ایرانیان جهان

آخرين مطالب

علت التهابات بازار شکر چیست؟ اخبار ایران

علت التهابات بازار شکر چیست؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - باشگاه خبرنگاران /بسیاری از کارشناسان براین باورند که رسوب کالا در بنادر و انبارها و توزیع قطره چکانی در بازار عامل اصلی التهابات بازار است که با اعلام قیمت جدید شکر مشکلات مرتفع می شود.
بررسی ها حاکی از آن است که طی هفته های اخیر، بازار شکر ناشی از احتکار و رسوب کالا در انبارها با التهاباتی روبروست که کارشناسان تاخیر در اصلاح قیمت را عامل اصلی این نوسانات می دانند.
بنابر آمار سالانه 2 تا 2 میلیون و 200 هزارتن شکر مورد نیاز است که سال گذشته یک میلیون و 95 هزارتن مازاد نیاز کشور شکر وارد شد و در شرایط فعلی کمبودی در عرضه شکر نداریم و تنها معطل اصلاح قیمت هستند. همچنین از ابتدای امسال 450 هزارتن شکر وارد و در گمرکات است که متاسفانه 2 ماهی است بدلیل عدم تعیین قیمت جدید، هزینه دموراژ می خورد.
در همین ارتباط پیمان حصادی مجری طرح چغندر وزارت جهاد گفت: امسال یک میلیون و 930 هزارتن شکر در داخل تولید شد که با احتساب مصرف سالانه 2 تا 2میلیون و 200 هزارتن شکر در داخل، بیش از 90 درصد در تولید این‌محصول خودکفا هستیم که برآورد می شود سال زراعی آینده تولید شکر افزایش یابد.
بازار
وی کمبود ظرفیت صنعتی شکر را مانع خودکفایی 100 درصدی تولید شکر دانست و گفت: با جبران کمبود ظرفیت صنعتی، بیش از نیاز تولید می کنیم. براین اساس وزارت جهاد وظیفه بدرستی انجام داده و به راحتی می توان تا 5 میلیون تن تولید چغندر پاییزه داشت که با ایجاد ظرفیت صنعتی نه تنها مشکلی در تامین بازار شکر داخل نداریم، بلکه می توان صادرکننده بود. 
اصلاح قیمت شکر راهکار کاهش التهابات بازار
غلامحسین بهمنی دبیر اسبق انجمن تصفیه کنندگان شکر گفت: با آغاز پیک مصرف نیاز است که واردات شکر برای تامین و تنظیم بازار داخل انجام شود. اما واردکنندگان به سبب آنکه واردات هرکیلو شکر برای آنها 70 هزارتومان تمام می شود، رغبتی به واردات ندارند.
به گفته وی، واردکنندگان محموله های شکر را در کشتی و بندر نگه داشتند و منتظر قیمت جدید هستند چراکه در شرایط کنونی مشکل قیمت مصوب شکر است که حتی تولیدکنندگان داخل قطره چکانی عرضه می کنند و واردات صورت نمی گیرد.
بهمنی با بیان اینکه قیمت جهانی شکر کاهش یافته است، گفت: واردکنندگان با ارز 70 هزارتومانی رغبتی به واردات ندارند، هرچند کاهش قیمت جهانی اثر می گذارد، اما قیمت هرکیلو شکر خام در بندر 35 هزارتومان صرفه اقتصادی ندارد.
دبیر اسبق انجمن تصفیه کنندگان شکر ادامه داد: قیمت هرکیلو شکر خام در بندر 35هزارتومان است که با احتساب هزینه گمرکی، 4 درصد ضایعات و حمل، 42 تا 43 هزارتومان برای واردکننده در می آید که براین اساس قیمت تمام شده باید 45 تا 50 هزارتومان باشد.
وی راهکار کاهش تب و التهابات بازار شکر را اصلاح قیمت دانست. افزود: دولت به رغم افزایش هزارتومانی قیمت چغندر قند، قیمت شکر موازات با قیمت خرید تضمینی افزایش نداده است. گفتنی است کمبودی در عرضه شکر نداریم، اماتازمانیکه اصلاح قیمت صورت نگیرد، کمبود قطره چکانی در بازار ادامه دارد.
دبیر اسبق انجمن تصفیه کنندگان شکر گفت: طبق ر ال همه ساله اوج مصرف در ماه های تیر و مرداد است که مصرف روزانه در این ایام به 240 تا 250 هزارتن می رسد.
گفتنی است سال گذشته مقادیری شکر تولید داخل در انبارهای کارخانه‌های نیشکری و چغندری ذخیره شده است. در حال حاضر، با ورود شکرهای جدید به بازار و مشکل قیمت‌گذاری شاهد رسوب شکر در انبارها هستیم که فتحی معاون وزیر جهاد خرید شکرهای موجود در انبارها توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران و ذخیره سازی براساس سیاست‌های این شرکت یا عرضه با قیمت مصوب و فهرست برداری شکر موجودی انبارها و پرداخت مابه التفاوت پس از فروش با قیمت جدید را راهکار تنظیم بازار اعلام کرده است.
توزیع قطره چکانی شکر تا زمان اصلاح قیمت در بازار ادامه دارد
این گزارش می افزاید: محموله های جدید ماه در گمرک منتظر قیمت است چراکه قیمت تمام شده هرکیلو واردات شکر 700 هزارتومان است و ازطرفی کارخانه ها در بهره برداری پاییز هستند که تا زمان اعلام قیمت برمبنای نرخ جدید چغندرقند، امکان فروش و عرضه در بازار را ندارند.
رضا کنگری رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: شنیده ها حاکی از آن است که مسئولان‌ستاد تنظیم بازار می‌خواهند قیمت جدید شکر را اعلام کنند که در صورت تحقق، چالش بازار شکر مرتفع می شود.
به گفته وی، برمبنای ارز توافقی قیمت مصوب شکر علام می شود اگر نرخ تک نرخی و رفع انحصار واردات رخ بدهد، در بازار ثبات خواهیم داشت. اما با ارز مبادله ای و ترجیحی رانت در بازار خواهیم داشت.
کنگری ادامه داد: جایگزینی ارز توافقی با نیما موجب شد کالا 2 فاکتوره یا با نرخ روز عرضه شود، درحالیکه تک نرخی باشد رقابت در بازار ایجاد و ثبات برقرار می شود. در غیراین صورت با واردات شکر با ارز ترجیحی و توافقی، اتحادیه ها در تنظیم بازار باید نقش آفرینی کنند تا بدست مصرف کننده نهایی برسد، در غیر این صورت رانت بزرگی ایجاد می شود.
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی قیمت هرکیلو شکر بدون فاکتور شکر درب کارخانه را 52 هزارتومان اعلام کرد. گفت: با احتساب ارزش افزوده 58 هزارتومان به بنکدار و 15 درصد سود با نرخ 65 هزارتومان بدست مصرف کننده می رسد.
وی با تاکید بر این موضوع که نظارت از مبدا باید صورت بگیرد، گفت: شکر در بازار با نرخ روز در حال توزیع است و تاکنون شکر با ارز توافقی می رسد. این نظارت باید از کارخانه دار باشد و تعزیرات و بازرسی اتاق اصناف باید صحت سنجی کنند که کالا با نرخ مصوب عرضه می شود.
با توجه به تاکید برنامه هفتم مبنی بر خودکفایی چغندر قند انتظار می رود که حمایت های لازم در ارتباط با قیمت تضمینی چغندر قند و شکر صورت بگیرد و از طرفی ظرفیت صنعتی برای تولید این محصول در استان ها ایجاد شود تا در دستیابی به تولید شکر مشکلی نداشته باشیم.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1436577/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مذاکره کلید نیست

سرمقاله جام جم/ ضرورت‌ بهره‌گیری از فرصت‌های اتحادیه اوراسیا

آمریکا: حملات به یمن، ذخایر دفاع هوایی ما را تحلیل برد

منابع عبری: نتانیاهو مذاکرات تبادل اسرا را به شکست می‌کشاند

احترام نظامی ترامپ در ضیافت شام قطر

خیابان‌های بروکسل، یکصدا برای آزادی فلسطین

دعوت الجولانی از سرمایه‌گذاران جهان پس از اعلام رفع تحریم‌ها

بیت‌کوین به دنبال رکورد جدید

وزیر نیرو: از ناترازی انرژی عبور خواهیم کرد

تایمز: یمن دست برتر را در نبرد با آمریکا دارد

سرمقاله همشهری/ عقب‌نشینی از بلوف سیاسی توسط یانکی کاخ‌سفید

سرمقاله کیهان/ غائبان همیشگی کلاس تاریخ

مشکلات اقتصادی، میراث شماست اما رئیسی نشان داد راه‌حل دارد

قفل پرونده FATF شکست

سرمقاله اعتماد/ سفر ترامپ به منطقه: ابعاد و نتایج

قطع برق صنایع بزرگ برای 2 هفته/ وزیر صمت: جای تاسف دارد

پادوهای داخلی آمریکا اهانت‌های ترامپ به ایران را سانسور کردند

سرمقاله آرمان ملی/ سفر ترامپ به خاورمیانه

جنگ هند و پاکستان به دانشگاه‌ها هم کشیده شد

دیدار وزیران خارجه آمریکا و اوکراین در ترکیه

طلای جهانی تغییر مسیر داد

وزیر کار: در دهک‌بندی‌ها اطلاعات نادرست ارائه شد

فروش بیش از 10 هزار میلیارد تومان شمش طلا در 11 حراج

سرمقاله هم میهن/ دفاع از مجلس؛ چگونه؟

پوتین به استانبول نمیرود!

60 درصد بازنشستگان تامین اجتماعی حداقل حقوق دریافت می‌کنند

اطلاعیه برای افراد تحت پوشش بیمه

فراخوان ثبت نام رایگان در طرح چکاپ سلامت در منزل

سرمقاله دنیای اقتصاد/ اقتدار مالی، عقب‌نشینی نیست

پروژه مشترک انگلیس و آلمان برای تولید سلاح دوربرد

مجوز افتتاح اولین شعبه بانک روسی در تهران صادر شد

آغاز آماده سازی فاز دوم قطعه ایثارگران در شهر بوشهر

برگزاری برنامه های متنوع به مناسبت هفته بزرگداشت شهدای خدمت

بزرگداشت شهدای خدمت فرصتی ارزشمند برای ترویج فرهنگ ایثار است

سرمقاله خراسان/ بازی کثیف ترامپ با روان ملت ایران

هاآرتص دروغ بزرگ ارتش اسرائیل را فاش کرد

بررسی آخرین تحولات خاورمیانه در دیدار رئیس امارات و وزیر دفاع عربستان

وزیر کشور: باید فرش قرمز برای سرمایه‌گذار پهن کرد

پدر و پسر به هم رسیدند

مالیات و جریمه سنگین برای به ‌کارگیری اتباع غیرمجاز!

هشدار به فیش‌های نجومی

مردن به جای تفریح در خوزستان

بلومبرگ: ترامپ به دنبال دور کردن پادشاهی‌های خلیج‌فارس از چین است

تحلیلگر اندیشکده خاورمیانه: ایران خواهان توافق است اما...

رویترز: چرا ترامپ ناگهان جنگ یمن را متوقف کرد؟

وزیر دفاع پاکستان: احتمال حمله دوباره هند وجود دارد

این وام دست یافتنی‌ست

اسرائیل در هر یک ساعت، جان یک زن فلسطینی را می‌گیرد

واکاوی نفوذ اسراییل در آسیای مرکزی

ناکامی پایداری‌ها