ایرانیان جهان

آخرين مطالب

ایران نباید غنی‌سازی کند ؛ ادعاهای تازه علیه برنامه هسته‌ای ایران ایالات متحده آمریکا

ایران نباید غنی‌سازی کند ؛ ادعاهای تازه علیه برنامه هسته‌ای ایران
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش همشهری‌آنلاین، وزیر امور خارجه آمریکا در گفت‌وگویی با تکرار ادعای وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران، مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن را مسیر صلحی دانست که امیدوار است آمریکا بتواند ایران را متقاعد به در پیش گرفتن آن کند.
«مارکو روبیو»، وزیر امور خارجه آمریکا در گفت‌وگویی درباره برنامه هسته‌ای ایران گفت: اگر ایران خواستار یک برنامه صلح‌آمیز غیرنظامی و نیروگاه اتمی است، راهش این است که مانند دیگر کشورها چند رآکتور ساخته شود و اورانیوم غنی شده را برای سوخت رسانی به این رآکتورها وارد کنند.
روبیو در گفت‌وگو با فاکس نیوز گفت: ده‌ها کشور در جهان این کار را انجام می‌دهند تنها کشورهایی که در جهان غنی‌سازی اورانیوم انجام می‌دهند، کشورهایی هستند که اورانیوم غنی‌سازی می‌کنند.
این در حالی است که مقام‌های ایران تاکید کرده‌اند تولید و به‌کارگیری تسلیحات اتمی جایی در دکترین دفاعی ایران ندارد.
علاوه بر این، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که برنامه هسته‌ای ایران تحت یکی از سختگیرانه‌ترین برنامه‌های نظارتی و راستی‌آزمایی آن قرار دارد، تا کنون این ادعا را در گزارش‌های فنی متعدد خود اثبات یا تایید نکرده است.
با این حال، روبیو در ادامه این گفت‌وگو بیان کرد: ایرانی‌ها می‌گویند سلاح هسته‌ای نمی‌خواهند اما اساسا از ما می‌خواهند تنها کشور غیرهسته‌ای باشند که اورانیوم غنی‌سازی می‌کند. از سوی دیگر، سطح غنی‌سازی آن‌ها هم با اهداف صلح‌آمیز متناسب نیست؛ اگر توان غنی‌سازی 3.67 درصد را داشته باشید، در مدت چند هفته به غنی‌سازی 20 درصد، 60 درصد و بعد 90 درصدی که برای سلاح نیاز است دست پیدا می‌کنید.
روبیو گفت: ایران فقط باید بگوید که ما توافق می‌کنیم دیگر غنی‌سازی انجام ندهیم، می‌خواهیم رآکتور هسته‌ای داشته باشیم چون به انرژی اتمی نیاز داریم و اورانیوم غنی شده را وارد می‌کنیم. این فرصتی است که از آن استفاده کنند و بهترین فرصت آن‌ها خواهد بود.
وزیر خارجه آمریکا ادعا کرد: رئیس جمهور ترامپ رئیس جمهور صلح است او به دنبال جنگ و درگیری نیست. هیچ کدام از ما خواهان آن نیستیم. آنچه نباید اتفاق بیفتد زندگی در جهانی است که ایران سلاح هسته‌ای داشته باشد.
روبیو در پاسخ به اینکه آیا آمریکا می‌خواهد از بازرسان آمریکایی برای متوقف کردن غنی‌سازی در ایران استفاده شود و آیا از نظر او ایران با آن موافقت خواهد کرد، گفت: نمی‌توان گفت که به‌کل به بازرسان آمریکایی اجازه نمی‌دهیم. اگر واقعا قصد جلوگیری از یک برنامه هسته‌ای وجود داشته باشد، اگر واقعا، یک سلاح اتمی نمی‌سازید، پس باید درهای تمام تاسیسات خود را باز کنید.
با وجود این که ایران تاکید کرده توانمندی‌های دفاعی کشور و برنامه موشکی ایران قابل مذاکره نیست، روبیو با ادعایی درباره برنامه هسته‌ای ایران گفت: یکی از نقض‌های توافق هسته‌ای دولت اوباما این بود که اجازه بازرسی از تاسیسات نظامی وجود نداشت. موضوع این است که اگر ساختن یک سلاح نظامی وجود داشته باشد، احتمالا در یک تاسیسات نظامی ساخته می‌شود. در گذشته ثابت شد که ایران یک برنامه نظامی مخفی داشته است. به نظرم اگر ایران می‌خواهد بگوید علاقه‌ای به تسلیحات اتمی ندارد باید بگوید فقط خواستار انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز است و نباید نگران بازرسی‌ها، از جمله از سوی بازرسان آمریکایی باشند.
وزیر امور خارجه آمریکا با اشاره به مذارات غیرمستقیم تهران-واشنگتن با ادعاهایی علیه نقش ایران در منطقه گفت: ایران واقعا می‌تواند از توسعه اقتصادی و سرمایه‌گذاری بهره‌مند شود اما باید از حمایت از حوثی‌ها و ساختن موشک‌های دوربرد که هیچ هدفی جز ساختن تسلیحات اتمی ندارند و از غنی‌سازی، فاصله بگیرد. این مسیر صلح است و امیدواریم بتوانیم آن‌ها را متقاعد کنیم که باید این مسیر را در پیش بگیرند.
اظهارات روبیو در آستانه برگزاری دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن درباره برنامه هسته‌ای ایران و اعلام آمادگی کشورهای اروپایی برای دیدار با ایران در این زمینه مطرح شده است.
تاکنون، ایران و آمریکا با میانجی‌گری عمان سه دوره گفت‌وگوی غیرمستقیم و یک دوره نشست فنی-کارشناسی درباره برنامه هسته‌ای ایران و نحوه برداشته شدن تحریم‌های آمریکا برگزار کرده‌اند.
طبق اعلام وزارت خارجه عمان، چهارمین دور از گفت‌وگوها که قرار بود شنبه برگزار شود، به تعویق افتاده و تاریخ برگزاری آن اعلام خواهد شد.
منابع رسانه‌ای آمریکایی پیشتر به نقل از مقامات آمریکایی گزارش کردند که احتمالا نشست آتی، در کشوری اروپایی برگزار شود.
صلح اوکراین مارکو روبیو درباره جنگ اوکراین گفت: این جنگ ما نیست؛ جنگی است که در دولت بایدن آغاز شد و به نوعی هیچ تلاشی برای پایان دادن به آن انجام نشد. راهکار حل‌وفصل این جنگ نظامی نیست؛ پوتین نمی‌تواند تمام اوکراین را تصرف کند و اوکراین هم نمی‌تواند روس‌ها را تا جایی که در سال 2014 بودند وادار به عقب‌نشینی کند.
وزیر امور خارجه آمریکا با گفتن اینکه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در مدت بیش از 100 روز ریاست جمهوری خود تلاش کرده با طرفین گفت‌وگو و آن‌ها را به صلح نزدیک کند، بیان کرد: حالا ما به صلح نزدیک‌تر از سه سال قبل شده‌ایم و می‌بینیم که اوکراین و روسیه برای متوقف کردن جنگ چه کارهایی باید انجام دهند. مشکل این است که این دو طرف هنوز با هم فاصله دارند.
او باری دیگر با اشاره به اینکه دولت آمریکا نمی‌تواند به طور نامحدود زمان و منابع خود را به روند صلح اوکراین اختصاص دهد، تشریح کرد: موضوع امنیت نداشتن جنگ اوکراین نیست، بلکه این است که مسائل مهمتری در جهان وجود دارد و به طور مثال، چین در بلند مدت برای آینده جهان خطرناک‌تر است.
روبیو با انتقاد از عملکرد دولت پیسین آمریکا درباره مناقشه اوکراین گفت: اگر ترامپ رئیس جمهور بود، این اتفاق نمی‌افتاد. این اتفاق در دولت جو بایدن(رئیس‌حمهور پیشین آمریکا) و به مدت کمی پس از شکست مفتضحانه در افغانستان افتاد؛ پوتین این وضعیت را دید و گفت فرصتی است که با وجود یک رئیس جمهور ضعیف (در آمریکا) این کار را انجام دهد.
مذاکرات جداگانه آمریکا با کی‌یف و مسکو برای ترسیم برنامه صلح هنوز ادامه دارد و نتیجه ملموسی در پی نداشته است. در این میان، مسکو اعلام کرده آماده مذاکران بدون پیش‌شرط با اوکراین است.
وزیر امور خارجه آمریکا گفت: با اشاره به توافق مواد معدنی امضا شده میان اوکراین و آمریکا گفت: این توافق برای آمریکا به دلیل اینکه ما پول‌های زیادی در آنجا(اوکراین) خرج کرده‌ایم خوب است. برای اوکراین هم خوب خواهد بود، چراکه به آن‌ها اجازه می‌دهد اقتصادشان را تقویت و کشورشان را با پایان یافتن جنگ بازسازی کنند.
این توافق به ایالات متحده امکان دسترسی به منابع طبیعی اوکراین را می‌دهد.
اوکراین و ایالات متحده پس از مدت‌ها مذاکره و تنش سرانجام روز چهارشنبه این توافق‌نامه را امضا کردند.
در حالی که متن کامل آن منتشر نشده است، جزئیات موجود نشان می‌دهد که بخشی از درآمد حاصل از توسعه منابع به یک صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایالات متحده و اوکراین اختصاص می‌یابد و کی‌یف مالکیت کامل منابع واقعی را حفظ می‌کند.
اوکراین امیدوار است که این توافق‌نامه، حمایت نظامی و مالی مداوم واشنگتن را در حالی تضمین کند که ایالات متحده به ثروت معدنی عظیم اوکراین، به ویژه عناصر خاکی کمیاب که برای صنایع پیشرفته حیاتی هستند، دسترسی پیدا می کند.
مذاکرات در مورد توافق مواد معدنی از روزهای اولیه بازگشت «دونالد ترامپ» به قدرت، به موازات تلاش‌های گسترده‌تر صلح در حال انجام است. دولت ترامپ اصرار داشته است که این توافق باید کمک‌های قبلی ایالات متحده به اوکراین را جبران کند، هرچند کی‌یف ادعا می کند که این کمک‌ها بدون قید و شرط ارائه شده است.
روابط تجاری آمریکا و چین وزیر امور خارجه آمریکا با گفتن اینکه تعرفه‌های اعمال‌شده آمریکا بر واردات کالاهای چینی به مشاغل و اقتصاد این کشور آسیب می‌زند، گفت که پکن در تماس‌های خود با واشنگتن به دنبال دیدار و گفت‌وگو در این باره است و این گفت‌وگوها با نقش کلیدی «اسکات بسنت» وزیر خزانه‌داری آمریکا احتمالا به زودی انجام خواهد شد.
روبیو بر ضرورت کاهش اتکای اقتصادی آمریکا به چین تاکید کرد.
کد خبر 942447 منبع: ایسنا برچسب‌ها توافق هسته‌ای ایران ایران و آمریکا خبر ویژه

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1427349/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حرکات عجیب ترامپ در جمع دانشجویان آلاباما

خریداران طلا بخوانند

آمریکا باز هم حضور ناو ترومن در منطقه را تمدید کرد

پیش بینی قیمت طلا و سکه 13 اردیبهشت 1404

اندیشکده آمریکایی: خراب کردن «توافق ترامپی» برای اسرائیل راحت نیست

آمریکا از مذاکرات صلح اوکراین و روسیه خارج شد

واشنگتن: دیگر برای میانجیگری مذاکرات اوکراین و روسیه به دور دنیا سفر نمی‌کنیم

درگیری مسلحانه در پاکستان؛ مراکز دولتی هدف قرار گرفت

شرایط بهره مندی از طرح رایگان چکاپ سلامت اعلام شد!

یارانه کالابرگ الکترونیکی اردیبهشت 1404 چه روزی واریز می‌شود؟

پیش‌بینی افزایش شدید کسری بودجه روسیه در سال 2025

شورای نظامی سویدا: به هیچ وجه اجازه ورود نیروهای الجولانی به جبل العرب را نخواهیم داد

نتانیاهو: حمله ما به کاخ ریاست جمهوری دمشق پیام آشکاری به نظام سوریه بود

ترس آمریکا از یمن؛ حضور ناوهواپیمابر «هری ترومن» در منطقه تمدید شد

پیش بینی قیمت دلار 13 اردیبهشت 1404

زلنسکی: پیشنهاد آمریکا درباره آتش‌بس بدون قید و شرط را پذیرفتیم

چرا اروپا از روند مذاکرات ایران و آمریکا شاکی است؟

بمباران الحدیده در تجاوز مجدد آمریکا به خاک یمن

تاثیردستورالعمل اجرایی فوق العاده خاص برافزایش حقوق کارمندان

رشد 50 درصدی خرده‌فروشی برق در سال گذشته

دیدار سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جانبازان گرانقدر به مناسبت روز معلم و دهه کرامت

حزب‌الله حمله به کشتی حامل کمک‌های بین‌المللی انسانی برای غزه را محکوم کرد

واکنش دمشق به حمله تل‌آویو به نزدیکی کاخ ریاست جمهوری سوریه

رشد 12 درصدی قیمت بیت کوین؛ بازگشت نهنگ‌ها به سود

تجاوز زمینی جدید رژیم صهیونیستی به خاک سوریه

جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد

پیش‌بینی قیمت خودرو در هفته پیش رو

طالبان و ازبکستان مدیریت مشترک آب را تأیید کردند

واکنش حماس و جهاد اسلامی به حمله اسرائیل به کشتی آزادی غزه

یمن: یک مرکز حیاتی رژیم صهیونیستی را با موشک هدف قرار دادیم

از ترس دستگیری در خارج، محافظان نتانیاهو ماسک می‌زنند

تاکید گروه «نجات کودکان» به لندن برای توقف تبانی با رژیم صهیونیستی

تاخیر صندوق بازنشستگی کشوری در پرداخت اقساط وام بانک ها

امضای تفاهم‌نامه همکاری بین صندوق ضمانت صادرات ایران و مرکز ملی فرش ایران

روزنامه اسرائیلی: تل‌آویو تماشاچی مذاکرات است

رسانه عبری: شاباک به طرز بی‌سابقه‌ای حفاظت از نتانیاهو را افزایش داده است

بدترین عملکرد اقتصاد آمریکا طی 3 سال اخیر ثبت شد

واکنش اروپا به حمله رژیم صهیونیستی به کشتی کمک برای غزه

توضیحات دولت مالت درباره حمله پهپادی به کشتی کمک برای غزه

خبر خوش برای بازنشستگان؛ معوقات فروردین با اعمال افزایش‌ها در حال پرداخت است

تولید روزانه 107 میلیون لیتر بنزین در کشور

سامانه نابسامان عرضه مواد اولیه

آفریقا به روستاهای ایران می‌آید؛ دعوت برای سرمایه‌گذاری در مناطق روستایی

بازار جهانی غذا دوباره داغ شد؛ افزایش قیمت غلات، گوشت و لبنیات

اشپیگل: ترامپ، متحدان آمریکا در ناتو را تهدید کرد

نظرسنجی: اکثر صهیونیست‌ها نگران آینده هستند

رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی: پیگیر افزایش سود صندوق هستیم

آمادگی صندوق ضمانت صادرات برای حمایت از صادرکنندگان فرش

تولید روزانه 222 میلیون لیتر بنزین و گازوئیل در کشور

صلیب سرخ: غزه در آستانه فروپاشی انسانی است