ایرانیان جهان

آخرين مطالب

5 کشور برتر در زمینه تولید نقره آسیا و اقیانوسیه

5 کشور برتر در زمینه تولید نقره
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - نقره از معادن نقره به‌صورت تکی یا از معادن سرب و روی به‌عنوان یک عنصر جانبی استخراج می‌شود. نقره از قدیم به‌خاطر کاربردش در جواهرات و سکه شهرت دارد. اما در حال‌ حاضر کاربردهای نقره بیشتر در بخش صنعت مشاهده می‌شود تا صنعت مد و فشن. نقره یک فلز گرانبها و کمیاب است که از نظر شیمیایی، یک فلز نجیب به‌شمار می‌رود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
این فلز در مقابل خوردگی و اکسیداسیون مقاومت خوبی دارد. همچنین در پزشکی به‌عنوان ماده‌ای ضدمیکروب و سم‌زدا شناخته می‌شود. درخشندگی نقره و بازتابندگی بالای آن، باعث شده است که نقره از قدیم، در ساخت آینه کاربرد زیادی داشته باشد. شاید نقره از معدود فلزاتی باشد که می‌تواند به پودر، خمیر و ... تبدیل شود. همچنین با بقیه فلزات آلیاژ بشود و به‌صورت ورقه‌های خیلی نازک دربیاید؛ به این ترتیب انسان از وقتی به خواص نقره پی برد، به این نتیجه رسید که برای ساخت لوازم مختلف از نقره، باید مس یا فلزات دیگری را به آن اضافه بکند. نقره حتی به‌عنوان کاتالیزور هم کاربرد دارد. این کاربردها باعث شده است که این فلز جادویی، رقیب بالامنازعی در صنعت و تکنولوژی باشد؛ از تلفن‌های همراه گرفته تا صفحات خورشیدی، چیزهایی هستند که نقره در این زمینه‌ها کاربرد دارد.
شواهد موجود در اطراف برخی معادن ترکیه و یونان ثابت می‌کند که استخراج نقره در حدود 3 هزار سال قبل از میلاد انجام می‌شده است. تصفیه نقره نیز در تاریخ بشری، سابقه زیادی دارد. کلدانیان (قرن 6 تا اوایل قرن 7 قبل از میلاد)، نخستین کسانی بودند که نقره را با روش کوپلاسیون تصفیه کردند. در این روش، برای اینکه نقره خالص را استخراج کنند، نقره را به‌همراه سرب یا مس ذوب می‌کنند. سرب و مس این ویژگی را دارند که ناخالصی‌های نقره را به‌همراه خودشان اکسید می‌کنند و چیزی که باقی می‌ماند، نقره خالص است.
با ظهور امپراتوری یونان، استخراج نقره از منطقه لوریوم (600 سال قبل از میلاد) شروع شد. بعدها در قرون وسطی، معادن آلمان از منابع اصلی استخراج نقره در اروپا بود. همچنین در دیگر مناطق جهان مثل امریکای‌‎لاتین (مرکزی) استخراج نقره توسط امپراتوری‌های محلی انجام می‌شد. امروزه کشورهای بولیوی، پرو و مکزیک به استخراج نقره ادامه می‌دهند.
شواهد باستان‌شناسی نشان می‌دهد که از 5 هزار سال پیش به این طرف، انسان نقره را از رسوبات طبیعی سولفید نقره استخراج کرده است. جالب اینکه انسان به‌محض استخراج نقره، آن را برای ساخت سکه به‌کار برده است. این سکه‌های نقره‌ای، پایه‌های اقتصاد تمدن‌های اطراف دریای مدیترانه را شکل داد. به‌خاطر نرم بودن و چکش‌خوار بودن نقره، این فلز به‌تدریج در ساخت ظروف دربار امپراتوری‌ها و پادشاهی‌ها مورداستفاده قرار گرفت و به این ترتیب، اسباب فخرفروشی و طبقاتی شدن جامعه در تمدن‌های مختلف ایجاد شد. در ادامه به معرفی 10 کشور برتر جهان در زمینه تولید فلز نقره پرداخته‌ایم.
کشور چین
چین یک کشور تولیدکننده نقره است که جزء بزرگ‌ترین‌های این موضوع به‌حساب می‌آید. جالب است بدانید که حدود 95درصد از تولید نقره در این کشور به‌عنوان محصول فرعی از استخراج فلزات دیگر به‌دست می‌آید. فلزاتی مانند طلا، مس، نیکل، قلع، سرب، تنگستن و روی نقش اساسی در تولید نقره چین دارند.
در سال 2013، چین توانست 118میلیون اونس نقره تولید کند که این میزان در سال 2012 حدود 113.1میلیون اونس بود. افزایش تدریجی تولید نقره در چین، علاوه بر تقاضای داخلی، نشان‌دهنده نقش کلیدی این کشور در بازار جهانی نقره است. تولید نقره به‌عنوان محصول جانبی، بازتاب‌دهنده صنعت گسترده استخراج فلزات کشور چین بوده و آن را به یکی از قطب‌های اصلی این حوزه تبدیل کرده است.
جواهرات نقره تولیدشده در چین به‌دلیل طراحی‌های منحصربه‌فرد و کیفیت بالا شناخته‌ شده‌اند. چین به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان جواهرات نقره در جهان محسوب می‌شود. صنعتگران چینی از روش‌های سنتی و مدرن برای ایجاد طرح‌هایی با جزئیات ظریف و خاص استفاده می‌کنند. اغلب جواهرات نقره چین با استفاده از چکش‌کاری دستی و تکنیک‌های برش پیچیده تولید می‌شوند که این کار باعث افزایش ارزش هنری آنها شده است.
کشور استرالیا
در سال 1883 میلادی، نخستین مخازن نقره در منطقه بروکن هیل استرالیا کشف شد. این منطقه که امروزه به یکی از معادن بزرگ نقره، سرب و روی در استرالیا تبدیل شده، نقش بسزایی در توسعه صنعت استخراج فلزات این کشور دارد.
استرالیا به‌عنوان یک کشور تولیدکننده نقره، در سال 2013 موفق به تولید 59.2 میلیون اونس نقره شد که این رقم نسبت به تولید 55.5 میلیون اونس در سال 2012 افزایش مطلوبی داشت. معدن بروکن هیل همچنان به‌عنوان یکی از منابع اصلی نقره، روی و سرب در جهان شناخته می‌شود و جایگاه استرالیا را به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نقره در دنیا تثبیت می‌کند.
استرالیای‌غربی قطب استخراج معادن استرالیا و یکی از بازیگران اصلی در معدنکاری جهان است. این ناحیه میزبان حجم عظیمی از منابع درجه یک و شامل بزرگ‌ترین معادن استرالیا است. استرالیای‌غربی بزرگ‌ترین تامین‌کننده سنگ‌آهن در جهان، با چندین پروژه سنگ‌آهن، به‌ویژه در منطقه Pilbara در شمال این ایالت است. اکتشاف مواد معدنی جدید با تاکید بر لیتیوم و وانادیوم برای پاسخ به تقاضاهای روزافزون جهانی به این مواد، به‌طورمداوم در این منطقه در حال انجام است. این ناحیه توسط موسسه Fraser به‌عنوان منطقه‌ای برتر در جهان برای سرمایه‌گذاری در معدن رتبه‌بندی شده است. همان‌گونه که ذکر شد، این ایالت میزبان 98درصد از سنگ‌آهن و 60درصد از ذخایر طلای کشور استرالیا با اشتغال مستقیم 20هزار نفر است.
کشور آرژانتین
نام آرژانتین از واژه لاتین «آرژانتم» به‌‎معنای نقره گرفته شده و نشان‌دهنده اهمیت تاریخی فلز نقره در این کشور است. آرژانتین طی چند دهه اخیر با انجام فعالیت‌های گسترده معدنکاوی، توانسته جایگاه مهمی در استخراج نقره کسب کند.
در سال 2013، این کشور موفق به استخراج 24.7میلیون اونس نقره شد که کمی بالاتر از میزان 24.3میلیون اونس در سال 2012 بود. معادن غنی آرژانتین نقشی کلیدی در توسعه صنعت نقره و تبدیل آن به یکی از تولیدکنندگان بزرگ نقره ایفا می‌کنند. استخراج نقره و بهره‌برداری از منابع معدنی همچنان بخش مهمی از اقتصاد این کشور است.
قبل از حضور استعمارگران در نزدیکی شهرهای وینچینا و فاماتینا در استان لاریوخا، نشانه‌هایی از فعالیت‌های معدنی بومیان در قرن 9 بعد از میلاد مشاهده شده است. در استان‌های کاتامارکا، سالتا و خوخوی نیز اثرات فعالیت‌های معدنی برای یافتن طلا در آن دوران دیده می‌شود. اما فعالیت‌های جدی معدنی در آرژانتین به دوران آغاز استعمار در نیمکره غربی باز می‌گردد. استعمارگران اسپانیایی به‌طمع یافتن معادن طلا و نقره پای بر قاره امریکا گذاشتند و در آرژانتین نیز به‌دنبال یافتن این منابع گرانبها بودند. نام آرژانتین که ریشه‌ای لاتین به‌معنای نقره دارد، نشان از هدف استعمارگران در این کشور دارد. نخستین تلاش‌ها برای یافتن فلزات گرانبها در آرژانتین توسط استعمارگران در اواخر قرن 16 توسط گروهی از یسوعیان در شهر فاماتینا آغاز شد. استعمارگران پس از تقریبا یک قرن و بعد از ناامیدی از یافتن طلای زیاد به‌سوی مکزیک رفتند و موضوع معادن و کاوش‌های معدنی تا زمان استقلال آرژانتین، دیگر موردتوجه قرار نگرفت.
کشور امریکا
لازم به ذکر است در کشور امریکا، فعالیت مشترک 3 معدن به‌طورهمزمان در زمینه استخراج فلز نقره انجام می‌گیرد. در سال‌های اخیر، برخی از ایالت‌های این کشور همچون نوادا و آلاسکا، به‌عنوان بیشترین تولیدکننده این فلز گرانبها در کشور امریکا محسوب شده‌اند.
یک تولیدکننده نقره امریکایی شرکت Hecla Mining می‌گوید ذخایر اثبات‌شده و احتمالی این فلز گرانبها در سال 2021 به دومین سطح بالای خود در تاریخ 130ساله این شرکت رسیده و به 200 میلیون اونس افزایش یافته است. شرکت هکلا ماینینگ که در سال 1891 تاسیس شد، بزرگ‌ترین تولیدکننده نقره در ایالات‌متحده بود. این شرکت با بهره‌برداری از معادن امریکای‌شمالی، برخی معادن اکتشافی و پروژه‌های توسعه‌نیافته، با تولید هر 2 فلز گرانبها و فلزات اساسی، جایگاه خود را به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده نقره اولیه در ایالات‌متحده و قدیمی‌ترین شرکت استخراج فلزات گرانبها در فهرست NYSE در امریکای‌شمالی تثبیت کرده است.
کشور شیلی
اسکوندیدا، نام معادنی در کشور شیلی است که به‌عنوان بزرگ‌ترین معدن فلز نقره محسوب شده‌اند و توسط شرکتی به نام bhp اداره می‌شوند. کشور شیلی علاوه بر فلز نقره، در تولید فلز مس هم نقش مهمی را ایفا می‌کند.
اکثر معادن شیلی در شمال این کشور و در مناطق بیابانی آنتوفاگاستا، تاراپاکا و اَریکا قرار دارند. دومین منبع بزرگ تولید و ذخایر مس، عمدتا در نواحی شمالی و بخش‌هایی از مرکز شیلی واقع شده‌اند. معادن طلای کشور در مناطق 26درجه تا 32 درجه جنوبی قرار دارند.
آمار منتشره درباره تولیدات منابع‌معدنی در کشور شیلی حاکی از آن است که تولید مس با ظرفیت 5503 KMTF در سال، طلا با تولید تقریبی 37.9 Kfine در سال، نقره با تولید تقریبی 1318 Kfine در سال، مولیبدن با تولید تقریبی 37911 MTF در سال و آهن با تولید تقریبی 9549 KMT در سال به‌ثبت رسیده است.
کمیته سرمایه‌گذاری خارجی (CIE) به‌عنوان یک مرکز دولتی، مسئول پاسخگویی و تنطیم قوانین و مقررات در جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی در بخش معدن است. براساس آمار موجود، جذب سرمایه‌گذاری خارجی این بخش در سال 2017 در مجموع بالغ بر 6 میلیارد و 419 میلیون دلار به‌ثبت رسیده است.
سخن پایانی
نقره معمولا استحکام کششی بالایی دارد و در صنایع استراتژیک از آن برای اتصال 2 قطعه فلزی استفاده می‌شود. لحیم‌کاری سخت در دمای بالای 600 درجه سانتیگراد انجام می‌شود، در حالی که لحیم‌کاری نرم در دمای زیر 600 درجه سانتیگراد صورت می گیرد. از قراضه نقره می‌توان در لحیم‌کاری سخت و نرم استفاده کرد، چراکه این فرآیند نیاز به نقره خالص ندارد. معمولا در اتصال لوله‌های آب، از قراضه نقره استفاده می‌کنند. دلیل این امر خاصیت ضدباکتریایی و ضدسمی نقره است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1425020/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ساعت بازی بارسلونا – اینتر / نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا / طارمی به میدان می‌رود؟ | اخبار ورزشی

5 مهاجم با بهترین نرخ گلزنی در پنج لیگ برتر اروپا در فصل 25-2024؛ فقط یک نفر بالاتر از لواندوفسکی

افزایش برداشت گاز قطر از پارس جنوبی

توافق مواد معدنی اوکراین ممکن است امشب امضا شود

تداوم افزایش عرضه ال‌ان‌جی آمریکا به اروپا

ترامپ: اوکراین به‌زودی در هم شکسته خواهد شد

اوکراین به‌زودی درهم‌ خواهد شکست؛ روسیه یک ماشین جنگی عظیم است

بازارهای مالی آمریکا شاهد بدترین آغاز برای یک دوره ریاست‌جمهوری در نیم قرن اخیر بوده‌اند

اوکراین به‌زودی درهم‌ خواهد شکست

اسرائیل در موقعیتی نیست که مذاکرات ایران و آمریکا را برهم بزند

نحوه تبدیل «بنجل» به «بمب نقل ‌وانتقالاتی» توسط دلالان

زیباکلام: تنها کسی که سعی کرد مانند فرد دوم نظام عمل کند احمدی‌نژاد بود

جنگ روایت‌ها در میانه آتش

ارتش پاکستان در خط کنترل مرزی موضع جنگی گرفت

درگیری‌های شدید در دمشق؛ وضعیت امنیتی بحرانی شد

تجاوزات جدید اسرائیل، دادِ «نبیه بری» را هم درآورد

با حقوق یک سال یک کارگر چه چیزهایی می‌توان خرید؟

45 درصد از جمعیت ایران در فقر یا حتی زیر خط فقر زندگی می‌کنند

امضای 4 سند همکاری نفتی با عراق

شهرداری گرگان و بنیاد شهید گلستان برای خدمت به ایثارگران هم‌عهد شدند

طلا جهانی افتاد؛ قیمت سکه مقاومت کرد/ قیمت درهم و دلار روی مرز حساس

زمین‌های خروسی اهواز به‌زودی صاحب سند می‌شوند

کارگران ستون اقتصاد کشور هستند

توسعه همکاری‌های آذربایجان‌غربی با جمهوری آذربایجان

نمایشگاه صنعت مالی؛ حلقه اتصال سرمایه و تولید

کشف 25 هزار لیتر گازوئیل قاچاق در «چهاردنگه»

پروژه های بزرگ بن سلمان به خطر افتادند؟

خراسان جنوبی ویترین فرصت‌های سرمایه‌گذاری خارجی

اِوَز کجاست که پایتخت کتاب ایران شد؟

کیش میزبان خوانندگان مطرح ترکیه و لبنان

برترین گلزنان تاریخ پاری سن ژرمن در لیگ قهرمانان اروپا با حضور کیلیان امباپه و نیمار / عکس

ارنستو والورده: 4 بازیکن منچستریونایتد می‌توانند برای ما دردسرساز شوند

ساعت بازی بارسلونا – اینتر / نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا / طارمی به میدان می‌رود؟

رشد 20 درصدی مبادلات تجاری با قاره آفریقا طی برنامه 5 ساله / هدف گذاری تجارت 10 میلیارد دلاری با تامین زیرساخت‌های حمل ونقلی

رشد 20 درصدی مبادلات تجاری با قاره آفریقا طی برنامه 5 ساله /رشد صادرات با دستان بسته؛ عبور صادرکنندگان از تحریم و رکود

اجلاس ایران و آفریقا مسیر جدید تجارت و سرمایه‌گذاری را باز کرد

توافق احتمالی ایران و آمریکا، موضع تهران در مذاکره با اروپا را تقویت کرده است/ فرصت خوبی برای حل مسائل با اروپا فراهم شده است

هم‌صدایی وزیر اسرائیلی با ادعاهای واهی آمریکا

واکنش کرملین به تهدید زلنسکی علیه رژه روز پیروزی

اوکراین ممکن است امروز توافق معدنی با آمریکا را امضا کند

توافق احتمالی ایران و آمریکا، موضع ایران را در مذاکره با اروپا تقویت کرده است

استیضاح راه؛ انفجار بندر «فرزانه صادق» را حذف می کند؟

امارات مدعی کشف و مصادره محموله مهمات نظامی برای ارتش سودان شد

خارطوم: امارات در کشتار مردم سودان دست دارد

تنش‌های هند و پاکستان؛ دو قدرت هسته‌ای به کدام سو می‌روند؟

پاکستان از گشت‌زنی جنگنده‌های هندی خبر داد

رویترز: اوکراین احتمالا امروز توافق معدنی با آمریکا را امضا می‌کند

روزهای سخت طلای سیاه؛ کاهش قیمت نفت رکورد زد

رکورد عجیب عربستان همه را غافلگیر کرد!

فتاح: باید بساط قراردادهای کوتاه مدت با کارگران برچیده شود