شنبه ۲۱ تير ۱۴۰۴
خواندنی ها

زمینه‌سازی رسانه عبری برای باز کردن پای صهیونیست‌ها به سوریه

زمینه‌سازی رسانه عبری برای باز کردن پای صهیونیست‌ها به سوریه
ایرانیان جهان - ایسنا /یک رسانه عبری در گزارشی مفصل به زمینه‌سازی برای حضور صهیونیست‌ها در سوریه پرداخته و نوشته جاذبه‌های این کشور پتانسیل بالایی برای بازگشت به جایگاه خود به ...
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایسنا /یک رسانه عبری در گزارشی مفصل به زمینه‌سازی برای حضور صهیونیست‌ها در سوریه پرداخته و نوشته جاذبه‌های این کشور پتانسیل بالایی برای بازگشت به جایگاه خود به عنوان یک مرکز گردشگری منطقه‌ای دارد.
همزمان با افزایش گمانه‌زنی‌های پیرامون حرکت حاکمان جدید دمشق به سمت عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی، رسانه عبری در حال مقدمه‌چینی برای حضور گسترده صهیونیست‌ها در این کشور است.
درحالی‌که رژیم صهیونیستی بخش‌هایی از سوریه را در اشغال خود دارد و تقریبا هر روزه حملاتی را به زیرساخت‌های این کشور انجام می‌دهد، وبگاه عبری «واللا» در گزارشی مفصل به بررسی جاذبه‌های گردشگری این کشور پرداخته است! 
در این گزارش آمده است: «علاوه بر ثروت‌های تاریخی و باستانی، تنوع مناظر طبیعی در سوریه، از سواحل و جنگل‌های لاذقیه گرفته تا مناظر خیره‌کننده جبل قاسیون، این کشور را به مقصدی امیدوارکننده برای گردشگری بوم‌شناسی یا اکولوژیک، از جمله اقامتگاه‌های لوکس و سفرهای ماجراجویانه، تبدیل کرده است.»
وبگاه عبری واللا در ابتدای گزارش خود به یک پوستر تبلیغاتی منتشرشده در اراضی اشغالی در سال 1945 اشاره می‌کند که روی آن نوشته شده بود: «سفر به سوریه و لبنان به رهبری دیوید بن‌نوستی.»
در سال 1945 میلادی، جاذبه‌هایی مانند «محله یهودی‌نشین» در دمشق، مقبره صلاح‌الدین، بازارهای شهر و مسجد اموی در فهرست مکان‌های گردشگری قرار داشتند.
«واللا» می‌افزاید: «بنابراین درست است که برای ما اسرائیلی‌ها، تمامی این ثروت فرهنگی فردا یا پس‌فردا بازنخواهد گشت، اما پس از گذشت بیش از یک دهه درگیری و بی‌ثباتی، سوریه اکنون به دنبال احیای بخش گردشگری به عنوان عامل اصلی رونق اقتصادی و تعامل مجدد با جامعه بین‌المللی است.»

ایرانیان جهان

بازار


وضعیت گردشگری سوریه پیش از جنگ
گزارش رسانه عبری در حالی است که پیش از آغاز جنگ سوریه در سال 2011 به سرکردگی کشورهای غربی و برخی حامیان منطقه‌ای تروریست‌ها، این کشور سالانه حدود هشت و نیم میلیون گردشگر را جذب می‌کرد و درآمد حاصل از گردشگری به حدود 6٫3 میلیارد دلار می‌رسید. مکان‌هایی مانند تدمر، شهر قدیمی دمشق، قلعه حلب و شهر باستانی بصری، گردشگرانی از سراسر جهان را به خود جلب می‌کردند.
در ماه می 2025، وزارت خزانه‌داری آمریکا همزمان با همسویی حکومت «ابومحمد الجولانی» سرکرده تحریرالشام و رئیس موقت سوریه با سیاست‌های واشنگتن، برخی از بندهای قانون سزار (قانون تحریم‌های آمریکا علیه دولت سوریه) را کاهش داد. همچنین محدودیت‌ها بر برخی معاملات مالی برداشته شد و بانک مرکزی سوریه از فهرست تحریم‌ها حذف شد. اتحادیه اروپا نیز برخی محدودیت‌ها را کاهش داده است. این اقدامات البته فقط روی کاغذ باقی مانده و روی زمین اتفاقی نیفتاده است.
در حال حاضر، عملیات بازسازی گسترده‌ای در مکان‌هایی مانند تدمر که در طول جنگ توسط گروه تروریستی داعش به شدت آسیب دیده بود، در حال انجام است.


چالش‌های پیش رو
با وجود این امیدواری‌ها، چالش‌های فراوانی همچنان وجود دارد. زیرساخت‌های گردشگری حیاتی سوریه، از جمله هتل‌ها، خدمات کرایه خودرو، رستوران‌ها، خدمات اتوبوسرانی و قطار و حتی تور لیدرها، به سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی برای رسیدن به استانداردهای بین‌المللی نیاز دارند.
علاوه‌بر این، نگرانی‌های امنیتی در برخی مناطق و اعتماد بین‌المللی که اکنون بسیار شکننده به نظر می‌رسد، نیز موانعی ایجاد کرده‌اند.
سازمان‌های بشردوستانه تاکید می‌کنند که ثبات پایدار و وجود دولتی هدفمند برای احیای گسترده بخش گردشگری سوریه مسأله‌ای ضروری است.


نظرات شما