شنبه ۲۱ تير ۱۴۰۴
خواندنی ها

چرا «پ‌ک‌ک» با وجود به دست گرفتن سلاح به اهدافش نرسید؟

چرا «پ‌ک‌ک» با وجود به دست گرفتن سلاح به اهدافش نرسید؟
ایرانیان جهان - ایرنا / کارشناس مسائل منطقه خلع سلاح پ‌ک‌ک را به نفع صلح و ثبات در منطقه دانست و گفت هرچه این گروه‌ها و اقدامات تنش‌آمیز کاهش یابد، امنیت منطقه بیشتر می‌شود. ...
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایرنا / کارشناس مسائل منطقه خلع سلاح پ‌ک‌ک را به نفع صلح و ثبات در منطقه دانست و گفت هرچه این گروه‌ها و اقدامات تنش‌آمیز کاهش یابد، امنیت منطقه بیشتر می‌شود.
اعضای حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) در مراسمی در منطقه کردستان عراق، دو ماه پس از اعلام پایان چهار دهه درگیری مسلحانه توسط اعضای کرد علیه دولت ترکیه، سلاح‌های خود را زمین گذاشتند.
حزب کارگران کردستان روز جمعه در اولین بیانیه خود اعلام کرد: از این پس، مبارزه ما برای آزادی از طریق ابزارهای قانونی و سیاست‌های دموکراتیک، مبتنی بر صدور قوانین ادغام دموکراتیک، ادامه خواهد یافت. برای دستیابی به این هدف، امروز با اراده آزاد خود سلاح‌های خود را در مقابل شما تسلیم می‌کنیم.
مراسم خلع سلاح نمادین نیروهای پ.ک.ک با مشارکت چهرەها و مقامات سیاسی و رسمی عراق و اقلیم کردستان و نمایندگانی از ترکیە در غار جاسنە در 50 کیلومتری شهر سلیمانیە برگزار شد.
بازار



عناصر پ.ک.ک در شمال عراق
اقدامات نظامی پ‌ک‌ک به ضرر آنها بود
«جعفر قنادباشی» در گفت‌وگو با ایسنا درباره خلع سلاح پ‌.ک‌.ک با تاکید بر اینکه «به طور کلی تسلیح یک گروه به ویژه گروه‌هایی با زمینه‌های قومی و مذهبی در منطقه با اهداف خاص سیاسی از سوی کشورهای قدرتمند انجام می‌شود»، گفت: اگر سیر تسلیح این گروه‌ها و کارنامه به‌کارگیری سلاح توسط این گروه‌ها و افراد را در نظر بگیریم، می‌بینیم بیش از اینکه به نفع این گروه‌ها و افراد و قومیت‌شان باشد به نفع کسانی است که سلاح به دست آنها داده‌اند. در رابطه با پ‌ک‌ک نیز شاهد بودیم در طی زمان، اقدامات نظامی آنها به جای آن‌که به نفع کُردزبان‌ها و منافع آن‌ها باشد، بالعکس به ضرر آنها بوده است.
وی ادامه داد: نگاهی به کارنامه این گروه نشان می‌دهد که نتیجه کارشان بیشتر از اینکه آنها را ارتقا داده باشد یا در منطقه نقش قابل توجهی به آنها رسیده باشد، بیشتر این گروه و قومیت‌شان را تنزل داده و محرومیت‌های شدیدی را متوجه این گروه در نقاط مختلف از جمله در عراق و ترکیه کرده است. 
این کارشناس مسائل منطقه گفت: بخشی از اینکه گروه پ‌ک‌ک نتوانست حتی با مسلح شدن به اهدافش در منطقه و نیز به نفع کردها برسد، ناشی از نبودن آگاهی و فهم این نکته است که آنها برای رسیدن به هدفشان، بیش از آنکه صدای خودشان باشند، صدا و زبان دیگران شدند و رفته رفته به اهرمی در دست قدرت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای تبدیل شدند. از سویی بازنشسته شدن و کنار رفتن افراد سالمند در این گروه و دوری از تصمیم‌گیری‌های کلان موجب شد آرام آرام نسل جدید با تفکرات جدید وارد شود. در عین حال نمی‌توان خلع سلاح گروه تروریستی پ‌ک‌ک را صرفا به خاطر تحولات اخیر در منطقه به ویژه موضوع تغییر سیاسی در سوریه دانست؛ بلکه مجموعه‌ای از عوامل منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای و سیاسی، فرهنگی و نظامی چنین نتیجه‌ای را ایجاد کرد. 

ایرانیان جهان

شبه‌نظامیان کُرد و نظامیان آمریکایی در شمال سوریه
پ‌ک‌ک نقشه‌های مختلفی برای بعد از خلع سلاح دارد
قنادباشی گفت: البته گروه پ‌ک‌ک همان طور که اعلام کرده نقشه‌های مختلفی برای بعد از خلع سلاح دارد که باید امیدوار بود در این اهداف و رسیدن به آنها دیگر دست نشانده کشورها و قدرت‌های بزرگ نشود. در گذشته آن‌ها به خواست دولت‌های خارجی عمل کردند و نتیجه این شد. از این رو باید منتظر بود و دید عناصر این گروه بعد از خلع سلاح به چه سمت و سویی حرکت می‌کنند و چقدر در مواضعی که امروز بیان می‌کنند ثابت قدم می‌مانند. معتقدم آنها باید اهداف آتی خود را مکتوب کنند تا هرگونه تصمیم و روند بر خلاف این مسیر نشان داده شود و مورد سوءاستفاده خارجی قرار نگیرند. آنها به این نتیجه رسیدند که فعالیت‌های نظامی آنها بیش از آنکه به نفع اهداف این گروه و مردم‌شان باشد اهرم فشاری در اختیار دولت‌های غربی و منطقه بوده است و ضرورت بازنگری در این روند را احساس کردند.
وی در رابطه با خلع سلاح پژاک نیز گفت: پژاک در سال‌های اخیر در رسیدن به اهدافش شکست خورد و آنچه حاصل شده، چیزی جز صفر نبود. باید دید در روند خلع سلاح پ‌ک‌ک، این گروه و سردمداران آن حاضرند دست از دلارهای خارجی بکشند یا خیر. به هر حال برخی از سران این گروه‌ها در خارج از منطقه و کشورهایشان با دلارهایی که از کشورهای دیگر به دستشان به اصطلاح برای فعالیت نظامی و سیاسی می‌رسید زندگی می‌کردند، در حالی که اعضای این گروه‌ها به سختی در خانه زندگی می کردند؛ این مساله حتی درباره منافقین نیز صدق می‌کند. متاسفانه این گروه و گروه‌های دیگر از اصول و مرام خود در سال‌های اخیر به شدت عدول کردند و این مساله اختلافات داخلی زیادی را ایجاد کرده بود. 

ایرانیان جهان

مراسم تحویل سلاح پ.ک.ک
خلع سلاح پ‌ک‌ک به نفع منطقه و به ویژه کردهاست
این کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: به طور کلی دنیا و منطقه دیگر تمایلی به سمت تشکیل و فعالیت گروه‌های مذهبی و قومی با اهداف خاص سیاسی یا به نفع یک کشور یا کشورها ندارد. اساسا یارگیری و عضوگیری برای این گروه‌ها و عادت به زندگی مخفیانه خارج از تمدن و شهر موضوعی اجتماعی است که نباید در تحلیل رفتار این گروه‌ها و تمایل به خلع سلاح‌شان نادیده گرفت. در عین حال خلع سلاح گروه تروریستی قدیمی پ‌ک‌ک به نفع منطقه و به ویژه کردهای منطقه است و آنها بعد از سالیان طولانی بالاخره می‌توانند طعم امنیت و رفاه و ثبات را بچشند. این اقدام چنان‌چه همان طور که به نظر می‌آید و گفته می‌شود اجرا شود به صلح در منطقه کردنشین در سوریه، عراق و ایران کمک شایانی خواهد کرد. 
وی ادامه داد: البته معتقدم این گروه‌ها و دیگر گروه‌ها از جمله داعش که دیگر به شکل سابق در منطقه حضور و بروز ندارند، پتانسیل‌هایی هستند که قدرت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه ای سعی می‌کنند همیشه آن را فعال نگه دارند تا اگر نیاز شد از آنها به عنوان اهرمی سیاسی استفاده کنند. به هر حال این گروه‌ها و اعضایشان زیرساخت‌های لازم برای تبدیل شدن به گروه فشار چه سیاسی و چه نظامی را دارند. 


نظرات شما