ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سرمقاله همشهری/ نویسندگان نیاز به حمایت رسانه دارند خواندنی ها

سرمقاله همشهری/ نویسندگان نیاز به حمایت رسانه دارند
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - همشهری / «نویسندگان نیاز به حمایت رسانه دارند» عنوان یادداشت روز در روزنامه همشهری به قلم میثم نیلی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
تعامل سازنده‌ای اگر بین کتاب و رسانه وجود داشته باشد، جامعه داناتری خواهیم داشت؛ چراکه جامعه دانا کتابخوان است و بر خودش رنج خواندن را هموار می‌کند. در این میان، وظیفه رسانه تشویق و ترغیب جامعه به کتاب خواندن است که راه و رسم خودش را دارد.
در برخی موارد، نیاز گروه‌های سنی مختلف، جنسی و طبقات جامعه مورد توجه ناشران و نویسندگان نیست. گاهی هم برعکس، مورد توجه نویسندگان و ناشران واقع می‌شود، اما گروه‌های مختلف جامعه از آن اطلاع ندارند. رسانه در اینجا باید نقش میانه را ایفا کند؛ از یک طرف باید نیازها، ضرورت‌ها و سلیقه‌ مخاطب را به ناشران انتقال دهد و از طرف دیگر با معرفی درست و بهنگام کتاب‌های خوب و مناسب به مخاطبان دسترسی به آن کتاب‌ها را برای مخاطب تسهیل کند. در واقع رسانه نقش واسطه‌گری خود را در مطالبات جامعه از حوزه کتاب و برعکس، معرفی کتاب‌ها و ناشران خوب به مردم باید برعهده گیرد.
البته رسانه‌ها در حوزه کتاب نسبت به 10سال گذشته جلوترند. تعداد برنامه‌های موجود با محور کتاب چه در حوزه رسانه رسمی، چه فضای مجازی و چه در رسانه‌های غیرمتعارف زیاد و متنوع شده است، ولی همچنان متناسب با میزان تولید محتوای نشر ما نیست، چراکه کتاب‌های انتشاریافته جدید که به چندده‌هزار عنوان می‌رسند، هرکدام گرایش و فکر انسانی خاصی پشت خود دارند که بخش زیادی از آنها ممتاز و مؤثر و حاصل زحمات طولانی مؤلفان و دانشمندان است که باید حداقل از سوی رسانه به‌درستی معرفی شود. باید بگویم رسانه فعلا کار بسیار زیادی در معرفی آنها و تفکرات نویسندگان دارد که امیدوارم گام به گام به آن نزدیک شویم.
در مورد رویکرد مؤسسه همشهری در حوزه کتاب و 3برنامه‌ای که در زمینه کتاب در حال اکران دارد و مجلاتی که در این زمینه همزمان با نمایشگاه کتاب منتشر کرده اطلاعات کاملی ندارم و مخاطب تمام قسمت‌های این برنامه‌ها نبوده‌ام، اما رویکرد فرهنگی دوستان در همشهری را تحسین می‌کنم و امیدوارم مسیری را که آغاز کرده‌اند به خوبی ادامه دهند.
بازار
ما اگر کاری کنیم که رسانه‌ها ازجمله همشهری به‌صورت حداکثری به مردم توصیه کنند که کمتر درگیر رسانه‌های دیداری و مجازی باشند و در آن پرسه بزنند و به خودشان رنج خواندن را بدهند و آن را هموار کنند، می‌توانیم بگوییم که جامعه‌ای متعالی پرورش داده‌ایم؛ جامعه‌ای که ذهن تصویری پیدا می‌کند زود فریب می‌خورد و دیر به تعمق می‌رسد و در افکار او ظاهر بر باطن غلبه می‌کند و افراد تجارب گسترده‌ای به‌ دست نمی‌آورند. در نهایت رسانه باید این فهم را در مردم ایجاد کند که کتاب چیز دیگری است و رسانه ماندگارتر و باشرافت‌تری است و اگر اینطور نبود، بزرگ‌ترین معجزه الهی، یعنی قرآن در قالب کتاب ظهور پیدا نمی‌کرد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1435758/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آقایان این حیات خلوت را جمع کنید

ترامپ در خاورمیانه متفاوت

ارزیابی سفیر سابق ایران در مسکو از «سفر پوتین به تهران»

ماموریت ترامپ در قلب صحرا!

کاخ سفید: ترامپ با الجولانی دیدار کوتاهی خواهد داشت

زلنسکی: تنها دیدار مستقیم با پوتین می‌تواند صلح را برقرار کند

گاردین: درخواست‌ ترامپ از اوکراین برنامه‌های اروپایی‌ها را به خطر انداخته است

قطعه‌سازان ایرانی در روسیه

11 بانک روسی از کارت‌های ایرانی پشتیانی می‌کنند، رونمایی از شبکه شتاب ایران و میر روسیه

فرزین: نیازی به استفاده از سوئیفت نداریم

وزیر نیرو: برق را 5000 تومان می‌خریم 49 یا 39 تومان می‌فروشیم!

گزارش رئیس مرکز بهبود محیط کسب و کار از برخورد با مسئولان متخلف

وزیر نیرو: سدها خالیست؛ چرا علما فکری نمی‌کنند؟

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «خوراکیان»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «خرمی»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان معزز «فرهادی تروجنی»

وداع با اسلحه

رمزگشایی از سفر پوتین به تهران

ایران و آمریکا؛ ترامپ نیازمند پیروزی‌های مقطعی است

چه کسانی از قطار دولت پیاده خواهند شد؟

آیا کنسرسیوم غنی‌‏سازی راهکار حل اختلاف‏‌ هسته‌‏ای ایران و غرب است؟

ترامپ: ولیعهد عربستان با وجود سن کم از حکمت برخوردار است

کاخ سفید: بزرگترین قرارداد فروش تسلیحات در تاریخ را با عربستان امضا کردیم

نرخ خرید حمایتی گوشت گوساله مشخص شد

آیا گران کردن قیمت کیفیت اینترنت را بالا می‌برد؟

افزایش محدود قیمت سکه و طلا؛ دلار ثابت ماند

فرودگاه صنعاء فعالیتش را از فردا ازسر می‌گیرد

تجهیز ارمنستان به سامانه‌های موشکی هند؛ آرایش جدید در قفقاز؟

طرح جدید آمریکا برای مذاکرات آتش‌بس در غزه

پارلمان گرجستان انحلال حزب ساکاشویلی را کلید زد

رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-35 از آمریکاست

زلنسکی: اگر پوتین بیاید، به استانبول می‌روم

یورش ده‌ها شهرک‌نشین صهیونیست به مسجد الاقصی

امضای سند شراکت راهبردی میان ترامپ و بن سلمان

ایران از صادرکننده انرژی به واردکننده تبدیل شد؛ راه‌حل کجاست؟

نرخ خرید حمایتی گوشساله مشخص شد

رئیس علمای هند: دفاع از هند وظیفه‌ای همگانی است

اروپا: هدف روسیه از مذاکرات آتش بس در استانبول، وقت کشی است

نتانیاهو: ممکن است آتش‌بس را برای یک دوره مشخص قبول کنیم

بورس رکوردشکنی کرد؛ عبور از تراز 3.2 میلیون واحدی

کره جنوبی می‌خواهد تجربیات خود را در حوزه مسکن به ایران منتقل کند

ادعای فارس در مورد بابک زنجانی و بیژن زنگنه

ویتکاف دست به دامن تونی بلر شد

ترامپ در دیدار با بن سلمان: عربستان و آمریکا دوست یکدیگر هستند

رویترز: ویتکاف و کلاگ برای مذاکرات صلح اوکراین عازم استانبول می‌شوند

دبیر سندیکای صنعت برق: اهمیت مدیریت مصرف برق کمتر از افزایش ظرفیت تولید نیست

قیمت جدید مرغ زنده و گوشت مرغ منجمد اعلام شد

زادروز نابغه فروتن و وارسته ایرانی

سرمقاله سازندگی/ سه پیام دور چهارم

پادشاه انگلیس، میزبان ماکرون خواهد بود