ایرانیان جهان - ایسنا / سایت ایتالیایی با انتشار گزارشی به مشکلات روانی عمیق سربازان اسرائیلی بعد از مشارکت در جنگ علیه غزه و لبنان پرداخت و افزایش موارد خودکشی میان آنها را نشاندهنده ابعاد گسترده این فاجعه در سایه بیتوجهی نهادهای رسمی به این آمارهای هولناک دانست.
رسانه ایتالیایی در گزارشی نوشت: «دانیل ادری» سرباز ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی بعد از حضور در غزه و لبنان، خود را در داخل خودرو در نزدیکی شهر صفد آتش زد. او که نمیتوانست تصاویر جسدهای سوخته را از ذهنش پاک کند، به این شکل از جلاد به قربانی تبدیل شد. آتشی که ادری تصمیم گرفت با آن به رنج و عذاب خود پایان دهد، توجیههای جنگ و منافع اسرائیل را که موجب شد سربازهای اسرائیلی هر روز مرتکب قتل شوند و سپس آنها را با کابوسهایشان تنها گذاشت، به آتش کشید.
مادر ادری در این رابطه گفت: بعد از خدمت سربازی، عذاب وجدان پسرم را از درون نابود کرده بود، تصاویری از جنگ در غزه و لبنان همواره با او بود و او نمیتوانست بوی گوشت سوخته و تصاویر کشتهها و زخمیها را فراموش کند.
بر اساس گزارش این سایت ایتالیایی، ادری در چند روز پایانی زندگی خود و قبل از اینکه اقدام به خودکشی کند، اظهار کرده بود که به دلیل کمبود خواب و خاطرههای جنگ، نیاز مبرمی دارد برای روان درمانی در بیمارستان بستری شود اما به او گفته شد که باید مدت طولانی را در نوبت بماند.
طبق گزارش سایت ایتالیایی «InsideOver»، ادری از نوامبر 2023 تا نوامبر 2024 مسوول انتقال اجساد دوستانش بود، مسوولیتی که زندگی او را به رنجی بیپایان بدل کرد. او در پیامی به یکی از دوستان خود اعتراف کرد: مغزم دارد از هم میپاشد، من به یک تهدید تبدیل شدهام، من یک بمب آماده انفجارم.
بر اساس گزارش یاد شده، خانواده ادری درخواست کردند که او با آیین نظامی تشییع و دفن شود اما وزارت جنگ رژیم صهیونیستی تا این لحظه درخواست آنها را نپذیرفته و اعلام کرده که بوروکراسی نظامی اسرائیل، خودکشی بعد از ترخیص از خدمت را یکی از موارد محرومیت سرباز از شؤوناتی میداند که برای کشتهشدگان در نبردها رعایت میشود.
طبق اعلام این سایت ایتالیایی، دادههای ارتش رژیم صهیونیستی حاکی از افزایش عجیب خودکشی میان سربازها است، در سالهای 2023 و 2024 میلادی 38 مورد خودکشی ثبت شد که 28 مورد آن بعد از آغاز جنگ علیه غزه انجام شد در حالی که 14 خودکشی در سال 2022 و 11 مورد در سال 2021 گزارش و ثبت شده است.
این سایت در ادامه گزارش خود نوشت: فراخوان گسترده 300 هزار سرباز ذخیره، آنها را با سطوح بالایی از خشونت و فشار روانی در غزه و مناطق هم مرز با لبنان مواجه کرد و در حال حاضر ارتش اسرائیل با پیامدهای قرار دادن نیروهایش در شرایطی فراتر از توانشان روبهرو شده است.
به گزارش این سایت ایتالیایی، آمارهای رسمی حاکی از این است که خودکشی در رتبه دوم علت فوت نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی قرار دارد به این شکل که از 558 مورد فوت سربازهای اسرائیلی در سال 2023، 512 مورد هنگام عملیاتها و در جایگاه بعدی 17 مورد خودکشی و از 363 مورد فوتی سال 2024 نیز 295 مورد مربوط به عملیاتهای نظامی و 21 مورد خودکشی بوده است. بررسی گزارشها و آمارها نیز نشان داد که از زمان آغاز نسلکشی در غزه دستکم 11 سرباز ذخیره به دلیل مشکلات روانی مربوط به خدمت در ارتش اقدام به خودکشی کردند.
طبق گزارش یاد شده، آمارها حاکی از افزایش تعداد سربازهای اسرائیلی است که به دلیل اختلالهای روانی شدید از حضور در جنگ انصراف دادند، آمارهای ژانویه 2024 نشان میدهد که 1600 سرباز تحت درمان اختلال اضطراب شدید بعد از حادثه قرار گرفتند و 75 درصد از کهنهسربازها نیز به حمایت روانی نیاز پیدا کردند.
در این گزارش با اشاره به برقراری 3900 تماس تلفنی از اکتبر 2023 برای دریافت خدمات روان درمانی و استقرار 800 کارشناس سلامت روان در این مراکز، تاکید شد که این تدابیر به گفته خانوادهها و اعلام نهادهای مدنی، برای پاسخگویی به تقاضاهای گسترده کافی نیست.
در پایان این گزارش نیز با اشاره به ماجرای خودکشی «الیران مزراهی» سرباز ذخیرهای که بعد از حضور در جنگ غزه دچار مشکلات روحی و روانی شد و به محض دریافت فراخوان جدیدی برای حضور در جنگ، اقدام به خودکشی کرد، نوشت: ماجرای این سرباز ذخیره دلیل روشنی از شرایط دشوار موجود است، نهادهای کهنهسربازها از جمله موسسه «شکستن سکوت» مدتها است از کمبود حمایتهای روانی از سربازها بعد از ترخیص از جنگ و سانسور اظهارات آنها درباره تجربههای روانی بسیار سخت در جامعهای که نهاد نظامی جایگاهی محوری دارد، شکایت میکند.
بازار ![]()