ایرانیان جهان

آخرين مطالب

پیشنهاد رئیس سازمان برنامه‌وبودجه برای درآمد صندوق توسعه ملی اخبار ایران

پیشنهاد رئیس سازمان برنامه‌وبودجه برای درآمد صندوق توسعه ملی
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - مهر /رئیس سازمان برنامه‌وبودجه گفت: پیشنهاد من به مسئولان این است به جای آنکه بخشی از بودجه نفت به صندوق توسعه واریز شود تمام پول حاصل از فروش نفت به این صندوق برود و دولت براساس نیاز برداشت کند.
حمید پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه صبح امروز (دوشنبه) در پنجمین همایش صندوق توسعه ملی با محوریت «حکمرانی توسعه؛ صندوق توسعه ملی و رفع ناترازی ها» که در محل مرکز همایش‌های سازمان مدیریت صنعتی برگزار شد، اظهار کرد: امیدوارم این دورهمی‌ها زمینه ساز توسعه، پیشرفت و آبادانی کشور شود. در همین ابتدا به روح تمامی شهدا به خصوص شهدای خدمت درود می‌فرستم و از خدا طلب می‌کنم روح این شهدا را با اولیا و صالحین محشور کند.
وی عنوان کرد: از سال 1953 که اولین صندوق توسعه، تحت عنوان هیئت سرمایه گذاری شکل گرفت حدود 73 سال می‌گذرد و از آن زمان بیش از 100 صندوق برای توسعه کشورها شکل گرفت. بعضی از این صندوق‌ها ثروت و دارایی نزدیک به 2 ملیلون دلار دارند و کشوری مانند چین پیشتاز دیگران هستند.
بازار
رئیس سازمان برنامه و بودجه خاطرنشان کرد: صندوق‌های ثروت به عنوان یک نهاد مهم و کلیدی برای توسعه کشورها خودش را به اثبات رساندند. کشور ما نیز سعی کرد از این قافله عقب نماند و این صندوق مانند سایر کشورها نقش مؤثری برای پیشرفت کشورها ایفا کند.
پورمحمدی تصریح کرد: با وجود اینکه ما علاقمند به دیدن نیمه خالی لیوان هستیم اما بدون صندوق توسعه ملی امکان راه اندازی پارس جنوبی، امکان انتقال آب‌های مرزی، توسعه مناطق، شرکت‌های پالایشگاهی و بسیاری دیگر از اقدامات و طرح‌ها محقق نمی‌شد.
وی اضافه کرد: صندوق توسعه ملی در توسعه کشور نقش جدی و اساسی ایفا کرده است. چگونه می‌شود به گونه‌ای دیگر حکمرانی در صندوق توسعه را رقم زد؟ هر گاه میزان درآمدهای حاصل از صادرات نفت افزایش پیدا می‌کند ما رشد اقتصادی را شاهد هستیم و هرگاه این مؤلفه کاهش پیدا می‌کند ما دچار رکود و کاهش رشد اقتصادی می‌شویم. نوسانات منابع حاصل از فروش نفت در کشور بسیار زیاد است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: نوساناتی که ده برابر باشد امواج بسیار عظیمی ایجاد می‌کند که منجر به بی ثباتی اقتصاد می‌شود. تجربه دهه نود به ما نشان داد وقتی درآمدهای ارزی بالا و پایین می‌شود به ما آسیب‌های جدی وارد می‌شود.
پورمحمدی با اشاره به الزام پرداخت‌های جاری از محل منابع حاصل از صادرات نفت، اذعان داشت: پل و جاده و سد و ساختمان‌های فراوان ساختیم اما هنوز چند سال نگذشته که با کمبود درآمد مواجه شدیم. هزینه باقی ماند و راهی برای آن نداشتیم و این مسیر منحرف شد. پس از افزایش درآمدهای ارزی کارخانه‌های سیمان، شیشه و در و پنجره شکل گرفت و به محض کاهش درآمدهای ارزی آن کارخانه‌ها منفعل شدند و تولید دچار مشکل شد و کارمند، بازنشسته و مردم از وضعیت عدم تحقق وعده‌ها ناراضی شدند.
وی ادامه داد: آیا بهتر نیست کل درآمدهای ارزی حاصل از درآمدها نفت و گاز به صندوق توسعه ملی واریز شود و دولت طی توافقی سالانه یک رقم مشخصی از این صندوق دریافت کند و به جای اینکه دولت از صندوق توسعه ملی غیرقاعده مند برداشت داشته باشد درآمد حاصله ثابت بماند. درخواست دارم راجع به این موضوع گفتگو شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: کشور ما به جهت وجود منابع در مقام و جایگاه قابل توجهی قرار دارد. ما از لحاظ منابع طبیعی مقام پنجم و ذخایر معادن جایگاه هفتم و از نظر منابع مس، چهارم و پنجم و از نظر ذخایر نفت جایگاه سوم و از نظر جایگاه گاز رتبه دوم را داریم و بر پایه چنین ثروتی، صندوق توسعه ملی باید قوی‌ترین صندوق موجود باشد.
پورمحمدی خاطرنشان کرد: برای تولید یک متر مکعب گاز در ایران باید چند سنت هزینه شود. در کشور روسیه این رقم حدود 20 تا 30 دلار است. ما منابع طبیعی و ذخایر نفت و گاز طبیعی هستیم و این منابع ارزان به دست می آیند. در شرایط فعلی بنا به تحریم‌های ظالمانه امکان دستیابی به ذخایر نفتی سخت شده است. آیا بهتر نیست بخش مهمی از تسهیلات صندوق توسعه ملی به صورت ارزی و ریالی، برای چنین کشوری که سرمایه گذار خارجی زیادی ندارد، صرف سرمایه گذاری در میادین مشترک شود؟
وی ادامه داد: وقتی یک ناظر به صورت‌های مالی صندوق توسعه ملی نگاه می‌کند چه چیزی جز وجوه وصول نشده مالی می بیند؟ صندوقی که بخش قابل توجهی از وجوه آن مشکوک الوصول باشد چه انتظاری می‌توان از آن داشت. سرمایه گذار می بیند برای مثال شرکت ملی نفت ایران میلیاردها دلار بدهکار به صندوق توسعه ملی است. یا دولت، میلیاردها دلار به صندوق توسعه ملی بدهکار است و صورت‌های مالی غیر شفاف دارد. آیا نمی‌شود میان دولت و صندوق توسعه ملی تفاهمی ایجاد شود تا صورت‌های مالی صندوق توسعه شفاف و بدهی‌های دولت پرداخت شود؟
رئیس سازمان برنامه و بودجه عنوان کرد: بهار گره گشا است و از سوی دیگر بسیار موقت و زودگذر است. هر دوی این ویژگی‌ها به ما می‌گوید زمان محدود است و اگر گره گشایی نکنیم طومارمان پیچیده می‌شود. در گذشته علمای ما بسیار به عسل و شهد و شیرینی آن اعتقاد داشتند. شهد را می‌خوردند و موم آن را به شمع تبدیل می‌کردند. ما هم باید از جایگاه و فرصت‌های خود جدا می‌شویم. اگر قدر آن را بدانیم و از آن استفاده کنیم برنده خواهیم بود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1440586/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

علیه قاچاق سوخت

سارقان؛ کم‌سن‌تر، خشن‌تر و بیشتر

بهارستان علیه زنان؟

بنیامین نتانیاهو؛ ناتوان از تغییر نظر افکار عمومی صهیونیستی

اعتراف معاون ترامپ به «بن‌بست» در مذاکرات اوکراین

واکنش حماس به اقدام اشغالگران در ربودن خانواده فرمانده قسام

سفر به تایلند برای عیاشی؛پاداش نظامیان قطع عضو ارتش اسرائیل

پشت پرده گرانی حبوبات از زبان سخنگوی اتحادیه بنکداران فاش شد

تعرفه‌های برق از اول خرداد چهره جدید به خود می‌گیرند

برای حفظ سهمیه بنزین خود، فقط تا 31 اردیبهشت وقت دارید!

رئیس صندوق توسعه ملی: 103 میلیارد دلار به دولتی‌ها پول دادیم

راهبرد گره‌گشا

زیدآبادی نوشت: تابوشکنی از مصدق و تابوسازی از دشمنانش؟

ترامپ- نتانیاهو؛ تنش و نه واگرایی

وحشت مردم نیواورلئان در آمریکا از فرار ده زندانی خطرناک!

سرنوشت ناو هواپیمابر ترومن پس از ضربات یمنی‌ها

رشد قیمت‌ها در بازار سکه و طلا؛ دلار درجا زد

عضو کمیسیون بهداشت مجلس: عده‌ای سودجو با ماینرها در حال جولان دادن هستند

دیپلماسی به وقت اروپا

مناظره قبل از مذاکره

السیسی: مصر برای عقب‌نشینی فوری اسرائیل از لبنان تلاش می‌کند

حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان

آغاز گفت‌وگوی تلفنی حساس بین ترامپ و پوتین

کدام آزمایشگاه‌ها در روزهای تعطیل باز هستند؟ راهنمایی برای شرایط اضطراری و خانواده‌ها

تنها ایرادی که می‌توان به اجرای طرح کالابرگ گرفت چیست؟

مردم با خودروهای وارداتی هم نقره داغ می‌شوند

ماجرای جنجالی هدیه اشرافی قطری‌ها به ترامپ

افزایش بی‌سابقه حملات به مراکز درمانی مناطق جنگی در سال 2024

نفتکش «زنگه‌زور» آذربایجان در تور تحریم‌های انگلیس

هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره اوضاع نگران‌کننده بهداشت و قحطی در غزه

اردن: گرسنگی دادن به 2.3 میلیون فلسطینی جنایت است

وزیر جنگ سابق اسرائیل: بقای حماس در غزه بعد از 591 روز جنگ نشان دهنده شکست ماست

چین چهار ماهواره جدید را با موفقیت در مدار قرار داد

شمار شهدای غزه به 53 هزار و 486 نفر رسید

خودروسازها خواستار گرانی خودروهای وارداتی شدند!

قطعی برق نتیجه درآمد دلاری از ماینرها؟

زخمی شدن 2 لبنانی به ضرب گلوله نیروهای صهیونیست

لاپید: اکنون زمان سقوط حکومت نتانیاهو است

پاکستان به سمت هند، موشک شلیک کرد؟

تصاویری تکان‌دهنده از حمله اسرائیل به یک مدرسه در غزه

معاون ترامپ با پاپ جدید دیدار کرد

اظهارات تند لاپید: پایان کار نتانیاهو فرا رسیده است

توجیه عجیب همسر رئیس‌جمهور لبنان برای خوش و بش کردن با خاخام صهیونیست!

عقد قرارداد رایگان مسکن برای مستاجران؛ آورده سامانه خودنویس

رایزنی کشورهای اروپایی با ترامپ درباره اوکراین

دختر باراک اوباما به سرقت هنری متهم شد

هشدار سازمان جهانی بهداشت: دو میلیون فلسطینی در آستانه فاجعه

جبهه دمکراتیک: ورود کمک‌ها بدون آتش‌بس نیرنگ نتانیاهو است

افسر صهیونیست: معلوم نیست از کدام پیروزی در غزه حرف می‌زنیم!

رخنه نظامیان صهیونیست به جنوب سوریه