ایرانیان جهان

آخرين مطالب

صادرات محصولات دانش‌بنیان به نیم میلیارد دلار رسید قاره آفریقا

صادرات محصولات دانش‌بنیان به نیم میلیارد دلار رسید
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، تورج امرایی در حاشیه سومین اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا، با اشاره به ظرفیت‌های گسترده زیست‌بوم علم و فناوری ایران، از آمادگی این زیست‌بوم برای توسعه همکاری با کشورهای عضو اتحادیه آفریقا خبر داد.
وی با ارائه گزارشی از توانمندی‌ها و زیرساخت‌های علمی و فناوری کشور، «نیروی انسانی متخصص» و «حمایت‌های دولتی» را از عوامل کلیدی در رشد و پویایی زیست‌بوم نوآوری ایران برشمرد.
امرایی همچنین حوزه‌های نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، صنایع انرژی و هوش مصنوعی را از جمله زمینه‌هایی دانست که با پشتیبانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان تقویت شده‌اند. این مقام مسئول با اشاره به وجود بیش از ده هزار و 100 شرکت دانش‌بنیان فعال در کشور که بسیاری از آن‌ها سابقه صادرات دارند، افزود: این شرکت‌ها با تولید بیش از 17 هزار محصول دانش‌بنیان، نزدیک به نیم میلیون نفر نیروی متخصص را در سطوح مختلف به کار گرفته‌اند.
به گفته وی، حدود 600 شرکت در زیست‌بوم فناوری ایران دارای سابقه تجارت خارجی هستند و حجم صادرات محصولات دانش‌بنیان به نیم میلیارد دلار و حجم کل صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان به حدود 2.5 میلیارد دلار می‌رسد. درآمد کل شرکت‌های دانش‌بنیان در سال 1403 بالغ بر 18 میلیارد دلار بوده و 109 شرکت دانش‌بنیان نیز با درآمد هفت میلیارد دلاری در بورس ایران حضور دارند.
امرایی با معرفی 166 شتابدهنده، 350 مرکز نوآوری و 23 کارخانه نوآوری در کشور، حوزه‌های دارویی، تجهیزات پزشکی، مواد شیمیایی و ماشین‌آلات (به ویژه ماشین‌آلات صنایع انرژی) را به عنوان نقاط قوت زیست‌بوم فناوری ایران و فرصتی برای توسعه همکاری با کشورهای عضو اتحادیه آفریقا معرفی کرد.
وی با بیان اینکه ایران در 52 کشور جهان رابط فناوری دارد و شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در 4 کشور از کشورهای عضو اتحادیه آفریقا به طور ویژه حضور دارند، گفت: در حال حاضر تبادل فناوری‌های مرتبط با مواد شیمیایی و تجهیزات پزشکی در حوزه‌های سلامت با اتحادیه آفریقا در حال انجام است.
معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی با اشاره به اینکه از مجموع 2.5 میلیارد دلار صادرات دانش‌بنیان کشور، تنها حدود 28 میلیون دلار آن به کشورهای عضو اتحادیه آفریقا اختصاص دارد، ابراز امیدواری کرد: این میزان با توسعه همکاری‌ها افزایش یابد. وی افزود: در حوزه محصولات دانش‌بنیان، تجهیزات پزشکی و دارو بیشترین سهم را در صادرات دارند.
امرایی همچنین به نمونه‌های موفقی از همکاری ایران با کشورهای عضو اتحادیه آفریقا اشاره کرد و قرارداد یک میلیون دلاری «آی‌هیت» در کنیا را نمونه‌ای موفق دانست که تمایل به گسترش آن در سایر کشورهای آفریقایی وجود دارد. به گفته او، 35 شرکت ایرانی در «آی‌هیت» در کنیا مستقر شده‌اند و بیش از 64 تجهیز پزشکی مختلف، شرایط کیفی برای ورود به بازار آفریقا را پیدا کرده‌اند.
وی همچنین از آمادگی معاونت علمی برای شناسایی شرکت‌های مستعد با قیمت‌های رقابتی و کیفیت مناسب جهت حضور در کشورهای آفریقایی و همچنین حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی برای راه‌اندازی خط تولید فراسرزمینی در آفریقا خبر داد.
کد خبر 6449630

ایرانیان جهان

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1424001/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله خراسان/ زیارت؛ سفر آسان یا آزمون صبر؟

نقدی بر موضع عراقچی؛ رسانه‌ها یار کمکی هستند یا مزاحم؟

غارت در آمریکا، فداکاری در ایران | حل معمای بنزین | اژدهایان تهران به دام افتادند | مهم‌ترین فقدان پرسپولیس در این فصل

بیانیه وزارت خارجه آمریکا:واشنگتن شبکه تهیه سدیم‌پرکلرات و دی‌اکتیل سباکات از چین به ایران را هدف قرار داد

مشاور ترامپ: اوکراین یکی از فاسدترین کشور‌های جهان بوده و هست

49 حمله هوایی آمریکا و انگلیس به یمن

آمریکا قصد دارد صد میلیارد دلار تسلیحات به عربستان بفروشد

اروپا در بازی قدرت آمریکا و چین شانسی ندارد

فرصت بزرگ ناترازی 20 گیگاواتی برق!

سه شنبه های تکریم و پاسخگویی مدیر کل بنیاد مازندران به جامعه ایثارگری/ صداقت و شفاف سازی اولویت ارائه خدمت به ایثارگران

اختلافات جدی آمریکا و اسرائیل بر سر توافق با ایران

کیهان: شعار انتخاباتی پزشکیان، توفق با جهان است اما لزومی ندارد عراقچی در مذاکرات به آن عمل کند

پشت‌پرده سناریوی آمریکا برای عادی‌سازی روابط سوریه و اسرائیل/ ابعاد استفاده واشنگتن از ابزار تحریم‌ علیه دمشق

عبدالناصر همتی سفیر ایران در روسیه می‌شود/ رحمانی فضلی به پکن می‌رود/ کاظم جلالی معاون اقتصادی عراقچی خواهد شد

مرگبارترین حادثه صنعتی در تاریخ آمریکا!

بمباران استان الجوف یمن توسط جنگنده های آمریکایی

مذاکرات ایران و آمریکا، فرصتی برای تأمین منافع ملی

ترامپ: شعار من اول آمریکا است نه چین/من پاول را برای انجام پست‌ترین کارهای خانه هم استخدام نمی‌کنم!

آرسنال قهرمانی نیست / بزرگ‌تریم امتحان‌مان را پس داده‌ایم | اخبار ورزشی

اسرائیل برای حمله به ایران اعلام آمادگی کرد

مذاکرات به خوبی پیش می‌رود

رویترز: مقامات آمریکایی با وزیر خارجه سوریه در نیویورک دیدار می کنند

عمان گره‌گشای مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا می‌شود؟

تلاش آمریکا برای میانجیگری میان هند و پاکستان

کاهش آسیب‌های ناشی از جنگ با کمک علم روانشناسی

احساسات ما چی میگن؟!

برنامه شاگردان عطایی در لیگ قهرمانان آسیا؛ جدال با تایلند در گام نخست – آفتاب نو | اخبار ورزشی

آمریکا: زمان برای رسیدن به توافق با ایران محدود است – آفتاب نو | اخبار ورزشی

کاستاکورتا: اینتر در اروپا تیمی متفاوت است و اختلاف زیادی با بارسلونا ندارد

چرا با کاهش نرخ دلار سفره مردم بزرگ نشد؟

کسب 9 مدال طلا، نقره و برنز تکواندوکاران ایران در جام باشگاه‌های آسیا – آفتاب نو | اخبار ورزشی

برنامه فولاد در لیگ قهرمانان والیبال آسیا | اخبار ورزشی

آیا ورق در بازار خودرو بر می گردد؟

ادامه خاموشی های گسترده در اروپا

برای اولین بار در تاریخ؛ پاری سن ژرمن موفق به پیروزی برابر آرسنال شد

خلاصه بازی آرسنال 0-1 پاری سن ژرمن (لیگ قهرمانان اروپا – 25-2024)

عثمان دمبله، آقای گل سال 2025 و چهارمین گلزن برتر فصل جاری در 5 لیگ برتر اروپا

غول تولید آلومینیوم در آستانه افول

مذاکرات میان آمریکا و تهران به توافق منتهی خواهد شد/ ضرب‌الاجل 60 روزه ترامپ تمدید خواهد شد

هشدار آمریکا به اوکراین و روسیه برای عقب نشینی از مذاکرات صلح

تحت تأثیر پیشرفت ایران قرار گرفتم.

تفاهم اولیه برای صادرات به دو کشور آفریقایی

روسیه و اوکراین پیشنهادهای «مشخص» ارائه دهند

ترامپ از تعرفه های خودرو کوتاه آمد

آمریکا: زمان برای رسیدن به توافق با ایران محدود است

عثمان دمبله در کنار کیلیان امباپه؛ بیشترین مشارکت گل برای پاری سن ژرمن در یک فصل لیگ قهرمانان اروپا

پیروزی طلایی پاریس در لندن / در یک قدمی فینال با تک‌گل دمبله

مهمان ویژه‌ آرسنال: اسطوره به امارات برگشت! (عکس)

رقبای تکواندوکاران ایران در روز دوم جام باشگاه های آسیا مشخص شد – آفتاب نو | اخبار ورزشی

روبیو: روسیه و اوکراین پیشنهادهای «مشخص» ارائه دهند