ایرانیان جهان - فارس / در حالی که مردم نوار غزه در نتیجه محاصره این باریکه از سوی رژیم صهیونیستی با فاجعه انسانی بیسابقهای دست به گریبان هستند، کمکهای انسانی و غذایی در پشت گذرگاه رفح در مصر در حال فاسد شدن و خرابی هستند.
در استان سینای مصر انبارهای سازمانهای امدادی همچنان مملو از هزاران تُن کمکهای بشردوستانه برای مردم غزه است، این در حالی است که رژیم صهیونیستی از ماه مه 2024 گذرگاه رفح را همچنان بسته نگه داشته است. این کمکها که توسط کشورهای مختلف و سازمانهای بینالمللی اهدا شده است، به دلیل عدم هماهنگی لازم برای ورود آن، قادر به رسیدن به نوار غزه نیست.انباشت کالاها و فاسدن شدن آنیکی از مقامات هلال احمر مصر در شمال سینا اعلام کرد که تیمهای این نهاد طی چند هفته گذشته سیگنالهایی مبنی بر آماده شدن برای انتقال محمولهها به غزه دریافت کردهاند اما تمهیدات و هماهنگیهای لازم نتوانست موافقت صهیونیستها را به دست آورد. وی گفت که بخش بزرگی از کمکها، که شامل غذا، دارو، چادر و کانکسهاست، در اثر گرمای هوا فاسد شده یا آسیب دیده و یا تاریخ انقضای آنها گذشته است، این کمکها برای تغذیه دو میلیون نفر در غزه برای چند ماه کافی است. این مسئول مصری اظهار داشت بخشی از این کمکها پیش از بسته شدن گذرگاه در ماه مه، به صورت فوری از چندین کشور ارسال شد اما با گذشت زمان، کارایی خود را از دست داد و در زیر آفتاب در حال خراب شدن است، در حالی که رنج غیرنظامیان در غزه همچنان رو به وخامت است و نیازهای اولیه آنها هنوز برآورده نشده است. 6000 کامیون در انتظار ورود به غزه«عدنان ابوحسنه»، سخنگوی آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد (آنروا) اظهار داشت که این آژانس بیش از 6000 کامیون پر از کمکهای بشردوستانه آماده توزیع در نوار غزه دارد، اما برای ورود به این منطقه نیاز به مجوز دارد.
ابوحسنه تأکید کرد که این تأخیر منجر به خراب شدن برخی از محمولهها شده است که نشاندهندهی خسارت قابل توجه در زمانی است که مردم به دلیل جنگ، محاصره و بسته شدن گذرگاههای مرزی، شرایط فاجعهباری را تجربه میکنند. در همین ارتباط، «امجد الشوا»، رئیس شبکه سازمانهای مردمنهاد غزه با اشاره به کمبود مایحتاج اولیه مانند نان، آب آشامیدنی و مراقبتهای پزشکی، تاکید کرد که گرسنگی در نوار غزه به بالاترین سطح خود از زمان آغاز جنگ رسیده است. الشوا با بیان اینکه وضعیت غزه فراتر از «فاجعه» است، خواهان اقدام فوری برای وارد کردن کمکها در حجم زیاد و پایان دادن به محاصره اعمالی علیه دو میلیون فلسطینی شد.
درخواستهای بینالمللی برای توقف جنگ و بازگشایی گذرگاههاگذرگاه مرزی رفح تنها گذرگاه نوار غزه برای ارتباط با مصر و جهان است. با این حال، از زمان حمله نیروهای اسرائیلی به سمت فلسطینی این گذرگاه، کارکرد بشردوستانه خود را از دست داده و ورود کمکها کاملا متوقف شده است.در طول جنگ، تعداد کامیونهایی که از گذرگاه رفح عبور کردند از 19345 کامیون فراتر نرفت که تقریباً 19952 تن کمک حمل میکردند، که برای تأمین نیازهای نوار غزه تنها به مدت 39 روز از 21 ماه از آغاز محاصره کافی است.
بازار ![]()