جمعه ۷ آذر ۱۴۰۴
خواندنی ها

مسکو: اروپا جایگاهی در میز مذاکرات اوکراین ندارد

مسکو: اروپا جایگاهی در میز مذاکرات اوکراین ندارد
ایرانیان جهان - فارس / معاون وزیر امور خارجه روسیه الکساندر گروشکو روز پنجشنبه با اشاره به سابقه اروپایی‌ها در توافقات پیشین گفت که مسکو هیچ نقشی برای اروپا در میز مذاکرات ...
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - فارس / معاون وزیر امور خارجه روسیه الکساندر گروشکو روز پنجشنبه با اشاره به سابقه اروپایی‌ها در توافقات پیشین گفت که مسکو هیچ نقشی برای اروپا در میز مذاکرات مربوط به اوکراین نمی‌بیند.
الکساندر گروشکو، دیپلمات روس در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: «بیایید تاریخ را به یاد بیاوریم. چه چیزی مقدم بر کودتا در اوکراین بود؟ امضای یک توافق بین ویکتور یانوکوویچ و به اصطلاح اپوزیسیون بود که دوره انتقالی، تشکیل یک دولت اعتماد و برگزاری انتخابات زودهنگام مجلس ورخوونا رادا و ریاست‌جمهوری را پیش‌بینی می‌کرد. چه کسانی این توافق‌ها را تضمین کردند؟ لهستان، آلمان و فرانسه که توسط وزیران امور خارجه خود نمایندگی می‌شدند.»
بازار
گروشکو افزود: «پس از کودتای خونین چه گفتند؟ وضعیت تغییر کرده؛ ما اکنون در یک واقعیت جدید زندگی می‌کنیم. اما هیچ‌کس در برلین، ورشو یا پاریس برای دفاع از این توافق‌ها سخنی بر زبان نیاورد.»
وی یادآور شد: «نکته دوم، توافق‌های مینسک است. فرانسه و آلمان تضمین‌کنندگان اصلی توافق‌های مینسک بودند... اما اتحادیه اروپا هر کاری که توانست انجام داد تا از اجرای مفاد توافق‌نامه حل‌وفصل جلوگیری کند. این اتحادیه نه تنها مانع اجرای آن‌ها شد، بلکه فعالانه در پی جلوگیری از آن برآمد.»
به گفته معاون وزیر خارجه روسیه، اتحادیه اروپا هیچ کاری برای توقف عملیات نظامی پترو پوروشنکو در دونباس انجام نداد و برعکس، «ادامه جنگ داخلی به راه افتاده توسط رژیم نازی» را تشویق کرد.
گروشکو گفت: «با در نظر گرفتن همه این موارد، به سختی می‌توان برای اروپا جایگاه مشروعی در میز مذاکرات قائل شد.»
در حالی که روسیه با طرح پیشنهادی صلح به صورت کلی موافقت کرده است، اروپایی‌ها با صدور اصلاحیه‌ای بر این طرح، چند بند مهمی که به نفع روسیه بوده را حذف کردند.این اقدام با واکنش منفی روسیه همراه بوده و رسانه‌های روسی تأکید کردند که بعید است مسکو اصلاحات اروپایی‌ها را بپذیرد.


نظرات شما