برای اعلام پیشرفت‌های مربوط به تصویب FATF، همچنین اطلاع‌رسانی منظم به جامعه بین‌المللی، می‌تواند موجب جلب اعتماد سرمایه‌گذاران خارجی شود.
همچنین با تصویب این لایحه، پیام روشنی به بین‌المللی ارسال می‌شود که ایران به دنبال اقتصادی شفاف و تعامل سازنده با جهان است؛ امری که می‌تواند به نوبه خود روند مذاکرات را مثبت‌تر رقم بزند.
با وجود اینکه مذاکرات خارجی می‌تواند کاهش برخی از تحریم‌های اقتصادی را به همراه داشته باشد، تصویب لایحه FATF یک ضرورت مستقل محسوب می‌شود که مسئولین باید از آن غافل نشوند. هرچند تحریم‌ها ناشی از عوامل خارجی‌اند، FATF همواره در حوزه کنترل داخلی ما قرار دارد و از طریق تصویب آن می‌توانیم به جهان پیام دهیم که در حوزه اقتصاد، گام‌های استراتژیک و شفاف برداشته‌ایم.
در نهایت، تحقق اهداف اقتصادی مانند جذب سرمایه‌گذاری و بهبود دسترسی به سیستم مالی جهانی، بدون تصویب این لایحه دشوار خواهد بود؛ لذا، هم‌زمان با تلاش برای بهبود روابط بین‌المللی، تصویب FATF باید به عنوان یک اولویت استراتژیک داخلی نیز در دستور کار قرار گیرد.
منبع: هم میهن

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1413470/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لاپید: نتانیاهو باید ترس از یمنی‌ها را کنار بگذارد

مدودف: عملیات نظامی روسیه در اوکراین ابدی نیست

رویترز: آمریکا و اروپا در حال نهایی‌سازی پیشنهاد آتش‌بس 30 روزه بین اوکراین و روسیه هستند

آلمان، اوکراین را نا اُمید کرد

شرط عجیب اسراییل برای صدور مجوز ورود کمک‌های غذایی به غزه

پیش بینی قیمت طلا و سکه 20 اردیبهشت 1404

اکونومیست: پوتین چه می‌خواهد؟

ارتش پاکستان: پاسخ به هند قطعی و در زمان مشخص از سمت ما خواهد بود

احتمال حذف اسرائیل از معادله توافق هسته‌ای واشنگتن-ریاض

پوتین: مصر شریک کلیدی ما در آفریقا است

فرمانده مقاومت در حمله اسرائیل به شهادت رسید

پیشنهاد آتش‌بس روسیه و اوکراین در حال نهایی شدن است

آلمان، اوکراین را نا اُُمید کرد

وزیر صمت: صنعت و تولید در اولویت تامین انرژی و برق است

رالی بیت کوین به اوج؛ هدف بعدی 105 هزار دلار؟

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

سفیر روسیه تحریم‌های جدید لندن را «بی‌اثر» خواند

چراغ سبز ترامپ به خزانه‌داری آمریکا برای کاهش تعرفه چین

حمله به نظامیان پاکستان در وزیرستان 9 کشته برجای گذاشت

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

تمدید تعلیق پروازهای سوئیس، آلمان و هند به سرزمین‌های اشغالی

انتقاد رئیس‌جمهوری برزیل از ترامپ در دیدار با پوتین

دستیار پوتین: روسیه دنبال ازسرگیری صادرات گاز به اروپا است

ارتش یمن: به فرودگاه بن‌گوریون حمله موشکی کردیم

20 هزار موتور فرسوده در تهران با موتور برقی جایگزین می‌شوند

تصاویری از فرار دسته جمعی شهرک نشینان صهیونیست در پی شلیک موشک یمن

واکنش صهیونیست‌ها به حمله موشکی انصارالله یمن

الاغ هم‌ قیمت پراید شد

حمله موشکی یمن به فلسطین اشغالی؛ پروازهای فرودگاه تل‌آویو متوقف شد

حماس: حقوق ابتدایی ملت فلسطین قابل مذاکره نیست

پایه‌گذار مفهوم "قدرت نرم"، در 88 سالگی درگذشت

انگلیس: تنش‌ها میان هند و پاکستان نگران‌کننده است

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

دولت دوم ترامپ به دنبال تغییر بنیادین در سیاست خارجی آمریکاست

آمریکا به اسرائیل: آتش‌بس در غزه را به عملیات نظامی ترجیح می‌دهیم

ترامپ: چین بازارهایش را به روی آمریکا بگشاید

کره شمالی رزمایش موشکی ضدهسته‌ای برگزار کرد

نرخ بهره در کشورهای مختلف جهان در سال 2025 چقدر است؟

روسیه: ایجاد رابطه با طالبان برای منافع ما ضروری است

اسلام‌آباد: هند منبع تأمین مالی ترورها در پاکستان است

شمار شهدای نوار غزه به 52 هزار و 787 نفر رسید

پیش بینی قیمت دلار 20 اردیبهشت 1404

رسانه عبری: تنها در صورت تحقق معامله تبادل اسرا احتمالا ترامپ به اسرائیل سفر می‌کند

توافق روسیه و چین برای کمک به ثبات افغانستان

350 میلیون متر مکعب ناترازی گاز در زمستان گذشته

آمریکا: قصد مداخله در مناقشه هند و پاکستان را نداریم

ترامپ مجری «فاکس نیوز» را به عنوان دادستان فدرال پایتخت آمریکا معرفی کرد

لهستان به دنبال پیمان دفاع مشترک با فرانسه

نماینده مجلس: باید قواعد بازی مدیریت منابع آبی را اصلاح و به روز کنیم

تلاش خاموش هند و پاکستان برای تنش زدایی در میانه‌ی موشک‌پراکنی