ایرانیان جهان

آخرين مطالب

بدترین عملکرد اقتصاد آمریکا طی 3 سال اخیر ثبت شد اخبار ایران

بدترین عملکرد اقتصاد آمریکا طی 3 سال اخیر ثبت شد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - تسنیم / اقتصاد آمریکا در سه‌ماهه نخست سال جاری میلادی بدترین عملکرد خود را از سال 2022 تاکنون ثبت کرد چرا که سیاست‌های متغیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور این کشور، باعث نگرانی مصرف‌کنندگان و کسب‌وکارها شده است.
به نقل از خبرگزاری سی‌ان‌ان، اقتصاد آمریکا در سه‌ماهه نخست سال جاری میلادی بدترین عملکرد خود را از سال 2022 تاکنون ثبت کرد چرا که سیاست‌های متغیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور این کشور، باعث نگرانی مصرف‌کنندگان و کسب‌وکارها شده است.
وزارت بازرگانی آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که تولید ناخالص داخلی این کشور که تمام کالاها و خدمات تولیدشده در اقتصاد را اندازه‌گیری می‌کند، در سه‌ماهه اول 2025 با نرخ سالانه منفی 0.3 درصد کاهش یافت.
این رقم افت شدیدی را نسبت به نرخ 2.4 درصدی سه‌ماهه چهارم نشان می‌دهد و به‌مراتب بدتر از نرخ پیش‌بینی‌شده 0.8 درصدی توسط اقتصاددانان است. آمار تولید ناخالص داخلی آمریکا بر اساس نوسانات فصلی و تورم، تعدیل شده است.
پس از انتشار این گزارش، بازارهای بورس و سهام این کشور شاهد افت شدیدی بودند.
دولت ترامپ طی ماه‌های گذشته تعرفه‌های سنگینی را علیه کشورها اعمال کرد و تنش‌های تجاری با مخصوصاً چین را افزایش داده که این امر موجب نگرانی مردم آمریکا شده است.
اکثر اقتصاددانان می‌گویند که تلاش گسترده ترامپ برای بازطراحی تجارت جهانی احتمالاً باعث افزایش تورم در ایالات متحده خواهد شد و حتی ممکن است به رکود اقتصادی در این کشور نیز منجر شود.
با این حال، ترامپ مسئولیت آمار ضعیف در اولین کارنامه اقتصادی دوره دوم ریاست‌جمهوری خود را نپذیرفت.
وی روز چهارشنبه در شبکه‌های اجتماعی نوشت: کشور ما رونق خواهد گرفت، اما باید از شر اثرات به جا مانده از دوره بایدن خلاص شویم. این زمان‌بر است، هیچ ربطی به تعرفه‌ها ندارد، فقط به این دلیل است که او آمار بدی برای ما به‌جا گذاشت. اما وقتی رونق آغاز شود، بی‌سابقه خواهد بود. صبور باشید!!!
ترامپ در جلسه کابینه روز چهارشنبه این دیدگاه را تکرار کرد و گفت: این کار بایدن است، نه ترامپ.
بر اساس بیانیه‌ای، کاهش رشد اقتصادی آمریکا در ابتدای سال عمدتاً ناشی از کاهش هزینه‌های دولت و همچنین کسری تجاری در مقیاس گسترده‌تر بود؛ کسری تجاری‌ای که نتیجه هجوم آمریکایی‌ها برای پیش خرید و فرار از تعرفه‌های ترامپ بود.
واردات از منفی 1.9 درصد در سه‌ماهه چهارم به مثبت 41.3 درصد در سه‌ماهه نخست امسال جهش کرد. در همین حال، صادرات با نرخ 1.8 درصدی ثبت شد.
بر اساس این گزارش، زمانی که واردات از صادرات فراتر می‌رود، این امر از تولید ناخالص داخلی می‌کاهد و این مهم‌ترین عامل کاهنده رشد در سه‌ماهه نخست بود.
اختلاف بین واردات و صادرات بیشترین میزان کاهش در تولید ناخالص داخلی را از زمان آغاز ثبت این داده‌ها در سال 1947 داشته است.
پیتر ناوارو، مشاور ارشد تجاری ترامپ، گزارش تولید ناخالص داخلی را «بهترین رقم منفی‌ای که در عمرم دیده‌ام» توصیف کرد.
وی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌بی‌سی گفت: بازارها باید فراتر از سطح ظاهری ماجرا را ببینند.
او به افزایش شدید سرمایه‌گذاری داخلی در سه‌ماهه گذشته اشاره کرد. با این حال، وزارت بازرگانی اعلام کرد که بخش زیادی از این افزایش ناشی از بالا بردن موجودی انبارها توسط شرکت‌ها پیش از اجرای تعرفه‌ها بوده است.
گزارش روز چهارشنبه همچنین نشان داد که تورم در سه‌ماهه نخست بیش از حد انتظار افزایش یافته است. شاخص قیمت هزینه‌های مصرف شخصی حدود 3.6 درصد افزایش یافت، که از نرخ 2.4 درصدی سه‌ماهه پیش بیشتر است. با کنار گذاشتن قیمت مواد غذایی و انرژی، شاخص اصلی هزینه‌های مصرف شخصی 3.5 درصد افزایش یافته که برای مقایسه، این رقم در سه‌ماهه قبل 2.6 درصد ثبت شده بود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1427435/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حرکات عجیب ترامپ در جمع دانشجویان آلاباما

خریداران طلا بخوانند

آمریکا باز هم حضور ناو ترومن در منطقه را تمدید کرد

پیش بینی قیمت طلا و سکه 13 اردیبهشت 1404

اندیشکده آمریکایی: خراب کردن «توافق ترامپی» برای اسرائیل راحت نیست

آمریکا از مذاکرات صلح اوکراین و روسیه خارج شد

واشنگتن: دیگر برای میانجیگری مذاکرات اوکراین و روسیه به دور دنیا سفر نمی‌کنیم

درگیری مسلحانه در پاکستان؛ مراکز دولتی هدف قرار گرفت

شرایط بهره مندی از طرح رایگان چکاپ سلامت اعلام شد!

یارانه کالابرگ الکترونیکی اردیبهشت 1404 چه روزی واریز می‌شود؟

پیش‌بینی افزایش شدید کسری بودجه روسیه در سال 2025

شورای نظامی سویدا: به هیچ وجه اجازه ورود نیروهای الجولانی به جبل العرب را نخواهیم داد

نتانیاهو: حمله ما به کاخ ریاست جمهوری دمشق پیام آشکاری به نظام سوریه بود

ترس آمریکا از یمن؛ حضور ناوهواپیمابر «هری ترومن» در منطقه تمدید شد

پیش بینی قیمت دلار 13 اردیبهشت 1404

زلنسکی: پیشنهاد آمریکا درباره آتش‌بس بدون قید و شرط را پذیرفتیم

چرا اروپا از روند مذاکرات ایران و آمریکا شاکی است؟

بمباران الحدیده در تجاوز مجدد آمریکا به خاک یمن

تاثیردستورالعمل اجرایی فوق العاده خاص برافزایش حقوق کارمندان

رشد 50 درصدی خرده‌فروشی برق در سال گذشته

دیدار سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جانبازان گرانقدر به مناسبت روز معلم و دهه کرامت

حزب‌الله حمله به کشتی حامل کمک‌های بین‌المللی انسانی برای غزه را محکوم کرد

واکنش دمشق به حمله تل‌آویو به نزدیکی کاخ ریاست جمهوری سوریه

رشد 12 درصدی قیمت بیت کوین؛ بازگشت نهنگ‌ها به سود

تجاوز زمینی جدید رژیم صهیونیستی به خاک سوریه

جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد

پیش‌بینی قیمت خودرو در هفته پیش رو

طالبان و ازبکستان مدیریت مشترک آب را تأیید کردند

واکنش حماس و جهاد اسلامی به حمله اسرائیل به کشتی آزادی غزه

یمن: یک مرکز حیاتی رژیم صهیونیستی را با موشک هدف قرار دادیم

از ترس دستگیری در خارج، محافظان نتانیاهو ماسک می‌زنند

تاکید گروه «نجات کودکان» به لندن برای توقف تبانی با رژیم صهیونیستی

تاخیر صندوق بازنشستگی کشوری در پرداخت اقساط وام بانک ها

امضای تفاهم‌نامه همکاری بین صندوق ضمانت صادرات ایران و مرکز ملی فرش ایران

روزنامه اسرائیلی: تل‌آویو تماشاچی مذاکرات است

رسانه عبری: شاباک به طرز بی‌سابقه‌ای حفاظت از نتانیاهو را افزایش داده است

بدترین عملکرد اقتصاد آمریکا طی 3 سال اخیر ثبت شد

واکنش اروپا به حمله رژیم صهیونیستی به کشتی کمک برای غزه

توضیحات دولت مالت درباره حمله پهپادی به کشتی کمک برای غزه

خبر خوش برای بازنشستگان؛ معوقات فروردین با اعمال افزایش‌ها در حال پرداخت است

تولید روزانه 107 میلیون لیتر بنزین در کشور

سامانه نابسامان عرضه مواد اولیه

آفریقا به روستاهای ایران می‌آید؛ دعوت برای سرمایه‌گذاری در مناطق روستایی

بازار جهانی غذا دوباره داغ شد؛ افزایش قیمت غلات، گوشت و لبنیات

اشپیگل: ترامپ، متحدان آمریکا در ناتو را تهدید کرد

نظرسنجی: اکثر صهیونیست‌ها نگران آینده هستند

رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی: پیگیر افزایش سود صندوق هستیم

آمادگی صندوق ضمانت صادرات برای حمایت از صادرکنندگان فرش

تولید روزانه 222 میلیون لیتر بنزین و گازوئیل در کشور

صلیب سرخ: غزه در آستانه فروپاشی انسانی است